Som v 37. týždni a som otvorená na 5 cm

ivka21
26. máj 2021

Čaute baby. Boli ste tak niektorá otvorená ? Koľko ste ešte vydržali do pôrodu?

kiki68
26. máj 2021

@ivka21 ved to uz v podstate mozes za hodinu porodit. V takom tyzdni uz je to jedno ci dnes alebo o tyzden. Aspon mas bezbolestne otvaranie.

lienka.7
26. máj 2021

@ivka21 ja ked som bola na 5 cm , tak za cca.4 hod. som porodila 😊
Si aspon v nemocnici? Drzim ti palce 🍀

jankalukasova
26. máj 2021

Ja som s takym "nalezom" normaln3 fungovala pri dvoch detoch viac ako tyzden. Dopracovala som sa s tym do 39+0 a s doktorkou sme sa dohodli, ze to ukoncime a porodime. Inak so synom som bola takto par dni na 8cm...

ivka21
autor
26. máj 2021

@lienka.7 nie poslali ma domou s tým ze keby dačo do nemocnice mam utekať. Ja by som radšej ešte chvíľu s tým pôrodom počkala

ivka21
autor
26. máj 2021

@jankalukasova no dúfam že aj ja tak vydržím, len mam strach aby som neporodila doma

sabinka022
26. máj 2021

@ivka21 Neverim,ze lucidny lekar by ta s takymto nalezom poslal domov a riskoval,ze porodis niekde mimo zdrav.zariadenie 🙂

jankalukasova
26. máj 2021

@ivka21 to som mala aj ja. Ale tak ja uz viem, ze ja sa vzdy otvorim potichu doma. Akurat teda, ked som bola uz 39+0 a uz som mala treti krat vybavene opatrovanie pre deti a behala na poradne jak taky blbec, tak som povedala dost. Podla mna by som este tyzden v pohode vydrzala, len tiez som mala respekt aby som nakoniec nerodila doma.

lienka.7
26. máj 2021

@ivka21 ja som bola uz 40+2. Ty mas este cas.
V pondelok som bola na poradni na 4 cm (nepovedal mi to lekar, asi by som sa od strachu dokakala vediet to 🙉).
Lekar mi vravi, ze ok, zajtra sa vidime a porodime 😁 rano som bola na 5 cm uz, potom 7 cm a potom to uz fakt slo. Prisla som na porodnicu 7:30 a 12:27 mala bola na svete 🤗
Ak si doma, urcite odpocivaj, a sleduj sa... keby daco, hned smer nemocnica.
Drzim prsteky ❤🍀

kiki68
26. máj 2021

@sabinka022 ale poslal , ak nema bolesti a nerupla voda, tak radi pockaju .zalezi na koho natrafime a kolko maju porodov. U nas zenam nic nedavali, aby nezacali rodit naostro ked boli plne saly. Nechali ich vonku na chodbe a cakali kto proste nevydrzi. Aj ked to bolo hrozne ten pohlad.

katarina9593
26. máj 2021

@ivka21 ja som bola v 38tt na poradni a 6cm tak som sa otočila pre veci na príjem som prišla okolo 17 a 19:30uz na 8cm ... 22:48sa dcéra narodila 👌

sabinka022
26. máj 2021

@kiki68 Tak nech si kazdy kona podla svojho najlepsieho svedomia a vedomia. Ja by som taku pacientku urcite domov nepustila 😉

jankalukasova
26. máj 2021

@sabinka022 a co by si s nou robila? Na mna by si este minimalne tyzden pozerala v nemocnici...alebo by si silou mocou vyvolala porod? Ci co by si ako chcela robit? Ak nema kontrakcie, nepraskla voda?

sabinka022
26. máj 2021

@jankalukasova podla toho kolko presne tyzdnov je, by som sa rozhodla...

jankalukasova
26. máj 2021

@sabinka022 no a ja ako pacientka by som v 37.tt povedala, ze diky za napad a isla domov. Urcite by som tam nelezala dalsich x dni a ani si nenechala v 37.tt porod vyvolat ak nemam bolesti, kontrakcie a ctg je ok.

sabinka022
26. máj 2021

@jankalukasova Ak mi podpises negativny reverz,tak nech sa paci, mozes ist s 5cm brankou domov. Nebudem sa tu ja s nikym dohadovat, nastuduj si doporucene postupy gyn.-por.spolocnosti a potom sa mozme bavit. Taketo tliachanice laicke ma uz unavuju.

jankalukasova
26. máj 2021

@sabinka022 je kopec zien, ktore rodia takto. Krcok sa im pomaly a bez bolesi otvori a k porodu pridu uz otvorene na 8-9cm. Presne preto som si zazmluvnovala doktorku, ktora to respektuje.. aby ma na poradni v nemocnici niekto nenutil rodit s 5cm.. aby som tam dva dni neskrabala od bolesti zo stien omietku a uplne zbytocne. Prisla som vzdy otvorena bez bolesti. Ked som sa rozhodla, tak doktorka pustila vodu a do hodiny bolo dieta ma svete.

zuz0110
26. máj 2021

Na 36+5 som prisla na poradnu otvorena na 3-4cm. Na tom ocikanom papieriku videli, ze mam krv v moci (vtedy mi presne odtiekla hlienova zatka). Doktorka povedala, ze aj ked byvam 5 minut od porodnice, ona si neberie na svedomie ma pustit domov. Porodne asistentky potom krutili ocami, ked ma prijimali, lebo pravidelne kontrakcie som nemala a akurat bolo dost plno. Ale ukazalo sa, ze doktorka predsalen vie najlepsie, o hodinu sa mi praskla voda a o dalsie 4 hodiny uz bolo dieta na svete.

jankalukasova
26. máj 2021

@sabinka022 neviem ci si gynekologicka-porodnicka ale ak ano, tak som skutocne vdacna za tu svoju 🙏

1mina
26. máj 2021

Asi uz dlho nevydrzite ale obidve moje deti som porodila v 37 a vsetko ok 🙂 drzim palce 🙂

kubkovamama
26. máj 2021

@ivka21 ahoj, ja na 4cm a vydrzala som tak 3tyzdne do vyvolavacky. Predchádzajúci porod v 38tt na 4-5,o 5 dni som v podstate bezbolestne porodila. Takze lepšie pre teba,uz mas skoro polovicu za sebou a ano,z každej poradne ma poslali domov aj s takymto nalezom. A veru nechcela by som trcat na gynekologickom x dni ci zacnu bolesti.

patus_2
26. máj 2021

@sabinka002 Fíha a preto a aj pre takýto prístup utekajú naše ženy rodiť do zahraničia. Veď telo sa samé pripravuje, ono vie zo robí. Vďaka za lekárov, ktorí to rešpektujú.

sabinka022
26. máj 2021

@jankalukasova To sa mas,ze si mozes vyberat lekarov. Ja zial musim pracovat s roznymi pacientkami..aj takymi ako si ty😉

sabinka022
26. máj 2021

@patus_2 A co take som napisala? Pre mna za mna aj na leme pod sponou nech si ide domov,ked mi podpise,ze si to berie na zodpovednost

jankalukasova
26. máj 2021

@sabinka022 hm...to uz je udel lekara. Mozno s takymto pristup tak vela pacientok mat nebudes 🤷‍♀️ ale drzim palce ♥️

sabinka022
26. máj 2021

@jankalukasova O mna sa bat nemusis,pacientky ma maju uprimne rady. Je to vidiet na hodnoteni 🙂 Len neviem,preco kazda zena co porodi,si mysli,ze je mudrejsia ako lekar co pracuje X rokov a ma ovela viac skusenosti + vie,aky je lege artis postup.

jankalukasova
26. máj 2021

@sabinka022 tak potom je vsetko v poriadku. Kazdemu vyhovuje nieco ine. Ja urcite nie som v tomto smere mudrejsia ako lekar. V ziadnom pripade, ale viem ako prebiehali moje predosle porody (a vie to aj moja lekarka) a proste viem k comu by viedol postup "hospitalizacia" alebo "vyvolavanie" a bolo by to uplne zbytocne. Je mozne, ze kazda sa po porode tvari, ze je mudrejsia ako lekar, na druhu stranu je u nas kopa lekarov, ktori sa riadia tabulkami a neriesia pacientov individualne podla potreby. Vid odporucania gynekolocko-porodnickej spol. Tak ako si jedno dieta sadne v 6 mesiacoch a druhe pomaly v roku, tak sa aj jedna rodicka otvori z 0 na 10 za par hodin a ina za par tyzdnov a nemusi to nutne znamenat, ze ich stravi v nemocnici. Je super, ze pri tych detoch sa to konecne respektuje..
Este to porodnictvo... a to ja nie som z tych, ktore sa hadzu o zem za 5 minut bez dietata alebo budu robit cirkus, lebo odd. sestonedelia je plne a treba cakat do druheho dna, kym sa miesto uvolni...

patus_2
26. máj 2021

@jankalukasova ináč ja som nato počula super výraz: veštenie z krčka maternice 😂😂 ale teraz vážne, niektoré ženy tak ako ty, potiahnu s takýmto nálezom ešte týždeň aj viac a niektoré sú zatvorené úplne,lekári tvrdia, že sa ešte nič nechystá a bum, behom hodiny sa to zmení. Preto sa toto vyšetrenie niekde už vôbec nerobí.

jankalukasova
26. máj 2021

@patus_2 no ved ano, preto pisem, ze to chce individualny pristup a nie tabulkove odporucania
Veste z krcka je teda top 👍🤣

sabinka022
26. máj 2021

@jankalukasova Samozrejme,nic nie je rovnake a u kazdej zeny je priebeh iny. Ale ja si nemozem zobrat na zodpovednost, ked mi prides do ambul a nahodou ta vysetrim a bude tam 6cm,aby som ta pustila domov. Nemusi sa nic stat,ale mozes porodit a nemusi to dopadnut dobre a kto bude na vine? No predsa lekar,ktory ta nemal pustit domov a ked tak jedine s neg.reverzom. Nikde netvrdim,ze s takym nalezom este nejaku dobu mozes chodit. Ale zaroven ti hodinu po odchode praskne voda a mozes sporodit. Kto vie? Zial aj z forenzneho hladiska sa musime chranit.

ivka21
autor
26. máj 2021

Ja dôverujem svojim lekárom boli tam dvaja a odborníci a nebývam ani ďaleko od nemocnice. Len som sa zľakla že som sa otvorila a nevedela ani ako. A radšej by som rodila o týždeň neskôr. Ale to asi už neovplynim. No zatiaľ ešte držím 2 v 1🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre