Som v 38. týždni a dieťa je 9 dní plus

11. nov 2024

Som 38tt a dieťa je 9dni plus, termín pôrodu sa nezmenil
Preco sa v neskorsom štádiu tehotenstva už nemení termín pôrodu? Teraz neviem ci som 38tt alebo 39tt , keď ste mali väčšia dieta rodili ste skôr?

pribinak
11. nov 2024

Lebo už si tak či tak v termíne a porodiť môžeš hocikedy

hederamonstera
11. nov 2024

No lebo deti su rozne velke

dadka1997
11. nov 2024

Lebo su to iba meranie sona, ktoré je zbytočné a v takom vysokom týždni už duplovane..

tamvtme
11. nov 2024

lebo meriania v takom vysokom tyzdni su velmi nepresne, deti su rozne velke, plne donosene dieta moze mat jak 2,5kg tak 4,5kg.....

petamich
11. nov 2024

Lebo dieta aktualne nevedia presne zmerat, upravuje sa to na zaklade UTZ v 12 tyzdni a neskor uz nie, beztak je to okno pre porod 38-42 tyzden sa povazuje za v poriadku, moje dieta bolo vacsie o 10 dni, upravili mi termin porodu a nasledne som aj tak este prenasala 🙂 takze asi tak

pininka1
11. nov 2024

Veľkosť dieťa by umelo dával skončí termín. To ze ma dieťa väčšiu váhu ešte neznamená ze je pripravené ísť von. Ja o tom viem svoje

anavixy
11. nov 2024

Si to, co ti urcili max v 12tt podla sona, pretoze dovtedy rastu plody tabulkovo - mali by. Potom uz, obzvlast v poslednom trimestri, rastu rozne na zaklade vonkajsich, vnutornych faktorov aj genetiky, teda velmi individualne. Takze nie ziadne neviem ci som 38 alebo 39… Ty si proste v 38tt, ale mas (mozno! Lebo tie merania nie su presne) vacsie dietatko.
A je to uplne ok.

euka210
11. nov 2024

Nie, moj mal den po termine 4650g 54cm, duhy sc 9dni pred terminom 4200g 54cm

butterflyeffect
11. nov 2024

Ja som v 33 tt, mala je vacsia o 20 dni( z toho 6 dni vacsia uz bola v 12tt) a nikto mi termin nemenil, ostava stale povodny. Aj moja gynekologicka mi vravela ze velkost nie je dolezita, ale vyspelost.

ronie338
11. nov 2024

Starsi bol v 12tt väčší o 3 dní, v 20tt mal nohy dlhé ako v 21tt bruško na 19tt. V 37tt bol menší o týždeň. Narodil sa deň pred plánovanou SC, mal 51cm a 3590g. Sestra rodila mladšiu tiež deň pred plánovanou SC, mala 2700g a 53cm. Staršiu jej vyvolávali v 37tt pre zle vysledky a mala 47cm a 2600g.

kiki68
12. nov 2024

Max budes mat tak ako ja, uz na Termin budes mat take to prenosene dieta, nas sa narodil tak, ze uz mal vsetky tie priznaky prenoseneho dietata, nemal ten maz na sebe skoro, supinatu pokozku, zvacsene genitalie. Ale inak mu nic nebolo. Tak nebudes mat tasku krehku babiku, to je cele. Oni to menit nebudu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre