Ahojte, zvažujeme cyklus IVF absolvovať s preimplanačnou genetickou diagnostikou embryí, chodíme do Sanatória Helios v Martine. Máte s tým niektorá skúsenosti? Je tu niekto, kto sa tiež na to chystá v tomto centre? Hľadám spolubojovníčky 😉
@jasna ahoj som v príprave na IVF s PGD v Heliose Martin a pevne verím, že stimulácia prebehne tak, že bude možné realizovať toto vyšetrenie. Neabsolvujem ho preto, že som niekedy v minulosti potratila a taktiež nie preto, že máme zlé výsledky z genetiky ale preto, že to zvyšuje úspešnosť a taktiež pre pokoj v prípade, že sa nám to podarí. Musíš však počíťať s dlhším priebehom. Myslím si, že to je veľký pokrok v asistovanej reprodukcii.
čakám na schválenie žiadosti, a ty?
@jasna ahojky teraz som prisla z prace bola som si dat pichnut pregnyl a ideme nato! Pichania sa vobec nemusis bat. Ano pichala som si to sama len tato posledna bola pichnuta zdravotnym personalom. Drzim aj tebe palce nech sa vam to vydari a prebehne bez komplikacii tak ako mne zatial.
@jasna ahoj prepac ze som sa neozvala skor ale dnes kedze som mala odber a den volna tak som si to vychutnala. Takze 10 sa podarilo co ma velmi potesilo. Vsetko prebehlo bez komplikacii, mili ludia a teraz uz len cakat aby sa to aj nadalej pekne vyvijalo. Zajtra ti do ip napisem podrobnosti. A ty co uz mas schvalenu ziadost?
supeeeer, a ako si zvladala anestezu, nebolo ti zle? mala si bolesti? ja len cakam a cakam, asi uz zavolam do heliosu ci mi ta ziadost neprisla, uz ubehli 3 tyzdne...
Ahoj prajem ti krasny vecer, takmer kazdy den tam volame a zatial je to o.k. Napisala som ti do ip vsetky info. A ty ako? Uz ti schvalili ziadost? Mne to trvalo 5 tyzdnov a potom som tam zavolala a hned za 2 dni mi volali ze to je schvalene. A chces pozriem sa nato a napisem ti. 🙂
ahoj, žiadosť schválená, už som objednaná ku koordinátorke. Aj s manželom, ešte mu vraj budú robiť nejaký test zo spermií, či má dobrú DNA. nevieš o čo ide? A koordinátorka už bude chcieť presne vedieť, kedy sa do toho pustíme?lebo stále zvažujeme, či teraz čo najskôr, alebo to necháme na jar 🙂
@tutovka
@jasna
Ahojte kocky čítala som vašu diskusiu a som zvedava či sa Vám podarilo oteotniet 🙂 Mne akurát dnes vyšiel opäť negatívny tehu test som po IUI 4 krát po IVF síce prvom ale 4krat vložena blastocysta po predlzenej kultivacii a nič sa neuchytilo ☹ doktorka mi akurát vravela nech skúsim genetiku embrii a dohodneme pohovor. Žiadne komplikácie žiadne choroby ja aj manžel v poriadku len to dako nejde po 1 IUI som otehotnela ale odtiekla mi voda v 20tt a od vtedy nic... Už som z toho zufala skusam kadejake bylinky ,diagnostiku a stále nič. Tiež chodím do Martina do heliosu. A som zvedava čo to stojí vravela že je to finančne náročné . Aj pri IVF vraveli že okolo 800e to bude stat a platili sme necelých 1500 tak som zvedava na reálnu cenu ďakujem za odpoved Petra
Stojí to navyše 1200€ za genetické vyšetrenie 1-3 embryí, každé ďalšie embryo, ktoré si dáš geneticky vyšetriť 250€. Podmienkou, aby sa embryá dali geneticky vyšetriť je ich "vyhatchovanie" - že sa im naruší obal a vylezie pár buniek, iba také embryá ktoré toto urobia sa dajú vyšetriť, nám predĺženú kultiváciu prežili 2 embryá, bohužiaľ iba jedno vyhatchovalo, takže to nevyšetrené som si dala vložiť a to druhé je zamrazené.
Dievčatá otázočka Prečo vám robia PDG embrií? Preto, že ste potratili alebo je taký zlý spermiogram? Môj manžel bol na genetike ale neviem či je to to isté ako keď vyšetrujú embrijká.
Myslím, že genetika spermií a embryí sú 2 rozdielne veci...PGD si dávajú robiť páry, ktorým v genetickom vyšetrení v ambulancii zistia nejaké genetické ochorenie a oni sa chcú vyhnúť prenosu tohoto ochorenia na potomkov...alebo takí, ktorí si chcú zvýšiť úspešnosť uchytenia embrya (podľa štatistiky heliosu v martine je to až na 75%)....ja som to volila aj vzhľadom na potraty
už sme boli, bábo ešte nemáme
IVF samotné bez PGD stojí niekoho 1000€, niekoho 1500€, záleží to od toho, koľko vajíčok si dá žena oplodniť (metodiky ICSI/PICSI si platíš), ak chceš genetické vyšetrenie embryí tak plus ešte 1200€ (to je vyšetrenie max. 3 embryí), každé ďalšie embryo 250€. V tej cene 1200€ máš aj mrazenie, aj uskladnenie po prvý vklad. Ďalšie vklady rozmrazených embryí už platíš 160€. Samozrejme ak máš v Helíku ešte nejaké ďalšie embryo uskladnené, tak 9€/mesiac...Vy ste nemali pohovor s koordinátorkou? Nám to všetko pekne vysvetlila, aj postupy, aj ceny...
Baby my sme mali robené PGD embryi. Z troch vhodných na vyšetrenie boli dve zdrave. A obidva moje Kety dopadli zle. Obe s diagnózou anembryomola. Nevieme kde je chyba. Po genetickej stránke co dôkazu vyšetriť boli embrya zdrave a aj tak sme sa dostali len po gestacny vak. Nikdy sme nemali zltkovy vak ani plod vo vaku. Takze ani PGD nieje 100% ne.
čakáme na schválenie od poistovne...a potom šup hop do toho.takže myslím že tak ferbuar marec začíname 🙂
Pripajam sa.... My cakame na schvalenie ziadosti...vo stvrtok ideme na geneticke testy z krvy...potom aj halosperm a budeme si davat PGD,ak sa bude dat.Manzel ma oligoastenoteratozoospermiu...hrozny nazov😏.najhorsia ke ta morfologia...PGD by tomu malo pomoct a financie nas az tak nelimituju.Ale nerada by som to tlacila do extremu.Skor mi vadia tie stimulacie,ked som ja v poriadku...nestaculo by moje jedno dobre vajicko?ked je kazdy mesiac v poriadku a caka na toho praveho...? dievcata ako ste na tom, podarilo sa nakoniec?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@jasna a prečo idete na pgd?