Holenie sa pred pôrodom - Ružinov

4. sep 2021

Ahojte, ako to je v Ružinove čo sa týka holenia ? Ja viem že to je blbost ale mám z toho dosť stres, neviem si predstaviť že má holi niekto cudzí, ja viem že si poviete že veď budem rodiť, nebudem riešiť, že to bude malina oproti inemu, ale ja mám z toho taký stres že mi to aj pôrod spomali.
Holi tam sestrička ? Budem sa snažiť oholiť doma pred pôrodom, ale akceptujú to ? Nebudú chcieť aj tak "preholit" že ja som to nespravila dostatočne kvalitne?
Pre vysvetlenie tak nemám nikdy veľké ochlpenie. Myslím čo povedia napr na dvojdnove ochlpenie, alebo na kde tu zabudnutý chlpok?
Viem že je to smiešna téma ale neviem si pomôcť 😬😬😬

vanda323
4. sep 2021

Ajooj , není to smiešne. Ja neviem ako v Ružinove ja som z Východu ....ale keď som bola tehotná prvý krát tak som nebola oholena mala som 18 rokov, nevedela som sa holiť, s manželom som nespavala 9 mesiacov lebo som sa bála aby som neublížila dieťatku 😁 Takže som išla chlpatá ako opica ☺️ Oholila má sestrička, normálne profesionálne nesmiala sa mi vieš ty to berieš ako katastrofu, ale podľa mňa sestrička je na takéto veci už zvyknutá

janulienka192
4. sep 2021

Presne, sestričky to vôbec neriešia. Ja som išla oholena, ale kým sa to všetko spustilo (3 dni) , tak ma musela preholit. Už ti to bude jedno, čo s tebou robia 😉

yoxinka
4. sep 2021

Rodila som trikrát. Raz na Kramároch, dvakrát u Kocha. Na Kramároch ma holila sestrička, ako … pre nich je to minútová nezáživná rutinná činnosť. Takže na tvojom mieste, vôbec nestresujem. Pri rodení v Kochu ma nikto neholil, lebo je to skrátka somarina a robí sa to hádam len Slovensku 🤦‍♀️.

siska53
4. sep 2021

Mne tam pred 9 rokmi sestricka vynadala ( ako skor tak dohovaracne), ze co nie som oholena, ja, ze cez brucho si nevidim a nedociahnem. Ona, ze muza mate? Mal vas oholit on. Ja, ze ano, len sa hanbim. Ona: a to, preco ste tu, ste sa nehanbili robit?? 🤣
Takze je lepsie, ked tam prides oholena 😁.

janci05
4. sep 2021

Mňa oholila sestrička na koze tesne pred prepichnutim plodovej vody. Doma som sa snažila ako tak oholiť, ale ležala som pred porodom v nemocnici. Som sa cítila chvíľu ako zarastená opica, ale však čo som mala robiť.

kiki68
4. sep 2021

@siska53 moj muz ma tam ziletkou oholit odmietol ( ze by ma porezal nechtiac) , on ma len voskuje a to je zase bolestive. Ale ja som to zmakla so zrkadlom doma aj cez to brucho 🙈

karolinka1991
4. sep 2021

Ahoj, ja som tam rodila 3x a veru ani raz ma neholili. Prvykrat som sa tesne predtym oholila doma, lebo uz som bola pripravena, ze na dalsi den mozem rodit. Druhykrat mi 3 tyzdne pred terminom praskla voda, cize to som nestihla uplne dohladka - aj som chcela, ale manzel mal stres, ze co vymyslam s takymi hovadinami, ze nech letime okamzite do nemocnice 🙂 cize vtefy to ochlpenie bolo mozno tak 4-5 dnove ale nikto to neriesil. A pri tretom som isla na poradnu a uz som tam zostala na porod, cize to som zase bola viacmenej pripravena.
Ale inak ja som sa vedela holit aj cez velke brusko - pomocou zrkadielka plus nikdy nie uplne ostrou ziletkou, ked uz som si tam nevidela, aby som sa neporezala. Da sa to, len to chvilku trva, ale skusaj a ziskas prax.
Viem, ze niekto si povie, ze blbost - ale lepsie, ze to riesis uz teraz, ked Ta to stresuje akoby si potom naozaj bola tak vystresovana z toho, ze by si napr nepocuvala pokyny personalu a pod

Mna takto vzdy stresovalo, ci si stihnem dat dostatocne skoro cipok, lebo sa stava, ze proste pritom tlaceni vyjde s prepacenim aj hovienko, ked zena nie je dostatocne vyprazdnena. Aj 2 kamaratkam sa to stalo. Hovorili, ze ony sa citili hrozne trapne, ale personal to absolutne neriesil, lebo je to prirodzene, kedze spravne tlacenie pri porode je take, ked tlacis akoby si kakala zo vsetkych sil (to Ti povie vacsina porodnych asistentiek) a navyse fakt v tej chvilke riesia iba babo.

Takze drzim palce a pre povzbudenie - porodnici su tam uplne skveli a ja som mala celkom stastie aj na porodne sestricky.

bluka2
4. sep 2021

Však im jednoducho povedz, nech ťa neholia, keď to nechces. Ja si to vôbec neviem predstaviť, že by s tým niekto vôbec došiel a ani po 2 deťoch nechápem na čo by to malo byť akože dobré...

petamich
5. sep 2021

rodila som v Ruzinove teraz 7/2021 prisla som oholena a rodila som o dva dni od prijmu a nikto to absolutne neriesil 🙂

slovakboy
5. sep 2021

Určite sa nehoľ vopred. Iba ak tesne pred pôrodom. Môjho kamaráta raz nevzali na plánovanú operáciu on sa oholil deň pred operáciou a za 24 hodín tam mal maličké zapálene bodky. Operačnú ranu holí vždy tesne pred operáciou sestrička na izbe alebo pred vstupom na operačnú sálu. Mne operovali pruh v lokalnej anestéze a holil ma vojačik klasickym bakelitovým agresívnym jednoziletkovym strojčekom pred vstupom na sálu. Tam ma priviazal k stolu aby som sa nehádzal. Aj tak sme s lekárkou trošku bojovali lebo lokálna anestéze účinkovala len čiastočne. Porod keď sme boli s manželkou tak už som vedel že nesmieme holiť. Oholila ju sestrička aj s holiacou penou a dvojziletkou. V Humennom. Priprav si doma jednorazovu dvoj alebo maximálne trojziletku a penu v spreji. Povedz sestričke nech ťa oholi tým čo si priniesla a daj jej čokoládu. Alebo ju popros že ťa varovali že dopredu sa nesmie holiť kvôli zápalom. Keď by pindali tak ako hore čo píšu ženy tak vnutorne od seba odraz negatívnu emóciu. Nádychni sa a povedz - choď späť odkiaľ si vyšla. Kľudne naznač rukami do vonku otočnými dlaňami pohyb od brucha alebo od srdca smerom od seba. Nereaguj na take reči nijako ani necekni nanajvýš jej pozri do oči s mierne otvorenými ústami inak bez emocii. Blbé sestričkine reči tak nepadnú na úrodnú pôdu a bude ich musieť lignúť späť do seba. A oholi ťa tak či tak lebo inak ju spucuje lekár. Toto môžeš použiť nie len pri blbých poznámkach k holeniu. Najpravdepodobnejsie holenie ti urobia bez poznámok no môžu prísť iné blbé reči ktoré ak ich vezmeš osobne ti budú kaziť dojem z pôrodu. Proste nič neber osobne. Pozri si na YouTube druhu dohodu od Jaroslava Dušeka. Och držím ti palce. Viem že holenie je hovadina ale nie pre teba. Proste ti to chodí po rozume a ja ťa len chcem ukľudniť že si vezmi holenie so sebou pekne popros sestričku a viac sa nestaraj.

evkamotka
5. sep 2021

Ja som sa pred porodom udrziavala oholena a potom v nemocke som sa tiez oholila.

elensed
5. sep 2021

Mna holil priebezne muz,ale nejak sme nestihali asi aj tyzden a ze v nedelu oholime.V nedelu rano po zobudeni mi praskla plodova voda a nakoniec som porodila az v pondelok o 17 a absolutne nikto to v Ruzinove neriesil.Ze vraj sa to robi kvoli sitiu,ja som mala len jeden kozmeticky steh vnutri.Rodila som 5/2021.

ofzuza
5. sep 2021

Normalne sa ohol doma alebo to holenie odmietni. Mna ani raz neholili.

ankare
5. sep 2021

@karolinka1991 mne nestihli dat klystir a veru vyšlo aj hovienko 🤦🤷 ale boli taktne a neriešili to, chvalabohu 😁

ankare
5. sep 2021

Neboj, oholiť sa stihneš aj doma, kým pôjdeš do pôrodnice, pôrod nezačne z minúty na minútu. Pomôž si zrkadielkom. Okolo termínu sa hol priebežne, aby Ta nič neprekvapilo. Predtým, ako pôjdeš do nemocnice, aj sa doma osprchuj, aspoň odspodu, budeš sa lepšie cítiť pri vyšetreniach. Držím palce!

ckatka
5. sep 2021

Ja sa neholim lebo mi zarastaju chĺpky a zapaluje sa mi to. Takže mám len taky "zastrihavaci strojček" a s tým sa to da aj naslepo. V Ružinove som mala sekciu a miesto rany mi sestrička oholila bez pripomienok za pár sekúnd počas zavádzania kanyky. Muž má držal za ruku a riešili sme ako dostať prsteň dolu...takže vôbec som to neriešila bolo mi to jedno 😂

veronice
5. sep 2021

@slovakboy tak ale hlavne porod nie je planovana operacia a aj ked by sa oholila vopred a vznikli by jej male cervene miesta od holenia to neznamena, ze by ju skrz to neodrodili 😎 nestras ju zbytocne chuda 😁

Autorka: oholena, neoholena, so zapalenymi bodkami alebo bez, odrodia ta tak ci tak. 🙂👍 A ak bude lorod rychly tak na to holenie nebude ani cas. Drz sa, dobre bude 🙂

siska53
5. sep 2021

@kiki68 len ja som.vobec netusila, ze sa treba oholit 😅. Pri prvom dva roky predtym mi nikto nic nevycital, tak som netusila, ze to treba.

autor
5. sep 2021

Ďakujem vám všetkým veľmi pekne za komentáre
Ono nejde o to, že by mi to nešlo, aj muž pomôže keď tak ale ak nestihneme doma a bolo by pár dnove ochlpenie tak som nechcela aby holila sestrička. Ono aj tu na MK som pár krát čítala ako necitlivo to robili žene, že nasucho, vydriapali kožu a aj porezali aj dokonca tak že pri šití museli aj toto porezané z holenia zašiť a tak sa mi nejaký blok spravil. Budem to teda robiť ako doteraz, udržovať pravidelne a ak to na mňa príde keď to nebude čerstvo oholené tak rýchlo preistotu oholim aspoň miesta kde treba.
Ďakujem aj za skúsenosti s Ruzinovom, celkom ma to ukludnilo že to tam neberú tak premotivovane

stanulienkat
5. sep 2021

Ved sa ohol doma. By som sa prepadla ,keby ma museli holit.

autor
5. sep 2021

@stanulienkat áno samozrejme že doma ale predpokladám že pri niektorých situáciách sa to pred pôrodom doma čerstvo proste nestihne tak som chcela vedieť čo v prípade že oholenie je napr 3 dnove

stanulienkat
5. sep 2021

Myslim,ze v pohode. Ved sa raz za par dni prehol.

qetka
5. sep 2021

no neviem ci som mala 2x stastie, ale v Ruzinove to nikto neriesil. Nikto ma nechcel holit, nikto ani nic take nespomenut 🤷‍♀️

kiki68
5. sep 2021

Mozes to vyriesit vopred voskom v salone. Potom mas minimalne ten mesiac pokoj

autor
5. sep 2021

@kiki68 vosk nemôžem pri depilácii mi ide aj koža, či voskom či strojčekom

kiki68
5. sep 2021

Tak to raz za tri dni oholis a si v poho. Ja som to tiez fresh uz nemala. Lebo nez vyvolali bol vecer a na druhy den rodila. Takze dva dni.

lesana25
5. sep 2021

V Ružinovskej mi dali jednorazovu žiletku, nech sa oholím sama. Neviem aký bol výsledok, ale nikto to nekomentoval 😅 Pri druhej v inej pôrodnici ma hodila sestrička takou tou klasickou komunistickou kde sa menili žiletky, aj ma zo dva krát porezala. Takze byt tebou skusim to radšej sama 🤷‍♀️

zuzanka.zuzu
5. sep 2021

@lesana25 kedy to bolo v ružinove? a tá druhá pôrodnica bol preboha čo za masaker? 😲 to ešte je niekde vôbec možné? otras toto slovenské zdravotníctvo 😨

autorka - rodila som tento rok, vôbec som neriešila, ale že vôbec a niekto nekomentoval 😀 k pôrodu som išla oholená (teda v porovnaní s tehotenstvom 😀 ) cca 2 dňové strnisko aj to iba a len kvôli tomu, že som sa sama obávala očistiek po pôrode a takto mi bolo jednoduchšie sa ošetrovať

lienka.7
5. sep 2021

Mna oholil muz, nechcela som dakoho cudzieho, aj ked sestricku... sme sa teda nasmiali pri tom 😁😁😁
Este mi sestricka vravi, ze super praca 👌 bola to Antolska, ruzinov neviem. Ale co viem kamoska bola u kocha a tiez sa tam holila sama

lesana25
5. sep 2021

@zuzanka.zuzu tak za to že sestričke párkrát ušlo nemôže zdravotníctvo 😂 inak tam bolo všetko OK. Ja keď som bola ešte v puberte tiež som si s takou holila nohy a dodnes mám takú veľkú jazvu ako som si s tým zrezala povrch 😂 a v Ružinove to bolo pred 5 rokmi