Kam putuje neoplodnené vlastné vajíčko po vklade embrya?

26. feb 2023

Ahojte. Zabudla som sa v CAR opytat a neviem to najst ani na nete, tak skusim tu - pred vkladom embrya sa picha ovitrelle na to, aby prebehla ovulacia.. nasledne je po par dnoch robeny KET, v pripade, ze je KET uspesny, kam putuje vlastne neoplodnene vajicko? Dakujem.

stellarstar
26. feb 2023

Ty v tom nemas nejak jasno, vajíčko ktoré ti odoberú oplodnia s spermiou a ked je oplodnene vajíčko po 3 - 5 dňoch rozmnožené tak ti dajú naspäť do maternice. Neoplodnené vajíčko nedávajú do maternice a oplodnene vajíčko ešte nie je embryo ale zhluk buniek. Pokiaľ si mala viacero oocytov čiže vajíčok oni to všetky oplodnenia schopná oplodnia so spermiou a tie potom dajú zmraziť

autor
26. feb 2023

@stellarstar ved pred Ket prebehne vlastna ovulacia. Ja sa pytam, co sa deje s vlastným vajickom.. ked sa embryo z ket uchyti. V pripade; ze ket nevyjde sa vlastne vajicko zrejme vyplavi s menzesom... ale mna zaujima ten druhy pripad. Neviem, ci sa spravne rozumieme..

stellarstar
26. feb 2023

Ved embryo sa vyvinie z toho vajíčka ktoré sa spermiou oplodni takže neoplodnené vajíčko tam nebudeš mať žiadne.

autor
26. feb 2023

@stellarstar pri ket mi vkladali 5 dnove embryo. A pred vkladom v tele prebehla vlastna ovulacia, cize vlastne vajicko je uvolnene v podstate. Ci?

maranta_leuconeura
26. feb 2023

Neoplodnene vajicko sa vstrebe. Rovnako ako sa vstrebe dalsie oplodnene vajicko, kedze vacsinou prve zariadi, ze dalsie sa uz neujme ;)

autor
26. feb 2023

@maranta_leuconeura dakujem. Cize ak by zena otehotnela v tom cykle prirodzene, tak vlozene embryo sa neuchyti, tak?

stellarstar
26. feb 2023

Ovulacia už neprebehne kedze si ju mala umelo vyvolanu aby ti mohli odobrať vajíčka.

autor
26. feb 2023

@maranta_leuconeura a taktiez aj opacne, aj zena v tom cykle neotehotnie prirodzene, tak moze z toho vlozeneho embrya.. zrejme dvojite tehotenstvo neprichadza do uvahy 😀

maranta_leuconeura
26. feb 2023

Zalezi ktore bolo skor, ale vacsinou je to tak nastavene, ze sliznica po prijati jedneho vajicka uz nedovoli uhniezdit sa druhemu. To je priroda, snazi sa zabezpecit podmienky a prezitie tomu jednemu, pretoze ludske telo je nastavene na tehotenstvo s jednym dietatom. No su aj vynimky, ked mas dvojvajecne dvojicky napr.

autor
26. feb 2023

@stellarstar ale mne nebrali vajicka v tomto cykle, toto bol vklad mrazeneho embrya v nativnom cykle 🙂

stellarstar
26. feb 2023

Ty v tom máš chaos, ty si si pichala inj na to aby sa ti vajíčka dozreli a mohli následne odobrať, potom si užívala tabletky aby si bola pripravovaná na uhniezdenie oplodneneho vajíčka po tomto už ovu nebudeš mať

autor
26. feb 2023

@stellarstar mne vyberali vajicka minuly rok, teraz mi pichali ovitrele na spustenie ovulacie, aby sa urcilo co najpresnejsie casove okno, kedy mi vlozili to zamrazene embryo z minuleho roku.

stellarstar
26. feb 2023

Tak potom píš Tak aby ta clovek pochopil. Ale keby náhodou poviem príklad v decembri prirodzene otehotnela Tak KET sa neuskutoční keďže si už tehotná a do vkladane by sa nemohlo ujať

autor
26. feb 2023

@maranta_leuconeura dakujem 🙂

stellarstar
26. feb 2023

Tak v tomto prípade sa to tvoje neoplodnené vajíčko zahynie vstrebe

autor
26. feb 2023

@stellarstar dakujem; to som chcela presne vediet.

nafka0483
26. feb 2023

@stellarstar Ona pise od zaciatku zrozumitelne, pise KET, nie ET, cize je jasne ze odber jej nerobili v tomto cykle.

stellarstar
26. feb 2023

@nafka0483 aj tak písala nezrozumiteľne ale už je jedno

nafka0483
26. feb 2023

@stellarstar Hned v uvodnom prispevku pise o KET, takze od zaciatku je jasne o co ide, ty si jej odpovedala ohladom ET.

stellarstar
26. feb 2023

@nafka0483 nezrozumiteľne písala o neoplodnenom vajíčku

martinaju
26. feb 2023

@stellarstar prd sa do toho rozumieš ide na ket v nativnom cykle. Stimulaciu mohla mat kludne pred pol
Rokom. Stale si ides svoje aj ked autorka vysvetli 🤦🏽‍♀️

martinaju
26. feb 2023

@stellarstar vsetci sme pochopili len ty nie… neviem co je na prispevku nezrozumitelne. Ved ona ma ovulaciu ked ide v nativnom cykle ale vkladaju jej embryo ktore bolo zmrazene. Naco sa silou mocou vyjadrovat k niecomu o com nemas ani sajnu.

viestta
26. feb 2023

Vstrebe sa v brusnej dutine alevo vo bajcovode ako vsetky ostatne neoplodnene vajicka pri kazdom menstruacnom cykle

nafka0483
26. feb 2023

@stellarstar Mozno pre teba, ostatnym bolo zrozumitelne 🤷‍♀️

stellarstar
26. feb 2023

@martinaju na začiatku nepísala nič o natíve a netreba sa tu teraz robiť dôležitou a nabúrať sa

nafka0483
26. feb 2023

@stellarstar Rozumies co je KET?
Je jedno ci nativny cyklus ci riadeny. Odber vajicok sa nerobi.
Ty si sa v tom zamotala, staci si priznat chybu.

stellarstar
26. feb 2023

@nafka0483 nie nezamotala a musíte sa robiť dôležitými? Jaj ved jasne ze treba

nafka0483
26. feb 2023

@stellarstar Nehnevaj sa, jediny kto sa robi dolezity si ty. Precitaj si otazku a svoje odpovede a reakcie autorky. Odpovedas jej uplne mimo a este ju "obvinis", ze pise nezrozumitelne a ze ona tomu nerozumie.
Ale ked si nevies priznat chybu, tak skoda reci...

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stellarstar
26. feb 2023

@bilberryday ja viem co to je mne to vysvetľovať nemusíš

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre