Ahojte, prosím vás, od príchodu vlaku do príchodu transportu na letisku budem čakať cca 3 hodiny v strede noci. Viem sa niekde "schovať " mimo stanice"?
Prečo si radšej nechcela čakať na letisku?
Zisti si, ci je stanica otvorena 24/7. Niektore stanice su v noci zatvorene, aby sa tam rozne zivly pochybne neschadzali. To je uz lepsie pockat na letisku za mna, ako sediet niekde na lavici v parku.
@ptvw CK ma vyzdvihne a prevezie, vlak nejde úplne presne, mám tam proste prestoj
Tak v BA by som na stanici sama nebola ani minútu a už vôbec nie v noci..veď tam to je samý alkoholik, samý feťák 🙄 a to musíš čakať na transport? choď busom alebo taxíkom rovno na letisko...ja by som radšej dala aj 50€ za taxík, ale letisko je oveľa bezpečnejšie ako vlaková stanica v BA.
Hlavná stanica je v noci zatvorená. Neviem presne hodiny, ale medzi posledným a prvým vlakom ju zatvárajú.
@zuzanalukasko to si si sama zaplatila takú službu? Tiež by som to zrušila a šla sama nejakým taxi Boltom etc na letisko zo stanice a tam si ešte pospala polezala na stoličkách
Edit a ano MHD máš asi najlacnejšie a celkom pohodlne
@zuzanalukasko ja by som tiež počkala radšej na letisku a keď už, tak z letiska chodia často mhd, takže môžeš ísť busom neskôr z letiska kedy bude potrebovať. Pozri si mhd ba, číslo myslím 61 🙂
Stanica je od 23-4.00 ráno zavreta
Na letisku mas otvorene bufety nonstop v podstate. Je to tam cistejsie a bezpecnejsie. Das si kavu, precitas si daco. Nebude to drahsie ako 10 eur, my sme sli z konca Petrzalky o tretej v noci a 11,80.
@majka99999 nedá sa upraviť, na letisko do Viedne pôjdeme, práveže neviem nič vyriešiť...
Mala si ist den vopred a prespat v hoteli na letisku vo Viedni. Lebo ty nemusis vyuzit transfer CK, ked nechces, mohla si sa s nimi stretnut rano na letisku. Lebo tam sa nedostanes z BA pocas noci. Ja na hlavnej stanici sa bojim ist aj cez den, co su tam take individua a nieto este v noci sa tam niekde sama v tme producirovat.
Prepravne firmy ako Carsen Ta odvezu na letisko vo Viedni z BA za 50 EUR.
Proste sa mame stretnúť o 3 tej ráno v Bratislave, potom transport do viedne a vlak ma prichod o polnoci, tak hľadám, kde by som vedela počkať
@zuzanalukasko tak si zober taxik, co chodi BA-letisko Vieden. Stoji cca 50 euro.
@zuzanalukasko v minibuse nám dajú letenky a všetko, taka je proste dohoda
zmen si vlak a vezmi si ubytovanie na tu jednu noc kde ta transport vyzdvihne
ides sama ci viaceri?
A nemas niekoho znameho v BA? Ze by si u nich mohla pockat tie cca 2-3 hod?
@zuzanalukasko o takom case nepockas proste nikde. Len stat 3 hodiny pred stanicou, nie je tam vobec nic. Ziadne podniky nie su otvorene 24/7 ani samotna stanica.
Do buducnosti mas ponaucenie, ze najprv si treba veci pozistovat, co a ako a nasledne kupovat zajazdy.
Este mas moznost prist skor, ubytovat sa niekde pri stanici ci uz v hoteli alebo AirBnB a nasledne o 3,00 rano ist na tu stanicu a tam nastupit do transferu.
@hanaxxx tak ešte skúsim asi.
Ver ze tie ušetrené peniaze za hotel nestoja za celú noc trčať niekde, nespat, vlastne plus cesta predtym a noci su uz chladne a ak mate deti aj 3 hodiny su vela...raz sme sa ulakomili ešte bez deti na korfu na letisku ze tam počkáme 4 hodiny ...takí rozbití sme boli ze prvý deň dovolenky sme celý prespali...a vtedy sme mali 28 rokov a bezdetni
@mamina7070 všetky tieto možnosti sa finančne už vyrovnajú rovno taxíku z miesta bydliska....nechcela som zbytočne míňať, nejde o dovolenku, ide futbalovy zápas....
Ja by som si zobrala taxik z BA do Viedne a počkala na delegáta a zvyšok vo Viedni na letisku...v BA sa niekedy bojím cestovať MHD aj cez deň,lebo sú tu rôzne individuá typu feťák,alkoholik,skupinka agresívnych samohovoriacich ľudí a pod.Čiže v noci ostať sama vonku mimo normálnych ľudí,to chce poriadnu odvahu.
Tak popremyslam teda ešte, či idem šetriť, či radšej chcem komfortnejšie riešenie. Ďakujem vám
Ja som z BA a raz som mala velmi skory odlet na dovolenku z Viedne (6,30). Prespala som tam na letisku v hoteli a vies preco? Lebo som chcela ist ako clovek, ze nie ze v strede noci rozbita ist taxikom hodinu na letisko, potom tam 3 hodiny cakat a dufat, ze ma neokradnu niekde na lavicke na letisku alebo budem spat na zemi.
Pri najhorsom bude volakte otvoreny 24/7 mekac, tak skus pozriet. Ale financne sa ti to s taxikmi aj tak nazbiera
@zuzanalukasko to ides na otocku na ten futbalovy zapas? Pretoze ked tam prides, cely den budes niekde chodit po meste, nasledne pojdes na futbal poobede/vecer bez moznosti nejakeho oddychu a nasledne pojdete domov. Budes tak unavena, ze si to ani neuzijes.
Takto ti rovno poviem. Cakat sama pod stanicou v BA uprostred noci je hazard so zivotom. Ziadne peniaze na svete by mi za tie 3h adrenalinu nestali.
@zuzanalukasko ako no, dost nestastne riesenie… tri hodiny v okoli bratislavskej zeleznicnej stanice ziadna hitparada… asi najjednoduchsie, co mozes teraz urobit, je prist do BA skor, ubytovat sa v blizkosti stanice a stravit tu den, dat si veceru, trochu si pospat na hoteli, hygiena a o 3 nasadnut na transfer.
Neviem kedy presne prichadza tvoj vlak, este je moznost (ak stihas) 23:45 ist busom slovaklines za nejakych 12€ na viedenske letisko a pockat na organizatora tam. Tiez to nie je ziadny luxus, ale rozhodne lepsie ako ta zeleznicna stanica v ba.
ja chodievam vlakom pravidelne z hlavnej stanice a teda v noci by som tam nebola ani s dospelym chlapom ako doprovodom a s dietatom sama ani omylom tam je to naozaj nebezpecne
@zuzanalukasko na 3hod. sa ti nikde v noci neoplatí ísť. Na hl. stanici je čakáreň.