Uchytilo sa vám štvorbunkové mrazené embryo?

denulka85
8. dec 2012

baby mate skusenosti?

elise
8. dec 2012

mne vkladali 8 bunkove a blastocystu a neviem ktore sa uchytilo skôr. predtými dávali 4-10 bunkove a nechytilo sa nijake ono je to individuálne musiš veriť že sa to podarilo🙂

denulka85
autor
8. dec 2012

@elise ja verim velmi to chceme..... len nam vcera povedali ze sa pomalsie vyvija ale v tele to moze byt inam tak nech je vsetko ok 🙂

danielitka26
8. dec 2012

mne davali dve osembunkove a chytilo sa len jedno ....zial nevydrzali sme do konca 😔

denulka85
autor
8. dec 2012

@danielitka26 to mi je luto baby tak od coho zavysi ze ktore embrio je najlepsie nauchytenie alebo co pomoze aby sa uchytilo, okrem odpocinku a nervozity 😉

lucia2505
8. dec 2012

@denulka85 Deni ide o to, že uhniezdi sa také embryjkom ktoré je zdravé, životaschopné a správne sa vyvíja, to je jedno v akom štádiu ti ho dajú, ale musí byť zdravé nato, aby sa uchytilo.

denulka85
autor
8. dec 2012

@lucia2505 no lattakova povedala ze bolo pekne a zdrave tak uvidime cely den lezim pijem vodu a sliznica je dobra tak uvidime len sa to pomaly vyvajalo ale vraj sa nemam bat ze to sa zmeni v tele 🙂

lucia2505
8. dec 2012

@denulka85 jasné maternica je maternica, tam sa veľa môže zmeniť. Držím palčeky a oddychuj 🙂

denulka85
autor
8. dec 2012

@lucia2505 dakujem za podporu lezim,oddychuje len dufam ze sa nam obom podari 🙂 ti si kolko lezala?

anika142
8. dec 2012

@denulka85 ahoj, tak drzim palce, len velmi sa nepozoruj, a hlavne mysliet pozitivne

lucia2505
8. dec 2012

@denulka85 len jeden deň po transfere som vylihovala, potom som bola doma ešte 6 dní, ale už som nevylihovala stále. Myslím, že to od toho veľmi nezáleží. Len netreba robiť nejaké namáhavé veci, ale pohybovať sa môžeš úplne normálne, ak sa to má podariť, tak sa podarí...kopa báb chodí normálne do roboty a podarí sa a je veľa takých čo celé dni ležia a nepodarí sa.

denulka85
autor
8. dec 2012

@lucia2505 tak to hej a kyselinu listovu je jedla ? jaj nevydrzim do 21ho

denulka85
autor
8. dec 2012

@anika142 znazim sa mysliet pozitivne a dakujem za podporu 🙂

lucia2505
8. dec 2012

@denulka85 kyselinu listovú jem už vyše pol roka...môžeš skúsiť test skôr. Takých 8-10 dní po vklade ti už ukáže aspoň slabú čiarku, keď sa podarilo.

denulka85
autor
8. dec 2012

@lucia2505 ja kyselinu jem uz pomaly treti rok vzdy som cakala ze sa to podari kym som isla na laparku... neboj uz testy mame nakupene 🙂 vazne by to mohlo ukazat uz tak skoro?

cikyta
8. dec 2012

@denulka85 To v ktorom care ti mrazili 2 dňove embrio ? 😕

Inak súhlasím s
@lucia2505

denulka85
autor
8. dec 2012

@cikyta iscare ba preco?

lucia2505
8. dec 2012

@denulka85 no ak otehotnieš, tak sa to uhniezdi zhruba za 4 dni a začne produkovať hcg, to znamená, že na 8 deň už by to mal citlivý test zachytiť, na 10. deň už určite.

cikyta
8. dec 2012

@denulka85 Iba tak. Ma to zaujímalo. Lebo doteraz som bola v tom, že najskôr sa mrazia 5-6 den PK a výnimočne ešte niekde po 3 dnoch PK.

krisbar
8. dec 2012

ja si myslim ze to nie je o tom ci sa lezi, pije voda, ci ma 4 bunky alebo 8, atd.
je to nieco medzi zemou a nebom a statistika - ci budes medzi tymi 35% uspesnymi alebo na druhej strane barikady.
velmi ti prajem aby vam to vyslo. a aj aby si lahko niesla ked to nevyjde. je to velky emocionalny stres, ktory neprajem ziadnej snazilke.

denulka85
autor
8. dec 2012

@cikyta ja som nemala PK inak by som to musela posunut este o mesiac a my sme to chceli uz teraz 😉

denulka85
autor
8. dec 2012

@krisbar fu ani nehovor to bude tazke ked...... ani to radcej nenapisem asi by som za zblaznila ☹

denulka85
autor
8. dec 2012

@lucia2505 tak nech to uz prejde ja sa normalne styri dni racej ani nepohnem z postele 😀

cikyta
8. dec 2012

@denulka85 Tak potom nebolo mrazené 😉

denulka85
autor
8. dec 2012

@cikyta ale bolo odber som mala 12.11 a transfer 7.12, veru bolo mrazene este 15 je v mrazaku mala som ohhs

lucia2505
8. dec 2012

@cikyta Ja mám tiež zamrazené bez PK, to znamená, že mrazili po oplodnení.

krisbar
8. dec 2012

@denulka85 - no deni, ja viem ze negativne sa nema mysliet, lenze prave pri tej statistike aka je, je treba byt pripraveny aj na neuspech. zo svojej skusenosti viem ze ak je to prve IVF - tak to je emocne najtazsie a ked si budes robit prilis velke nadeje tak potom ten pad je velmi bolavy.
ja uz mam zasebou asi 5 (??? mozno aj viac, uz to nepocitam) a priznam sa ze kazde dalsie uz beriem len ako povinnu jazdu a uz to vobec neprezivam (ale u mna je to sposobene uz aj tym ze mam asi rok spracovanu myslienku ze vlastne deti mat nebudem, tak uz to nie je moja zivotna "nutnost", ktora by bola pre mna dolezita, IVF je len vystrel do prazdna),
takze z osobnej skusnosti radim - neupinaj sa na to prilis, nepozoruj sa, zi normalny zivot, (aj ked ma mozno tie "pozitivnejsie" snazilky za moje otvorene slova ukamenuju). a hlavne - nezacni testovat pri 5tom dni - to je uplne peklo...najma ked sa tam ta ciarka nebude zjavovat. ja uz mam skusenost aj ze sa tam zjavila ale bolo to chem tehotenstov - cize opat totalne sklamanie a plac 😢

cikyta
8. dec 2012

@denulka85 Trochu nerozumiem....ked si nemohla mať hned ET skrz ohss, prečo vám ich ako 2 dnove mrazili ? 😕 To už mohli kludne zostať do 5-6 dna a tak ich zmraziť.... Uspešnosť PK, či cenník mrazených embrii hraju tiež rolu....

Ale to je fuk. Pýtala si sa niečo iné...takže k otázke. Nie, nemala som ET s 4 bunkovým embrijkom a ani nikoho nepoznám 😉 Mala som už blastocysty.....no každopádne ti držím palce ! 🙂

cikyta
8. dec 2012

@lucia2505 Ano, ale predpokladám,že najskôr 3 den po oplodnení s už 8 bunkami, nie druhý so 4 bunkami.

denulka85
autor
8. dec 2012

@cikyta inac nikto to nechape ze preco takto mrazili 😕 stvrtok ked mi volali tak povedali ze su trojbunkove a v piatok ked bol transfer tak mi povedali ze su stvor a vraj by uz mali byt sest tak akoze nechapem

cikyta
8. dec 2012

@denulka85 Držím palce 🙂

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre