Hrozí niečo drobčekovi, keď je menší ako klasický priemer? Lekári vravia, že je všetko v poriadku, akurát ani jednému sa nepozdáva veľkosť bruška a veľkosť malého. S manželom sme dosť vysoký, tak netuším prečo je menší. Akú váhu mali vaše detičky v 36tt? Môj má 2300g. Koľko môže ešte pribrať? Ďakujem za odpovede 🙂
@veronikaszabova je to mozne aj u troch rôznych lekárov? Kontroloval ma môj, potom na poradni v nemocnici a boli sme aj na 3D, kvoli fotkam maleho. Vsade to iste. Že nebude ziaden valibuk. Pytaju sa ma, ci je manzel nizsi a tak.
Neboj sa.
2300g nie je malo, za ten mesiac este moze pribrat. A na druhej strane, ked nebude velmi velky, mozno budes mat lahsi porod 🙂
Ja som rodila asi dva týždne pred termínom a malý mal 3000 g a 49 cm. Tiež som nemala skoro žiadne brucho.
Môj sa narodil a mal okolo 2600 a v pohode bol, ale po pôrode bol a je z neho neskutočný jedak 😀
To je akurátne a posledný mesiac môže pribrať aj vyše kg. Lekári hľadia na tabulky ale každé dieťatko je iné moji mali 3500g a 3650g keď sa narodili netuším v 36tt koľko mali.
Moja dcera sa narodila v Termine 2,4kg, podla Sona Mala mat Len 2 kg. Bola uplne normalna.ak je vsetko ostatne ok, nezaoberaj sa tym. Plus este v klude moze narast.
Moj mal nejak 2,800 v 36tt, ale za mesiac do porodu pribral az na skoro 3,500 a to ja som mala mini brucho, no ked sa narodil bol strasne skriveny, rucka, nozka lebo nemal miesto
Moja sa narodila v 39tt a mala 2450g, Dr mi pri pôrode povedala, že je akurát 😂 že aspoň mame nenarobila veľa škody 😂 ale zas ja mam 165 a muž 173 cm, takže nie sme extra vysoky
Nemali sme žiadne problémy, klop klop, doteraz je to taky malý štúr, má 5 rokov
Meranie na sone je velmi orientacne. Mne hovorili podla merania na sone ze to bude velke dieta cez 4kg..(mal 2,690kg) pri narodeni. A pri dcere hovorili zas ze bude male dieta a mala 3,5kg pri narodeni.
Naša sa narodila v 37.týždni a mala 2370g, uplne zdravé šikovné dieťatko😉Nemáš sa čoho báť, dnes už vedia vypiplať aj 500g drobčeka čo sa narodí ako predčasniatko.....Vo veľkosti bábätka porblém nie je, pokiaľ sa samozrejme nezistí že bábo bolo zle vyživované placentou.....Naša cca od druhého týždňa priberala maximá podľa tabuliek😉Teraz má 2ročky a má 14kg, je trošku menšia ale to ešte môže dobehnúť....ale aj rodičov nemá vysokých😉
moja sa narodila v 38tt a vahou aj rozmermi odpovedala 35tt..ked sa narodila mala 2350g ..neboj sa vsetko dobre dopadne
Maly sa narodil 40+6 a porodna vaha 2780g ( cize v 36 tt bol urcite mensi) tiez ma strasili, ze je maly. Pokial su prietoky v poriadku, tak aj babo. U mna sa bali ze su zle prietoky, pretoze to ovplyvnuje aj mmozstvo kyslika ktore dostava. Castejsie ma kontrolovali ( kedzy druhy den) ale prietoky boli ok.
moj sa narodil 2 tyzdne po termine a mal 2500g....nemas sa coho bat...
Ja keď som čakala prvé dieťa, tak celý čas riešili to, že syn bol stále o 2t mensi, jeho pôrodná váha bola 2750g a 48cm,cele tehotenstvo som bola sledovaná kvôli tomuto ako oko v hlave, a keď som čakala dcérku, tak to riešili opet celé tehotenstvo jej váha bola 2630g a 47cm, a deti sú úplne zdravé. Babenko budete mat krásne a hlavne sa tým toľko nezaoberajte.
Mne celé tehotenstvo doktori hučali, aké idem mať veľké bábo a drobec narodený začiatkom 37 TT s 2260 g 😀😀 čomu som sa nečudovala bol úplne v poriadku nebol ani v inkubátore, akurát mal lieky kvôli nejakej infekcií čo chytil lebo ho dlho držali v bruchu aj napriek oddtekajucej plodovej vode
figu vedia...
mne stále vraveli že bábo bude malé a mal takmer 4 kg...😉
za 3-4 týždne môže ešte pribrať bábo aj 500g....
Mne tyzden pred porodom s prekvapenim v ociach povedal lekar ze babo je velmi male a priemerom 4tt pozadu...narodil sa 5dni po TP s vahou 2720g a vsetko bolo ok, maly ma rok a je zdravy 🙂 tie merania sa mozu lisit od skutocnosti a este mas dost casu, moze pribrat kludne aj na 3kg 🙂 ak by aj bolo pri narodeni mensie, tak hlavne nech je zdrave, vahu dobehne 🙂
Mne ráno v deň pôrodu primár povedal, že bude maličký . Narodil sa na obed a rovné 4kg. Pri dcere detto. Absolútne by som to neriešila, pokiaľ je všetko ostatné ok.
Jasne ze moze byt malý. Moje prvé tehotenstvo bolo asi take ze som v 9 mesiaci prisla do nemocnice v mojich rifliach, absolútne žiadne brucho nič sestrička na príjeme nevetila ze som tehotná. A doktorka cely cas vravela ze toto bjde totálne mini dieťa aj tak bolo mal 2900g. Co povedali ze je normálna váha nke ako tie dnešné 4 kilo deti
Ja som pribrala vyse 35 kg, moj muz ma 2 metre ja vyse 170cm a tak som si myslela, ze maly nebude male babatko. No ked sa narodil v 38tt vazil 2650g, je to uplne zdravy, sikovny a mudry chlapcek 🙂
Mne vravela tiež doktorka asi týždeň alebo dva pred pôrodom, že môj malý bude veľmi maličký, ze dúfa aby mal aspoň 2,3 kg. Keď sa narodil mal 3,5 kg . Takže to sono je len orientacne a oni to nevedia povedať presne. Držím palce
Ja som sa taká narodila a v termíne. Som tu a zdravá. XD
To je v pohode. Dcéra sa narodila s vahou 2450g a 48cm a syn s váhou 2480g a 47cm. Obaja to dobehli veľmi rýchlo.
neboj sa!!! Vsetko bude v poriadku...
Mne stale vraveli,ze babo bude velke, cez 3500g az 4000g...
Tak som sa zasobila vacsimi vecickami🙂)
A maly sa narodil v 38tt a mal 2700g a 50cm...taky slizik. A dobehol to velmi rychlo vsetko
Nam sa dcerka narodila presne 36tt a mala 43 cm a 2210 g, syn 38tt a mal 42 cm a 2000 g, maju sa dobre a zdravie im klopem sluzi, drzim palce
Moja sa mala tiez narodit pod 2600g a narodila 2800 a 47cm v 38+0tt, v roku.mala nedzi.12-13kg
To má v pohode váhu, ešte priberie, veď okolo 3 kg sa deti bežne rodia...kamarátka mala obe okolo 2 900 v termíne a sú zdravé ako rybičky.
Ahoj,my sme tiez boli zvacsa mensi,vacsinou o tyzden ako by sme mali byt.ale lekar to nekomentoval ako nieco negativne,proste len babatko je mensie...a ano je to iba orientacne...34+2 sme mali 2480g a teraz 36+2 sme mali 2800g...
V 36 TT sono odhad bol 3,500 pôrodná váha na termín 4270 ✌️🤣 takže u nás sa trafil
Pri prvej ti bolo podobne tiež sa trafili
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj.
Meranie cez sono je len orientacne. Moze mat aj o 500g viac.