Pohyb v tehotenstve

gabrielatomino
4. máj 2012

Ahojte 🙂 ja by som chcela vedieť ako to je s pohybom v tehotenstve, pretože som v 8 mesiaci a ja lietam jak strela po schodoch, prechádzky mi nič nerobia, upratujem proste ani ako keby som nebola tehotná :D a aký mate názor na to ? pretože niektorí po mne kričia, či som normálna že mám ležať, iný zase že to je super že som taká, že budem mať lepší pôrod 🙂

petrusska6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
monika1279
5. máj 2012

gabrielatomino@ahoj🙂 ja si myslím že ked nemáš žiadne problémy tak ti pohyb neuškodí🙂 ja som ešte v 7 mesiaci chodila na bicykli a dva dni pred pôrodom som vyberala trávu zo záhradky 🙂)ľudia po mne kukali že či som normálna že mám také veľké bruško a ešte sa hrabem v záhradke😀ale mne to nevadilo, vysávala som, umývala dlážky a všetko ostatné ako keby som ani tehotná nebola😀a pôrod u mna prebehol tak rýchlo že som ani nevedela a bolo po nom🙂a teraz moja dcérka je taka hyperaktívna že nechápem odkial berie tolko energie🙂

ellie13
5. máj 2012

@gabrielatomino neboj je to uplne normalne a je to dobre 😉 nenormalne je,ze na teba kricia (na buducu maminku sa predsa nekrici) a aj to ,ze mas lezat (nemas chripku) 😀
A syndrom upratovania chyti asi kazdu z nas, hlavne v poslednom mesiaci,ci chces ci nechces proste nas priroda tak nastavila "kazda samicka dokladne pripravuje hniezdo pre svoje mladatko" 😉
ale aj napriek tomu sa opatruj a davaj na seba a malinke pozor! 🙂

fifitko25
5. máj 2012

Nie si chorá, si len tehotná a neviem prečo si to mnohí zamieňaju 😀 ak sa citis dobre a neprehanas to extra, tak ti pohyb z chodenia alebo upratovania neublizi 😉 každá cíti, Koľko si Môže dovoliť 😉 predsa nebudeme 9 mesiacov len ležať a priberat 🙂 a bábätko potrebuje vitalnu maminu 😉

keira
5. máj 2012

stavim sa, ze to kricia taki, co v zivote ziadne pohyb nevykonavali a su lenivi, co i len peso do obchodu prejst!

keira
5. máj 2012
xenicka13
5. máj 2012

no na mne sa cudovali ze si viem zaviazat snurky na topankach 🙂 ako keby som bola imobilna a nie tehotna takze rob vsetko ako citis 🙂

miskaska
5. máj 2012

@petrusska6 a ako sa to kolisanie, ked si jazdila na koni muselo pacit babatku, urcite v brusku spokojne spinkalo 😉 .

lilitela
5. máj 2012

Ja som bola relativne aktivna do porodu, tyzden som prenasala a ani porod som nemala lahky. Ale jazda na koni sa mi javi nebezpecna, nikdy by som tak neriskovala. Vyhybala som sa akymkolvek aktivitam s otrasmi, t.z. skoky, beh, bicykel po nerovnom terene a pod.

olienka12
5. máj 2012

@gabrielatomino neboj ono to pride posledne tyzdne,ze sa nebudes vediet pohnut ja som este na konci 8m fotila svadbu a pri foteni hore dole na zem na stolicku... a do rana a v phode ale posledne tyzdne boli o drzku...

carodejnica
5. máj 2012

Tak ja vám pohyblivým závidím a užívajte si to 😅 , ja som úplne mimo celé tehotenstvo, prvý trimester som bola stále chronicky unavená, chcelo sa mi stále spať... teraz mám už brucho a nevládzem tým dupľom, veci, čo mi inokedy trvali pol dňa - robím dva dni, vysávať nevládzem, lebo sa musím krčiť a hneď ma bolia kríže, ledva vstanem, ledva sa zohnem, až som z toho nervózna, bolia ma bedrové kĺby a nemôžem kvôli tomu poriadne spať, mám problém prejsť peši viac ako kilometer, hneď ma všade pichá a bolí,.. robotu si musím starostlivo rozplánovať, aby som všetko pomaličky postíhala... a to som ešte len 26 týždeň, neviem ako vydržím do augusta a ešte aj tie horúčavy... 😅 😀 Takže fakt, vážte si to a ja len tíško závidím... 😉 😵
Rovnako to bolo aj pri dcére, presne to isté, akoby môj organizmus bol továreň na bábätko a energia išla len do brucha, a na mňa už išli len zvyšky... . ale po pôrode (aj keď som nakoniec rodila akútne CS), som akoby zázrakom ožila doslova šibnutím prútika, akoby ma nabilo uránovými tyčami, som bola ako znovuzrodená... 😀

keira
5. máj 2012

@carodejnica sranda, aki sme kazdy iny 🙂

sissy27
5. máj 2012

@gabrielatomino je to úplne v poriadku, pokiaľ sa ty dobre cítiš... tehotenstvo nie je choroba, nevidím dôvod, prečo by si mala len tak ležať a nič nerobiť... samozrejme, sú ženy, ktoré sa cítia inak, majú problémy, atď, to je o inom... ja som bola taká istá, fungovala som normálna, povedala by som, že som mala viac energie ako kedykoľvek inokedy 😉 rob všetko tak ako cítiš a bude to ok 😉

juliap
5. máj 2012

@gabrielatomino kazde tehu je ine, mozno pri 2 mimcu budes lezat a spominat, ako si pri 1 lietala, ja som pri 1 este 2t pred porodom bola okopavat zamiaky a aj do porodky som si vyslapala 3km pesky do kopca a aj na 9 poschodie, no a pri 2 som musela od 6 mesiaca len lezat ...

gabrielatomino
autor
5. máj 2012

Ďakujéém mamičky 🙂 tak som rada, že viacerí to vidia tak ako ja.... tak ja pokiaľ môžem, alebo chcem budem to robiť, len keď na mňa tak útočia, tak viete už aj mne také "kalerábky" do hlavy dávajú a niektoré veci robím úplne so strachom a s takým hnusným pocitom.. :D no takže ďakujem za také tehotenstvo 🙂 a ešte jedna otázočka myslíte si že keď som až moc akčná budem mať ľahší pôrod ? 🙂

janabanana
5. máj 2012

@gabrielatomino mňa sa každý pýta že či stále robím. ano robím a ako dlho??? kým budem vládať ano mám pomerne náročnu robotu v obchode na nohách na rebrík, ale mne to robí dobre včera som si dala jeden oddychový deň. pospala som do 10 a bola som ako s mechom udretá. Dnes lepšie ale už sa nemožem dočkať pondelka. Ale už sa začínam trochu cítit tehotne a začínam sa krotiť ale stále robím to tolko kolko mi telo dovolí....

anjelicek26
5. máj 2012

Nie si chora, len tehotna, ono mam pocit, ze niektore tehulky su precitlivele, cely cas polehavaju a postonavaju, ako keby ja neviem co, sleduju kazde pichnutie.... nehovorim, ze nie su rizikovo tehotne, ale normalna tehula moze robit vsetko to, co robis ty bez tazkosti.. Pri malej som nemala jedineho poslicka, uplna pohodicka az do porodu, u synceka som lietala tiez do prace az do 34.tyzdna, kazdy den po dcerku do skoly, potom domov, upratat, navarit, drahy bol v zahranici... a sme tu, zivy, zdravy, aj ked som v tom case, malovala, lepila tapety, skladala a presuvala nabytok, supovala celu zimu hory snehu, no co som mala robit, ked tam nikto iny nebol 😝 Keby ti nebolo dobre, sama uberies tempo. Telo same dava signal, kedy toho ma dost.

keira
5. máj 2012

@gabrielatomino som citala o mamickach fitnesskach, ktore ficali na inych workoutoch, ale neznamenalo to, ze mali lahsi porod, v kazdom pripade si cvicenie pochvalovali

keira
5. máj 2012

@gabrielatomino a ake aktivity vykonavas?

keira
5. máj 2012

@anjelicek26 presne tak, tiez si myslim, treba poznat svoje telo a pocuvat ho ..!
a aky si mala porod?

anjelicek26
5. máj 2012

@keira pri syncekovi? 2,5 hodiny od prvej slabej kontrakcie 😀 , bez sitia, rychlovka, v porodnici sme boli len pol hodinu a uz krical, proste turbo a bez problemov 🙂 Dcerka sla tiez rychlo za 4 hodinky 🙂 Zdrave fit telo zvladne aj porod v pohode 🙂

keira
5. máj 2012

@anjelicek26 a si mala aj tu prirpavu s EPI , masaz hradze a pod, ked si bol abez nastrihu? ci k comu to pripisujes? 🙂

anjelicek26
5. máj 2012

@keira - pripravu na epi som mala - ale ani raz to nestihli, kedze ja som sa otvarala strasne rychlo, druhu fazu porodnu mam oba razy pisanu 5 minut, takze hrdlo z 5cm na 10 sa otvorilo takmer okamzite... takze pekne bez oblbovakov, pri dcerke som mala malinky nastrih do strany, asi 1,5cm? Dnes neviem, kde to bolo 😅 A pri syncekovi netrebalo - lebo mal len 2,5 kila a 45cm 😎

gabrielatomino
autor
5. máj 2012

:D no tak ja všetko :D no do 6 mesiaca som robila upratovačku ako to len tak popri škole som chcela nejaké peniažky pre malinke tak cez víkendy som šla, doma tiež upratujem proste bežne domáce práce no a teraz tiež sa chcem dať na maľovanie a prerábanie izbičky a keďže som taka, že všetko musím robiť sama, tak pomoc bude taka len minimálna od priateľa a ďalších pomocníkoch :D a inak ešte chodím do školy posledný ročník, takže tam sa nachodím he he, každý deň na prechádzky s kamoškami čo už majú detičky 🙂 ,, och dúfam, že ten pôrod zmáknem :D

adelaine
5. máj 2012

tehotenstvo nie je choroba ani nic, co by malo zenu obmedzovat, pokym sa dobre citi a nie je na rizikovom, nechapem tie mudre rady typu, len preboha lez, papaj za dvoch....
ja som odchadzala z prace 6 tt pred porodom kde som ficala cely den na nohach, doma som upratovala a tu som 🙂

anjelik0907
23. máj 2012

chcela by som sa opýtať na Váš názor na bicyklovanie v 9 mesiaci tehotenstva 😉 Jedna známa čaká miminko a všetci sa jej čudujú ,že stále chodí na bicykli. 😲

dejka77
13. aug 2012

Ahojte. Chcela by som som sa spytat ci aj vy pocitujete nejake tlaky v bruchu pri rychlej chodzi? Tehotenstvo mam v pohode, aj to prve bolo take, ale ked napr. chodim rychlejsie tak citim take trochu neprijemne tlaky v bruchu a neviem ci je to normalne. Alebo aj ked sa zohynam a robim nejaku fyz.pracu tak to tiez niekedy citim.

manittu
13. aug 2012

@dejka77 aj ja to citim, ked idem rýchlejsie ale ani nemusim tak citim taký tlak, musim spomalit alebo niekedy az zastanem...potom to prejde a musim ist pomaly....aj doma to zvyknem mat pri zohynani, riadeni, vysavani...nie vzdy ale niekedy ano ..

dejka77
13. aug 2012

@manittu A cim to moze byt sposobene? Pri prvom tehu som to mala take silne, ze som tiez musela niekedy az zastat a pritom som nesla az tak rychlo. Teraz je to lepsie, ale aj tak mi to trochu prekaza.

manittu
13. aug 2012

@dejka77 to neviem ani ja, nespominala som to ani dr. lebo sa mi to v klude nestava, len pri neakej cinnosti a chodzi hlavne...potom to prejde...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre