Dobrý.
Mám takú hlúpu otázku, som 6.dni po ivf (+3 dni kultiv.), mám pocity ako keby pred mrchou, môže to byť príznakom tehotenstva?Alebo už si len domyslam?
@fialka1318 Ďakujem za pozitívny koment 😉😁Budem sa snažiť 😋
ahoj mozem sa opytat , mna to caka tiez ako to cele prebiehalo ak by ti nerobilo problem mozes prosim opisat ? cely priebeh od zaciatku ?
@piszi ahojky ale inak mne zacali menstruacne bolesti a bolesti krizov z 6teho na 7mi den a siedmy den som spinila 😉 a na 9ty test som mala ciarky 😉 takze je mozne ze mas uhniezdenie 😉 urcite by som ma ten 9-10ty den skusila spravit test pokial si mala predlzenu kultivaciu 😉 uz by sa tam dusik mohol ukazat alebo rovno dialnica 😉 hlavne drzim prsteky nech sa male usadi🙂 a v akom care si bola? 😉
@fialka1318 Ešte teda počkám pár dní, uvidíme... My sme boli v BA v Repromedical.
@terrinka14 Dobrý...na začiatku som dostala dokopy 3 injekcie asi týždeň...potom kontrola odberov(hormóny) a foliculomrtria (sono)... Keď už som mala foliculi dostatočne veľké bola som na tzv.odber vajíčok ( v celkovej anesteze). Po zákroku som dostala lieky aj čipky,ktoré beriem stale.A po 3-5 dní (podľa dg. alebo Dr.) Vám dajú naspäť oplodnené vajíčka..
No, a potom 2 týždne čakať...potom odbery, či ste tehotná.mna to čaká 16. ho.
a nebolo vam z toho zle? ako dlho ste boli v narkoze? bolesti ste mali nejake? cipky sa ako volaju ? nepribrali ste ?
@piszi ja som bola v iscare 😉 a drzim prsteky 😉 dufam ze sa objavia dve ciarky 😉 a kolky vklad mas teraz? Inak som si pisala z babami ktore mali hlavne ako priznaky krce na maternici 😉 a niektorym sa tocila aj hlava a bolo im zle 😉 takze z tych priznakov si absolutne nic nerob niekto ma a niekto nie 😉 ono aj v car hovorili ze nie je dobre sa sledovat aj ked sa kazda vzdy sledujeme 🙂 lebo chceme aby to vyslo 😉
@terrinka14 Zle mi nebolo, možno z toho že som nevedela čo ma čaká 😉 Na sale som bola dokopy aj s prípravou možno 15 minút.Bolesti som trošku mala, ako pri silnej menštruácie. A čipky sa volajú urogestan, nevšimla som si že by som pribrala, síce kamoška hovorila že ona áno.
@fialka1318 Prvý vklad a už nemáme nič zamrazene... Nesledovat? To sa dá?😁
@piszi hm toto je moj 3ti vklad a druhe ivf 🙂 hm mate tiez zle spermie? ☹ hh aj ja som si myslela ze sa to da ale je pravda ze trocicka som sa sledovala aj ked som nemala co lebo prvych cca 7dni som nemala vobec ziadne priznaky len naliate prsia a zvacsili sa mi o cislo 😉 a ty sa alo citis? V akom stadiu ti vkladali embryjko? 🙂
@piszi
@fialka1318 a kolko ste mali folikulov z toho vajok a z toho embryi?? ak sa smiem spytat? ja mam za sebou dnes punkciu vajicok. narkoze je vcelku ze sranda 😆 predstavovala som si to bilionkrat horsie ako to je. ktora cast z celeeeho ivf je pre vas psychicky najtazsia?
@juliet86 podla mna je to cely cas psychicky tazke lebo ja som prv cakala na dve ciarky a ked som ich mala a sla som na hcg tak zase stres ci sa nieco na sone ukaze idem az za 11dni 🙂 ..lebo ako mi povedali v car to ze si najdes dve ciarky na teste neznamena ze si tehotna to potvrdi az sono a ked to potvrdi sono tak sa budes bat ci bude bit srdiecko a ked bude bit srdiecko budes sa modlit nech je vsetko ok a nech je zdrave ☹ cize stres bude podla mna veeeelmi dlho a aj psychicky tazke ☹ ja som mala z prveho ivf 14vajicok zrelych 8sa oplodnilo a prezili pk len dve vraj vcasne blastocysty ale klamali lebo v karte bola jedna morula a jedna vcasna blasta ale nie dobrej kvality -cize som mala dve ket kvoli ohss ☹ a ani jeden nevysiel ☹ teraz som bola na druhy odber nedavno mala som 11vajicok zrelych bolo 8 a pk prezilo 4embrya -1expandovana blastocysta Ackovej kvality ta sa mi aj ujala teraz ,2x expandovana blastocysta a 1x hatchujuca blastocysta vychadzajuca z obalu 🙂 a ty?
@fialka1318 to znie super. a zmenila si centrum? co sapribratia tyka citim ze mam nafuknute brucho z injekcii. aj z odberu. nevazim sa. bud ho vybeham alebo budem tehu a bude to jedno. drzim ti palceky. ja dnes 6vajicok. prve spravy budu zajtra dalsie v nedelu
@fialka1318 Áno zle spermie... Embrijka mi vkladali 3. deň... Prsia mám aj ja naliate a citlivé, a teraz čakám či bude mrcha či nie...
fu ha teda baby drzim vam silno prsty ako aj mna to caka ale normalne mam az strach :( strasne to je kolko zien ma problem .... my napr sme obaja zdraví a nic uz niekolko rokov :( tak uz musime ist na ivf lebo dve iui mame za sebou a nic tiez :(
baby otazka aky vplyv na vas malo vkladanie utrogestanu/progesteronu? tiez mate ze vaginalne 4 a 4? ako sa po nom citite ? a co je horsie vkladanie ci pichanie injekcii podla vas?
@terrinka14 podla mna si naplanujjte ivf na menej narocne obdobie v praci a v osobnom zivote a ak sa bojis moc a celkovo ten problem s plodnostou ti vyrazne znizuje kvalitu zivota tak sa neboj vyhladst dobreho psychologa ktory ti sadne. mne napriklad pomohlo uvedomenie ze by som nevymenila svojho manzela za dieta. ze viem ze existuje bilion muzov ktory by ma mozno oplodnili po jednom sexe ale ze ja citim ze to chcem s nim.
@piszi nesmies cakat na ms 🙂 musis verit ze sa ciarka ukaze 🙂 vies co ja som mala tiez manzelove vysledky ze ma velmi zle spermie ale vyslo to 🙂 urcite ti drzim prsteky a nech sa male ukaze ze je v tebe ;) hm ja som vzdy pred ms mala uplne ine prsia ako teraz ..mala som ich take makksie a strasne mav nich pichalo a bolelo 🙂 teraz ked sa podaril vklad su uplne ine mam ich naliate a neviem ako to popisat take akoby gumove a nemam v nich krce a nebolia tak ako pri ms 🙂 a dokonca ma sem tam svrbia bradavky 🙂 kedy ides na krv ?🙂
@terrinka14 hm to chapem a neskusali ste nejake hlbsie vysetrenia? ze ci mate vsetko v poriadku ? lebo u gynekologa mozte byt v poriadku ale mne odporucali baby na mk este skusit aj hematologiu ,genetiku a reprodukcnu imunologiu kvoli potvrdeniu ze je vsetko ok 🙂 kedze mi dve vklady nevysli :( lebo to ti nerobia ako povinne vysetrenie v car ale si ho musis vyziadat 🙂 na mna tiez nie velmi dobre pozerali v car ze preco si to pytam ale ja som im rovno povedala ze ich chcem tak mi reprodukcnu urobili v car aj genetiku a na hematologiu mi dali vymenny listok 🙂 a neboj sa nic vsetko bude ok 🙂 neni to az take zle a da sa to zvladnut ;) drzim prsteky aby vysiel hned prvy vklad ;) a hlavne ver ze to vyjde dolezita je psychika obav sa nezbavis nikdy ale musis verit ze ked uz tak dlho si cakala na babenko tak ze to vyjde ;) ja som doma na pnke a oddychujem od odberu vajicok 🙂 a lekar mi povedal ze ma necha doma dokial nebude vsetko ok ;) hlavne ver ze to vyjde a obaja sa s manzelom podporujte ;) aby si bola v psychickej pohode pred zacatim a aj pocas stimulacii a odberu ci vkladu ;) 🙏👶
@juliet86 jasne ze som zmenila centrum a do gynfivu uz nikdy nemienim ani pachnut centrum ktore berie zeny ako na pase a pri vaznejsom probleme nevedia vobec pomoct 🤐 proste a aj to ze klamali o kvalite embryi..neviem su zeny ktore maju dobre skusenosti s nimi ale ja som teda nemala vobec a toto centrum je najhorsie ake som zazila 😞 a to ma teda dost zien od neho odhovaralo ale som chcela vyskusat lebo som verila ze su dobri ale mala som radsej verit babam ktore tam uz boli 😞 nic kazdy sa uci na vlastnych chybach 🙂 vies co ja som mala nafuknute brucho po odbere a potom splasklo a ked som bola po vklade tak neviem po kolkych dnoch ma zacalo opat nafukovat a odvtedy to tak trva ze ma nafukuje 🙂 a ja som pribrala troska ale nevadi mi to 🙂 uz pre babenko urobim cokolvek a ved to vybehame po porode 😉 nemusi byt kazda baba ako lata 😝 mne v car povedali ze vaha je dolezita ale ked som videla akej vahovej kategorie k nich chodia baby ze su dvakrat take ako ja niektore a podarilo sa im tak som si povedala ze sa nebudem vzdy tyrat dietami a neviem cim 🙂 neprejedam sa ale proste sa snazim drzat vahu na tom istom a uz dva roky sa mi dari drzat vahu na 70kg cize mam 10kg nadvahu co vidno len na bruchu 😃 dufam ze tie spravy budu dobre 😉 drzim prsteky 😉 je to tvoje prve ivf ci ?🙂
a ja som si pri prvych dvoch vkladoch v gynfive vkladala 3x1tbl progesteronu a mala som strasne krce na maternici a aj v prsiach a nebolo mi prijemne to vytekanie a stale mat vlozku 🙂 teraz pri tretom vklade ktory sa vydaril mam 3x1estrimax a 1x picham prolutex a vecer vkladam 1xprogesterone 🙂 a mne je lepsie pichat injekcie 🙂 sice mam vela modriniek lebo uz ich neviem ani kam pichnut ale sa da to zmaknut 🙂 a to zavisi od lekara co ti podla zdravotneho stavu asi da ci injekcie alebo lieky 😉
@juliet86 ano to som uz zvazovala psychologa ved to nieje hanba , a
@fialka1318 urcite pojdem aj ja na pn ale rozmyslam ci nieje lepsie radsej robit kedze nebudem na to tolko mysliet, a co sa tyka tych vysetreni tak nam robili na to ci nemame proti sebe protilatky co viem a koniec, a konkretne ktore si mam pytat vysetrenia ? my ideme do KE do gyncareu aj ked sme uz tam boli no iui vyslo neuspesne tak ideme zas lebo kazdi vravi ze v ke je naj to centrum, a ano hoc sa nam nedari
@juliet86 ja tiez by som svojho muza nevymenila za nic na svete 🙂
@terrinka14 ono je to na kazdej babe ze ci chce ist na pnku alebo nie🙂 podla toho co je lepsie pre teba ;) ja som sla kvoli tomu ze mam fyzicky a psychicky narocnu pracu a prezradit v praci by som to nechcela kym nebudem za 3-4mesiacom aby bolo vsetko ok lebo potom by to stale riesili 🙂 a mne by to ublizovalo :( mne gynko povedal rovno ze umele oplodnenie nie je normalne tehotenstvo lebo si pichame mnozstva liekov a chodime na zakroky co by beznom tehotenstve nie je plus kopa stresu 🙂 on to tak berie a ja som rada lebo mam v nom oporu a viem ze ma chape ake tazke je mat dieta cez ivf najma ked sa snazime tolko rokov 🙂 preto ja som radsej doma lebo v praci by sa ma stale vypytovali a musela by som im nahlasit ze som tehotna a tym padom by to vedeli vsetci a ked by nedopadlo dobre sono tak by ma riesili denno denne a mi to pripominali :( takto si pobudnem doma na pnke a ak by nieco nedajboze nevyslo dobre sa vratim do prace a nikto o tom nebude vediet 🙂
my sme mali este hematologiu, reprodukcnu imunologiu a genetiku ;) a vsetky sme mali super vysledky len v imunologii vysla vyssia hodnota v jednom vysledku ale to povedala ze to nie je zle ale ze je dobre ze to vie 🙂 nam tu hovoria vsetci ze treba ist do brna lebo ze tam su najlepsi :D ono podla mna kazde car je dobre ale nie kazdemu sadne 🙂 napriklad ja nemam dobre skusenosti s gynfivom ba a je dost zien co mali dobre skusenosti ;) a je vela zien co nemalo dobre skusenosti s iscare a mne tu vysiel hned prvy vklad ;) ja ti hlavne drzim prsteky nech je vsetko ok a hlavne sa neboj nie je to narocne ani tak fyzicky ako psychicky 🙂 lebo stale len cakas na nieco 🙂 a si ako na ihlach ze ci to dopadne dobre 🙂 neboj babanko sa podari ;) to by bolo vase prve ?🙂 lebo u nas ak vsetko dopadne ok tak bude prve 🙂 6rokov snahy tak dufam ze to embryjko s nami zvladne a ked sa uz uhniezdilo ze s nami aj ostane a ze ho bude na sone vidno 🙂
@fialka1318 dakujem za tvoje slova a opisanie vsetkeho, no nam sa nedari 4 r ak by vyslo bolo by prve no a ano tak v tom mas pravdu budem aj ja ticho kedze robim v skolstve a zensky kolektiv je hroza presne ako si opisovala, pojdem aj ja na pn a basta , urcite si opytam aj tie vysetrenia ktore si spominala lebo ked sme boli na iui nic take nam nerobili drzim velmi palceky aby vam vyslo a aby s vami ostalo 🙂 no je to na prd ale co cakame ked jeme vsetko kvazi bio a pritom sama chemia dychame detto posypuju nas kade cim a kazda druha ma problem s plodnostou :( zacala som pit aj aloe ggel a aj caj od mojzisovej tak uvidime no ja uz som toho pojedla a pobrala kadeco :(
tak si drzme palceky aby to vyslo no 🙂
@terrinka14 to mas pravdu 🙂 potraving aj zivotny styl sa dost zmenil ved aj potraviny napustaju hlavne maso vodou aby bolo tazsie a zelenina je tiez plna vody a chemikalii aby bola vacsia ☹ ja som teraz brala inofolic combi a sem tam si dala cervene vino take deco 🙂 nwm ci nieco z toho zabralo ale vydarilo sa a ked som bola 1jula v car tak som mala dobre hcg ale tam urcite ide aj o kvalitu embryi lebo ked som nemala kvalitne ta sa ani jedno neuchytilo ☹ a teraz som mala kvalitne a uchytilo sa hned len to cakanie a strach ci bude vsetko ok na sone je strasne ☹ hm ja som si ich po nepodarenom ivf opytala lebo mi to radili baby na modrom konikovi ze ist pre istotu na tie vysetrenia aby som mala klud ze je vsetko v poriadku a ze nie je napriklad nieco v imunologii co by branilo oplodneniu alebo uchyteniu embrya a zbytocne by som chodila na vklady a platila peniaze lebo by to nevyslo 🙂 ale zistila som kde bol problem kedze v nas nebol ale v kvalite kedze nas klamali co uz 🙂 hlavne teraz na sono cakam 🙂 hh a nemas zaco ono treba dat hlavu hore a verit ze to vyjde a onosa to podari 😉 ja som rada ze som pn lebo som si oddychla a nikto o tom nevie 😉 ja to poznam ten kolektiv ja nemam o nic lepsi ☹ neboj bude vsetko ok 😉 hlavne si oddychni nacerpaj sily a chodte s manzelom naplno do ivf 🙂 a uvidis ze sa podari 🙂 ja som sa po dvoch neuspechoch aj trocha sledovala ale nemala som ziadne priznaky a vyslo to 🙂 cize tie nie su po vklade ani take dolezite ale hlavne psychika 😉 ja som si pustala hudbupozerala komedie a nekupila som si ziaden test 🙂 aby ma to nelakalo 🙂 hltala som tabletky co mi dali a vzdy som sa snazila si nieco najst co by ma zabavilo 😉 drzim prsteky a daj urcite vediet ked budes po odbere lebo to uz pride raz dva aj vklad a ani sa nenazdas si najdes dve ciarky 😉
@fialka1318 kiez by si malal pravdu ja silno vam drzim palceky aby to vyslo a pojdem az po lete teraz si chcem uzivat a zrelaxovat trocha a tak sa do toho pustime na plno a budem tak ako ty vravis nesledovat sa aj ked je to tazke a jasne ze sa ozvem dam vediet urcite 🙂 inofolic som brala tiez no a nezabral mi :( ale asi si ho kupim znova a vyskusam 🙂
@terrinka14 aj ja tebe neboj a myslim to uprimne ;) kazda z nas sa vie vcitit do tej druhej lebo vieme ako to boli ked nemozes mat babanko a sa trapis :( je to hrozne ale neboj ja verim ze prvy vklad ti vyjde len chod pozitivne naladena 🙂 mne k tomu pomohli sestricky a lekarka lebo sa smiali a ked som odtial odchadzala bola som vysmiata po vklade ako leco ;) lebo oni ma cely cas rozosmievali a ukazovali mi malinke na sone ;) a urcite aj ten relax pomoze 🙂 ja som mala medzi prvym a druhym ivf prestavku pol roka a dost to pomohlo ;) bola som v psychickej pohode a po dvoch nevydarenych vkladoch som bola pripravena na vsetko 🙂 a nejako ked mam povedat pravdu som ani necakala zeby sa to mohlo podarit a prave ked som to necakala sa to podarilo ;) akoby mi to telo doprialo ;) ono nesledovat sa je tazke budes si vsimat vsetko ;) ja som tiez sa snazila mysliet na ine veci a nehladat na sebe nic ale pisala som si s babami ze nic necitim a tak lebo som nic ani necitila az z 6teho na 7my den som mala strasne bolesti krizov a akoby menstruacne krce a ked som sa rano zobudila a sla na wc nasla som par kvapiek krvi na vlozke a uz som sa zlakla ze mam kramy tak som to nejako vzdala a potom do vecera som mala este par kvapiek a krce a potom to ustalo tak ma baby ukludnili ze to bolo uhniezdenie ;) takze neboj urcite ver a prave ked to nebudes cakat to vyjde ;) mne ho odporucila v car lebo mam nadvahu 10kg a pcos tak ze si mam kupit inofolic combi lebo ze to je novinka nato a mne bolo po tych vitaminoch lepsie 🙂 este mam poslednu krabicku a potom uz si to nekupim a zoberiem len kyselinu listovu ;)
@fialka1318 tak to teda drzim palce a urcite si napiseme a hlavne ked pojdem na to tak sa ozvem jasne 🙂 a budem kazdy pocit zdielat aby som na to nemyslela a hlavne sa budem tesit na vsetko co pride alebo nie 🙂 dakujem ti 🙂 drzim palceky silno
inak teraz som si objednala sanogel tak skusim do jesene toto vraj je to mmega dobre na plodnost neskusali ste niektora?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@piszi ahoj velmi sa nesleduj lebo ja som nemala ziadne priznaky 7dni po transfere 😉 radsej vydrz a urob si test lebo sa len stresujes 😉 ja som si urobila test 9den a bol tam ciarky 😉 takze urcite hlavne oddychuj a hladaj brusko nech sa mu tam dari 😉