Umelé oplodnenie slobodnej ženy

20. jún 2023

Je u nas mozne, aby sla slobodna zena na urcity typ umeleho oplodnenia? Z darcovskych spermii. Mozno aj inseminacia neviem, nevyznam sa v tom. Len som dnes citala ze v Britanii to je mozne, tak ma zaujima ci aj u nas.

e1i
20. jún 2023

Nie

liljana
20. jún 2023

Kollar stale hlada slobodne mamicky na inseminaciu. Podmienka je vek do 16r, blond, umele prsia, kacacie pery a iq pod 80. Kludne tento prispevok ale preskoc. 🙂

bluka2
20. jún 2023

Pokial sa nic nezmenilo, na SK nie. Ale mozes ist do Danska, Spanielska, JAR. Urcite sa aj dalsie krajiny najdu.

luliu
20. jún 2023

Na Slovensku to nie je možné

autor
20. jún 2023

@liljana po tom co sa deje okolo neho a co som citala, tak sa to uz aj prestava "oplacat" 😀

babulkomale
20. jún 2023

Minule boli take lesby v Zamene, ktore to odzubali ze sa nejaky kamos vydaval za partnera. Normalne sa s tym priznali na kameru.
Takze vlastne len ta jedna je matkou a ma vsetky prava na dieta.

dusankomoj
20. jún 2023

Pokiaľ držíš bobríka mlčanlivosti,tak ešte sa to oplatí🤣 aj keď☝️ vyzerá to,že vzniká precedens.

dusankomoj
20. jún 2023

@babulkomale v lesbickom páre môže byť vždy iba jedna matka( tá druhá nemá čím prispieť ku vzniku dieťaťa,či?) Tam by mohol vzniknúť iba nejaký právny vzťah.

ikonica
20. jún 2023

@dusankomoj cisto teoreticky... Ak by obom odobrali vajicka, oplodnili ich a vlozili jednej z nich a ujali by sa obe vajicka, tak su matky obe ci nie? Nechcem rozvijat debatu, len take vecerne zamyslenie 😁😁😁 myslim, ze dva tatove z ciech dali obaja spermie oplodnili sa darcovske vajicka a ujali sa a vynosila im to nahradna matka... Su obaja otcovia ci nie? 😁

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laurita285
20. jún 2023

Treba ísť za hranice...

autor
20. jún 2023

@athom napriklad v tom, ze normalna zena nechce mat dieta len tak s hocikym. a ked tam uz je hranicny vek, tak nie je priestor a cas hladat toho "praveho". a ten nepravy by mohol chciet mat narok na dieta. a ak by sa po case z neho vyklul debil, tak to je viac starosti ako radosti z dietata.

dusankomoj
20. jún 2023

@ikonica zaujímavá úvaha. Toto by asi vedeli rozlúštiť gen.testy a pravdepodobnosť,že sa ujmú obe vajíčka sučastne asi nieje vysoká. Myslím,že takéto páry nechcú vedieť presnú odpoveď. Ak do toho idú,tak sú radi,že to dieťa majú a veĺmi neriešia ,,detaily".

autor
20. jún 2023

ale adopcia slobodnej zene je u nas povolena ci ani to nie?

teddustok
20. jún 2023

Nie, na adopciu tiez musia byt zosobaseni

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
eternity24
20. jún 2023

@ikonica áno aj nie. Oni sú obaja otcovia, lebo ako píšeš, šlo oboch spermie. Z právneho hľadiska je ale matka dieťaťa žena, ktorá dieta porodila. Je jedno či to bolo jej vajíčko alebo inej ženy. Matka je jednoducho ta, ktorá dieta porodí.

dagmarovita
20. jún 2023

to je choré konanie, to dobry clovek nemoze spravit iba velky sebec. Dieta neni vec.

babulkomale
20. jún 2023

@dusankomoj nevyznam sa v tom, len pisem ako to bolo. Ano, ta druha je bio nic v podstate, len spoluzijuca. Nemala pravny narok na dieta, len s nim zila a mala ho rada.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
liljana
20. jún 2023

Vazena klientka, chceme sa ospravedlnit, pri stahovani sa nam pomiesali skumavky. :( Budete mat maleho cernoska. Dostanete od nas ale polovicnu zlavu a sadu plienok zdarma. 🙂

monicka987
20. jún 2023

Toto by vcelku zaujimalo aj mňa. Vôbec nejde o egoizmus, ale celý zivot som mala smolu na chlapov. Teraz síce milujúceho partnera mám, ale nemiluje ma natoľko aby mi konecne v 33rokoch urobil dieťa. Stále mi hovorí ako mám čas a čo panikarim. Nechápe, že čas už nemám a keby sa s nim aj rozídem a nájdem zas dobrého chlapa, tak zas zabijem čas…

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monicka987
20. jún 2023

@elizabet173 tiež si myslim…neviem kde už hladat a nechcem s nim už strácať čas

loliki
20. jún 2023

Jedna vec je, že ti možno tikajú bio hodiny a veľmi túžiš po dieťatku. Druhá vec je, že ľudia si hladajú svoj pôvod, svoje korene. Deti už na ZŠ 1-4, aj 5-9 robia svoje rodokmene. Potom príde puberta, aj dospelosť a otázky: Prečo som tu? Prečo som sa narodil? ... Deti sa majú narodiť z lásky dvoch ľudí, ktorí dieťa mať chcú a chcú ho s láskou aj vychovávať. Takéto umelé pokusy nevedú k ničomu dobrému. Nerobila by som to.

loliki
20. jún 2023

@monicka987 A čo by urobil, ako by zareagoval, keby si náhodou predsa otehotnela s ním? Ja nechápem, asi je moc neskoro. On si vždy dáva pozor? Aby ti neurobil dieťa?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimka1402
20. jún 2023

Úprimne? Možno by som hľadala gay muža, ktorý túži po dieťati a mať dieťa by bol kompromis pre vás oboch. Je veľa mužov, ktorí túžia po dieťati a toto by som dala napríklad na zoznamke a dala tomu pár mesiacov. Osobne ak by mi blikali bio hodiny, tak by som si spravila dieťa hoc s niekym kto možno nie je moja najväčšia láska, ale budem mať z neho pocit že dieťa je aj pre neho priorita a uvidíš možno to vyjde a ak nie, ty budeš mať dieťa...
Osobne úplne si dať iba spraviť dieťa mi príde veľmi zlé aby to dieťa nemalo žiadneho otca. Teda ak je potenciál, že to nie je žiaden zlý človek, len nepasuje ti v partnerskom vzťahu.

mimka1402
20. jún 2023

@monicka987 Úprimne? Určite by som v tvojom veku s nim nestrácala čas. Vzťah ti môže hocikedy krachnut, teraz ste ok, ale prejdu roky a ty ostaneš sama, dieťa nebudeš môcť... Toto chceš? Poznám ženy, ktoré kvôli tomu opustili chlapa a dnes im kočíkujem deti, ktoré majú s partnerom, pre ktorých bola rodina prioritou.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre