Lezim v nemocnici 37tt porodila som sekciou. Do teraz vsetko v poriadku. No vytiahli maleho a zazerali na seba. A potom prisiel verdikt. Raztep chrbtice v spodnej casti. Prosim? To traja lekari do teraz nevideli ani na 3D? Zeny co ma caka a neninie? Hned ho brali do BA. Dakujem vam za rady. Ale to, ze bude mat niekedy plnohodnotny zivot asi neexistuje pri tomto verdikte vsak?
@bobana297 myslim, ze velmi zalezi od toho, aky je ten razstep velky, ci ide len o poskodenie stavcov, alebo ma poskodene miechove obaly, miechu.. nozickami hybe? ruckami? ake ma teraz pridruzene diagnozy - vnutorne organy, hlavne crievka, mocovy mechur.. su deticky s vaznym stavom a su take, ktorym to operacne upravili a okolie o dg ani len netusi.. predpokladam, ze ho caka v najblizsom case operacia.. drzim prsty, nech je malinky v co najvacsom poriadku a tebe prajem vela sil, bud mu oporou ❤
Nemam sice skusenosti ale teda drzim vam silno prsty ❤️
https://www.modrykonik.sk/som-tehotna/razstep-chrbtice/
Silno drzim palce.
Tu ti dopredu nik konkretnu prognozu nevie napísať,budú ho operovať a potom ti povedia o čo ide....ale ak nič doteraz nezbadali,tak asi to nebude extra veľké si myslím.
No konecne mi povedal manzel ze maly ma akoby dieru nad zadockom a nema tam ani kozu dotvorenu. Tak som zvedava. Ja sa ukludnujem ze bude v poriadku a za 4 roky si zahrame futbal
Drxim ti moc palce
Moc držím palce ale ak si do teraz na utz nič nevšimli snáď to nebude také hrozne.
Držte sa vsetci a veľa veľa síl
@bobana297 kamoske sa narodilo pred.3 rokmi dievčatko s tým 3 stupňom najvyšším.malicka žiaľ nechodí ale je nádherná veľmi šikovná. Našťastie rúčky používa..kamoška ale vedela o diagnóze už v tehotenstve ale bolo to bábo po 12 rocnom snažení prirodzene aj umelo. Mala sa podarila keď už prestali.uvazovat nad vlastným.ale.isli.adoptovat....prajem ti veľa síl a.dobrych sprav 🙂
No dievcata ze maly ma plastiku stavca a koze za sebou a ze sa pred chvilou pekne prebral a treba nozkami aj ruckami. Tak uz len dufat, ze to dobre dopadne
Držím palce! nech to dobre dopadne. Ja poznám dievča (viac-menej len z videnia), ktoré sa narodilo s rázštepom chrbtice. Jej fotku som kedysi davno zazrela aj na Mk, možno sa ti ozve. Baba ma 2 detičky 🙂
ahojki. ja pracujem s tinedzermi ktori maju telesne postihnutie. a chcem ti len povedat ze pokial ide o nejaky stupen fyzickwho postihnutia to sa vzdy da zvladnut... oni si ziju svoj zivot a su spoko. tazsie hodnotim mentalne postihnutie na bezny zivot. takze neklesaj na duchu. dajte dokopy financie ako viete. rovno si zalozte ludia ludom ozetko atd nech mu viete poskytnut najlepsie rehabky cvicenia a tak.do troch rokov sa straaaasne vela da ovplyvnit priam zazraky. drzim palce
@bobana297 srzim velmi palce, ja len k tym UTZ - pisu ze: Trojrozmerný (3D) ultrazvuk nie je na diagnostiku rázštepu ideálny, ťažšie sa ním dá vyšetriť hlavne rázštep podnebia.
Vrodené rázštepové chyby môže signalizovať aj zvýšené množstvo alfafetoproteínu (AFP) v plodovej vode alebo v krvi matky.
no vidis 🙂 tak nakoniec to predsa len nie je take zle, ako to na zaciatku vyzeralo! tesim sa s vami, budte zdravi a stastni! ❤
@bobana297 ahoj..ja som ti pisala IP ked sa malicky narodil..ze presne to iste zazivala moja sestra..a vidim,ze sa moje slova naplnili..tieto deticky su naozaj velkym darom..sikovnicek je z neho..krasny chlapcek😍😊