Ženy,ako sa chránite,ak nemáte HAK? Špeciálne ženy po 40tke ma zaujímajú...ja som vysadila HAK a teraz sa mi situácia zmenila,no čakať kým si ju nasadim sa mi nechce,tak mám trošku paranoidne stavy....
@ivkazba ja sa bojím aj prerušovanej súlože mimo plodných dní...takže ja som asi extrém...preto sa pýtam aj iných....mám pravidelný cyklus,tak plánujem sex (po dlhšej dobe bez HAK,inak som vždy mala), na neplodne dni aj podľa ovu testu,teda asi 5 dní pred MS...tak či je to dostatočne riešenie
Ak nie HAK, tak jednoznacne kondom- aj pri prerusovanej sulozi, pripadne mimo plodnych dni, je vzdy sanca, ze otehotnies.
Keď nechceš antikoncepciu, tak skús Pharmatex čipky alebo gel
Som na tom podobne, HAK a nič hormonálne nemôžem ja,. Kondóm zas partner a vnutromaternicove nechcem. A vcul bábo rad . ...
ja mam sice 37,a le budem sa rovnako chraniť aj po 40tke, rovnako som sa chranila aj v 30tke, ci medzi deťmi....čiže kondomom
Pharmatex je fajn,ten by som brala,no partner ho netoleroval (stipalo ho to extrémne,podľa jeho slov teda)
prerusovana suloz. ja som odporca hormonalnej antik., cize v ziadnom pripade. teliesko ma ako cudzi predmet desi (kazdy ma svoje fobie hihi) a kondom je nuda :D urcite skor verim prerusovanej sulozi nez napr pesaru
ja som brala HAK v podstate len ako slobodna. s prvym dietatom bol problem otehotniet, ked som rodila som mala 33 rokov, v podstate moj muz je celkovo proti liekom, naozaj musi byt chory aby som do neho dostala nejaky paralen, takze bol proti tomu aby som brala HAK, takze riesime len prerusovanu. druhe dieta bolo tiez planovane, ked sme sa prestahovali do vacsieho, to sa uz podarilo na prvu supu asi a ked som rodila som mala 38. to dieta bude mat za par dni 9 a odvtedy zase frcime len na prerusovanej. mam doma kupene nejake testy, ze keby nahodou meskalo ale uz som asi aj vo veku ked to zacina strajkovat, takze pred tyzdnom som si jeden test robila, bol negativny tak cakam kedy to pride, lebo v tejto chvili mi to meska 12 dni ale nestresujem, viem ze tehu nie som. uz sa mi to stalo aj v minulom roku, vtedy som letela aj k dr, povedal ze sliznica je este pomerne hruba takze este sa toho nezbavim, co je vraj pre telo dobre, takze uvidim kedy dorazi. a teda nikdy som neotehotnela ked sme to nechceli.
Pripojim sa.41 a teda tretie uz nechcem. Hak nechcem kondom nic moc😹
Spolieham sa uz len nato kedy pride prechod 😹😹
zienky len taka otazka na ten Pharmatex, naozaj je to spolahlive? Ako jasne chapem, ze 100% antikoncepcia je "to ne toto" 😃😅 Len ci ozaj to ma taku uspesnost ako pisu na pribalovom letaku. Dakujem 😉
A co tak muz? Preco by to malo byt len na zenskej zodpovednosti?
@matkamirko tak tak, som toho dokazom
od kedy pohlavne zijem fungujem na prerusovanej sulozi, otehotnela som len chcene, ale treba k tomu chlapa ktory vie kedy vytiahnut, nie takeho ktory si to len mysli 🙂
@limetka69 a fungujete tak len v neplodnych dňoch?
cely mesiac, ale ja ked mam ovulku, mam take bolesti, ze ho k sebe ani nepustim, mam to od porodu, moje telo sa same chrani :D ale nejak nesledujem plodne, neplodne dni, viem, ze su mesiace kedy mame sex aj prave cez ovulaciu a pohodicka 🙂 za 15 rokov ziadna nehoda, okrem tej jednej planovanej 🙂
Dana, Mirena.. nic?
S mojim manzelom pocas 14rokov cely cas prerusovana suloz kedykolvek v mesiaci. Mame 2 planovane deti.
Dokonca raz sme pouzili kondom ,ktory nam ale praskol 😂 to som sa fakt bala ci nebudem tehu. Neviem si predstavit sex stale s kondomom ani s cipkami, teliesko mat nemozem a hak v tabletkach ani naplastiach tiez nie.
U nas to poriesil chlap a siel na vazektomiu. Mame 2 deti a vedeli sme ze dalsie uz nechceme. A kedze ja HAK nemozem a teliesko som nechcela, muz nechcel kondomy tak to poriesil takto.
@evica01 mirenu nechcem...ja nemám dlhodobého partnera. To mi príde moc "utrpenia" kvôli občasnému sexu.
tak, ked nemas staleho partnera, tak by som okrem kondomu ani ine neriesila, jednak cenovo, jednak zdravotne a uz aj kvoli chorobam...
ak nemáte dlhodobého partnera, tak prerušovaná súlož určite nie je namieste. Pri občasnom styku, raz s jedným, raz s druhým, by ste mali určite používať kondóm. A ani nie tak kvôli otehotneniu ako kvôli pohlavným chorobám.
10 rokov som sa spoliehala na prerusovanu suloz, pri 2 partneroch to bolo ok, potom prisiel treti, moc nazhaveny a z kvapociek lasky mame krasneho dvojrocneho synceka po 3 mesiacoch randenia :D :D radsej pouzite kondom..
Skús antikoncepčný krúžok. Ja nad ním uvažujem. Inak mi s manželom fungujeme už 19 rokov na prerušovanom styku a máme dve deti, lebo sme chceli. Sexujeme aj cez ovulku, aj keď niekedy mám tiež také bolesti, že sa nedá.
@monro aby som to uviedla na správnu mieru. Mám síce rovnakého sexualneho partnera už 3 roky, len sú mesiace a obdobia,kedy spolu nie sme a tak dokola.navyse s ním som mala vždy HAK a neriešili sme nič,sex naplno,takže neviem ako budeme fungovať teraz, zase po čase bez...v podstate s ním som nikdy nemala ani prerušovaný styk ani inak chránený,takže mi to príde trochu také, usmevne toto riešiť...preto sa pýtam aj iných zrelých žien...
Kondom. Moj manzel je kategoricky proti HAK, prerusovana matoda pri nasej uspesnosti nepripada do uvahy...
Tak isto ako keď som mala 25 alebo 35, v čom je vek 40+ iný? Buď HAK, telieska, kondóm, prerušovaná súlož. Ja som mala teraz dlhšie implantát, aktuálne som tehotná, potom pôjdem zase do antikoncepcie predpokladám.