Treba priznať IVF?

21. máj 2023

Chcem sa opýtať na váš názor. Vyšiel nám 1.vklad a teraz neviem, nechcem sa veľmi priznať mojej gym.doktorke k IVF. Myslíte, že bude sprostosť zavolať a objednať sa na potvrdenie tehotenstva akoby to bolo prirodzené otehotnenie? Samozrejme kontrolu v CAR absolvujem. Je nutné mať v dokumentácii zaznačené že sa jedná o IVF?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
21. máj 2023

A prečo to nechceš priznať?zdá sa mi to nezodpovedné možno kvôli IVf by si mala väčšiu starostlivosť testy...neviem aký je postup či to má nejaké výhody v zdr.starostlivosti, ale ja by som to netajila

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
66simonka66
21. máj 2023

Určite to priznaj, bola som omnoho viac kontrolovaná aj ja aj deti, taktiež aj v nemocnici keď sme ležali. Podľa mňa nevadí keď to bude v zdravotnom zázname, veď na tom nič nieje, nikomu to nemusíš hovoriť ale lekárom to nezatajuj.

januska12323
21. máj 2023

Prečo to chceš tajiť? Lekárka je proti ivf?

nique
21. máj 2023

Určite to netaj, budeš to mať v tehotenskej knižke. Ja som po IVF bola 2x na pohotovosti (12tt a 18tt) a vždy ma brali prednostne, hoci nemocnica nemala s CAR nič spoločne. Aspoň neviem o tom, ze by mali nejaké dohody.

autor
21. máj 2023

-to že som IVF absolvoval nie je úplne nutné byť tehotná z IVF, koľkým sa podarilo popri IVF prirodzene
-ano, lekárka je proti IVF
-nechcem aby to mali deti písané v záznamoch
-deti budú z darovanych spermií, aj kvôli manželovej diagnóze, ktorú ani on nepriznáva, takže chcem chrániť aj jeho aj ich
-vlastne je jedno ako som otehotnela, tehotenstvo je totožné s prirodzeným, či sa mýlim?

luccija
21. máj 2023

Veď je lekárske tajomstvo prečo by to mal niekto vediet?.Ak je lekárka proti, tak by si dnes nebola tehotná.Ak by som nemala dôveru v lekarke odišla by som.Ale rob ako myslíš

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hanuskac
21. máj 2023

Myslím ze nutne jej to nemusíš povedat a lieky ti predpisu aj v car. Ale najlepšia možnosť by bola sa s nou o tom porozoravat prečo nechces aby to tam bolo napísané a ona by to mala zohladnit.

janicka2315
21. máj 2023

podla mna by o tom lekarka mala vediet,aby vedela ako postupovat atd...urcite mas rozhadzany cely organizmus tak aby vedela reagovat....Je podla mna nezodpovedne to zatajovat..nedaj boze sa nieco stane a budes vinit lekarku

gejb
21. máj 2023

Ja tá úplne chápem, tiež to držíme v tajnosti. Preto som aj menila gynekológa lebo môj stary bol úplný kreten. Teraz mam strašne zlatú doktorku, ktorá mi veľmi pomáha odborne a aj ľudsky. Informuj sa v CAR ale tiež určite doktora zmeň, veľmi ti to pomoze

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
21. máj 2023

Ja žiadny problém nemám, keby ma manžel spermie neriešili by sme IVF. Užívam utrogestan - lieky mám aj s popisom, kedy ich treba vysadiť ( v 10.tt). A o pokračujúcej medikamentóznej liečbe sme nehovorili v CAR.
Fakt neviem čo spraviť. Lekárka je super, len má iný názor na túto vec. Asi si budeme musieť skutočne nad tým sadnúť.
Ďakujem za vaše názory.

luccija
21. máj 2023

Lekárka nemôže byť proti ona Ti môže povedať jej názor, moznosti ty sa rozhodneš...

@hanuskac lieky kamarátke už dalej predpisovala gynekologicka podľa stavu.Nie každý má centrum hneď za rohom a nechcela kvôli všetkému chodiť do Brna.
Ty si sa rozhodla...lekárka tam je nech rieši čo treba, ak ju nechceš meniť nemáš sa prečo cítiť vinna len nezatajuj nič.Ona brala celý čas lieky a vždy iné

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andreakotesova
21. máj 2023

@monsterablue môže mať výhradu svedomia.... má na to právo 🙂 je veľa gyn., ktorí nepredpisuju antikoncepciu, nevykonávajú/neodporúčajú potrat, IVF atď.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreakotesova
21. máj 2023

@monsterablue podľa mňa to autorka vedela.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreakotesova
21. máj 2023

@monsterablue asi si vopred zistím referencie na gyn., nie? U nás v meste takí sú, vieme o nich, že majú výhradu 😉

katarinakatka57
21. máj 2023

@autor ja som bola v situácii ako ty. Moj lekár, ako to povedat, nebol zástancom ivf. My sme uz 1 dieta mali prirodzene, druhe sa vsak nedarilo. Ja som mu dokonca povedala, ze chodime do car, zdal sa zaskocený, ale nic mi tak nepovedal. Potom sa 2x vklad podaril, no 2x som aj potratila, z toho raz s komplikáciami, kde by práve on pomohol. Ako dr. bol špičkový. Vtedy mi povedal, ze viete, mozno je vám súdené, mat 1 dieta. Vtedy ma to tak dost zarazilo, az zle padlo. Avsak dalsi vklad sa podaril. Chodila som vsak aj do dalsich ambulancii, na hematologiu, reprodukcnu imunologiu. Nosila som vysledky jemu, hovorim, ako lekar bol špičkový...nic nehovoril vobec za cely cas, co som mala poradne (ze dieta bolo z ivf). Ked som mala rok po porode, ochorel, isiel na dlhodobú pn, potom uz do dochodku. Ja ze od neho odidem, vobec som nad tym nepremyslala. Ked hovoris, ze ako lekarka je ok, neodisla by som.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
andreakotesova
21. máj 2023

@monsterablue aké klebety??? Píšem o referenciach. Výhradu má, aj keď nepredpise antikoncepciu.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz