Ahojte. Zabudla som sa v CAR opytat a neviem to najst ani na nete, tak skusim tu - pred vkladom embrya sa picha ovitrelle na to, aby prebehla ovulacia.. nasledne je po par dnoch robeny KET, v pripade, ze je KET uspesny, kam putuje vlastne neoplodnene vajicko? Dakujem.
@stellarstar ved pred Ket prebehne vlastna ovulacia. Ja sa pytam, co sa deje s vlastným vajickom.. ked sa embryo z ket uchyti. V pripade; ze ket nevyjde sa vlastne vajicko zrejme vyplavi s menzesom... ale mna zaujima ten druhy pripad. Neviem, ci sa spravne rozumieme..
Ved embryo sa vyvinie z toho vajíčka ktoré sa spermiou oplodni takže neoplodnené vajíčko tam nebudeš mať žiadne.
@stellarstar pri ket mi vkladali 5 dnove embryo. A pred vkladom v tele prebehla vlastna ovulacia, cize vlastne vajicko je uvolnene v podstate. Ci?
Neoplodnene vajicko sa vstrebe. Rovnako ako sa vstrebe dalsie oplodnene vajicko, kedze vacsinou prve zariadi, ze dalsie sa uz neujme ;)
@maranta_leuconeura dakujem. Cize ak by zena otehotnela v tom cykle prirodzene, tak vlozene embryo sa neuchyti, tak?
Ovulacia už neprebehne kedze si ju mala umelo vyvolanu aby ti mohli odobrať vajíčka.
@maranta_leuconeura a taktiez aj opacne, aj zena v tom cykle neotehotnie prirodzene, tak moze z toho vlozeneho embrya.. zrejme dvojite tehotenstvo neprichadza do uvahy 😀
Zalezi ktore bolo skor, ale vacsinou je to tak nastavene, ze sliznica po prijati jedneho vajicka uz nedovoli uhniezdit sa druhemu. To je priroda, snazi sa zabezpecit podmienky a prezitie tomu jednemu, pretoze ludske telo je nastavene na tehotenstvo s jednym dietatom. No su aj vynimky, ked mas dvojvajecne dvojicky napr.
@stellarstar ale mne nebrali vajicka v tomto cykle, toto bol vklad mrazeneho embrya v nativnom cykle 🙂
Ty v tom máš chaos, ty si si pichala inj na to aby sa ti vajíčka dozreli a mohli následne odobrať, potom si užívala tabletky aby si bola pripravovaná na uhniezdenie oplodneneho vajíčka po tomto už ovu nebudeš mať
@stellarstar mne vyberali vajicka minuly rok, teraz mi pichali ovitrele na spustenie ovulacie, aby sa urcilo co najpresnejsie casove okno, kedy mi vlozili to zamrazene embryo z minuleho roku.
Tak potom píš Tak aby ta clovek pochopil. Ale keby náhodou poviem príklad v decembri prirodzene otehotnela Tak KET sa neuskutoční keďže si už tehotná a do vkladane by sa nemohlo ujať
@maranta_leuconeura dakujem 🙂
Tak v tomto prípade sa to tvoje neoplodnené vajíčko zahynie vstrebe
@stellarstar dakujem; to som chcela presne vediet.
@stellarstar Ona pise od zaciatku zrozumitelne, pise KET, nie ET, cize je jasne ze odber jej nerobili v tomto cykle.
@nafka0483 aj tak písala nezrozumiteľne ale už je jedno
@stellarstar Hned v uvodnom prispevku pise o KET, takze od zaciatku je jasne o co ide, ty si jej odpovedala ohladom ET.
@nafka0483 nezrozumiteľne písala o neoplodnenom vajíčku
@stellarstar prd sa do toho rozumieš ide na ket v nativnom cykle. Stimulaciu mohla mat kludne pred pol
Rokom. Stale si ides svoje aj ked autorka vysvetli 🤦🏽♀️
@stellarstar vsetci sme pochopili len ty nie… neviem co je na prispevku nezrozumitelne. Ved ona ma ovulaciu ked ide v nativnom cykle ale vkladaju jej embryo ktore bolo zmrazene. Naco sa silou mocou vyjadrovat k niecomu o com nemas ani sajnu.
Vstrebe sa v brusnej dutine alevo vo bajcovode ako vsetky ostatne neoplodnene vajicka pri kazdom menstruacnom cykle
@stellarstar Mozno pre teba, ostatnym bolo zrozumitelne 🤷♀️
@martinaju na začiatku nepísala nič o natíve a netreba sa tu teraz robiť dôležitou a nabúrať sa
@stellarstar Rozumies co je KET?
Je jedno ci nativny cyklus ci riadeny. Odber vajicok sa nerobi.
Ty si sa v tom zamotala, staci si priznat chybu.
@nafka0483 nie nezamotala a musíte sa robiť dôležitými? Jaj ved jasne ze treba
@stellarstar Nehnevaj sa, jediny kto sa robi dolezity si ty. Precitaj si otazku a svoje odpovede a reakcie autorky. Odpovedas jej uplne mimo a este ju "obvinis", ze pise nezrozumitelne a ze ona tomu nerozumie.
Ale ked si nevies priznat chybu, tak skoda reci...
@bilberryday ja viem co to je mne to vysvetľovať nemusíš
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ty v tom nemas nejak jasno, vajíčko ktoré ti odoberú oplodnia s spermiou a ked je oplodnene vajíčko po 3 - 5 dňoch rozmnožené tak ti dajú naspäť do maternice. Neoplodnené vajíčko nedávajú do maternice a oplodnene vajíčko ešte nie je embryo ale zhluk buniek. Pokiaľ si mala viacero oocytov čiže vajíčok oni to všetky oplodnenia schopná oplodnia so spermiou a tie potom dajú zmraziť