baby mate skusenosti?
mne davali dve osembunkove a chytilo sa len jedno ....zial nevydrzali sme do konca 😔
@danielitka26 to mi je luto baby tak od coho zavysi ze ktore embrio je najlepsie nauchytenie alebo co pomoze aby sa uchytilo, okrem odpocinku a nervozity 😉
@denulka85 len jeden deň po transfere som vylihovala, potom som bola doma ešte 6 dní, ale už som nevylihovala stále. Myslím, že to od toho veľmi nezáleží. Len netreba robiť nejaké namáhavé veci, ale pohybovať sa môžeš úplne normálne, ak sa to má podariť, tak sa podarí...kopa báb chodí normálne do roboty a podarí sa a je veľa takých čo celé dni ležia a nepodarí sa.
ja si myslim ze to nie je o tom ci sa lezi, pije voda, ci ma 4 bunky alebo 8, atd.
je to nieco medzi zemou a nebom a statistika - ci budes medzi tymi 35% uspesnymi alebo na druhej strane barikady.
velmi ti prajem aby vam to vyslo. a aj aby si lahko niesla ked to nevyjde. je to velky emocionalny stres, ktory neprajem ziadnej snazilke.
@denulka85 - no deni, ja viem ze negativne sa nema mysliet, lenze prave pri tej statistike aka je, je treba byt pripraveny aj na neuspech. zo svojej skusenosti viem ze ak je to prve IVF - tak to je emocne najtazsie a ked si budes robit prilis velke nadeje tak potom ten pad je velmi bolavy.
ja uz mam zasebou asi 5 (??? mozno aj viac, uz to nepocitam) a priznam sa ze kazde dalsie uz beriem len ako povinnu jazdu a uz to vobec neprezivam (ale u mna je to sposobene uz aj tym ze mam asi rok spracovanu myslienku ze vlastne deti mat nebudem, tak uz to nie je moja zivotna "nutnost", ktora by bola pre mna dolezita, IVF je len vystrel do prazdna),
takze z osobnej skusnosti radim - neupinaj sa na to prilis, nepozoruj sa, zi normalny zivot, (aj ked ma mozno tie "pozitivnejsie" snazilky za moje otvorene slova ukamenuju). a hlavne - nezacni testovat pri 5tom dni - to je uplne peklo...najma ked sa tam ta ciarka nebude zjavovat. ja uz mam skusenost aj ze sa tam zjavila ale bolo to chem tehotenstov - cize opat totalne sklamanie a plac 😢
@denulka85 Trochu nerozumiem....ked si nemohla mať hned ET skrz ohss, prečo vám ich ako 2 dnove mrazili ? 😕 To už mohli kludne zostať do 5-6 dna a tak ich zmraziť.... Uspešnosť PK, či cenník mrazených embrii hraju tiež rolu....
Ale to je fuk. Pýtala si sa niečo iné...takže k otázke. Nie, nemala som ET s 4 bunkovým embrijkom a ani nikoho nepoznám 😉 Mala som už blastocysty.....no každopádne ti držím palce ! 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
mne vkladali 8 bunkove a blastocystu a neviem ktore sa uchytilo skôr. predtými dávali 4-10 bunkove a nechytilo sa nijake ono je to individuálne musiš veriť že sa to podarilo🙂