Náhodou niektora skúsenosť? Som 3 dni po termine a nikdy mi netvrdlo brucho. Dnes od poobedia vkuse, ale až ma to boli. Nic iné ma neboli, myslite,že to je na pohotovost? Alebo ako si myslim ak by to boli kontrakcie, asi by som o tom vedela😃
Keď mi stvrdne, tak ma mala zacne až tak bolestivo kopat
Je mozne,ze ti zacinaju porodne bolesti.
Pri prvom tehotenstve som poslickov nemala, porod mi vyvolavali po termine. Pri druhom tehotenstve mi v 39tt zacali rano bolesti, tvrdlo mi brucho kazdych 20 minut. Ja som sa utvrdzovala v tom,ze to su poslickovia. Pre istotu som sa isla osprchovat a oholit, ak by to predsa poslickovia neboli. O 22:00 som prisla do nemocnice,lebo intervaly sa skratili na 10 minut. Do hodiny a pol po prichode do nemocncie som porodila 🤣
@rebi789 a je to tvrdnutie brucha vlastne take,že ma to až boli a ako keby sa mi cele naťahuje?🙂
@taziona a keď tvrdlo začalo male kopať? Mna dost
Daj si teplú sprchu, kontrakcie sa zintenzívnia, poslickovia prestanú.
Ja uz si nepamatam ci kopal maly, uz tomu su 3 roky 🙂 ale tvrdlo mi cele brucho a stred brucha akokeby najviac...
Ja by som šla na pôrodnicu, aspoň pásy natočiť, keď máš pocit, že vtedy počas kontrakcie bábo veľmi kope. Aj som tak bola a za pár hodín som už išla aj naozaj rodiť.
A čo myslíš, že sú kontrakcie? Bolestivé tvrdnutie brucha.
Na pohotovost to nie je. Každu chvílu porodíš, tieto bolesti su normálne.
Tepla sprcha by ich mohla urychlit.
Tak ono aj to tvrdnutie brucha su kontrakcie, len nizkej intenzity. Toto co pocitujes su kontrakcie, ak by boli pravidelne, treba ist do porodnice aj keby neboli extra bolestive… myslim si, ze porod sa rozbieha, nemusi to byt dnes, ale coskoro. Pohotovost kludne navstiv, ak si z niecoho z toho znepokojena, ale vyslovene dovod na to nie je.
Odmeraj a zapíš si čas medzi tvrdnutim . Poprípade tepli kúpeľ buď sa to ukľudní alebo sa ti rozbehne pôrod . Ale myslím si že v noci alebo nad ránom pôjdeš smer pôrodnica
to už môže začínať pôrod...
Inak ja som si zo srandy stiahla apku na sledovanie kontrakcií a naozaj mi to napísalo v správny čas, že mi začína pôrod a treba ísť do pôrodnice, dovtedy mi písalo len, že sú to poslíčkovia. Ako viacrodička som už vedela kedy ísť aj bez apky. Ale autorke by to možno pomohlo.
@mariska1989 a keď mi tvrdne a chytim si tak ma boli na dotyk, môže to tak byt? Dakujem
Každá máme iný pôrod . Takže kľudne môže niekedy to robí aj pocit . A skúšala si ako ich máš časté?
@barka1 na ľavý bok di nemozem ľahnúť, čo tak boli. Asi je lepsie ísť na pasy,že? Dakujem
@mariska1989 skusala, keď sedim v klude tak nic, ale keď sa pohnem napr za 15 minut hneď ma cele taha a je tvrde
Tak si skús ľahnúť príklad na 45 min či ti to bude robiť tak či tak za 15 min . Alebo hod vaňu teplá voda čo sa ti dá buď sa to ukľudní a sú to posilčkovia a ak neprejde bude to pôrod rozbehajuci ale ešte s kopom možno času
Načo pojdes na pasy? Zostan pekne doma, pokial nebudeš mat intenzivne kontrakcie. Tie budeš poznat. Doma mas určite viac pohodlia než v nemocnici.
Ja by som sa radsej sla dat vysetrit, ja som mala take zvlastne bolesti bola som 2 dni po termine, dali ma na pasy a nemala som dobre vysledky. Co verim ze nebude tvoj pripad ale treba verit intucii ked mas pocit ze cosi sa deje.
Len ked tuto nado mnou je komentar ze naco na pasy…radsej sa dat skontrolovat 🙂
Choď na pásy, ja som mala v pôrodnici kontrakcie a na pásoch bolo vidno, že padajú ozvy, malý kopal veľmi. Keď ho konečne vytiahli, tak mal pupočnú cez chrbát, krk a dopredu na hruď, nebola by som ho sama vytlačila. Choď určite sa fat skontrolovať.
Ahoj ako teda posilčkovia ?
@mariska1989 ahoj, po prve dakujem za podporu aj za rady. Oddychovala som a vecer to uplne prestalo. Teraz sa mi zda, že kazdych 30 minut mi stvrdne a boli ma dost v podbrušku, asi kontrakcia. Je mozne,že sa to do noci rozbehne alebo to môže trvat aj dlhsie? Myslim dokym sa budú intervaly skracovat
No môže to takto byť kľudne ďalších 24 hodín . Každá to má ináč . Niektoré to majú 2/3 dní kým začnú úplne pravidelne kontrakcie no je na tebe ako sa cítiš a či chceš byť pod dozorom radšej . Či má bábätko pohyb a tak . No držím ti palce až ti to šikovno sa rozbehne a ste spolu
@mariska1989 ďakujem krásne, nakoniec sa to tak rychlo rozbehlo, že ledva sme prisli do nemocnice☺️ hlavne, že už sme spolu🙂🍀 dakujem ešte raz vsetkym
Gratulujem❤️
Jeeej tak gratulujem 😁. Takže celkovo od tej doby si za koľko porodila ?
Blahoželám, takéto šťastie ⚘🥳🎂
@ina2405 ďakujem❤️
@mariska1989 ďakujeme🙂 no na obed to začalo a tak pár silných kontrakcií som mala až večer a ako sme vyrazili do pôrodnice, tak do hodiny bola na svete🍀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Stopuj si ich, v akom intervale prichadzajú?