Ahojte, rada by som sa informovala tých, ktorí podstupujú alebo úspešne podstúpili IVF, čo všetko ste si v rámci umelého oplodnenia priplatili, aby ste zvýšili šancu otehotnieť touto metódou. Ako dlho trval u vás tento proces od konzultácie až po vklad? Zvolili ste ET alebo KET, ICSI alebo PICSI? Genetické vyšetrenie embryií? Predĺženú kultiváciu? Vkladali vám jedno alebo dve embryá? A koľko financií vás okrem toho čo prepláca poisťovňa tento proces stál? Aké lieky užívate pred odberom/pred vkladom/po vklade? Mali ste z liekov nežiadúce účinky a museli ste vklad embrya odložiť? Budem vďačná za každú informáciu, keďže ma to čochvíľa pravdepodobne tiež čaká, ak sa nestane zázrak 🙂. Samozrejme budem rada, keď sa tu pripoja ďalšie čakateľky na prvú konzultáciu ohľadom IVF a budeme spolu zdieľať vedomosti, skúsenosti, pocity, hlavne, aby sme sa trochu podporili, keďže to je proces náročnejší na psychiku. Všetkým vám držím palce, aby sa váš sen byť mamou čoskoro naplnil 🙂.
Je tu skupina IVF- rady, úspechy, skúsenosti... skús pozrieť aj tam .
@domig1 ahoj my mame 18 mesačnú dcérku.
Prvýkrát nám vklad nevyšiel brala som progresteron.
Po neúspešnom vklade som išla na další vklad žiadne lieky prirodzene rozmýšľala som aj nad variantou že si dám 2 vajíčka posledné aby to vyšlo. Pri prvom neúspešnom vklade som bola veľmi sklamaná.
Môj liek alebo moja príprava bola hlavne byt v pohode, dostatok pohybu hlavne v prírode a asi dva týždne som jedla ananás. Že vraj pomáha no nám pomohol.
Prvýkrát sme platili cca 800€ Plus ostatne vyšetrenia genetika, spermiogrami, lieky
A druhý vklad 200€
Lieky po vklade som nebrala žiadne len kyselinu listovú.
O 10 dni po vklade ideš na odber krvi nekonečne dlho to išlo. A potom chodíš na kontroly, 3D,4D ultrazvuk.
Chystám sa na další vklad hneď po novom roku.
Ak máš niejake otázky kľudne mi píš.
Ináč kde chodíš do akého centrá?
@miska1492 ahoj, ďakujem, že píšeš. Ten vklad čo vam nevyšiel bol hneď v tom mesiaci kedy si stimulovala? Či ti embryo najprv zmrazili a potom další cyklus vložili? A mali ste klasické IVF, alebo vam robili už ICSI? Aký bol u vás problém, keďže ste sa rozhodli pre IVF? Koľko u vás trval tento proces?
@domig1 ahoj no prv som šla na odber vajíčok potom som čakala koľko sa prialo a potom som si s nimi dohodla termín na vklad zdá sa mi že hneď o týždne nato.
Prvyvkad nevyšiel potom som dostala menzes a hneď po ňom som šla na další vklad.
PrvKrat som mala klasické IVF.
Nás problém bol ten že môj muž má malopohyblivych spermií neviem ako sa to povie odborné.
Takze nám odporúčali IVF keďže nám nedali nádej otehotnenie spontánne.
My sme strašne chceli bábätko veľmi zle som to brala.
A na druhý vklad som sa nastavila ináč modlila som sa ešte viac, bola som veľa vonku, jedla som ananás.
Tak nás proces trval:
Prvú konzultáciu sme mali vo februári potom sme si robili vyšetrenia, na genetike sme čakali cca 2 mesiace bez toho sme sa nemohli pohnúť. Potom môj muž androlog komplet vyšetrenie keďže mu vyskočili zvýšené biele krvinky. Nato sme čakali.
Prvý vklad som mala v júli a druhý vklad v auguste hneď začiatkom.
Prečo sme sa rozhodli no ja som chodila na kontrolu ku lekárke a dva roky sme sa snažili o bábätko no môj muž chodili na turnusy do prace tak doktorka mi povedala že to môže byt tým že muž chodí do práce že sa nám nedarí. No po dvoch rokoch snaženia som prišla k nej a povedala aby nás odporučila niekde na podrobnejšie vyšetrenie tak hneď my dala kontakt niečo mi o tom povedala a ja som na druhý deň volala.
@domig1 vy sa chystáte do centra? Ak áno do ktorého? Aký je Váš problém ?
Kľudne mi môžeš napísať správu.
Určite neľutujem nič mám krásnu 18 mesačnú dcérku
🙏Ďakujem Bohu za tento dar.
Bolo to zložité čo sa týka psychiky ale ste nato dvaja môj muž sa podrobil všetkým možním vyšetreniam a nikdy sa nestalo aby trucoval alebo aby povedal že nejde.
@miska1492 my chodíme do GynFivu, mame za sebou neúspešne IUI, u nás je problém v spermiograme, tak som na vážkach či skúsiť ešte raz IUI alebo rovno IVF , tak som rada, že si napísala o tom ako to celé prebieha, myslela som, že to trvá kratšie, ale predsa je to individuálne 🙂
Genetiku sme museli absolvovať kvôli zlému spermiogramu neviem či je to bežne vyšetrenie. Tak tebe áno robila stery a pod. Brali nám aj krv. A podľa toho tiež zistili či nemáme zápal alebo niečo iné. Proste či je všetko v poriadku. Ja si myslím že prvý vklad nám nevyšiel preto lebo 14 dni si pichala do seba hormóny si nadopovana liekmi. Podľa mna. Druhy vklad prirodzene a vyšlo to. Treba veriť.
A kedy idete na druhý vklad?
Viem čo prežívaš ja som bola tiež nato tak bola som sklamaná ale bojovala som. Ono to príde. Hľadala som úteku u druhých žien ktoré mali tiež podobnú situáciu.
@domig1 Genetiku sme museli absolvovať kvôli zlému spermiogramu neviem či je to bežne vyšetrenie. Tak tebe áno robila stery a pod. Brali nám aj krv. A podľa toho tiež zistili či nemáme zápal alebo niečo iné. Proste či je všetko v poriadku. Ja si myslím že prvý vklad nám nevyšiel preto lebo 14 dni si pichala do seba hormóny si nadopovana liekmi. Podľa mna. Druhy vklad prirodzene a vyšlo to. Treba veriť.
A kedy idete na druhý vklad?
Viem čo prežívaš ja som bola tiež nato tak bola som sklamaná ale bojovala som. Ono to príde. Hľadala som úteku u druhých žien ktoré mali tiež podobnú situáciu.
@domig1 áno v centre my chodíme do Gyncare Košice.
Prečo by ste nešli. Ja mám o 17 rokov staršieho muža ktorí športuje chodí po žatvách a bola som sa že v tom bude problém a genetička povedala že v tom to nebude že skôr je to u ženy keď má žena 35 rokov tak má 35 ročne vaječníky u mužov sa spermie menia a obnovujú.
Muž berie nejaké vitamíny?
Mne odoberali vajíčka oplodnili a o 4 dni bol prvý vklad.
Musis veriť.
A tvoj muž má spomalene spermie ? Alebo ich má malo?
@domig1
Ahoj, ja som mala celkovo 3x ivf cyklus
(v 1.ivf-1ET, v 2.ivf-1ET a 1KET, 3.ivf-ET uspesny, mame 2,5r syna)
vzdy mi odobrali kopec vajicok, no nie vsetky sa nakoniec podarilo oplodnit a hlavny problem je asi manzelov zly spg, ja mam endometriozu a jeden vajcovod nepriechodny.
Cize syn nam vysiel na 4-ty vklad, vzdy sme mali ICSI, PK, embryoglue.
Mali sme este 2zamrazene embrya, no ani jeden dalsi vklad teraz nevysiel.
Co bolo ine ked som otehotnela? Nastavila som sa, ze teraz to vyjde a ked nie, tak to uz nechame tak, myslela som pozitivne, vela oddychovala, 2dni po vklade sme isli na malu "dovolenku" do banskej stiavnice, mozno aj to pomohlo, ze sme boli vela na vzduchu, neriesila som pracu.
Pri tehotenstve som uzivala az do 12tt estrimax a progesteron.
Cely proces v CAR bol uz rychly, prisli sme tam asi po 2r co sa nam nedarilo, uz som za ten cas mala vsetky vysetrenia, od folikulometrii, cez kvne odbery, horm.profil, reprodukcnu imunologiu, vys.na celiakiu a pod., vratane laparoskopie a priechodnosti vajcovodov, cize sa hned podala ziadost do poistovne a dalsi mesiac som isla do stimulacie. Po prvom neuspesnom ivf sme absolvovali genet.vysetrenie, tam nebol ziaden problem. Po 2.neusp.ivf dr.odporucila hysteroskopiu, mozno aj to pomohlo, ze mi "prekyprili" maternicu, kedze hned v dalsom cykle som otehotnela.
Poistovna preplaca 2/3 liekov a ivf cyklus (cize odber oocytov a vklad embrya), ostatne sa doplaca. Kolko vysiel cyklus ani neviem, ale dokopy za tie 3 nas to vyslo cca 6-7tis €
@domig1 Ahoj, za mna takto:
28.10. prva konzultacia, zaroven aj prvy den cyklu, rovno sme im povedali, ze chceme IVF
30.10. kontrola sono, zacina stimulacia, pergoveris injekcie + fraxiparine injekcie, ale tie picham az do porodu
potom kazdy druhy den sono kontrola, ako reagujem na stimulaciu, posledne 3 dni sa pridali Cetrotide injekcie a 36 hodin pred odberom 1 injekcia Ovitrelle
9.11. odber, iba 3 vajicka, oplodnili sa 2
12.11. vklad 2 embryi, 6-bunkove a 10-bunkove
23.11. pozitivny domaci test
26.11 . potvrdene tehotenstvo z krvi
teraz cakame na kontroly, ci je vsetko tam, kde ma byt a ci je akcia sdriecka
drzim vsetkym palce silno 🍀
ženy, asi som tupec, ale ja neviem vyhľadať diskusie a hádže mi staré z roku 2012. Skúsim to teda tu. Ako to funguje s poisťovňou Dôvera pri IVF? googlim, hľadám ale stratený čas. Ideme v stredu na vklad. V piatok sme boli na odbere vajíčok, platili sme dokopy 950 eur. Doktorka pred vykonaním tohto úkonu poslala žiadosť do poisťovne. Ako to je ďalej? nejako ja dokladujem, alebo doktorka posiela už poisťovní začo sme platili? Znamená to, že z 950 eur nám poisťovňa niečo vrati, ale inak by sme platili viac? Ďakujem za odpoveď a keď mi niektorá vysvetlite, ako nájdem napr skupinu IVF rady a skúsenosti, budem rada. lebo neviem to naozaj nájsť 🙈🤷♀️
@artemislix už som našla tu skupinu 😂 uz som sa aj naučila hľadat. ale ešte ohľadom tej poisťovne by ma zaujímalo. ak by niekto vedel dat svoju skúsenosť alebo vie, ako to funguje
@domig1neodporucali mi nic, ani som nic specialne nerobila 🙂 Vikend pred odberom som sa este poriadne opila 😀 Potom uz alkohol vobec. Dokonca som este fajcila, aj este 2 dni po vklade, ale potom som si povedala, ze je po 18 rokoch cas skoncit. A proste som prestala z minuty na minutu a vobec mi teda zatial nic z toho nechyba 🙂 Snad sa uz k tomu ani nikdy v buducnosti nevratim. Nemala som vdakabohu ziadne neziaduce unicky. Pre 2 som sa rozhodla sama, kedze to boli moje jedine dve a vraveli mi, ze je vyssia sanca, ze aspon jedno sa uchyti. Tak o tyzden uvidim, kolko sa ich uchytilo.
Ahojte ja som bola na odbere pred pol rokom boli dva. No nepodarilo sa oplodniť ani jedno. Teraz som bola na ďalšom mala som 4 .S toho sa podarilo oplodniť tri. No dneska mi embriolog povedal,že sú len dva oplodnené. Ale jedno má len dve bunky a druhé osem . Ale že sú tam nejaké úlomky ja tomu nerozumiem. Ževraj si to môže aj samé vylúčiť. Inak stojí asi nič nebude. Dnes je len tretí deň. V sobotu budem vedieť verdikt. Myslíte ,že sa tu už môže podariť? Som zúfalá 😭
Ahoj,ja takto ⬇️
Na úvod - než zacnes vkladať embryjka chod na hematologiu, repro imuno a genetiku. Ja som žiaľ pred prvým cyklom nebola a v tom bol problém 🙏
1.IVF cyklus 9 embryi, chytilo sa nám jedno a v 6tt som potratila. Dávali sme len icsi, mala som 29 takže vajíčok bolo neúrekom (22)
2.IVF cyklus, prvy KET uspesny. Som v 18tt ☘️
Mala som 24 vajíčok z toho 8 embryi top kvality. Dávali sme ICSI, PGT, robili mi ERA test. Oproti prvému cyklu som mala aj Fraxiparine a Medrol lebo mi zistili protilatky na embryo. Oplatilo sa to všetko aj ked celý tento druhý cyklus stal okolo 6000€, z toho poisťovňa preplatila 1800€. PGT jedného embrya stoji okolo 300€ a ERA stala 1200€.
Do 12tt som brala Estrofem a utrogestan, to sa berie od 2dc ako príprava na KET. Avšak ak ideš nativ tak bez estrofemu (ten je na rast sliznice). Pred KET potrebuješ mat sliznicu aspoň 6-7mm.
Stimulácie sa nemusis bat, ja som všeobecne dobre znásala lieky. Nemala som výkyvy nálad ani som nepribrala. Dokonca ani z medrolu (kortikoid). U nás bol problém spermie,mali sme len zmrazené. Po rozmrazeni boli v takom stave ze sa nedalo urobiť MACS ani PICSI a pozri som tehotná 🐣
Ak máš ešte nejaké otázky kľudne pis 😊
@milakrasna chcem sa opýtať brala si aj nejaké vitamíny na zvýšenie počtu vajíčok. A zlepšenie počtu a kvalite spermii
@milakrasna brala som femibion a muž kotvicnik .je ešte niečo čo by pomohlo
@trojska62 no na spermie nič lebo ich mame zmrazene už pár rokov. Ja som brala len femibion a ešte k tomu devit kvapky. Pekne sa mi upravila hladina Decka v krvi z toho. Žiadny ananás ani materskú kasicku som nedávala,nebolo treba na vajíčka.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
📌 pripnem sa