Pomáha cvičenie k ľahšiemu pôrodu?

selinka11
7. okt 2013

Som v 32 tt a rozmyslam,zeby som sa dala na nejake cvicenia,ci to moze nejako prispiet k lahsiemu porodu?

anetkaadamko
7. okt 2013

ani nie, ja som aj cvičili a aj pracovala............robila som všetko, prerábali sme dom....a pôrod bol úplne hrozný...možno som bola výnimka....

zigzag
7. okt 2013

ano, pomaha, cvicenie s epinom moze za porod bez nastrihu a sitia, a spavnuju panvove svalstvo, takze celkovo lahsie vytlacis babo 🙂 ja som porodila 3.800 g babo bez jedinej ranky 🙂 a celkovo pomohlo to aj psychicky sa pripravit na porod, ja som mala krasny porod, rada spominam 🙂

lusinda1989
7. okt 2013

Ja som nijako necvicila ani nic len som sa psychicky pripravila na porod lepsie povedane nestresovala som vedela som ze ak chcem babo tak aj porod je nutny... Od prvej kontrakcie po narodenie dcerky ubehlo 5hodin. Porod bol super hned na druhy den by som to dala opat. Hlavne psychika pomaha...

seemani
7. okt 2013

@lusinda1989 nie, psychika nepomáha 😀

Nič ti nepomôže, ja som bola veľmi v pohode celé tehotenstvo, dostatok pohybu, na pôrod som sa veľmi tešila, chodila som po schodoch, robila drepy a nič.. 🙂 A nakoniec mi dali vyvolávačku a môj pôrod bol totálne hrozný, vôbec som si nemyslela, že to bude také zle. Panvové svalstvo mám veľmi silné, keďže aktívne jazdím na koni a napriek tomu som sa celá potrhala a šili ma 20 minút. Problém bol, že som sa neotvárala a bábo už sa pýtalo na svet. Tak som tlačila pri 3 cm.. Záleží veľa od situácie, ja stále vravím, že keby mi nedali vyvolávačku, ale malý by sa sám pýtal, tak by to možno dopadlo inak. takže zbytočne sa budeš hocijak pripravovať, neovplyvníš to nijako.. Každá sme individuálna a
@zigzag možno aj keby si nič nerobila by si porodila rovnako ľahko, nemuselo to byť tým cvičením, záleží ako sa telo zachová vtom čase..

lent1lk4
7. okt 2013

@seemani mozem sa opytat ci bol nejaky dovod preco ti davali vyvolavacku..? ci len tak 'preventivne'?

zigzag
7. okt 2013

@seemani prd o tom vies :D jasne, ako prvorodicka by som urcite ostala cela a nepotrhana pri skoro 4 kg babetku, jasne, :D si porozpravaj ja si za svojim stojim, mne cvicenie velmi pomohlo, aj na psychyku, citila som sa na porod pripravena 🙂 a fakticky som porod zvladla ako som zvladla prave koli cviceniu 😉 a este zakladalka sa nepytala na cviky ako vyvolat porod samotny, ale ako na cviky ktore porod ulahcia, drepy nikomu asi k lahsiemu porodu nepomozu, ja som si niako prod neurychlovala, nechala som to na prirodu

tinki
7. okt 2013

@selinka11 môj názor je taký, že ak pôjde všetko ako má a bude to bez komplikácií, plus tlačenie podľa pokynov, tak ti cvičiť netreba..Pri prvej som ani nevedela, kde to panvové dno je a malá vyšla rýchlo..pri druhej som sa poctivo pripravovala, cvičila, bola som v oveľa lepšej fyzickej forme a pôrod bol ťažší..ale posilovanie panvového dna je určite dobré a prospešné aj na obdobie po pôrode..

jaja102
7. okt 2013

áno,pomáha 🙂.a aj po pôrode k rychlejšiej regenerácii svalstva

seemani
7. okt 2013

@zigzag čo sa urážas? 😀 ja som písala, že aj bez cvičenia by si MOŽNO !! porodila tak isto ľahko.
A predstav si že poznám min. 3 prvorodičky, čo porodili rovnako ľahko aj bez cvičenie a čuduj sa svete, nepotrhali sa! Nie si výnimočná, nebojsa.. Kamarátka porodila 3800dcérku za 2.5 !! hodiny, áno dobre čítaš, a to bez jedinej ujmy, na druhý deň ani nevedela. Ja žijem dosť aktívny život, cviky som robila len na predpôrodnej príprave, ale v dobrej forme som, a napriek tomu som sa potrhala. Konkrétne cviky si neradila ani ty a ja som písala, že som sa na pôrod veľmi tešila, až tak, že som robila drepy a chodila po schodoch, aby to prišlo aj bez vyvolávačky. To neboli cviky ako uľahčiť pôrod, prečítaj si to ešte raz. Takže ver čomu chceš ale každá sme iná a poznám aj baby, ktorým cviky prd pomohli 😉

@lent1lk4 dali mi ju preto, lebo som už týždeň prenášala a môj termín nebol úplne presný, tak sa báli aby sa niečo neskomplikovalo..

seemani
7. okt 2013

@zigzag prečítaj si príspevok od @tinki alebo od @lusinda1989 a čo povieš nato, že ako prvorodičky bez cvičenia sa vôbec nepotrhali? 😨

selinka11
autor
7. okt 2013

ďakujem za radičky ,ženušky🙂 a keď ste aj cvičili,tak aké cviky?

zigzag
7. okt 2013

@seemani tak hadam ja viem lesie co by som zvladla a co nie, a nikto ma nebude presviedcat o opaku 😉 a co na to ze nepotrhana bez cvicenia, , tak jasne kazda sme ina,, nevravim, ze sa to stat nemoze, ale ja som pisala o sebe, a ja by som to bez cvicenie urcite nedokazala, 😉 a ja neurazam, len nechapem preco ma tu presviedcas o svojej pravde,,, a si predstav ze ja nepoznam ani jednu zenu, ci prvorodicku ci tretorodicku, co porodila bez nastrihu, takze asi tak...

zigzag
7. okt 2013

@selinka11 epi- no, cvici sa od 36 tt .

seemani
7. okt 2013

@zigzag kde som ťa ja presviedčala? tak po tretí krát: aj bez cvičenia by si MOŽNO porodila tak isto ľahko..
dobre nerieš, gratulujem k ľahkému pôrodu, nie všetky sme mali také šťastie, či už cvičiace, alebo necvičiace 😀

zigzag
7. okt 2013

@seemani a mozno nie 😝 trhni si 😀 mna tvoje presvedcenie nezaujima, mam svoje 😉 😉

katfan
7. okt 2013

@selinka11 ja mám pocit,že mi to celkom pomohlo.a tiež som sa cítila lepšie po cvičení.

seemani
7. okt 2013

@zigzag ty si sedíš na vedení? Ja ťa o ničom nepresviedčam, aj som len napísala že možno!! možno!!! chápeš význam slova možno?!! by si aj bez cvičenia porodila ľahko.. Ale kašlem na teba,, nemá zmysel ti niečo vysvetlovať, aj tak nepochopíš, že ťa nepresviedčam... :D a trhni si ty! 😀

zigzag
7. okt 2013

@seemani trhnuta si ty, a nie mozno, ale urcite 😝 baba co bola potrhana ma tu ide presviedcat o niecom, o com nema ani sajnu, nepoviem,keby ty si rodila bez cvicenia a ostala cela, tak ok, ale nemas a nemala si o tom ani sajnu a mna tu ides presviedcat "ze mozno", haha uz nesranduj 😀 a ano sedela som uplne v pohode hned po porode a nemala som ziadne bolesti, a nikto ma neprevsedci, ze "mozno".... :P

seemani
7. okt 2013

@zigzag možno nie je presviedčanie, preboha možno je len konštatovanie... 😀 ale ok, nepochopíš, ako som to myslela, tak sa tu nafukuj, je mi to jedno.. Na MK je veľa takých ako ty, čo sa aj slamky chytia len aby sa mohli hádať.. si na zlej adrese drahá..

stanislavao
7. okt 2013

@selinka11 ja som cele tehu cvicila na fit lopte a porod som mala dobry a bez nastrihu. cize cvicenie, hybanie sa, urcite pomaha. a pri druhom tehu som v 7 mesiaci vymalovala cely dom. 🙂

aadulik2110
7. okt 2013

@selinka11 myslím si, že cvičenie nepomôže..... my sme stavali dom, nepremáhala som sa, ale každý deň som makala na stavbe (vrámci možností). Po 38tt som to vôbec nešetrila... po termíne som behala po schodoch, naviac som začala viac cvičiť a rodila som až v 42tt aj to s vyvolávačkou - s kontrakciami častými na pôrod a otvorená na 2cm - takže pôrod katastrofa. Čo sa týky psychiky, tak celé tehu som bola v pohode, šťastná, vysmiata, pôrod som neriešila do samého konca. Na pôrodnej sále aj keď to bolo chvíľami pri kontrakciách ťažké,tak som sa smiala (manžel ma rozosmieval). Psychika mi pomohla akurát to brať s ľahkosťou, ale stálo to za to - narodil sa nám krásny viac ako 4kg chlapček 🙂

zigzag
7. okt 2013

@seemani ja nie som tvoja draha, a tak si konstatuj,,,,, ja som skonstatovala teda tiez, ked uz konstatujes ty, ze nemas o tom sajnu , a ja sa nemam o com s tebou hadat, MOZNO heheh ja svoje viem, a si nepustim, 😉 chod si zajazdit na konikovi a spavnovat svalstvo 😀

kimmie
7. okt 2013

@selinka11 Ahoj, moj prvy syn bol kp, tak som mala planovany cisarsky.
Druhy porod som chcela prirodzene, tak som cvicila od 4 mesiaca az do konca tehotensku yogu. Mala som take DVD a doma na koberceku pekne kazdy druhy vecer 😉. Bola som dost flexibilna, ohybna a uvolnena. Tehotenstvo som mala super. Maly sa narodil presne v 40tt, kontrakcie mi zacali v noci, v nemocnici som bola o 9:00 rano a o 11:00 uz bol na svete. Ak budem mat nahodou dalsi porod, tak cvicim zasa😉.

thecheeky
8. okt 2013

@zigzag toto sa ani čítať nedá. nikto ťa tu neuráža, nesnaží presvedčiť a ty len urazas. úbohé ☹

seemani
8. okt 2013

@aadulik2110 akoby si písala o mne, 😉 presne to isté

seemani
8. okt 2013

@zigzag 😀

zigzag
8. okt 2013

@seemani neviem co sa skeris, mne skor do placu z takych "brzd" jak si ty, ale takch jak ty je vela, taze nemusis sa citit osamelo...

seemani
8. okt 2013

@zigzag ja sa neškerím, aj sa smejem 😀 na tebe

kalifa28
8. okt 2013

PaneBože ty to vidíš a nezakročíš... @zigzag naozaj si tu jediná ty, kto sa správa nevhodne a neprimerane situácii... hold...aj pre takých svieti slnko..... 😢

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre