Lockdown a návštevy lekára počas tehotenstva

niza
18. okt 2020

ahojte baby.cakam tretie babo.nemam ešte ani tehot.knizku.mam termín az 9.11.
Oba pôrody boli cisárske takže je iasne ze bude aj tento tretí.no ale....obávam sa lockdownu.co ak teda bude?dostaneme sa k lekárovi.? Ja som od Myjavy a chodím az do BA nakoľko som mala prvé tehotenstva aj pôrody tam tak to chcem doklepat aj tretím pôrodom.viete mi niekto poradiť?co nás čaká ked vypnú krajinu?

jeanne14
18. okt 2020

Ak aj nejaký lockdown bude nebude trvať rok. Na jar keď bol zákaz cestovat mimo okres - boli predsa výnimky návšteva lekára atď.

november1111
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zowie
18. okt 2020

@niza prosim ta, ukludni sa, si tehotna, k lekarovi musis, pri kontrole na konci okresu to oznamis policajtovi a hotovo.

kubkovamama
18. okt 2020

@niza netráp sa tým prosím ťa a užívaj si tehotenstvo.Jasne,že sa dostaneš,na hranici okresov ťa možno skontrolujú policajti a to asi vsjo.To už by bolo riadne mimo aby sa tehula nedostala k lekárovi.Ja tiež čakám tretie a "teším sa" ako budem v zime rodiť 😉 s rúškom a s blbymi obmedzeniami.Mna skôr s...ie,že ako tehula sa mám trepať na nejaké plošné testovanie kde akurát čosi lapnem...to ležím na rizikovom.Takze toto nie..toto ma viac štve 😉 A akurát som si robila srandu z manžela,že nech sa chystá,že rodim doma.A uveril mi to😂😂

c_est_la_vie
18. okt 2020

@niza ja mám rodiť tento týždeň. Tiež som mala rešpekt čo a ako bude.
A môj názor je že je super že normálne si môžeš vybrať pôrodnicu podľa seba, ale keď je mimoriadna situácia treba zatnúť zuby a byť rada, že ešte ako tak funguje zdravotníctvo, v nemocnici je dosť lekárov čo nemajú koronu a nemocnica má kapacitu pre rodičky .
To že niekde je milší/ krajší doktor, známe prostredie, lepšie varia a môžem si tam zapáliť aróma sviečky na vzdycharni mi je jedno, hlavne nech sme s bábätkom v bezpečí...

A trošku mi nesedia počty, keď máš 9.11. ( o mesiac ) termín, ako to že nemáš knižku?

mima1
18. okt 2020

@c_est_la_vie no ten datum ani mne nesedi a knizka to bude preklep daky

niza
autor
18. okt 2020

@kubkovamama vies toto iste ma trápi to testovanie ...to ma serie od včera..pojdem na test a ked bude niekto z rodiny nahodou pozitívny tak sa nedostanem nikam. A tento lockdown no otras

niza
autor
18. okt 2020

@mima1
@c_est_la_vie to je myslene tak, ze mam termín u gynekologicky prvý krát. Preto nemam ešte knizku

spadnutaslivka
18. okt 2020

niekto spieta 2 na 3. termín o 3 týždne a nemá knižku? alebo bude tehotná ešte 13 mesiacov? a ani na 9.1. to nesedí, ani na 11.9. takže asi bludy....

spadnutaslivka
18. okt 2020

jáj, že na prvú návštevu termín :D bežne sa píše termín pôrodu alebo že k doktorovi idem až vtedy a vtedy.

spadnutaslivka
18. okt 2020

nemyslím, že by tak skoro zatvárali. a keby, tak treba skúsiť zavolať doktorovi, či nemá ako poslať aspoň mailom nejaký papier ako potvrdenie, že si objednaná

niza
autor
18. okt 2020

@spadnutaslivka a myslite ze lekári budu môcť pracovať? Ona nemá ambulanciu v nemocnici ale na takej mikro poliklinike.ja viem ze sa možno pýtam hluposti ale naozaj mam strach

s_a
18. okt 2020

Ty máš strach z lockdownu a ešte nemáš ani potvrdené tehotenstvo.. a čo máme hovoriť my, čo máme najbližšie týždne termín pôrodu..
A nie, lekári nebudú môcť robiť, ľudia budú doma umierať na prasknuté slepaky a ženy budú rodiť doma 😑

spadnutaslivka
18. okt 2020

@niza určite bude robiť

qwert87
18. okt 2020

@niza išla som na poradňu prvýkrát v apríli keď bolo to veľkonočné obmedzenie a úplne v pohode. Cestou od lekára ma zastavili, ukázala som im papier od gynekológa (ešte bez knižky, bola som v 8tt) a všetko v pohode. Tiež ma ordináciu mimo nemocnice. Takže sa nestresuj zbytočne.
Čo máme povedať my, čo mame teraz v najbližšej dobe rodiť? Nemocnica nám ctg pásy neurobí, len keď budem prenášať alebo budem riziková, žiadne také že každý týždeň v 9 mesiaci. Poradňu mi dal dr. o tri týždne (mám mesiac do termínu), nie ako sa chodí každý týždeň už na konci. 16 pracovníkov gynekologie v pôrodnici je pozitívnych, ďalší sú v karanténe....

tosomja
18. okt 2020

Ja som rodila v marci, presne keď sa všetko vyplo. Akurát má muž odviedol do pôrodnice, a potom ma vyzdvihol. Bola som aj s malým na poradni, aj na kontrolu u gynekológa. Bolo prísne opatrenie, ale dalo sa všetko. A tehotné majú prednosť a nemôžu ti zrušiť poradne. 😉 Kľud.

marca12
18. okt 2020

@niza zena vzchop sa a vypni telku. Ziadna drama sa nekona k lekarovi sa vzdy dostanes

pink_lady
18. okt 2020

nie nebude lockdown lebo si dobre uvedomuju ze si to dovolit nemozu, a, vcera povedal, ak testovanie nebude, odstupi, takze...:D kazdy den ine vyhrazky ...či si z toho vybrat? hm...

s_a
18. okt 2020

@pink_lady bodajby si mala pravdu, ale už aj krajči povedal, že lockdown zvažujú ak sa situácia nezlepší

ice8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ice8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mlska19
18. okt 2020

@ice8 To by ta ten supersiritel musel riadne oplut,aby ta nakazil,ked pojdes okolo neho.

ice8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
suzie26
18. okt 2020

Nerob paniku. Testovať sa nechoď aby si sa nevystavila riziku. A na lockdown kašli. Bude bude nebude nebude donekonečna trvať nemôže

niza
autor
19. okt 2020

@suzie26 testovať som sa nechcela dat no dačo matovic utrusil ze ti ktorí nepôjdu budu mat od nového roka nejake nevýhody, len zakladnu lekársku starostlivosť. A z toho som úplne mimo.to mi potom nikto neurobí sekciu?

suzie26
19. okt 2020

@niza prosím ťa to nemôže len tak 🙂 on len straší a vyhráža sa. Kde mu toto povoľuje zákon ? Veď to je choré. On nemá právo dokonca ani nakazat rúško nie ešte obrať človeka o lekársku starostlivosť za ktorú si platíme.

imrai
19. okt 2020

@niza presne len straší, to by mu neprešlo taká zmena zákona, keď si raz človek platí odvody. prezidentka mu taký návrh zákona hneď vráti späť. a neprešlo by to ani cez opozíciu a asi ani celú koalíciu, Sulík s tým tiež nesúhlasí. takže to sú len také reči, aby nahnal ľudí na testovanie. som zvedavá na tie podmienky v každom prípade. ale neboj, sekciu ti určite spravia aj všetku zdravotnú starostlivosť, ktorú budeš potrebovať poskytnú

simca06022011
19. okt 2020

@niza prestaň robiť stresy... Jasne, ze lekárka ak nebude chorá bude pracovať. Aj na jar lekári pracovali. A aj cestovať kvôli návšteve lekára sa v pohode cestovalo. Do pôrodu ešte ďaleko to aj 10 lockdownov stihneme.
V ČR pracujú v nemocnici aj pozitívni lekári bez príznakov... Inak.by nemal kto pracovať, keby všetci sedeli v karantene.
Keď nechces mat stresy, prestaň pozerať správy...

barbarka488
23. okt 2020

@kubkovamama podla mna nemusis na plosne testovanie ked si tehula 😊 zostanes doma 10 dni, aj teda mozem a hlavneked si na rizikovom. Ja mam rodit buduci tyzden a na plosne nepojdem lebo tak ci tak budem potom doma s babom

kubkovamama
23. okt 2020

@barbarka488 veď samozrejme..ja by som nešla ani keby nie som tehula.Nas priebežne testujú v práci už od jari a to ma zavolali,prišla som v rámci vychádzky.No toto plošné testovanie je akurát miestom,kde to chytiť.Dlhe rady,čakanie na stojáka,super pre tehotné.Doma zostanem aj tak,skolka skola zavreté,obe deti mám doma a na vychádzku idem na dvor

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre