Zdravim maminky a buduce maminky a prosim o radu.
Nakolko zena bez partnera nemoze ist na umele oplodnenie, zaujimalo by ma , ci ste niekde nepatrali po spermiach zo spermobanky, pripadne po darcovi.
Mam tento problem, nakolko tuzim po dietatku, kt. chcem vychovavať sama.
Preto nemozem ist na umele oplodnenke, ani nechcem ist s cudzim chlapom a tvarit sa, ze sme par.
Patrala som po moznostiach. Najviac ma zaujala jedna dánska spermobanka. Vedia poslat spermie postou v suchom lade.
Neviem vsak nakolko je tato moznost vhodna. Nemusia sa spermie rozmrazit nejskym specialnym sposobom? Uvadzaju, ze to trva cca 10minut pri izbivej teplote.
Dalsou moznostou by bolo najst darcu a taktiez cez striekacku vstreknut jeho geneticky material. Toto vsetko samozrejme obnasa rozne testy, hlavne zdravotne, kt. by som samozrejme uhradila.
Taktiez by ma zaujimali veci okolo pripravkov a liekov na podporu pocatia. Nasla som rozne gely kt. zvsuju pohyblivost spermii, taktiez vyzivove doplnky pre zeny. Brali ste v snahe otehotniek podobne pripravky? Vedeli by ste mi odporučiť?
Budem vdacna za kazde info. Nerada by som pocuvala nazor ze sa mam ist opit a vyspat s nejakym chlapom po diskotene, alebo najst si kamarata kt. to urobi a taktiez ani to, ze to nie je spravme, vychovavať dieťa sama.
@bad_delight ja by som do toho sla. Alebo skusila car v zahr. , kde nie je problem ist na umele bez muza. 😉
Kopa zien na Slovensku ma chlapov totalnych chujov - tyranov, alkoholikov atd. Vcera som sla akurat dokolo jednej bytovky, az von bolo pocut ako ten ozraty chlap vrieskal na zenu, same vulgarnosti. 😕 Takze radsej byt sama, ako s takym drbom. moj muz nemal otca, len na papieri, nevyzera, ze by bol z toho nejako traumatizovany. vyrastol z neho slusny milujuci chlap vaziaci si vlastnu matku aj zenu. 😉
@mima4
vidite. a presne toto som nechcela. neviete si dat jazyk za zuby?
Nebudem prva ani posledna zena ktora bude dieta vychivavat bez otca.
Neviete či v čechách niečo také existuje? Pripadne ako nákladné je umelé oplodnenie, kt. Vam nehradil poisťovňa.🙂
@bad_delight len tak zo zvedavosti sa spýtam,tak sa prosím neuraz,ale prečo by si nechcela radšej dieťa prirodzene počaté, naplánuj dovolenku cez ovuláciu, nájdi nejakého sympoša a aj si užiješ a možno sa zadarí, to sa pri letných jednorázovkach zvykne😀 😀 😀 Pravdu povediac o samooplodnení som ešte nepočula 🙂 Potom radšej nejaké CAR
@bad_delight podla mna je to dobrý nápad,,pokial máš na to podmienky,,určite ano,,,držím velmi palčeky,,
a chces len umele oplodnenie? nemas nejakeho naozaj dobreho kamarata, ktory by "TO" spravil sam? bolo by to rozhodne jednoduchsie 😄. ved do rodneho litu nemusis uviest meno otca. ci bojis sa, ze by si casom na dieta mohol narokovat? potom bude asi lepsie ist do zahranicia, tu na Slovensku taka moznost nie je.
@bad_delight A nerozmyslala si o adopcii? Teraz to nie je tak ako kedysi a daju dietatko aj slobodnej zene.
@bad_delight och, to neviem poradit. ja som sice bola v car v Brne, ale s partnerom. Mozno by nebolo na skodu rozposlat emaily kade tade do okolitych krajin, ci take nieco nerobia. tak ked v CZ existuju aj surogatne matky, co vynosia pre par dieta, tak toto by snad tiez nemal byt problem. Skuste Reprofit Brno 😉 primar sa vola dr. Koudelka - mozno by sa dalo s nimi dohodnut. Podla mna vsetko sa da za peniaze. Podla mna v UK by to tiez slo. IUI s darcom stoji okolo 150e - je to v cenniku. Potom ak by slo o ivf tak cena pre samoplatcu je od 700-1500e.
@bad_delight povedala by som, že si na zlom fore, tuna sa nedozvieš odpoveď na konkretnu otazku. Vždy sa diskusia začne aj skončí uplne o niečom inom a odpovede sa nedopátraš 😒
@mima4 asi nevieš čítať že?
@janickacrazy Ja riesim aj adopciu, nechci vediet, co je za tym. :( uz to riesim rok a este stale nie sme v poradovniku. 😖
vobec ta za to neodsudzujem a keby som nemala vhodneho chlapa tiez by som zmyslala ako ty..nastastie som mojho nasla 🙂 Nooo ale fakt by som isla tou lahsou cestou a nasla si vhodneho kandidata (zdravy vysoky sportovy a inteligentny chlap co hlada niekoho na sex je na kazdom rohu). Jemu by som ale v ziadnom pripade nic nepovedala. a najlepsie aby bol uplne z ineho konca krajiny v ktorej zijes. a podme na to ked mas ovulacku, pripade si s nim zajednat cely weekend plny radovanok..urobite si dobre navzajoma k tomu mas aj po probleme a o par mesiacov krasne dietatko..povedala by som mu ale dopredu ze chcem len weekend plny sexu a potom uz nic! ak si z ba a on z Ke, tak v tom nevidim problem aby sa o tom nikdy nedozvedel...a take keci ze kazde dieta potrebuje otca.. 😀DDD
@janickacrazy zatial nerozmyslala. rada by som dietatko vynosila sama. Nech je moje 🙂
vlastne ty chceš niečo ako vlastna inseminacia, určite bez problemov najdeš na nete darcu, druha vec je že tam si nie si ista ako je na tom zdravotne, ťažťšie bude najsť niekoho kto bude ochotny isť na testy, takže potom jedine riskovať alebo hladať, videla som nedavno taku reportaž o mužovi čo takto daruje spermie nebolo to ale od nas, proste to bol jeho fetiš, chodilo mu po svete už 15 detí, hlavne u párov kde bol chybný mužský element alebo bola žena sama. Každopadne akokolvek sa rozhodneš tak držím palce, nalepšie to však je ak teda najdeš darcu tak sterilna nadobka, a vložiť ich do cca hodiny od odberu a nesmu sa ani prehriať počas prepravy ale ani moc ochladiť 😉
@jerryjanka
vdaka za radu.
presne toho by som sa obavala, ze nemam istotu po zdravotnej stranke toho darcu pomial je to z internetu.
Ked mam partnera tak hadam viem ze je zdravotne ok.
tak geneticky material sa nemoze prevazat len tak 😉 na to je kopec papierov byrokracie lebo to je zivy material a kde mas istotu ze ten chlap co budes mat od neho spermie ze nema HIV alebo inu chorobu ?
@bad_delight
ja byt tebou tak radsej si prezistim stat kde to robia s darcovskymi bez partnera -tam sa u darcov zistuje aj ci nie je chory , alebo mozno nejakeho na zbalim len tak 😝 na sex
@bad_delight a preco nechces ukecat nejakého kamarata aby ti zahral partnera a isli by ste klasicy an oplodnenie u nas na SK, ved potom ked uz budes tehu, mozes povedat ze ste sa rozisli, uz ti to nezoberu a aspon budes mat istotu ze nasi darcovia presli nejakkmi lekarskkymi vysetreniami a dostanes kvalitnu vzorku. Ale nikdy som to nemusela riesit tak neviem co to obnasa vsetko, ale urcite by som to aspon skusila keby som velmi chcela babatko a som sama. Mam dve deti, prve som porodila ako slobodna matka lebo som natrafila na debila co ma v 4 mesiaci opustil tak som do rodneho listu nedala nikoho, a ked osm si nasla nového priatela on chcel mat malu ako vlastnu tak sme nahlasili na matrike ze on je biologicky otec a nitko neskumal ci je to pravda >|
neodsudzujem a neposudzujem, len mam z tychto vsetkych prispevkov pocit, ze si myslite ze otehotnie hned pri prvom vstreknuti spermii... teda ja neviem aky je zdravotny stav zakladatelky temy, ale pokial ani ona este nema dieta, nemoze vediet, ci sa jej hned podari otehotniet... niektorym zenam to trva roky aj s partnerom s ktorym maju sex niekolkokrat do tyzdna... a co sa tyka umeleho oplodnenia, tiez to nie je taka tutovka (aj ked to hradi poistovna, zeny casto doplacaju aj 2000 e za jeden cyklus) a to sa nemusi podarit, nehovoriac o hormonalnej stimulacii zeny, vedlajsich ucinkach a podobne... zakladatelka temy pravdepodobne nebude chciet hned umele oplodnenie ale len IUI co je inseminacia ta stoji okolo 150e za jednu (ale ak chces darovane spermie tak za darovane spermie sa doplaca okolo 500e - ale to je v pripadoch, ze zena ma partnera, ktory nie je schopny oplodnenia) ale ani inseminacia nie je zaruka, ze sa zene hned podari otehotniet... nechcem odradzat, je to kazdeho vec ako si kto zariadi zivot, ale otehotniet nie je vzdy take jednoduche a to ani cez umele oplodnenie (aj cez umele oplodnenie, to niektorym parom trva roky, kym sa zadari)
@maaaria3 presne, dieťa bez otca? to može byť nakoniec každé, život prekvapuje každý deň a to desivo... a poďme rad radom pozrieť bližšie na tých otcov.... ja osobne nezastávam teóriu, že bez biologického otca to nejde / sú veru všelijakí/... skrátka prepáčte, ale tento názor mi príde veľmi skostnatelý, jeď človek pozoruje život a ľudí
@bad_delight co viem, tak ta danska pobocka spermobanky ma na stranke manual, resp. Sprievodcu domacou inseminaciou, to si necitala?
Určite by som si radšej vyhliadla niekoho čo by mi to dieťa spravil. Dieťa z prášku.... To som ešte nepočula a pritom robenie detí je tak príjemné. Neverím že by sa nenašiel niekto zo známych, kamarátov, na služ. ceste, na disco, na plese, na zoznamke. Ozaj zoznamka - skús sa zoznámiť videla som niečo také na internete, zadáš presné podmienky.... ja by som do toho aj išla, ale ja už mám 4 deti .... Neviem koľko máš rokov, ale všetky možnosti máš pred sebou. Skúšaj
@bonaqa2013 do čoho by si aj išla? 😕 😕 🤐
@bad_delight Ahoj, náš rodinný známy je otcom diieťaťu hneď svojej koleygne, vie o tom pár ľudí a teraz už aj ja. Nedávno sme kdesi boli taká partia a ja som zahlásila, že malý vyzerá ako jeho 😀
Mala si vidieť tie ksichty a potom mi MM povedala ako to mala ona s dieťaťom, krásna úspešná bez chlapa a biologické hodiny tikali a tikali
Držím palce a dieťa sa dá vychovať aj bez otca 😉
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@bad_delight je to egoisticke voci pripadnemu dietatu. Dieta potrebuje otca a ist dobrovolne do toho ze nebude je chore a egoisticke voci nemu.