Ahojte, chcela by som poprosit vas, maminky, ktore zijete v dedinkach v blizkosti BA (Miloslavov, Tomasov, Bernolakovo, Marianka, Lozorno ale i ktorekolvek ine) o vase realne skusenosti s cestovanim z/do BA. Momentalne byvame v Ba, ale hladame pre seba pozemok / domcek, niekde v blizkosti BA. Pocula som x pribehov o zlom cestovani, dennodennom stati v zapchach atd, ale stale verim, ze najdeme aj dedinku, odkial to take hrozne nebude 😊. Dlho sledujeme smer Lozorno, vyhovovalo by z viacerych dovodov, ale ponuka je zufala 🙈 tak uz zacinam zvazovat aj opacny smer, ale obavam sa toho.. Ako ste na tom pls? Je tu niekto, kto je spokojny alebo aj taky, kto by sa hned vratil do BA, len aby nemusel cestovat? Vdaka za kazdu odpoved a radu.
To co hladas neexistuje. Prepac 🙂
My cestujeme z Pezinka tak, ze nasadneme v Rači na električku.. Lepšie nič asi momentálne nie je.. Neviem co príde ked dostavaju diaľnice
@taga
Známa dochádza z dedinky za Lozornom. Cestujú autom skoro ráno cca o pol siedmej odchádzajú, z Ba potom cca o pol štvrtej odchádzajú späť. Aj autobusom sa to dá. Chcem však poznamenať, že je vhodné nájsť si prácu na okraji Bratislavy a tiež je užitočné mať prácu s čiastočným homeoffice. Zatiaľ im to takto vyhovuje.
Pripadne ešte smer Hviezdoslavovo, tam je spoj regiojet do Bratislavy
Tie smery co ty pises vobec. Este sa celkom daju Jarovce, Rusovce. Smer senec, luzna, ivanka, malinovo, hviezdoslavov atd. tam by som nesla nikdy. Storky od kolegu, co z malinova isiel 2 hodiny kazde rano, peklo! Otazna je este zahorska, stupava, a ako to tam hude vyzerat, ked sa dostavaju cele bory. Aktualne fakt asi tie rusovce, jarovce, mozno rajka? A osterreich🙂
My sme z Marianky a je to ešte ten lepší smer ako Bernolákovo.Výhoda Bernolákova napr je vlak. pochádzam odtiaľ, takže vyskúšané mám oba smery
@queen_mary jarovce, rusovce, tam dokopy nic nie je (myslim volne na byvanie) resp ked je, tak neskutocna palka.. plus hladame nieco kdenje ms, zs.. za hranice muz nechce 🙈
@misiatko81 v marianke sme boli aj ja par obhliadkach; marianka a lozorno su najhorucejsie tipy 😊 hovoris, ze bernolakovo sa tiez da zvladat?
@taga tak zvládat sa da, ale asi tym vlakom.snad to bude lepsie ked budu porobene tie cesty. a třeba si zjistit aj tie skolky, lebo vsade je to katastrofa.v Marianke nemaju miesto pre vela deticiek a v Bernolakove velmi podobne. Mam tam kamaratky, co im nevzali ani 4 rocne deti, niektorym az predskolakov
@taga v jarovciach je teraz Opal projekt, tam aj cenovo to nie je az take strasne a vyzera to dobre
@taga byvam smer Senec. Vsetky tie dedinky okolo, niesu extra vyhra. Dochadzanie autom - zelezi v akej hodine, pondelky a piatky su vcelku peklo. Este ked "vypadnete cca 6.00-6.15 tak sa to ako tak da. Stara cesta je momentalne v katastrofickom stave, dialnica fajn, pokial sa tam nieco neudeje (co je dost casto). Zalezi aj v akej casti BA pracujete/dochadzate. Cesta naspat - do cca 15.00 ok, necakas nejak extremne. Autobusom necestujem, ale bude to asi podobne. Ak mas dostupny vlak - to je ok. Pokial nemusim nic so sebou vlacit, chodim nim. Je to rychle a pohodlne (ano, aj on obcas meska, ale nic extremne, aspon z mojich skusenosti). Vlakovu stanicu ma vcelku v centre Bernolakovo, Ivanka, Senec. Biel, Reca, Puste Ulany, co viem aj Luzna, su dost "mimo" a vela ludi ide na stanicu autom a tam nasadne na vlak. Rovinka tusim obdobne. Samozrejme, zalezi, kde v tej dedine byvate, ale vychadzam z kvazi "poslednych blizkych domov". Problemom je, ze je o ne velky zaujem, domy, ludia pribudaju, so skolkami a skolami je to horsie, tie nestihaju. Aj ked sa vselijak nadstavuje, spekuluje. Takze treba zvazit aj to. Este co je v okoli je trebars Vinicne (smer Pezinok), Blatne (smer TT)... samozrejme aj dalsie obce... zalezi v akom km radiuse to zvazujete. Ja by som volila nieco, kde je dostupne vlakove spojenie (ako najrychlejsia alternativa do BA).
@queen_mary a co by robila v rakúsku odchádzala do Bratislavy omg🤨
Smer Lozorno, zhorsuje sa to ako sa stavaju Bory a nove casti v Stupave. Na dialnici vacsinou od Stupavy uz ides pomaly az do BA a potom zalezi, do akej casti ides.
@alexk12 po dialnici to ma urcite blizsie ako zo senca a podobnych ;))
@queen_mary ôk ale logicky je to blbost😁
@alexk12 blbost? Ty kde zijes? Bola si niekedy v pohrabicnych dedinach v rakusku? Pama, kittsee, atd? Ved tam "bratislavcania" byvaju a stahuju sa tam uz roky..
@queen_mary tak si nenapísala kde ak by bývalá vo Viedni trebárs a odchádzala do ba je to blbost,
@alexk12 😅 tak kazdy kto zije v bratislave vie, aka oblast sa mysli, ked sa povie byvanie v rakusku a dochadzanie do bratislavy. Ale kedze nejsi ocividne z ba tak chapem, ze ta napadla aj vieden 😅
@queen_mary no aj tak je to debilina keď sa všetci je u v zápche tak sa uklid i ok
Smer od Stupavy je na tom zatiaľ trosku lepšie ako ostatne smery ci od Senca alebo z dola z Rovinky. Záleží však na aký čas by si cestovala do BA. Po 7.00 je to peklo asi z každej strany, tu zase zohráva úlohu či je zápcha taká, že aj keď pomaly ale hýbes sa alebo reálne niekde 30-45 minút stojíš na mieste 😔. My sme veľmi chceli domček smerom na Záhorskú, Marianku a podobne ale nás práve to dochádzanie zatiaľ úplne odradilo. Mám však 2 kolegyne ktoré chodia zo Zohora. Jedna chodí do prace na 7.00 takze je to vraj pohoda (ak sa nič neudeje a neuzatvárajú priebežne tunel). Druha je na materskej ale chodievala vlakom Zohor-Lamac a odtiaľ busom do prace.
my mame dom zo smeru tomasovo. este takych 10-15 rokov dozadu sa to v pohode dalo, teraz velmi zle, aj v autobuse s miestom. v moste uz ludia stoja namackani ako sardinky. nastastie byvame v ba a odtial sa chodi do prace len zriedkavo (aj kvoli zapcham)
My sme sa odstahovali zo Senca do dediny smerom k Trnave resp ako su puste ulany a s dochadzanim je to neporovnatelne lepsie mas viacero moznosti ako sa dostat na dialnicu zo senca je to peklo tie semafory a pod my sme do 40 minut v petrzke
A od nas mas este miesto vo vlaku aj buse od bernolakova uz nie
Velmi odporucam ist si to vyskusat. Pre naozajstny zazitok idealne v piatok okolo 15-16tej. Vsetky smery cista katastrofa, a to myslim naozaj vsetky, i ked samozrejme uplne najhorsi je tah na Senec, lebo na vikend mam niekedy pocit ze tiahne domov polovica Slovenska. (A dodam, ze nedostatok pracovnych a studijnych prilezitosti v regionoch mimo Ba tymto ludom az tak na vyber nedava)
@taga zapni si od skorého rána cca do tej 10tej rádio a počúvaj. Ja sa vždy rehocem. Dunajská lužná si počkáte 60 minút, Ivanka pri Dunaji 1,5 hodiny atď. A počúvaj a počúvaj. A zistíš, kde sú aké zápchy.
Je síce krásne mať domček, ako všetci známy naši, čo bývali s nami v Bratislave. S malinkými deťmi sa odsťahovali a potom bum. Trebalo ísť do práce a už je problém, aby vôbec stihli v tých zápchach prísť do dediny do MŠ a vyzdvihnúť dieťa. Staršie deti ani nehovorím. Čo ti bude robiť taký pubertiak v dedine mimo BA. S kina pôjde, zasa pôjdeš buď do BA pre neho alebo tŕpnuť ako príde autobusom. Sem tam idem ráno opačným smerom z BA a krútim hlavou, že to tým ľuďom stojí za to každý deň stáť toľko v zápchach. Mne stačia zápchy vrámci Bratislavy. Ale ja mám na výber ísť električkou, MHD, ktorá má vyhradené pruhy, poprípade vlakom vrámci BA.
Inak domy, resp radovky stavaju pekne vo vrakuni, podunajskych. Napr podunajska brana. To je taky kompromis..
Aj mna zaujima