Intracytoplazmatická injekcia

dasa118
27. mar 2013

Ahojte... píšem takto 1x a chcela by som sa informovat, podiskutovat o umelom oplodneni. Prave sme dosli s manzelom od doktora a povedal nám že ma len malinke množstvo spermií, ale sú tam nejaké aj dobré a jediná možnosť je len umelé oplodnenie. Práve som si len prečítala, že asi by sme mali absovovať ICSI. No, vôbec netuším ako ďalej.... Svojmu gynekologovi idem až budúci týždeň. Posím, viete mi niekto, kto má skúsenosti s umelým oplodnením napísať čo nás čaká???

ada83
27. mar 2013

@dasa118 ahoj neboj nie je to nič hrozne nemusiš sa báť kam chodiš do akeho centra

dasa118
autor
27. mar 2013

@ada83ahojky ... ešte nikam, práve sme prišli z vyšetrenia spermiogramu. Takže sme v bode 0, môj gynekológ má dovolenku, tak ku nemu pôjdem až po sviatkoch. Ale žijem v BA tak asi tu niekde pôjdem... ale vôbec netuším, čo nám ešte povie môj gynekológ...len sa modlím, aby povedal, že sa bude dať mať teda dieťatko.

ada83
27. mar 2013

@dasa118 neboj budeš mať ty môžeš isť aj bez odporucania do centra možeš si vybrat sama kam chceš isť. my sme podstupili koncom januara IVF z ICSI ale neuspešne máme ešte 4 embrijka v mrazaku kak v maji si ideme pre ne. Možno v centre skusia inseminaciu nemusia ta hneť dať na IVF nám tiež napisali ze ICSI ale skusali sme aj IUI 3 krat a neuspešne

dasa118
autor
27. mar 2013

@ada83 aha, no ja moc tomu este nerozumiem. A čo si všetko musela podsúpiť ?? a tvoj chlap??

ada83
27. mar 2013

@dasa118 na 1 konzultaci nám zobrali krv a jemu spermiogram potom sme mali 2 x IUI potom lalarku poslali ma endokrino. potom 3 IUI po nom poslana ziadosť na ivf a zopar navštev v centre
ináč ti si možeš isť na konzultaciu do všetkych centier a podla toho sa rozhodneš nemusiš cakať na tvojeho dr kam ta pošle oni v centre si urobia znovu a lepši spermiogram a podla toho zacnu postupovať a podla tvojeho hormonal profilu

dasa118
autor
27. mar 2013

@ada83 aha tak ďakujem za radu, asi začnem pozerať po nete aké sú vlastne tie centrá, a co ta to financne vsekto stalo???

ada83
27. mar 2013

@dasa118 minule som to ratala cca 1300 eur aj s liekmi a tera budeme platit 150 za vklad

ada83
27. mar 2013

@ada83 4 su tu v ba mas si s coho vyberať 🙂

dasa118
autor
27. mar 2013

@ada83 aha tak to aby som začala skúmať, ktoré bude najvhodnejšie... som ešte z toho celá mimo :( . A ako dlho to už celé u vás trva???

ada83
27. mar 2013

@dasa118 vo februari bol rok

dasa118
autor
27. mar 2013

@ada83 ten čas na všetkom je asi najhorší :(

ada83
27. mar 2013

@dasa118 to hej najhoršie je čakanie po ivf do krvi a teraz ked musis zase cakať na další vklad je to hrozne

dasa118
autor
27. mar 2013

Aj celkovo, kym pojdeme niekam, kým poriabia testy, kým naá s objednaju.... mam z toho trosku strach.

ada83
27. mar 2013

@dasa118 objednaju ta cca do 10 dni a spermiogram je hneť do hodiny a krv do 2 týždnov a ked budete podavať žiadosť tak ta trvá asi mesiac

dasa118
autor
27. mar 2013

dakujem za info, uvidime co to ako bude....no idu nam sviatky tak po nich zacneme riesit.

ada83
27. mar 2013

@dasa118 skus pohladať centra na nete a popozeraj si a ktore ta najviac zaujme tak sa objednaj na konzultaciu

dasa118
autor
27. mar 2013

No musim si pocitat nejake fora...

tatinka
27. mar 2013

@dasa118 metoda icsi je specialna metoda ktora je ponukana parom kde muz ma nekvalitne spermie alebo ich ma malo, znamena to ze vyberu len tie najkvalitnejsie a pouziju ich na oplodnenie,,,cize ty beries hormony, pichas inj do brucha , chodis na kontrolne sona a obder krvicky, dr ti povie ktory den pridete obaja, v ten den tebe v narkoze odoberu foliky a on da spermosky ako ich daval aj ked bol na spermiogram, v centre vyberu najlepsie spermisky ,oplodnia foliky a potom sa s lekarom dohodneme ktory den pridete na vklad embryka,zalezi aj na tom ci budete mat predlzenu kultivaciu alebo nie,,,,,napisala som to tak v skratke ,,,,priprav si aj vela peniazkov, je to dost drahe,,,cena je okolo 900 az 1400 e, zalezi na tom do akeho centra pojdes,ake lieky budes mat, kolko budete mat folikov na oplodnenie, kolko z nich si date mrazit a tak dalej,,,

dasa118
autor
27. mar 2013

@tatinka Prepac pýtam sa ako fakt neznalec, lebo som este vela toho nestihla precitat ale zaujala ma ta kultivacia, co to znamena??

tatinka
27. mar 2013

@dasa118 kludne sa pytaj.., predlzena kultivacia sa moze dat v pripade ked mas vela folikov, cize ked ti v narkoze odoberu foliky a budes ich mat napriklad 3 tak sa ti pk dat neoplati, ked ich budes mat 20 zrejme ti navrhnu pk, ked pk nemas vklad embryka sa robi na cca treti den od odberu folikov, ked si pk das to znamena ze vklad je cca na 5-6ty den od odberu a ide vlastne o to ze sa vyselektuju najsilnejsie embryka, tie slabsie sa postupne prestanu vyvijat behom tych 5 dni ,,,vlozia ti potom len to najsilnejsie embryko, zvysne si mozte dat zamrazit, vkladaju sa vzdy len jedno alebo maximalne dve embryka,,

sandra077
27. mar 2013

@dasa118 cafko icsi mozes pouzit bud pri iui(inseminacia) je to menej financne narocne ale percentuallne nizssie ako umele (ivf) ale zase sa tam nedopujes tolkymi hormonami...to beries lieky asi 5dni na vytvorenie co najviac folikul v tele ktore obsajuju vajicka a potom prides na kotrolu asi na 10-14den cyklu aby doktorka skontrolovala kolko mas folikul ake su velke a kedy moze nastat iui...potom tam prides za par dni pichnes si vecer jeden liek aby ti prasok ten folikul a uvolonilo sa z toho to vajicko ktore potom pomocou spermii co da tvoj partner bud pichnu priamo a vyberu tu naj spermiu(icsi) ked mate nizssi spermiogram za to sa plati priame vpichnutie cca podla mna okolo 200eur a icsi tak okolo 50-80eur..zalezi od centra a potom umele ivf teda platis viac ale to zalezi od vas ako sa to vyvinie cela priprava..leiky ta vyjdu tak cca 200-300eur...potom ked si date icsi zalezi od poctu vajicok ktore ziskaju od teba ked malo platite okolo 200eur ked viac o 100-200eur viac..a potom tam mas predlzenu kultivaciu to znamena ze dlhsie pozoruju ako sa spojene embrisko vyvija viac ako 3dni v laboratorium a to sa plati cca 150eur a potom este zmrazenie tiez vajicok zalezi od poctu ziskanych od tych 150eur a viac...takze je to indiviualne...zalezi ako budes reagovat na hormony kolko vajicok sa vytovri kolko prezije aby molhi zamrazit kolko si das atd....a hormonalna priprava pri ivf umelom je bud dlhodoba alebo kratkodoba..dlhodoba to mas cca mesiac stimulovania pichania si hormonov do tela a pri kratkej cca 9-10dni a ide a potom na vyber vajicok a potom za par dni vklad toho ziskaneho embria....treba si vybrat centrum objednat sa na konzultaciu zoberu ti krv partnerovi spermie..zistia ako ste na tom a podla toho sa rozhodnu ci skusite najprv to iui alebo hned ivf..drzim palce 🙂

sisaha
27. mar 2013

@dasa118 nemusis cakat na svojho gynekologa, on ti s tym nepomoze. Vyber si CAR, telefonicky sa objednaj a potom tam s partnerom chodte.. 😉 Riesit vas budu potom uz iba tam, vratane vsetkych dalsich vysetreni.

dasa118
autor
27. mar 2013

@sisaha
@sandra077 dakujm baby za reakcia , mam v tom uz jasnejsie o co vsetko ide , ale asi musim ist
@sisaha gyndovi bo tn doktor napisal ako odporucanie mojmu gyndovi, este aj aby isiel urologovi a potom aj to IVF. Ci bude musiet mat este nejake liecenie.... Ten co robil muzovi spermiogram sa mi nejako nepacil, bol taky zvlastny tak mozno bude lepsie ked este asi pojde aj nejakemu urologovi ale neviem neviem co este z toho bude...

sisaha
27. mar 2013

@dasa118 v CAR si oni urobia vlastny spermiogram...minimalne 2x..., takisto maju vlastneho urologa, potom zacnu riesit teba

dasa118
autor
27. mar 2013

@sisaha a ake budem musiet ja absolvovat vysetrenia? Zotial mi len moj gynekolog robil hormonalny profil, ten som mala v poriadku.

dasa118
autor
27. mar 2013

@dasa118 dufam, ze uz manzelovi urolog nic horsie nezisti :(

sisaha
27. mar 2013

@dasa118 no oni si urobia vlastny hormonalny profil (oni tam zahrnaju aj hormony stitnej zlazy, neviem ci to robil aj tvoj gyndos), potom ti mozno urobia kontrolu priechodnoti vajcovodov pod sonom, alebo laparku, odsleduju ci ovulujes..

dasa118
autor
28. mar 2013

@sisaha aha tak to bude veseleee teda :( , zacinam mat z toho vacsi strach nez som mala....

sisaha
28. mar 2013

@dasa118 ale, myslim, ze nemusis, nie je to az take hrozne.. Zo zaciatku ta diagnostika je dost narocna na cas, ale ked zistia problem, tak sa zameraju rovno na neho.. 😉

dasa118
autor
28. mar 2013

@sisaha No uvidime, nechame sa prekvapit, idem dnes nakupit dalsie vitaminky

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre