Som v 41. týždni + 2 dni a prenášam

barborahavrilova
5. nov 2020

Ahojte, prenasam 41+2 a bojim sa ci je babatko ok. Pocula som ze moze uz byt zla voda v takom tyzdni alebo ze babatko môže byt velmi velke, ked je v brusku tak dlho....doat sa toho bojim ani prvy porod som nemala lahky....chodim na ctg ale tam lekar len pozrie na papier a povie ok pridte zas o 2dni...Myslim ze ked budem 42tt uz musim do nemocnice na hospitalizaciu. Zazili ste to tie mamky co ste prenasali boli babatka velke? Dakujem

mima1
5. nov 2020

Ja som prveho prenasala. Mal skoro 4kg. Narodil sa na 13den po termine dva dni vyvolavali

nini1010
5. nov 2020

Nie.Obe deti som prenasala a jedno malo 3kg a druhe 3300.

sasesoe
5. nov 2020

Ahoj, obe deti 10-11 dni po termine, 3,5kg a 51cm. Vsetko uplne ok, starsia ma dokonca v sprave, ze narodena v 38 tyzdni. Ten termin je orientacny + - 2 tyzdne a aj ta odhadovana velkost je nepresna.

basska_b
5. nov 2020

Ide aj o to, aká dĺžka bola ms cyklu. Ja som mala cyklus 31-33 dní a ovu až na 17. deň.
Obe moje dcéry sa narodili 10 dní po termíne (6 dní po upravenom termíne) a voda bola úplne v poriadku, aj placenta a prietoky. Veľkosť závisi aj od genetiky, moj muž je veľký, tak mali 3.9 a 4.5 kg

tinus7
5. nov 2020

@barborahavrilova ahoj, ja som tiez prenasala, porod vyvolali na 11.den po termine. Babo malo 3700g a 50 cm, vsetko bolo uplne v pohode. Pokial si ty v pohode a babatko kontroluju a je vsetko ok tak sa nemusis bat.

mon29
5. nov 2020

@barborahavrilova strasne zalezi kedy si otehotnela, termin je zvacsa podla ms a najcastejsie davaju klasiku 28 dnovy.. ja som tiez prenasala podla doktorov ale ja som vedela presne den kedy sa nam dcerka podarila a vychadzalo mi od toho dna 40tyzdnov na zaciayok marca a vsetci ze 20.2. Nik ma nepocuval😂 este som vravela dokimu ze nech mi upravi termin aspon na konec februara nech mi kvôli tomu nevyvolavaju zbytocne porod....nakoniec sa narodila v marci tak ako mala o 11 dni po "termine"

luciannka83
5. nov 2020

Poumyvaj okna, oper a povesaj zaclony a vecer rodis🙈

lenko
5. nov 2020

Ja som oboch prenášala, jeden mal 2,8kg, druhý 2,6kg. Termín som mala presný. 🙂

lula313
5. nov 2020

Syn mal necelých 5 kil, porod lepší ako 4 kilovéj dcerky. Obaja boli prenášaní. Zle boli tie bolesti z vyvolávania porodu, ale ak cvicis s epinom, alebo aniballom, aj pri tak veľkom babatku sa vieš vyhnut zraneniam. Neboj sa, babatko bude v poriadku😊

lula313
5. nov 2020

@luciannka83 ja som dva dni pred malovala chodbu a penetrovala stenu kvôli tapete. Nepomohlo, musela som ist na vyvolavanie🙈

blumie
5. nov 2020

Prenasala som 9dni a mala som ist uz na vyvolavacku na 10ty den po termine, ale nastastie sa to spustilo samo. Mala bola velka 3,96 kg cize necele 4 kg ale nemusi to byt take aj u teba. Poznam zeny co prenasali a nemali obrovske deti ale tak normalne 3,3 - 3,7

lucynecka
5. nov 2020

Aj ja som rodila presne ukonceny 41.tt a dcerka mala 3440g, takze uplne standardna velkost 🙂 vsetko bolo ok 🙂 uz som mala termin na vyvolavanie, ale lekar rano na poterminovej poradni urobil Hamiltonov hmat a vecer som uz mala malu pri sebe 🙂

jaskolka
5. nov 2020

Ja som prenášala týždeň, už som mala ísť na vyvolavacku a v noci začal pôrod spontánne. Malý mal 3400,cize úplne normálne váha. Porodila som v 41+1 deň. Ono tie výpočty a merania nie sú úplne presne, málokto porodí presne na deň

barborahavrilova
autor
5. nov 2020

A neviete je nejake pravidlo po akom case deadline vyvolavaju porod?

mlska19
5. nov 2020

Ja som prenasane dieta 2 tyzdne a mala som 2900 g

mimis2
5. nov 2020

@barborahavrilova mne dr povedal, ze tak tyzden po termine este mozem chodit po vonku, ale potom uz lepsie lezat v nemocke a smerovat to k porodu.

nela6
5. nov 2020

@barborahavrilova prenasanie zacina od 42tt, nie od dna porodu

nela6
5. nov 2020

@barborahavrilova deadline je ked zacina prenasanie, cize 42tt+0, teda vacsina uz dalej necaka, svagrinej dali vyvolavacku tak

mimkao
5. nov 2020

@barborahavrilova jednú z dcér, ktorú som prenášala 11 dní mala 3600g a druha, ktorú som prenášala iba dva dni, tak mala rovné 4 kilá, ale už aj zelenú plodovú vodu.

tamvtme
5. nov 2020

Ja som prenasala, tyzden po termine som nastuoila so porodnice a zacali vyvolavat porod...mala sa narodila 9 dni po termine a vaha cez 4kg ale ona bola vacsia uz od polky tehu, takze aj narodena na termin by mala okolo ttch 4kg

tamvtme
5. nov 2020

@barborahavrilova mne vraveli ze tyzden po termine nastup do porodnice a vyvolavacka, na moju ziadost vedia este tyzden dalsi pockat ale ja som sa bala ze uz moze byt zla.voda a nechcela som to riskovat

lila1988
5. nov 2020

Všade vyvolávajú inak, zväčša na 10 deň, keďže to vyvolávanie môže trvať aj tri dni(to tá nestrasim, len ti hovorím, na čo sa pripraviť). Zver sa lekárom a drz sa ich rad a odporúčaní.

kiki68
5. nov 2020

Poradim Ti takyo: ja som v 40+3 isla do nemocky, ze uz nemozem dalej. Strasne som opuchla a lava noha bola vacsia ako prava. Cely den som behala po nemocke a nakoniec ta lekarka, ze ci nechcem ostat a vyvolavat to rovno. Ze ked som uz v takom stave, tak mi nebudu stazovat situaciu a pomozu. Mozno by som skusila povedat, ze uz dalej nechces a vybavene

kiki68
5. nov 2020

@barborahavrilova no tu v Rakusku 40+6 ked das suhlas, ked chces tahat tak 42tt . Ale to vidia neradi. A este co teraz odradi je to, ze na termin treba na covid test a kazdych 72hodin ho opakovat az do prijatia na oddelenie alebo porodu. No komu sa to chce kazde 3 dni cakat dve hodiny v nemocke na ten odber. Now rozdrbany jak darinka po kokse, kedze je to ten pcr test.

diaalex
5. nov 2020

@barborahavrilova mamina prenášala sestru 16 dní... narodila sa s 3940g, ale cisárskym (vydupala si to u primára) a povedali jej, že v hodine 12tej, lebo už mala zelenú plodovú vodu ... ale nemusí to byť tvoj prípad

nela6
6. nov 2020

su tu same zavadzajuce odpovede, kazda pise o prenasani, a realne nikto neprenasal... kedze to zacina v 42tt+0, cize az ked ste 14 dni po termine, mozete zacat este len pocitat prenasanie, od 1...

kiki68
6. nov 2020

@nela6 hmm a preco ja mam v materskej knizke, ze prenasanie plodu o 6 dni . 🤷‍♀️Rodila som 40+6

petka_3
6. nov 2020

Ja som rodila 11dní po termine. Syn mal čosi pod 3900g.

Kamoška v termine išla do nemocnice, že cíti slabšie pohyby. Vyvolali jej okamžite, neriešili.

misinka0611
6. nov 2020

41+1 a uz som mala zelensiu vodu :(

caramellka
6. nov 2020

Moja dcéra sa narodila 41 tt + 3d a vážila 3.520 g. Ráno mi chceli začať vyvolávať pôrod, no rozbehol sa mi napokon sám večer predtým, resp. okolo polnoci.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre