Alternatívne liečenie rakoviny

bielamacka3
18. nov 2017

Máte prosím niektorá skúsenosť (ale pozitívnu, že sa človek vyliečil)? Čítala som, že napríklad ajurveda by mala pomôcť, ale niektorým ľuďom, ktorí sa liečili alternatívne, to nepomohlo a umreli. ☹ Ja by som rada skombinovala takúto liečbu s klasickou, zatiaľ pojedám všeliaké semienka, orechy (nesolené), aj marhuľové jadierka (ale tie neviem, lebo tam je kyanid, ale zase až tak moc ich nejem), oleje ako makový, konopný, z čierneho kmínu, rakytníkový a choroba zatiaľ stagnuje - niečo je od minulého ct pred polrokom lepšie, niečo horšie. Ďakujem

lilyianka
18. nov 2017

@bielamacka3 ja myslim, ze dost zalezi aj od typu a stadia rakoviny

lavieenrose
18. nov 2017

pozri si dokument deža ursinyho o rakovine a nadeji..sam umrel na rakovinu takze presny navod neexistuje

ivirk
18. nov 2017

Ja som rakovinu mala a keby sa dalo liecit ako pises-akokolvek inak asi by sa o tom vedelo. Tu nie je miesto na pokusy tu ide vzdy o cas. Mne doktorka vyslovne zakazala nikolkokrat skusat podobne alt.liecby, zarucene zaztakt a vyz.doplnky udajne 100% prirodne...
Uvedomte si aj zataz na pecen a pankreas a ako su stravitelne tieto veci aby ste trpko nelutovali. Viem, ze "topiaci sa slamky chyta" ale skusajte to radsej pri nadche nie pri onko ochoreni.

bielamacka3
autor
18. nov 2017

toto som nepochopila: "zarucene zaztakt a vyz.doplnky udajne 100% prirodne..."...ja mám na mysli kombináciu alternatívnej a klasickej liečby (napríklad o čaji z tzv. mačacieho pazúra som čítala, že je dobrý, no počas chemoterapie sa piť nesmie)...a tie oleje a semienka škodia? a aký typ raka si mala?

tess328
18. nov 2017

Prosim,ak uvazujete o kombinacii takejto liecby a chemo/radioterapie,poradte sa s lekarom. Je treba odborny dohlad v kazdom pripade, urcite neexperimentujte sama. Tieto vyrobky sa predavaju preto tak dobre, pretoze ludia s rakovinou veria uz naozaj aj poslednemu a vrazaju do toho peniaze, pricom ide v 95% o podvody. Ziadne rady "od susedy" (rady od ineho cloveka, ktory mal trebars aj ten isty typ rakoviny) nie su smerodajne a ani doveryhodne, nakolko kazdy clovek ma inu imunitu, inak reaguje, ma ine stadium, ine bunkove a genove vybavenie nadorovej masy a preto nie je na mieste mysliet si, ze kazdy zareaguje rovnako.
Prosim, pocuvajte svojich lekarov, nie sarlatanov a liecitelov

ivirk
18. nov 2017

@bielamacka3 pardon, nahlila som sa. Zazraky na pockanie

ivirk
18. nov 2017

@bielamacka3 ved prave o tom hovorim ani kombinovat sa to nema lebo telo ma co robit zvladnut chemo a radio a nie este toto. Ako hovoeim mne to prisne zakazala.
Ja som mala Hodkginov lymfom s loziskom v mediastine a na slezine.

ivirk
18. nov 2017

Presne ako hovori tess328

motyyylik
18. nov 2017

Dobrý večer, myslím si, že keď liečbu doplníte zdravou výživou, ovocnými, zeleninovými stavami, semienkami, že vám to Len a len pomôže, telo aj psychiku to povzbudí, posilni.budete vedieť, že robíte maximum pre seba, že bojujete. Veľmi je dôležité aj nastaviť si psychiku, že to zvládnete. Ono každý sme jedinečný, ale každé telo dokáže byť na jednej strane veľmi krehké, na druhej zase neuveriteľne silné. Veľmi vám držím palce

katyd
18. nov 2017

@bielamacka3 nedavno som bola na prednaske liecebne hladovanie a pan Valuch, ktory sa tomu venuje sa sam vyliecil z rakoviny. Pozrite si stranku www.liecebnehladovanie.sk a spojte sa s p. Valuchom, urcite Vam rad poradi z mnohych skusenosti aj z vyliecenia aj zo studia v Rusku. Urcite to nie je sarlatanstvo, pretoze sa to da logicky pochopit az na bunkovu uroven. Prajem vela sil a odhodlania a tiez, aby ste pocuvali ludi, ktorych sa oplati pocuvat a ktori vedia podlozit to, co hovoria konkretnymi prikladmi.

lvka
18. nov 2017

@bielamacka3 dobry vecer.
Moj ocino striedal alternativu a klasicku liecbu, mal ale rakovinu pankreasu 4te stadium.
Myslim, ze tato kombinacia mu predlzila zivot, prognoza bola 3 mesiace, zil rok a tyzden od diagnozy...
Suhlasim s prvym prispevkom, ze vela asi zalezi od typu a stadia. Podla mojho laickeho nazoru kombinaciou nepokazite nic.
Drzim palce!

katus226
18. nov 2017

alternativnych metod existuje mimoriadne vela. vo vseobecnosti sa mozu navzajom kombinovat (aj sa to odporuca), az na niektore vynimky. takisto su pripady, kedy sa niektore alternativne postupy aplikovat nedaju - nemozete napr. liecit infuziami vitaminu C vtedy, ked mate znicene zily alebo trombozu, alebo nie su v poriadku oblicky. takisto je treba dat pozor v dnoch podavania radio/chemo plus minus par dni - vtedy sa niektore alternativne postupy musia nakratko prerusit

treba vsak vziat do uvahy aj to, ze na dvoch stolickach sa sediet neda. tazko liecit alternativne a zamerat sa na posilnenie organizmu, ked vam vzapäti podaju obrovske mnozstvo jedovatej chemoterapie do zil... na druhej strane aspon napravite skody po chemo/radio "liecbe"... inak ma napada, pri chemo by som rozhodne pouzila alternativu na prevenciu trombozy!!! chemo sposobuje trombozu v jednom z desiatich pripadov. a potom vam doktori sucho oznamia, ze kvoli tomu uz nemozete dostat ucinnejsiu biologicku liecbu, takze mate smolu... super, vsak?

ano je vela pripadov, kedy alt. postupy nezabrali a pacient zomrel - ale to stonasobne plati aj pri klasickej liecbe. statistiky povazuju za vylieceneho toho, kto po klasickej liecbe zil este dalsich 5 rokov. ak na rakovinu zomrel o 5 rokov a jeden den, je vedeny ako vylieceny... a uspesnost jednotlivych chemo pripravkov sa dost lisi. napr. taka Alimta ma podla lekarskych studii uspesnost 8-9 % no teda nic moc...

dobre stranky na tuto temu su podla mna tieto:
http://alternativnicesta.cz/ - najobsirnejsi zoznam aky poznam, dokonca popisuje aj postupy klasickej liecby
https://www.cancertutor.com/category/protocols/ - jedinou chybickou krasy je to, ze je to cele po anglicky
https://www.dr-johanna-budwig.de/wissenswertes/... - velmi znama je dieta podla dr. Johanny Budwigovej, s nou mam dobre osobne skusenosti. na sk/cs internete je informacii dost, ale najlepsie je drzat sa v pripade pochyb nemeckej verzie, lebo clanky na bulvarnych portaloch byvaju väcsinou mizerne preklady

bielamacka3
autor
18. nov 2017

tak hladovka pre mna nie je, mne stačí nejesť pred operáciou a mám dosť...a nesúvisí to ani s nastavením psychiky, poznala som tri ženy, dve veselé kopy, tretia hnusoba, no všetky tri umreli na rakovinu prsníka, tak ako teda

katyd
18. nov 2017

@bielamacka3 Skoda, ze ste to hned zavrhla a este o tom ani nic neviete. No v kazdom pripade informaciu mate a je uz na Vas, co s nou urobite. Kedze viem o tejto moznosti, povazovala som za svoju povinnost posunut to dalej, kedze to pomaha.

katus226
18. nov 2017

@bielamacka3 hladovka nie je pre kazdeho a treba dat pozor aby to viac nevysililo nez pomohlo. Pri rakovine myslim slo o to, ze sa nejedlo alebo len minimum tusim dva dni pred podanim chemo. Zdrave bunky sa vtedy prepnu do ochranneho rezimu a chemo ich neposkodi, iba tie rakovinne

janinka007
19. nov 2017

Toto je názor odborníka na hladovku.
„Názor onkologů obecně, i můj osobně, na »léčbu« půsty či hladovkou je jednoznačně negativní,“ sdělil Blesku MUDr. Miloslav Pála, primář Ústavu radiační onkologie Nemocnice Na Bulovce.

„Neexistuje žádná studie, která by prokázala přínos pro pacienta, naopak řada studií dokazuje, že hladovění stav pacienta s rakovinou zhoršuje. Člověk slábne, snižuje se imunitní odpověď organismu a nádor má větší šanci růst. Naopak, pohled moderní medicíny je takový, že kvalitní výživa je důležitá součást onkologické léčby. I když lidsky chápu, že pacient je v komplikované situaci, myslím, že pokud jsou k dispozici metody konvenční léčby, měl by je využít,“ dovysvětlil přední český onkolog.

ibrunova
19. nov 2017

Naša suseda držala prísnu dietu,jedla len cviklu dlhú dobu,a vyzdravela .. Žije,bolo to to možno pred 15 rokmi. Ale detaily si už nepamätám.

katus226
19. nov 2017

@janinka007 on mal na mysli skor dlhodobe hladovanie, to by som sa naozaj bala, ale den-dva pred chemo znizit prijem kalorii moze pomoct zmiernit neziaduce ucinky chemo - a to je myslim lepsie ako este dva tyzdne po podani chemo vracat a nic nejest...

okrem toho nema vyznam pytat sa na nazor doktorov. viete aki vedia byt hnusni, ked im spomeniete obycajne vitaminy pri rakovine? (napr. B na podporu chuti do jedla.) ako na nas zrukol, co si to dovolujeme za hluposti vymyslat? zrazu z ochoty vybavit termin vysetrenia o dva dni sa stali dva tyzdne a este s nami jednali aj ostatni doktori odrazu ako s nejakou spinou... oni si dobre uvedomuju, kolko krvi maju na rukach, ale biznis si nedaju pokazit...

osobne sa najviac priklanam k uprave stravy - co najviac obmedzit prijem cukru a naopak sa zamerat na kvalitne, zdrave potraviny. plus precistit pecen.

bielamacka3
autor
19. nov 2017

@katyd no mne je zle, keď som hladná, preto hladovku zavrhujem

bielamacka3
autor
19. nov 2017

@katus226 mne moja onkologička poradila pyridoxin a ja si dávam aj pangamín, tam je bčko

katus226
19. nov 2017

@bielamacka3 pyridoxin cize b6, nuz aspon nieco... spolu s kyselinou listovou a b12 znizuju hladinu homocysteinu v krvi, co tiez pomaha na civilizacne ochorenia

dominika1991
19. nov 2017

@bielamacka3 neviem ako by som sa správala ja na tvojom mieste ale silno ti prajem nech si zdravá a nech sa ti podarí vyhrať.. ja nemám z okolia info ako sa dostať z toho iba som počula o jednom pánovi čo kôli tomuto cestoval do Číny kde ho z toho dostali pomocou LSD u nás je to zakázané lebo je to droga... samozrejme že ho tam nezdrogovali no naše zdravotníctvo to nepovoľuje... Investoval a oplatilo sa.. ale ako sa k tomu dostať netuším

bielamacka3
autor
19. nov 2017

to je dobrá liečba 😀

fidorkadoris
19. nov 2017

Z rodiny mám pozitivnu reakciu na tzv Budwig dietu (treba poriadne naštudovať) , myslím že je to niečo o lanovom oleji, tvarohu a prisnom strážení sacharidov. Samozrejme k tomu štandardná liečba chemo, operácia. ..podľa typu. Minimálne to predlžuje život a pomáha zvládať liečbu. Obeta a odriekanie je s tým spojené. ..

tama321
19. nov 2017

Treba skusit všetko a myslím že niečo taketo v kombinácii s liečbou je len plus, to som len tak na rýchlo našla. https://www.jenzeny.cz/zdravy-zivotni-styl/zdra...

novakkata
19. nov 2017

Ahoj!Toto je ťažká téma, máme v rodine čerstvú obeť rakoviny, za 7 mesiacov jo to zobralo (asi teraz nepotrebuješ takéto príbehy) musela som to napísať, on totiž odmietal všetky alternatívne liečby okrem zeleninovej šťavy (cvikla) len chemo a rádioterapia, a som presvedčená, že radio ho zabilo, za tak málo času sa z neho stala troska, z 1cm nádoru za 6 mesiacov keď bol ožarovaný vyrástol obrovský nádor, sám lekár uznal, že také ešte nevidel, povedal len, že žiaľ, nevyšlo to. Nevedia o rakovine dostatok, robia so starými metódami len preto, že niekomu to pomohlo, o alternatívnych metódach ani počuť nechceli, považovali za šarlatánstvo, pritom ich "zázračné" liečebné postupy jed do žily+ rádio) ho dostali za 7 mesiacov po zem, môžme im ďakovať. A tým, že ho nepodporovali v tom, aby vyskúšal aj iné metódy, tobôž ho odhovárali mu skrátili život. Márne sme mu mi dohovárali, veril radšej svojim katom.

bruneta880
19. nov 2017

@bielamacka3 môj ocko zomrel na rakovinu, môj dedko zomrel na rakovinu, babkina švagriná zomrela na rakovinu...
Môj osobný názor je po ešte mnohých ďalších skúsenostiach žial taký, že pre celé zdravotníctvo je rakovina jeden obrovský biznis a všetky chemo, radio terapie a všetky " lieky" sú len forma akou sa ťahajú peniaze, veď je to také jednoduché treba len nájsť človeka ktorému je diagnostikovaná a už máme " zlatého somára" s ktorým budeme triasť ako dlho to len pôjde...
Len keby sa mi skôr otvorili oči.
Povedzme si narovinu skôr či neskôr každý kto má rakovinu v skutočnosti aj zomrie na rakovinu, takže čo v lekárskych postupoch možno považovať za liečbu?Keď v skutočnosti je to len (len niektorých prípadoch) spomalenie priebehu...všetci lekári sú v drvivej väčšine odborníci na liečbu rakoviny len zo sprostredkovaných postupov (máloktorý lekár dnes publikuje nejaký svoj osobný výskum).
Každý má svoj názor, pre mňa je to len špinavý biznis...ja osobne si myslím že všetky prírodné prostriedky majú omnoho väčšiu silu a liečebný efekt...vedela by som dlho písať, svoje skúsenosti pri liečbe ocina, návštevách NOU .....
Len ešte niečo mi nedá nenapísať, všetci títo odborníci na rakovinu (ktorí ju samy nevedia vyliečiť) sú proti alternatívnej medicíne a prírodným liekom z pochopiteľných dôvodov - to nie je do ich vreciek, pretože aby mohli zarábať musia mať patent na "liek" bohužiaľ čisto prírodné látky sa jednoducho patentovať nedajú.
Rozhodni sa sama je to tvoj život, no ja sa ti snažím len poradiť v mojom naozaj najčistejšom presvedčení, veľa ľudí so mnou nebude súhlasiť a to koniec koncou ani nepotrebujem, ani teba nechcem nahovárať na niečo o čom niesy sama presvedčená a necítiš to tak.V každom prípade alternatívna liečba ti môže len pomôcť.Aj spomínaná kúra doktorky Budwigovej....prajem ti veľa sily na tvoj boj ❤

tess328
19. nov 2017

@bruneta880 Dobry den, mrzi ma,ze mate taketo negativne nazory a postoje k lekarom, ktori sa snazia liecit,alebo aspon zadrzat postup a rast nadoru / nadorov. Kedze mam moznost vidiet do praxe a ciastocne aj do vyskumu,neda sa mi nevyjadrit k teme.

Dorazne odporucam, aby uzivatelka @bielamacka3 pocuvala lekarov a ich rady, pretoze na poli onkologie, ci uz hematoonkologie,alebo aj onkologie prsnika sa robia naozaj velke pokroky. Ako hovorite vy,ze sa lieci starymi postupmi, co tym myslite? Radio a chemoterapiu? Co by podla vas lekari mali robit? Casto su bezmocni, pretoze pacienti si niekedy loziska nadorovych mas doslova pestuju a vyhybaju sa kontrole,alebo akemukolvek vysetreniu. Nechodia na preventivy. Nechodia na terapie. Nedodrziavaju odporucene liecebne plany.
Nehovorim, ze kazdy je taky, to urcite nie, ale cudovali by ste sa, kolko takych pacientov stretavam.

Ak vam nevyhovuje jeden lekar, poradte sa trebars aj s piatimi, ziskavajte informacie ( v odbornych publikaciach, nie na fore zdravie - priklad). Radte sa, kontaktuje ludi, ktori maju skusenost dobrymi lekarmi. Tak milujem,ako vieme nadavat na zlych lekarov. Tak preco si nenajst ineho? Nikde to nie je zakazane.

Preco su lekari proti alternativnej medicine - pravdepodobne preto, lebo nikde nie su uvedene relevantne vysledky od spolahliveho zdroja, pretoze nikto nebude experimentovat s niecim na ludoch s rakovinou,lebo je to neeticke a nehumanne davat niekomu napr. nejake semiacka/olej/zeleny caj/riasy/orechy/vyberte si a pozorovat,ako vsetko postupuje, len aby sme zaznamenali zmeny, ak sa da dat pacientovi nieco, co ma preukazatelne vplyv na nadorove bunky- chemoth/radioth.

Prosim, kvoli zlym skusenostiam neexperimentujte so sebou a svojim telom. Ak ste genetik/patolog a vyznate sa do bunkovych zalezitosti, terapie, fyzikalnych postupov a vo farmaceutickych zakonitostiach podania napriklad monoklonalnych protilatok (tak znama, hlupo nazvana biologicka liecba), tak experimentujte. Na vlastne riziko.

fidorka7
19. nov 2017

@bruneta880 chceš snáď povedať, že pre alternatívnych takzvaných "liečiteľov" to nie je o biznise??? Prosím nebuď naivná. Prečo nikto z nich neposkytuje pacientom liečbu - teda najmä rady zdarma? Prečo predávaJú za veľké prachy, keby aspoň nejaké produkty, ale RADY???? Prečo si nedajú zaplatiť od zúfalých pacientov až potom, čo ich liečba pomohla? lebo by ich nestihli zodrať?
Je to neetický neľútostný kšeft s poslednou nádejou človeka. Zažila som v rodine, nie jeden krát a vždy alternatívna liečba viedla k smrti. A vieš čo ? V dvoch prípadoch pri klasickej liečbe sú ďalší dvaja rodinní príslušníci zdraví. Moja mama chvalabohu, už 17 rokov.

tess328
19. nov 2017

Stretla som sa s tym ze samozvany liecitel pripojil dva drotiky na hlavu,dva na nohy a vycital z toho choroby cloveka 😅
Prepacte,neda sa mi nesmiat.
Ale taketo pribehy patria asi do inej kategorie.
Co som tym chcela povedat je,ze liecitelia nestudovali medicinu a nemaju potuchu o patofyziologickych procesoch v tele,patologii a internej medicine,na ktorych sa zaklada diagnostika a liecba takeho ochorenia.
Ako som povedala,liecitelia na vlastnu zodpovednost