Ideme na oslavu myslíte že si môžem dat pohár vina som 39tt?
Nie!
Nie 🙂
jeden pohár vína by som si dala.... bavíme sa o pohári s mierkou 2 dl či....
@deti95060810 jasne
ano, aj flasu
@paneboze nepýtam sa na fľašu pýtam sa na 1 pohár!
tak si sprav strik.... troška vody do vína - niekto aj to pije, vyskúšaj
@deti95060810 áno môžem to z riediť s minerálkou nech to nie je také silné 🙂
Mne moja Gynekologička povedala ze jeden pohár vína tak raz do týždňa je úplne v pohode.
@ckatka áno? Ako celé tehotenstvo som nevyoila nič ani kvapku alkoholu ale myslím ze 1 pohár nie je až také strašné ako to tu všetci píšu neviem fakt 🤷♀️ nechcem byť za debilnu ale fakt môže uškodiť až tak?
z jedneho pohara sa ti nestane nic, ani babu, ale ak to bude naozaj len 1 pohar do 200ml. Ono totizto sa odporuca alkohol 0-nula v tehotenstve, lebo vacsina neodhadne prave ten 1 pohar, a hned by to boli 2 alebo 3, tak najistejsia je uplna abstinencia
@tenerifka jasne preboha ze len 1 pohár to zase na tom si dám záležať určite ved ide o moje babo
Uz v tvojom týždni by sa nemalo nič stať, ale nevidím dôvod si to víno dávať 🤷 akurát málokto vie, že nie je zistené množstvo, ktoré spôsobuje fetalny alkolovy syndróm- takze doktori (a ostatní) tvrdiaci, že pohár vína alebo malé pivo je ok, nemajú svoje tvrdenie ničím podložené.
No ja som úplný abstinent,ja by som si nedala🙂ale myslím,že jeden pohár nič zle nespôsobí a zvlášť na konci tehotenstva.Praveze pri prvom tehu pred 13r na predporodnej príprave nám asistentka hovorila,ako je fajn dať si pohár vina a ešte lepšie trošku tvrdého alkoholu už v termíne pre naštartovanie pôrodnej činnosti.Dokonca exsvokra stiahla raz za týždeň fľašu cerveneho,vraj mala nízky tlak tak myslela,že to pomôže,no môj ex sa narodil v 27tt,takže to až tak múdre asi nebolo
Ak to chyba chuť vína prečo si nekúpiš nealkoholické ?
@jaya7 také existuje?
Jasne, ze existuje, aj nealko sampus...
Cele tehotenstvo som pila dealkoholizovane vino 😊 chuti vyborne a nema alkohol..
@ckatka naozaj ? Ja mám posledné dni takú strašnú chuť si dať nejaké dobré vínko,no neostáva mi nič iné než vydržať. 😕
Ja by som si dala 🙂
@kaktus87 neviem pri predstave na to že mám pod srdcom malé stvorenie....
@autor ty už si na konci tehotenstva,ak máš takú strašnú chuť ako ja úplne ta chápem 😊tak si kľudne daj. Niektoré pijú červené víno aby vyvolali pôrod.
fakt je ten 1 pohár taký dôležitý? dôležitejší než bábo? tak si daj...
Sprav si ako uznas za vhodne 🙂
@evkakozickova odporúčam ružový merlot od Vino Hruška. Kúpila som vo Freshmarkete...je to dealkoholizovane víno a chuti ako ozajstné. Ficala som na ňom v lete.ked sme mali jednu oslavu za druhou.
@evkakozickova inak.teraz je sezóna aj na mušt a burciak. Burciak ma alkoholu malinko keď je čerstvý, to môžeš pohár dva spokojne. A mušt ja idem tak pol fľaše za deň...tam alkohol nie je.
Nie nedavaj si. Predsa je prednejsie zdravé dietatko. Ale môžeš niečo nealko . Napríklad detské šampanské.
Nám v škole na toxikológii prizvukovali, že alkohol v tehotenstve proste nie. Ani pohár... Neexistuje žiadna prahová hodnota, pri kt. by sme vedeli s istotou určiť, že je to ešte OK. Neriskovala by som...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nie nedávaj si. Už tých pár dni vydrz.