Zákaz áut na benzín a naftu v Bratislave

17. sep 2023

No čo bratislavčania, tešíte sa? Onedlho budete voziť deti do škôl a na krúžky na bicykli. A väčšie nákupy si budete voziť v MHD.

https://bratislava.zoznam.sk/zakaz-aut-so-spalo...

anita6666
17. sep 2023

A ak nie si teplý,do Bratislavy ani nechoď 😉

slavomira236
17. sep 2023

Ja byvam v malom meste.minule som stretla susedov ktory boli v kauflande ako ja z obchodu sme vystartovali naraz oni auto ja bicykel. Ja som uz na dvore pila kavu a oni este len prisli. A to nikde nezachadzali len na krizovatkach stali..u nas na ulici nedaleko je skola. Rano vidim ist do sloly peso max.5deti z toho jeden moj syn vsetko sa vyvaza co je ozaj par domov. A este rovno na skolske parkovisko potom su tam rano zapchy. Ja ozaj toto nepochopim. Niektori by sa aj vysrat isli na aute keby sa dalo.

tenerifka
17. sep 2023

@slavomira236 ten Kaufland nebol prave stastny priklad-odvez si tyzdenny nakup pre 4-clennu rodinu na bicykli....ale s ostatnym suhlasim, ludia su velmi pohodlni

anita6666
17. sep 2023

@tenerifka načo ti je týždenný nákup? Však môžeš ísť každý deň na jeden deň.

basulaak
17. sep 2023

Uz sa cela trasiem. Asi ako moj naftovy 6-valec. 🤣🤣🤣

autor
17. sep 2023

@slavomira236 Máš pravdu, matky s malými deťmi sa už nevedia dočkať chodiť nakupovať do Kauflandu každý deň na bicykli.

heidy222
17. sep 2023

@tenerifka mam prívesný vozík na bike a tak chodom, lebo tak si donesiem nákup pred dvere a keď idem autom tak z garáže ho musím nosiť po schodoch

tenerifka
17. sep 2023

@heidy222 ale no.....v dazdi, v snehu, s dvomi-tromi detmi....to si musi clovek naozaj vychutnat

vanilkovazmrzka
17. sep 2023

Vsetci frflosi - nech sa paci, na vychode nic nie je, ani zapchy ani parkovacie politiky, mozte sa stahovat.

Konecne v ba bude lepsi vzduch.

petamich
17. sep 2023

zijeme v BA, clanok hovori o zonach, kde to bude platit, co dnes ak sa nemylim ma viacero metropol 🤷‍♀️ akoze za mna pokojne, do centra mesta aj tak nechodime autom, lebo sa nam nechce riesit parkovanie, auto vyuzivame naozaj minimalne presne na veci cesta k rodicom, velky nakup, vzdialenejsie miesto, kam sa chceme dostat...ALE mame jedno dieta, byvame v mieste, odkial je vsade dobra dostupnost MHD alebo chodime peso/bicyklom

ak to zavedu a nebude sa dat inak, no tak si zaplatime poplatok, lebo na Teslu asi nenasetrime 😅

vanilkovazmrzka
17. sep 2023

@heidy222 ❤️ kto chce, najde riesenie. A este ake dobre.

minesasubu
17. sep 2023

Videla som video kde chalan odviezol celý nákup na kolobežke
Pripevnil si na seba skoby na to si dal igelitky a dokonca zobral aj melón dal ho do nosiča pre deti 🙂 už sa teším ako to vyskúšam

prasiatko30
17. sep 2023

Trend v europe je, hlavne vo vacsich mestach, znemoznit prepravovanie sa osobnymi autami. Londyn ma centrum limitovane pre vstup osobnych aut uz dlhe roky, do madridu pokial nie si rezident alebo nemas eco nalepku naaute tiez nevstupis - musis nechatauto na zbernych parkoviskach a do centra ides metrom. U nas v meste za posledne roky urobili tolko zmien v centre, ze je proste rychlejsie ist peso ako autom - peatonalizacia centra, progesivne eliminovanie parkovacich miest, zužovanie ulic v neprospech aut. A potom znevyhodnovanie benzin/naftovych aut - vyssie dane, vyssie parkovne, vyssia platba za stk a co len chces. Napr za parkovanie sa u nas plati podla roku vyroby auta - cim starsie auto tym vyssia sadzba za parkovanie v centre, elektricke auta mali donedavna parkovanie v centre zadarmo a rocnu dan uplne smiesnu v porovnani s normalnym autom. Pretlacaju elektro auto ako omnoho eko - ale to este len uvidime ked sa budeme musiet za par rokov zbavovat elektro aut

bororka
17. sep 2023

Tento článok je len vystrihnutá domnienka Pána Drobu. Čakala som vyjadrenie magistrátu,nie toto.

tenerifka
17. sep 2023

@prasiatko30 ....... ale to este len uvidime ked sa budeme musiet za par rokov zbavovat elektro aut
Vraj uz teraz je nedostatok nerastnych surovin na suciastky....no bude veselo

tenerifka
17. sep 2023

@prasiatko30 inak ja mam 4-rocne auto a ked som ho kupovala, dali mi k tomu tu nalepku, a ja som vtedy netusila, o co ide....tu na ostrove to nebude realne potrebne mozno ani za 20 rokov

prasiatko30
17. sep 2023

@tenerifka ja si skor myslim, ze tp soeje k tomu by si ludia nemohli auta dovolit - lebo jednoducho na ne planeta nema - nie je tolko nerastnych surovin aby kazdy dospelak mal jedno auto🤷‍♀️

taminka1986
17. sep 2023

Keby sa radsej chceli opicit po svetovych metropolach v niecom inom. Mame najotrasnejsie hlavne mesto Europy a oni riesia toto 🙄Kym k tomuto dojde budem stara a sucha,pripadne uz mozno ani nebudem🤪Zaujima ma to asi tak ako bitka Matovica s Kalinakom🤣🤣

ndrag
17. sep 2023

ja by som to privitala aj hned, ale este nie sme tu na slovensku na nieco take pripraveny 😉

prasiatko30
17. sep 2023

@tenerifka no npr do madridu je uz niekolko rokov v prevadzke ZBE pokial nemas eco nalepku tak si v prdeli. A ako hovorim u nas uz niekolko rokov remodeluju centro a v podstate s kazdou remodelaciou zhorsuju vstup aut do centra - mne je lahsie ist z jedneho bodu do druheho peso ako brat auto- semafory na kazdom kroku, vyvysene prechody pre chodcov, v centre je limitovana 30km/h - tak ale tam sa ani neda jazdit rychlejsie, stale menej parkovacich miest a ked to napikujes do parkingu tak ti je v podstate jedno ci ides peso alebo autom. Najhorsie je na tom to, ze mhd funguje otrasne🤦🏽‍♀️

prasiatko30
17. sep 2023

@taminka1986 no, nie som expert, ale mne sa zda, ze to je eu smernica/zakon/legislativa, kde vsetky mesta nad 50000obyvatelov musia mat zonu nizkych emisii - neviem aky je casovy horizont na implantaciu ale je to v ramcii boja proti globalnemu oteplovaniu

tenerifka
17. sep 2023

@prasiatko30 ano, aj ja si myslim. V Madride ale dokazem fungovat len v ramci MHD-najma metro, z letiska som pohodlne v centre za 30-40 minut, velky nakup sa da urobit online, ovocie/zeleninu kupim na kazdom rohu, raz za tyzdeñ s vozickom v jednej ruke taky bezny nakup....a ked sa inak neda taxi/Uber za par drobnych.
Ale su miesta a mesta, kde sa to neda, u nas MHD otras, ale zato naozaj badam viac neskutocne preplnene cesty kazdym rokom, k tomu soferujuci turisti, ktori to nepoznaju a idu naozaj pomaly.....

marsmykkok
17. sep 2023

@slavomira236 Však dobre, ak bude mať tvoja mama zlomenú nohu alebo bude stará a ťažšie chodiť, môžeš ju viezť na bicykli k lekárom. A rodičia čo vozia deti ku škole asi potom nejdú domov s autom, ale do práce a auto využívajú preto, aby stihli deti dať do školy a potom prísť načas do práce.

prasiatko30
17. sep 2023

@tenerifka no ved to, ze u vas na ostrovoch nie je kde rozsirovat siet cestnych komunikacii pokial nechcu znicit celu prirodu. Ale v tak malych mestach zabezpecit fungujucu mhd je tiez nerealne - uvidime kam to dospeje

tenerifka
17. sep 2023

@prasiatko30 aj tak my s tym nic nespravime, bude ako bude

kikulienkadd
17. sep 2023

Ahoj,žiadna zmena,deti chodia/vodím ich do školy, MŠ pešo/MHD. Do práce chodím MHD. Nie sú všetci bratislavčania ľudia,ktorí musia nutne spĺňať kritérium,že človek 18+ vlastní auto a jazdí len autom😉 A mať 1 auto v rodine je dnes celkom bežné,nemusíme ho používať každý deň.

marsmykkok
17. sep 2023

Ja ak by som niečo zaviedla, tak vysoké dane a poplatky za parkovanie, poistenie pre druhé, prípadne tretie auto v rodine. Lebo priemerná rodina má 2 autá, 1 také "schopnejšie" na dlhšie výlety, dovolenku do Chorvátska a jeden vrak pre ženu napríklad, hrdzavý, starý, nech nemusí chodiť Mhd, však jej to stačí, aj tak to otrieska o všetky stlpy a obrubníky. A to sú autá čo potom aj majú zlé emisie, prechádzajú stk po známosti a tak. Lebo patria do šrotu nie na cestu. Nech sa rodina skonsoliduje a chodia spolu hoci skôr o pár minút alebo niekto nech využije mhd.

sissy27
17. sep 2023

Mily autor, aj si cital clanok alebo len nadpis? Lebo klucove bude vyriesit najprv mhd tak, aby bola dobre fungujuca a EKOLOGICKA. Ku dnesnemu dnu je mhd ba nefungujuca a ma az 4 vodikove busy. Metro je kapitola sama o sebe 😂

pribinak
17. sep 2023

Ja už teraz jazdím trápne na bicykli 😝😝😝

majkakvet
17. sep 2023

@slavomira236 jj presne,vysrat a dnu do obchodu keby sa dalo.