Investičný byt v Bratislave

17. dec 2022

Baby poraďte, najlepšie tie, ktoré prenajímate bytu v Bratislave prípadne aj v inom meste a máte to ako investíciu. Ak by ste mali k dispozícii sumu približne 220 000 eur, aký veľký a v akej lokalite by ste byt kúpili ? Niečo sa ľahko prenajme. Prípadne išli by ste do dvoch mini bytov (garzónky či jednoizbové byty) ako do jedného väčšieho bytu ? Tak isto sa mi jedná aj o likvidnosť bytu, to znamená, že asi následne ťažko predať 3 izbový byt v Petržalke, keď je tam teraz tých bytov požehnane. Je to úvaha, tak to tak aj berte. Ďakujem za názory, rýpačky nedrať klávesnicu.

uglybetty1234
17. dec 2022

Ak ti to vynde, tak urcite 2x jednoizbovy. To prenajmes vzdy a v pripade potreby aj predas najrychlejsie. Lokalitu neporadim, nie som BA. Ale co som pocula tak Ruzinov?

beata_k
17. dec 2022

V Petrzalke je tazko predat byt? Sice pred rokom a nebol to 3 izbovy, ale bol predany asi za 2 tyzdne a to sme boli s cenou nad.
2x jednoizbovy

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
17. dec 2022

zaciatok Petrzalky okolo Cernysevskeho, Namestia hraniciarov alebo Ruzinov - Travniky, Ostredky, Prievoz a urcite 2x jednoizbovy ak sa zmestis aj ked to budes riesit 2x podnajomnikov...teda ak budes prenajimat

babovka2321
17. dec 2022

Ak nechces prenajimat rodine s detmi (co vacsina nechce), tak urcite by som do 3i nesla, max 2i. Ak vyjde 2x jednoizbovy, tak to je jednoznacne najlepsia moznost.

oskorusa
17. dec 2022

Podľa mňa dva menšie byty a lokalita po trase električky

zuzu003
17. dec 2022

Po realnych skusenostiach s prenajmami 3i, 2i a 1i odporucam 3i v Petrzalke (zaciatok).

ysseba
17. dec 2022

Kto si najčastejšie prenajíma byty? Najčastejšie pár, ktorý začína spolu žiť a nemá ešte deti. Aj my sme tak začínali a vyhľadávali sme dvojizbáky. Aj väčšina z môjho okolia. Mám takú mladú kolegyňu a ona tiež teraz s priateľom boli v dvojizbáku v podnájme. Teraz kupovali byt a to už trojizbák, keďže plánujú rodinu. Ale na prenájom určite dvojizbák. A kde? Asi ako píšu baby - Petržalka, aj keď ja osobne som nikdy v tejto lokalite nebývala, pretože ja aj muž sme s inej mestskej časti kde máme rodiny a kamošov, takže sme sa vždy len na ňu orientovali. Ale Petržalka je obľúbená a vyhľadávaná takže ňou nič nepokazíš. Alebo ešte Ružinov je obľúbený.

autor
17. dec 2022

Tiež tak uvažujem buď dva menšie byty (asi bude treba jemne dofinancovať už hypotékou, ale nesúri nás to, čiže ešte vieme čakať ako sa trh vyvinie) alebo teda jeden trojizbový a prenajímať študentom ? Na začiatku Petržalky je EUBA. Na druhej strane sa bojím likvidity 3 izbové bytu v Petržalke, je ich strašne veľa v ponuke. Tam v prípade následného predaja, cítim ,že by s tým bol problém.

greta2017
17. dec 2022

Ja mam zhruba v tej cene 2+kk byt kt.prenajimam v centre (pri hlavnej poste)
Do 3i by som nesla ak by slo o investiciu. Najvacsi zaujem je o 2i byty cize to skor podla mna

lucinka1988
17. dec 2022

Máme 2i byt v novostavbe v Ružinove a 2i byt v paneláku na začiatku petržalky, oba prenajímame a len tak sa po nich zaprášilo, v obidvoch ide o mladé bezdetné páriky a obidva išli na dračku, že sme si museli vyberať..

autor
17. dec 2022

2 izbový už máme, chcela som to trošku diverzifikovať. Pravda je aj taká, že ceny dvojizbových sú na úrovni 3 izbových bytov.

mistymay33
17. dec 2022

Odporucam dvojizbovy byt ak je to byt na prenajom. Najlahsie sa prenajme, obvykle hladaju byt na prenajom mladí ludia (par), ktori nemaju deti, chcu si vyskusat spolocne byvanie. Spolu byvaju od zaciatku do konca, je tam zena (dba na poriadok, upratuje), je zam muz (vie nieco male opravit, vyriesit technicke problemy). Maju spolocne financie, spolocne sa zlozia na najom.
Ak budes prenajimat 3 izbak studentom - kazdy je samostatna jednotka, hocikto moze odist v priebehu prenajmu (musis hladat ineho), kazdy ma svoj rozpocet, kedy sa moze stat, ze nebude mat v dany den na svoju splatku… kazdemu musis robit vyuctovanie osobitne.
Ja prenajimam uz cca 10 rokov dvojizbak v Petrzalke, hned na zaciatku. Najlepsie a najlahsie prenajatelny byt, najmenej starosti, ked je tam par. Obvykle je moj byt ako startovaci byt pred tym, ako si kupia svoj. Petrzalka je najomcami vyhladavana lokalita, je dostupna do mesta do 15 minut, je tam kompletna vybavenost. Byt som vzdy prenajala do tyzdna od podania inzeratu, aj pocas korony… najomcov si mozem vzdy vyberat.

autor
17. dec 2022

@mistymay33 ďakujem za odpoveď. Dvojizbový byt už asi nechcela. Ako sú na tom garzónky, dvojgarzóny či jednoizbové byty a prenájom ? Všimla som si, že tiež po nich dosť veľký dopyt, najmä z dôvodu ceny. Ktorý konkrétnu oblasť na začiatku Petržalky máš na mysli ?

mistymay33
18. dec 2022

Dobre sa moze prenajimat aj jednoizbovy byt, z dovodu ceny. Ja mam byt pri inchebe, je to sidlisko napojene hned na dialnicny obchvat, je to jedna zastavka do mesta.

lula313
18. dec 2022

My mame 3izbovy a o ten majú vzdy záujem len s rodiny s detmi, ktori byt rýchlejšie vybyvaju, ako parik pracujucich, pripadne sa tam chcú nasťahovať viacerí dospeli. Takze 2izbovy je ideal. Druha vec je, že mne Realitak vravel, že teraz nie je dobrá doba na nakup investičného bytu v ba, možno pôjdu ceny dole

83lenka83
18. dec 2022

Máme 2 dvojizbové v starom meste KE. Nikdy nebol problem prenajat. Dokonca keď sme ich dávali do ponuky tak bol poradovník. Lokalita je najdôležitejšia.

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
slniecko5
18. dec 2022

@83lenka83 prenajímate sami, či cez realitku?

83lenka83
18. dec 2022

@slniecko5 sami cez marketplac na fb.

autor
18. dec 2022

@slniecko5 ja si ešte počkám kým to začne padať viac. Ceny už klesaju mierne. Zľavy sa poskytujú. Nesúri nás to, kľudne až o pol roka či rok. Len teraz si musím urobiť prieskum trhu.