Ženy, máte prosím nejaké skúsenosti s priveľa plodovej vody.
Porodili ste kvôli tomu skôr?
Akú nemocnicu ste volili?
Som 31 Tt a riešim tento problém.
Ďakujem za odpoveď
To podľa
Čoho určil veľkosť brucha? Ja som v
29tt a mám brucho akoby som čakala dvojicky.. (druhé tehotenstvo) v prvom neverili že ich necakam... teraz tiež... vody mám normálne pri oboch.. 🤔
@monika92 Tak ja mam taktiež toto druhé tehotenstvo.
To “ brucho “ som napísla len tak laicky.🙃
Malý je večší len o týždeň.
A bola som aj u iných lekárov, a mám potvrdený polyhydramión z nezistených príčin.
O týždeň idem už na Rizikové do Trenčína ...tak som zvedavá ako to dopadne.
Dobrý 🙂 , tak mne zistili že mám veľa plodovej vody , minuly týždeň mi ju odoberali nič prijemne ale fungovalo sa lepšie keďže mi voda netlacila na žalúdok srdce pľúca atd .
Tento týždeň už idem do nemocnice kde ostávam na pozorovaní tak hádam dopadne všetko v poriadku 😊
No mne nakoniec tiež zistili veľa plodovej vody... keď som začala mat problémy s tlakom... cisársky mi robili 28.2. Dovtedy každý že budem mat veľké dieťa.. maly mal 3400g a schudol na 3100.. som rada že to mám za sebou drzim Vám palce ✊🏻
Mna tiez sleduju, vody stale pribúda, dieta priveľmi rychlo rastie, asi 900g/tyzden, porod mi naplánovali skoro 2tyzdne pred termínom. Mala hlavičkou smeruje vyssie nad ,,vchod,, a ak by odtiekla voda a netrafila sa do ,,vchodu,, hlavička, ale noha/ruka alebo pupočná šnúra tak je to zivot ohrozujúce, preto indikácia pôrodu. Este mi bolo povedane ze nadbytok vody je pravdepodobne spôsobený vývojovou vadou (mame razstep pery a asi aj podnebia), snad uz ziadna ina.
Mala ma 3900g a este tyzden do pôrodu, myslite ze to prebehne sekciou?
@andreja123456 dobrý deň , mna chceli sekciou ale nakoniec voda odtiekla a šla som rodiť držím prsty , mne doktor v Martine povedal : buď je veľa vody že je veľké dieťa alebo má vadu alebo mama má nejaký zdravotný problém alebo je to len tak takze sa nemusíte báť hádam nič z dieťatkom mne sa nakoniec zistilo že dieťa malo krátku pupočnú šnúru a akurát že má jednu obličku slabšiu ale to sa moze zlepšiť tak sa hlavne nebojte nech Vám všetko dobre dopadne 🙂
@andreja123456 dobry deň, chcem sa opýtať, ste hospitalizovaná, alebo ste doma?
@michaellita22 ja som bola doma s tym, ze mi porod vyvolávali o zhruba tyzden skor ako som mala termin kedze malá hlavičkou smerovala vysoko nad vstup
@andreja123456 Zdravím a ako to dopadlo? Rodili ste normálne, alebo cisárskym? Aká bola veľká, keď sa narodila? Ja som teraz v 34 tt a dr povedal, že mám veľa vody, brucho mám obrovské, aj sa mi ťažšie dýcha, ale nevedel povedať, prečo je viac vody. Dočítala som sa, že kvôli tomu môže byť predčasný pôrod, tak musím sa pripraviť aj na toto. A dr tiež povedal, že malý je priečne uložený kvôli tomu, že mám veľa vody, že má veľa miesta a tiež čekoval hlavičku a mumlal niečo o cisárskom, tak som kukala jak puk naňho. Zrejme to myslel tak, ako aj Vy píšete, že ju má vyššie nad vchodom, ale že ešte môže klesnúť. Tak ma zaujíma, ako ste to nakoniec mali... Maličká je ok?
@yakari ja som mala Dohodnutý príjem asi o 11 dní skôr ako som mala termín kvôli tej vode, doktor mi to vysvetľoval tak, že keby mi doma praskne voda by tým vchodom mohla ísť najskôr ručička nožička alebo pupočná šnúra a to už je život ohrozujúce.Dali mi dve vyvolávačky kt. nezabrali, malú nevedeli dobre monitorovať, pretože sa v tom veľkom priestore viac hybala a nevedeli jej monitorovať srdce. Prišiel doktor a opýtal sa ma či nechcem radšej sekciu, lebo sa mu nepáčilo to že ju nevedel dobre odsledovať vlastne. Tak do 5 min. už som bola na stole, pripravili ma, všetko prebehlo v poriadku až na to že som stratila veľa krvi.Mala je v poriadku, mala 3750 g a 53 cm
Ja som mala viac vody kvoli tomu ze malá ma razstep pery co je vrodená vada a hovoril ze to množstvo vody je prvy taky príznak vrodenej vady ale samozrejme nemusi byt, neviem..Drzim velmi palce
@andreja123456 Ďakujem veľmi pekne za odpoveď a teším sa, že všetko dopadlo dobre. Malá bola dosť veľká vlastne 🙂 Ja mám ešte 5 týždňov pred sebou a už neviem vydržať s tým obrovským bruchom, strašne mi vadí...
@yakari toto mam tri dni pred pôrodom, tiez som velmi uz tazko aj chodila, aj som bola zavodnena velmi, strasne ma smadilo aj 3-4l denne som vypila a spanok ani nehovorim aky na nic..ale po pôrode je to so spánkom este horsie 😂😂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som mala pri oboch. Pri prvom som nastupila do porodnice tyzden pred terminom, aby mi nepraskla niekde vonku a zacali vyvolavat porod. Bohuzial, moje telo nereagovalo ani na jeden sposob a vobec som sa neotvarala, tak nakoniec 10 dni po termine sekcia. Pri dcere sme na moju ziadost cakalii na prirodzeny porod , ale nechcelo sa jej, tak znova 10 dni po termine sekcia. Na sone pri synovi pred cisarskym ma ukazovali studentom ako extra pripad 😁