Ahojte, mám dilemu ako sa rozhodnúť. Som tehotná (15tt), mame o 2 dni cestovať do Bosny na svadbu (netuším koľko ľudí tam bude ale zijdu sa tam ľudia z celého sveta - Fínsko, Čína, India, Nemecko, Čechy, miestny atd, rátam ze okolo 200 isto..) Cestu mame podelenu tak, že ideme max 4 hodiny autom a prespime vždy niekde. Pri spiatočnej ceste sme mali v pláne sa zastaviť v Maďarsku v hoteli s aquaparkom na 5 dni (4 noci), kvôli 2 ročnej nech si užije aj ona. Doktor mi dnes na poradni vravel, že by odporucil zvážiť cestovanie a to najmä pre vysoký výskyt covidu, najmä na balkane.. Volala som s mužom, on je za to, aby sme cestovali, že to riskneme. Hej, viem, že covid môžem dostať aj doma, no plus mínus som len s malou a chodíme von a do tých detských herniciek nie. Ja mám obavy. Chcem aj ísť samozrejme, ale je pravda, že tá svadba bude masovka a aj ten hotel potom… Dnes je termin na zrušenie ubytka, storno celej dovolenky by nás stalo “len” cca 400€ a darčeky pre svadobčanov (ale tie by som im aj tak zaslala). Teraz neviem čo…Ci dbať na seba a baby a trvať na tom, že nejdem alebo ustúpiť mužovi.. Čo by ste robili?
PS: tých čo na covid neveria prosím aby sa do diskusie nezapajali 😀
Ja by som nesla.
@zzuunnaa len pekne chodte a uzi si pekny vylet kym sa este da. Covid tu bude s nami uz stale a neda sa nim limitovat. Mne ho manzel dovliekol zo sluzobky z finska zaciatkom augusta, to som bola v nejakom 34tt. Tehotne mavaju mierny priebeh vacsinou. Bola som aj letecky v Spanielsku, v Prahe na koncerte… Keby som mala zakazdym rozmyslat kde co mozem dostat tak sa celych 9 mesiacov nepohnem z domu
@zzuunnaa ja som ako tehulka v 20 týždni bola na Sardínii, nie na dovči, ale v januári na poznávačke. Vo februári sme otočili Waršavu, kde už boli prvé výskyty covidu a niektorí už nosili ruška čo nám prišlo vtedy ešte take...divne no. Začala korona a neľutujeme dodnes že sme boli. Spomienky ti ostanú navždy a príležitosť akú máš teraz, už mať nemusíš...alebo aspoň nie hned. Príde bábo a to ťa chvílku obmedzí.. takže ja byť tebou, neváham a užívam si výlet.
Čo sa týka lekárov, čo lekar to iny nazor.. už som počula aj taký že dieťa do 2 rokov lietať lietadlom nesmie 🙄
ano môžeš dostať covid ale dnešný covid je už ok, aktuálne sa nám točí v rodine, človek chvilku poleží a potom funguje normálne dalej...fakt ako chrípka.
Išla by som
Sla by som, ale teda max na 1 prespatie, sekat cestu po 4 hodinach, tak to by mi len tyzden trvala cesta tam. A vyhla by som sa kupaniu (ale to ja celkovo neznasam)
@zzuunnaa tiez by som sla bez vahania a dobre sa zabavila a dobre sa najedla. covid doniesol moj muz v druhej ci tretej vlne z kauflandu. a urcite z kauflandu, lebo sme nikam nechodili, s nikym sa nestretavali, dcera mala vyucovanie online a jedine, kde bol po 2tyz.bol kaufland. aktualne mam mladsiu dceru v skolke a rano mi ucitelka vravela, ze vcera nejake 2 deti v triede kychali a dnes rano jej mamicky pisali sms, ze su pozitivne.
Ak mas rizikove tehotenstvo, nesla by som.
Ak máš bezproblémové tehotenstvo chod. Ak nie, zostala by som doma.
@zzuunnaa ja osobne by som nešla a nie kvôli covidu ale celkovo iné choroby a Ano ochorieť môžeš aj doma ale neni lepšie sedieť na riti vydržať a zbytočne sa neohrozovat keď nemusíš ?
Asi by som išla ale bez milióna zastávok po ceste, je väčšia pravdepodobnosť nakazenia keď budeš s x ľuďmi navyše ako len na svadbe a domov.
Nesla by som a uz vobec nie ked by mi to lekar neodporucal. Hocico sa moze stat a aj keby to absolutne nesuviselo s cestou, potom si to budes vycitat? Mne by to za to riziko nestalo.
Určite by som šla👍
Nešla by som.Je rozdiel dostať covid tehotná a netehotna.Je rozdiel dostať covid len s unavou a rozdiel dostať 40 tky horúčky a ďalšie priznaky.Lekár má pravdu.
Ja by som tiez isla. Som v 18 tt a nedavno som mala kovid, 5 dni horuciek, bolo mi dost na nic, ale babatko vyzera v poariadku. Na jesen to bude vsade, sanca je ze to chytis tak ci tak.
Isla by som...ja pri oboch tehotenstvach som cestovala vsade po svete, Dominik. rep, Kanada, Bali, Qatar, Malajzia, Singapur, Cyprus, Brusel - krizom cez cely svet a deticky su tu - zive a zdrave...na Bali som letela v 9tt a lekar mi iba povedal, aby som si davala pozor a zvladla let...ked sa nieco ma stat, tak sa moze aj doma, nie iba vo svete a kovid je vsade 🙂
Ja som mala covid minulý rok v tehotenstve, aj horucky, bolest tela, klasika ako chrípka, všetko bolo v poriadku a aj babatko v poriadku. Doniesol to muž z práce, ja som nikam nechodila. Čiže chytiť to môžeš aj doma, aj v obchode hocikde.. ide jeseň čiže chrípky prechladnutia covid bude mať každý druhy
Ďakujem pekne všetkým za odpovede… mame to plánované tak, že pôjdeme do Bosny s jednou prestávkou na prespatie v Chorvátsku. Tam aj v Bosne mame rezervovane súkromné ubytovanie, teda žiaden hotel, budeme sami. Len samozrejme, tá svadba bude masová akcia.. Plus potom po ceste naspäť zase hotel. Kúpať som sa neplánovala tak či tak. Je pravda, že covid dnes asi človek dostane ani nevie kde, mala som 2x, raz nám ho priniesol dedko z kaufu a druhý krát ani neviem, dcérka 1.1 dostala horúčky a bum.. o 2 dni už aj ja, zvyšok rodiny bol OK 🤷🏽♀️ Čoho sa ešte bojím je, že som neprekonala ovčie kiahne, ale tak snáď toto nie je choroba až taká bežná, aby som ju na svadbe od dospelych mohla chytit… uvidíme, ešte porozprávam s mužom keď príde, len najviac sa bojím, že ochoriem 8 hodín autom od domu a potom cestovať v horuckach atd nie je nič moc teda… :/
no tie ovcie kiahne mozu byt velky pruser, vacsi ako covid, vtedy sa odporuca zaockovat pred planovanym tehotenstvom. Ale nechcem tvrdit ze tie chitis na svadbe, ale moze byt aj od deti v detskom kutiku na Slovensku
@katulienkax hej, toho sa bojím, chcela som sa ockovat ale akosi sa nám baby podarilo skôr 🙈 preto nechodim nikde teraz s malou po kutikoch atd, vymýšľam jej skôr vonkajsie aktivity… a sledujem každého či náhodou nejaké vyrážky atd atd keď náhodou niekde sme ale v hoteli s ňou bude prevažne muž.. len na druhej strane, nie je to vyslovene detský hotel a už hlavne je škola, tak skôr očakávam staršie osadenstvo nez rodiny s deťmi..
@dadka1997 prave ja som vracala a tocila sa mi hlava, prestala som v 10tt soferovat skrz toto. Ale nastastie to zvracanie mi preslo a potom bolo sporadicke. Ale vies, ja mam zial chronicke problemy a pre mna zvracat 10-20x denne je niekedy bezna vec. Bol rok, ze som zvracala kazdy den. Porod som prezvracala od prvej poriadnej kontrakcie az do konca. Clovek zvladne asi aj nemozne. Mne sefka v 13tt vynadala, ze co si myslim, ze ci som sama, co zvraciam, ze nech sa nestazujem. To som iba povedala kolegyni, ze ja uz nevladzem ako mi je blbo
@katulienkax ovcie kiahne som davala robit titer v tehu na protilatky. Platila som 25 eur za to. Tiez som davala okrem varicelly aj Mumps, osypky ( Masern). Rubeola a toxo sa zistuje u kazdej zeny myslim
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zzuunnaa Išla by som. Kovid, či akúkoľvek inú chorobu môžeš dostať aj v miestnom obchode. Budeš si proste dávať pozor, bude to v pohode.