ahojte baby.cakam tretie babo.nemam ešte ani tehot.knizku.mam termín az 9.11.
Oba pôrody boli cisárske takže je iasne ze bude aj tento tretí.no ale....obávam sa lockdownu.co ak teda bude?dostaneme sa k lekárovi.? Ja som od Myjavy a chodím az do BA nakoľko som mala prvé tehotenstva aj pôrody tam tak to chcem doklepat aj tretím pôrodom.viete mi niekto poradiť?co nás čaká ked vypnú krajinu?
@niza netráp sa tým prosím ťa a užívaj si tehotenstvo.Jasne,že sa dostaneš,na hranici okresov ťa možno skontrolujú policajti a to asi vsjo.To už by bolo riadne mimo aby sa tehula nedostala k lekárovi.Ja tiež čakám tretie a "teším sa" ako budem v zime rodiť 😉 s rúškom a s blbymi obmedzeniami.Mna skôr s...ie,že ako tehula sa mám trepať na nejaké plošné testovanie kde akurát čosi lapnem...to ležím na rizikovom.Takze toto nie..toto ma viac štve 😉 A akurát som si robila srandu z manžela,že nech sa chystá,že rodim doma.A uveril mi to😂😂
@niza ja mám rodiť tento týždeň. Tiež som mala rešpekt čo a ako bude.
A môj názor je že je super že normálne si môžeš vybrať pôrodnicu podľa seba, ale keď je mimoriadna situácia treba zatnúť zuby a byť rada, že ešte ako tak funguje zdravotníctvo, v nemocnici je dosť lekárov čo nemajú koronu a nemocnica má kapacitu pre rodičky .
To že niekde je milší/ krajší doktor, známe prostredie, lepšie varia a môžem si tam zapáliť aróma sviečky na vzdycharni mi je jedno, hlavne nech sme s bábätkom v bezpečí...
A trošku mi nesedia počty, keď máš 9.11. ( o mesiac ) termín, ako to že nemáš knižku?
@c_est_la_vie no ten datum ani mne nesedi a knizka to bude preklep daky
@kubkovamama vies toto iste ma trápi to testovanie ...to ma serie od včera..pojdem na test a ked bude niekto z rodiny nahodou pozitívny tak sa nedostanem nikam. A tento lockdown no otras
@mima1
@c_est_la_vie to je myslene tak, ze mam termín u gynekologicky prvý krát. Preto nemam ešte knizku
niekto spieta 2 na 3. termín o 3 týždne a nemá knižku? alebo bude tehotná ešte 13 mesiacov? a ani na 9.1. to nesedí, ani na 11.9. takže asi bludy....
jáj, že na prvú návštevu termín :D bežne sa píše termín pôrodu alebo že k doktorovi idem až vtedy a vtedy.
nemyslím, že by tak skoro zatvárali. a keby, tak treba skúsiť zavolať doktorovi, či nemá ako poslať aspoň mailom nejaký papier ako potvrdenie, že si objednaná
@spadnutaslivka a myslite ze lekári budu môcť pracovať? Ona nemá ambulanciu v nemocnici ale na takej mikro poliklinike.ja viem ze sa možno pýtam hluposti ale naozaj mam strach
Ty máš strach z lockdownu a ešte nemáš ani potvrdené tehotenstvo.. a čo máme hovoriť my, čo máme najbližšie týždne termín pôrodu..
A nie, lekári nebudú môcť robiť, ľudia budú doma umierať na prasknuté slepaky a ženy budú rodiť doma 😑
@niza určite bude robiť
@niza išla som na poradňu prvýkrát v apríli keď bolo to veľkonočné obmedzenie a úplne v pohode. Cestou od lekára ma zastavili, ukázala som im papier od gynekológa (ešte bez knižky, bola som v 8tt) a všetko v pohode. Tiež ma ordináciu mimo nemocnice. Takže sa nestresuj zbytočne.
Čo máme povedať my, čo mame teraz v najbližšej dobe rodiť? Nemocnica nám ctg pásy neurobí, len keď budem prenášať alebo budem riziková, žiadne také že každý týždeň v 9 mesiaci. Poradňu mi dal dr. o tri týždne (mám mesiac do termínu), nie ako sa chodí každý týždeň už na konci. 16 pracovníkov gynekologie v pôrodnici je pozitívnych, ďalší sú v karanténe....
Ja som rodila v marci, presne keď sa všetko vyplo. Akurát má muž odviedol do pôrodnice, a potom ma vyzdvihol. Bola som aj s malým na poradni, aj na kontrolu u gynekológa. Bolo prísne opatrenie, ale dalo sa všetko. A tehotné majú prednosť a nemôžu ti zrušiť poradne. 😉 Kľud.
nie nebude lockdown lebo si dobre uvedomuju ze si to dovolit nemozu, a, vcera povedal, ak testovanie nebude, odstupi, takze...:D kazdy den ine vyhrazky ...či si z toho vybrat? hm...
Nerob paniku. Testovať sa nechoď aby si sa nevystavila riziku. A na lockdown kašli. Bude bude nebude nebude donekonečna trvať nemôže
@niza presne len straší, to by mu neprešlo taká zmena zákona, keď si raz človek platí odvody. prezidentka mu taký návrh zákona hneď vráti späť. a neprešlo by to ani cez opozíciu a asi ani celú koalíciu, Sulík s tým tiež nesúhlasí. takže to sú len také reči, aby nahnal ľudí na testovanie. som zvedavá na tie podmienky v každom prípade. ale neboj, sekciu ti určite spravia aj všetku zdravotnú starostlivosť, ktorú budeš potrebovať poskytnú
@niza prestaň robiť stresy... Jasne, ze lekárka ak nebude chorá bude pracovať. Aj na jar lekári pracovali. A aj cestovať kvôli návšteve lekára sa v pohode cestovalo. Do pôrodu ešte ďaleko to aj 10 lockdownov stihneme.
V ČR pracujú v nemocnici aj pozitívni lekári bez príznakov... Inak.by nemal kto pracovať, keby všetci sedeli v karantene.
Keď nechces mat stresy, prestaň pozerať správy...
@kubkovamama podla mna nemusis na plosne testovanie ked si tehula 😊 zostanes doma 10 dni, aj teda mozem a hlavneked si na rizikovom. Ja mam rodit buduci tyzden a na plosne nepojdem lebo tak ci tak budem potom doma s babom
@barbarka488 veď samozrejme..ja by som nešla ani keby nie som tehula.Nas priebežne testujú v práci už od jari a to ma zavolali,prišla som v rámci vychádzky.No toto plošné testovanie je akurát miestom,kde to chytiť.Dlhe rady,čakanie na stojáka,super pre tehotné.Doma zostanem aj tak,skolka skola zavreté,obe deti mám doma a na vychádzku idem na dvor
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ak aj nejaký lockdown bude nebude trvať rok. Na jar keď bol zákaz cestovat mimo okres - boli predsa výnimky návšteva lekára atď.