Je možné adoptovať na slovensku malého černoška?
dá sa adopcia na dialku kde budeš finančne podporovať nejaké dieťatko z tretieho sveta.
A nechces radsej adoptovat maleho ciganika?
to nemam slov, fakt..... a co tak biele dietatko...... hmmmm? to ne co.... to neni fan.....
smutne velmi fakt...... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
biele deticky su v ustave az kym nemusia odsit, lebo vsak na co ich brat ne :(
ale ked sa prejdes s takym cernoskom po meste a dedine tak to heeeej ides.....
myslim ze da.ved u nas v detskych domovoch je samy maly kuceravy rozkosny cernosko.je ich tam neurekom.na vyber su rozne typy.len neviem co potom s tym malym percentom bielych deticiek ktore sa tam ocitli lebo im zomreli rodicia,tyrali ich,maju rodicov v base alebo sa ich vzdali a pod.cernoskovia su uzkoprofilovy tovar.o ten ma kazdy zaujem ak chce byt niekto in a trendovy.biele deti tam pobudnu pokial nedovrsia 18rokov a musia sa osamostatnit. 😔 mozno taka rezervacia na najblizsieho pol roka by pomohla.len si neviem predstavit ako prides do domova a tie deti sa ti hadzu na ruky a v ociach maju len prosbu o pohladkanie a v hlave by som mala myslienku ze nieeeee biele dieta ale ja hladam cernoska podla svojich predstav a beloch je to co nehladam.ved to mas ako topanky nie od batu ale od gucciho lebo su in.deti su ludske bytosti a bez rozdielu si kazde zasluzi mamu a ocina.ved tym detom nejde o majetky ale o trochu lasky.
Mňa by len zaujímalo, kedy ľudia pochopia, že tie biele deti v domovoch nie sú na 99% preto, že ich rodičia umreli pri nešťastnej nehode spolu s celou blízkou rodinou, ale preto, že ich bieli rodičia sú rovnakí asociáli ako tí cigáni, ktorí tam odkladajú svoje deti 🙄 Ale dávam za pravdu @tatodami , že je to ta sám malý, kučeravý, rozkošný...cigánik , černoškov som moc nevidela 😅 a takisto súhlasím, že každé jedno si zaslúži mamu a ocina 😵
nech sú tam deti aké chcú, nech je biely, čierny, červený alebo žltý...ale tie deti nemôžu za to, akých majú, resp. mali rodičov a za to, že ich tam niekto odhodil ako staré ponožky...
ale ak si mám vybrať dieťa, tak nemám vopred určené parametre, že musí mať nos presne tri centimetre a čierne vlasy, ale vyberiem si v prvom rade srdcom...
Zienky zasa to nemusela mysliet zle, ved aj ziadatelky na adopciu si pisu - chcem dievcatko/chlapceka, biele/poloromske/romske, zdrave ci aj so zdravotnymi problemami, vek... ak im ponuknute nevyhovuje, mozu ho odmietnut - a aj to robia - kym nie su uplne spokojne.
Preco by si @fatimagnozer - nemohla zelat cernoska? Zasa take ujete mi to neprijde, ved aj ostatne adoptujuce maminy si tymto sposobom "vyberaju" dieta. Ze je cernosko trochu exotika - ehm - a ked jej manzel je napr. povodom z afriky? Nad tym sa nikto nezamysli 🙄 U nich by mozno biele dietatko dost svietilo.
dieta nie je modny doplnok....nie je najspravnejsie rozmyslat exotickou hlavou a predstavovat si,ze kazdy na nas bude cumiet,lebo budeme mat cernoska...a to nie kazdy ma,ze? A nebodaj sa bude hodit k mojim zebrovym satam...dufam,ze tvoja otazka nebola ani v najmensom dana pre tento umysel,ale pre umysel,ze chces dat domov a lasku dietatu africkeho povodu,ktoremu dajme tomu rodicia umreli na AIDS.Ak ti ide iba o zviditelnenie,tak na to ti posluzi aj rozkosne romske babatko...ver mi,ze aj s romskym dietatom na Slovensku zazijes krutiace sa hlavy za vami 🙂
veľmi sa mi páči odpoved cmulinko...... a chcela som to napísať tu , nie dať jej len "páči sa mi to " 😉
do posledného písmena s ňou plne súhlasím.......... ....... 😎
myslim si že žena, ktora fakt nemože mat dieta,a velmi velmi po nom túži, tak tej je šumafuk či to bude chlapec, dievča, akej farby ma plet.......teda aspon ja by som takto premyšlala .........povedat si ja chcem kučeraveho černoška je len a len o tom, ako zaujat a zviditelnit seba, moj nazor. pre milujucu matku bude aj to škarede cigančatko najkrajšie na svete 🙂
Ja len tolko, ze zakladatelka sa spytala. Mozno preto, ze jej kamaratka povedala ze si adoptovala a nezdá sa jej to, tak ju tu hned nezavrhujte. Mozno by mohla napisat viac, ale uz nebude moznost vyjdrit sa,kedze sa da pridat iba jedna odpoved.
....
Neviem, prečo hneď také negatívne reakcie, ja keď vidím tie hladné detičky v telke, tak tiež uvažujem, že by som si jedno také adoptovala... proste moc neverím charitám typu pošlite sms pre hladné deti a ani adopcii na diaľku.. Neviem, odkiaľ ste všetky vyčítali, že fatimagozner chce černoška preto, aby bola stredobodom pozornosti??? A o tom, že biele deti z domovov nikto neadoptuje, som ešte nepočula, shak mamičky adoptujú cigánčatá, pretože na biele by čakali do aleluja..
Úplne súhlasím s kvetinkaaa 🙂 . Bola položrná otázka "Dá sa adoptovať černoško na Slovensku?" a nie "Chcem adoptovať černoška"!!!
schvalne som pozrela, ci je mm cernoch a nie je 😉 ..teda aspon podla foto..ale myslim, ze je to jedno..ak chce cernoska, tak nech ho ma, tak ako si niekto praje biele dieta, romske...vzdy je to dieta a je najdôlezitejsie, ze pride do rodiny, ktora ho chce a ktora ho bude lubit..cize moja odpoved, pokial je volne dieta na adopciu cernosko, tak nevidim problem, pokial si o tom presvedcena a vies co to vsetko obnasa.pretoze je to dieta, nie nieco, co sa môze len tak vratit..tym netvrdim, ze by sa to u teba udialo..drzim prsty, nech vam to vyjde 😉
nechapem co hned zakladatelku temy sudite.... pyta sa vas vecne, pokial jej neviete odpovedat a poradit, naco jej davate rady tipu ze nech si adoptuje maleho roma, alebo biele dietatko? Po moralnej stranke ma taketo odporucanie pravo dat len niekto, kto uz dietatko adoptovane ma. a ako tak pozeram vase pasy uzivatela a vacsina z vas v nich pravdepodobne ma uvedene vlastne dieta. Takze neodsudzujte cloveka, ktory chce adoptovat dieta, a to je jedno, akej pleti. okrem toho, neviete aku ma fatimagozner motivaciu, mozno vie o nejakom konkretnom dietatku ktoremu chce pomoct. A mozno nie, ale miluje cernosske deti. kto ma pravo akokolvek mudrovat nad jej rozhodnutim? vacsina ludi na adopciu akehokolvek dietata, ani modrookeho blondateho dievcatka z SK detskeho domova, nema gule. takze pokial doma nemate adoptovane dieta, tak nehovorte jej, ze odkial si dietatko ma adoptovat. pokial medzi vyssie napisanymi prispevkami pisal niekto kto adoptovane dietatko ma, tak samozrejme, od takeho cloveka odporucanie alebo nazor co sa tyka ze treba adoptovat deticky zo slovenska, pripadne aj romske, beriem...
fatimagozner, podla mna ide o viac veci... po prve, ci krajina z ktorej to dietatko pochadza, umoznuje medzinarodne adopcie. Co viem, tak niektore krajiny ich nepovoluju, lebo su skusenosti, ze s detmi sa obchodovalo, a tak adopcie stopli. a pokial clovek nie je angelina jolie alebo madonna, tak nema sancu.
po druhe je to otazka, ze ci slovensko toto povoluje. podla mna, ak dana krajina odkial dietakto chces, toto povoluje, tak potom nie je dovod aby to slovenska republika neakceptovala. samozrejme, mala by si nasledne s tym kopu papierovaciek a vybavovania na uradoch.
skus napisat svoju otazku do tejto temy... https://www.modrykonik.sk/forum/adopcia-a-nahradna-rodina/adopcia-aka-bola-vasa-cesta-k-dietatku/ zienky tam ti isto budu vediet lepsie poradit. mnohe z nich maju doma deticky romskeho povodu a budu ti vediet aj napisat ake rizika obnasa adopcia dietatka inej pleti. lebo slovensko je este stale dost konzervativna krajina.
Mamičky si neadoptujú cigánčatá preto, že na biele by čakali do aleluja, mamičky si adpotujú aj cigánske deti preto, lebo chcú byť nejakému dieťaťu matkou a životnou oporou, nezávisle od jeho farby pleti, a nedelia deti podľa farby pleti na prvotriedne a druhotriedne!
Fatima, dá sa na Slovensku adpotovať mulatík, ak sa mamka úspešne spojila pri svojej práci s černochom a deti porodí, avšak vo svjoom ďalšom živote ich nechce, resp. v ideálnom prípade aký si predstavujú mnohé adpociechtivé mamičky sa mladá ,perspektívna, avšak naivná študentka úspešne vyspala s prinajmenšom študentom medicíny tmavej pleti, avšak kôli zachovaniu dobrej povesti v rodine porodí dieťatko anonymne a dá ho k adpocii-obidve tieto možnosti sú dosť málo pravdepodobné (aj keď možné), a aká je potom ešte pravdepodobnosť, že sa deti dostanú k čakateľke na adopciu ktorá si práve takéto deti vyprofilovala v dotazníku...čiže dá, ale pravdepodobnosť je minimálna.
a všeobecne,nie pre Fatimu: hladujúce detičky sú aj tu, je ich veľa, ale na základe predsudkov ich nevidíme, keď v televíznych novinách ukážu Afriku tak prebúdza sa v nás súcit-čo je samozrejme ľudské a prirodzené, len ...nemusíme kukať až tak ďaleko za hranice aby sme videli deti, ktoré potrebujú našu pomoc.
Suhlasim s elise a janulabj. My mame adoptovane dievcatko z Afriky a financne ho podporujeme. Mam aj sesternicu, ktora je slobodnou matkou a ma mulata- myslim si, ze je presne tak trochu takato, chce zaujat a zviditelnit sa, hoci ten chlapec to nema v zivote az take lahke, kazdy za sa nim obzera-hlavne ked bol taky maly a zlatunky, raz sa mi sam opytal, preco sa na neho tak pozeraju-ked prechadzali okolo neho ludia. Bola som pri tom, ked neznamy otecko vysvetlovat svojmu synovi, ze chlapcek spadol do cokolady, preto je cierny. Mat cernoska, ci mulatika, je este stale v nasej spolocnosti trochu problematicke.
Moja švagriná má černoška. Teda .... len takého mulatka, pretože ona je beloška a manžela ma černocha čierného ako taký box. Ich malý je veľmi zlatučký. Po Slovensku vidieť "behať" pomerne dosť veľa takých mulatíkov, ale či sa Ti podarí nájsť originál černoška, tak to podľa mňa nie. V každom prípade prajem čo najlepšie rozhodnutie, aby ste všetci boli šťastní.
fatimagozner - áno, je to možné. Môj bratranec má originál černoška adoptovaného z afriky.
Ostatní, čo tu hovorili o bielych a iných deťoch - Som mama adoptívna, biologická, pestúnska aj profesionálna 😎 . Poviem vám rovno. Bieleho grázla som vrátila do reedukačného detského domova, ale rómske sestričky-veveričky som si nechala. Veľké šikovnice, tanečnice, jedna prijatá na tanečné konzervatórium... Všetky "farebné" boli vďačné za lásku, čo im dávame, len ten jeden si toho nevedel vážiť. Modrooký blonďák, veľký herec, ale keď ho človek prekukol... zákerák s nádherným akoby úprimným pohľadom... ☹ 😠 😔
Ja by som si černoška, aziata, či mulata adoptovala ihneď keby to šlo ☹ , ale bohužiaľ
Ozaj nechapem, preco vas tato otazka tak vzrusuje. Ja som kedysi tiez tuzila po malom cernoskovi, keby som nemohla mat vlastne, mozno by som tiez chcela cernoska alebo cernosku a mozno by som si neadoptovala ziadne... Ked uz zena nemoze porodit vlastne dieta a chce si vyberat, nech si vybera. V podstate, ked ide darovat lasku cudziemu clovieciku, ma pravo vybrat si, ci nie? Niekto si vyberie dieta, co sa podoba na nu, alebo jej partnera, niekto inej pleti a niekomu je to jedno, lebo tuzi po dietatku, a je mu jedno akom, len aby ho malo pri sebe. Nie je to hriech, ani nic zaco by mal byt clovek odsudzovany. Vela veci clovek pochopi az sa naozaj stane rodicom a potom mu pride taketo myslenie detske, ale nic zle na tom nevidim. Ale jednu vec si treba uvedomovat, to mi vzdy hovorili rodicia, ked som im hovorila, ze by som chcela maleho cernoska, ze by som ako matka velmi trpela, keby mi dieta prislo domov s placom, ako sa mu posmievaju, ako ho nahanali skiny a podobne. Otec ma kolegynu, jej syn je mulat, zlaty chalan a ten si uzil chudak peklo. Je z BA a co sa tyka rasizmu, vedel by o tom vela rozpravat. Kolkokrat ho zmlatili. Inak velmi zlaty, rozumny chalan. (nie je adoptovany, otca ma asi vo Franc. alebo kde, bol tu ako student a jeho mame sa pacili len cernosi. Potom sa mu neskor narodila sestricka, ale to uz mama mala bieleho partnera a spolu dodnes).
jasne že sa DA
.
A zamyslela si sa ake to je vychovavat cernoska na SK? Manzel je cernoch a ver mi , neprejde nakupnym centrom bez povsimnutia a sem tam primitivnych poznamok...Uz vychova len mixovaneho dietata na SK je dost velky adrenalin..A nehovoriac o zaostalosti ludi v tomto smere,,ak je manzel biely a pojdete s cernoskom tak prve co si ludia pomyslia nie je ze si si ho adoptovala, ale ze si muzovi zahla a ten chudak to akceptoval,,ver mi..Opisem ti moju osobnu skusenost aby si pochopila : moja dcera s predosleho vztahu,,blond ,,biela ako sneh,,,manzel original cernoch z afriky,,, Pani v Tescu za pokladnov: Mozem sa spytat? To akoze Vas muz nezbadal,ze ta mala neni jeho? Takze asi tak,,, Adoptovat si dieta len aby som bola IN je podla mna dost hlupe. Ved mozes si adoptovat nadialku, podporovat to dieta v jeho prirodzenom prostredi. Slovensko este nie je pripravene na taketo rodiny...
Nechapem to vase odcudzovanie..ano detske domovy su plne bielych deti, prevazne tak od 10 rokov vyssie - kazda z vas to ma urcite v ziadosti ze? Tak isto si vyberate, ze chcete biele dietatko, co najmensie, chlapca, dievca, nepostihnute.
Mne by mulatko nevadil, aj ked na slovensku je to velka odvaha, ale prave to treba, inak sa veci nepohnu.
tu na Slovensku je to presne ako v tejto diskusii- namiesto odpovede k otazke, kazdy riesi co neni jeho vec! co je koho do toho preco, naco atd niekto chce cernoska alebo beloska??? ta baba sa len pytala ci je mozna takato adopcia na Slovensku ale odpovedi sa zial nedockala, len frustrovanych zakomplexovanych a inych malomestiackych nazorov ci rad... (nastastie je tu aspom par normalnych ludi, co sa necitia bohorovne a nemaju potrebu hned kazdeho odsudzovat ci kritizovat)
Neviem ci sa to da, ale viem ze ked bolo obdobie ze sa nam nedarilo mat vlastne, rozmyslali sme s muzom ze by sme si radi adoptovali - malu cinanku! Tam maju takych nezelanych dievcatiek kopu a nevedia co s nimi... Potom sa nam ale zadarili vlastne, takze to padlo.
Ale k tomu ze si adoptujete dieta a nie farbu pleti nesuhlasim uplne, podla mna je dobre ked sa geny svetovo premiesaju, bude zdravsia a casto aj krajsia populacia, a napr. nasi cigani, ku ktorym su tu mnohokrat opravne predsudky sa ponuknut do krajin kde s nimi az take problemy nemaju a su tam ziadani a tam vyrastu nezatazene. A ze sa niekto obzera na cernocha ci cinana u nas to su len zbytky starsej generacie ktora co chvila vykape kym dnesna generacia deti vyrastie a zo sucanych mladych co poznaju svet uz nemaju vobec predsudky. A opat len je dobre nech sa to rozsiri, nech tu nezijeme jak taki primitivi co nepoznaju ine nez vlastnu dedinu a otacaju sa za inym ako telce na nove vrata 😎 .
odpovedam na otazku
ano da sa adoptovat, vacsinou vsak medzinarodnou adopciou, inak by si cakala sprepacenim mrte rokov. jasnacka najde sa aj cernosko v domovoch na sk. ale kedy povedzme si ako je pravdepodobne ze sa na sk dostane do decaku cernosko..... 😉 0,1% nie ani to si nejdem trufnut odhadnut.... skur na medzinarodnu adopcu a ci sa to da neviem to sa skus informovat na uradoch. ale poviem ti ze mat v starostlivosti cernoska je neskutocne narocne nie len po socialnej stranke, etnickej stranke kedze je totalne odlisny a budes sa s tym denne musiet vysporiadavat a hlavne dieta,ale aj po zdravotnej stranke, kedze ich tela nie su prisposobene zivotu v nasich podmienach (a to je fakt) budes sa o ich pokozku a ich vlasy a kade co ine musiet specialne starat....... 😉 😉 😵
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
to je čo za otazka? zase nejaky vtip?