39. týždeň tehotenstva

mimuskaaaa
19. sep 2016

Ahojte budúce mamičky chcem s vami pokecať o vašich pocitoch pred veľkým dňom
Ako sa cítite a aké zmeny pozorujete?????😃

mimuskaaaa
autor
19. sep 2016

Asi začnem teda ja....v noci chodím cikať už aj 3 krát ( doteraz len raz ), odchádza mi zátka pomaly, a hlavne v noci už pociťujem bolesti hlavne také akokeby menštruačné ale vždy to po chvíli prejde....koľko myslíte že budem ešte doma? Piiiiiiište

jahodka36
19. sep 2016

Ahooooj, mne zatka odisla naraz minuly utorok a odvtedy nic. Brusko trochu pobolieva, ale to je vsetko. Aj teplu vanu som si uz parkrat dala a nepomohla. A to nocne vstavanie je fakt na nervy. No nevadi, nejako to uz vydrzime. A ani jest mi nechuti. Maso vobec, ani pecivo. Ale konecne sa aspon ochladilo vonku lebo som trpela ako kon v tom teple.

nikolkrasna
19. sep 2016

Ahojte, tak ja som na tom asi takto..vsetko mi chuti papat, pribrala som neskutocne vela kg z 54kg na 89kg 😆 moja maličká je tiez labuznicka zrejme.. Okrem neskutocnych sloních nôh niet problemu. Citim sa dobre, krize pobolievaju ked dlho chodim, alebo stojim. Bolesti, poslickovia alebo zatky nemam, otvorena len na prst 😔 neviem ci aj do 30teho sa niečo pohne, ale už chcem maličké pri sebe💕

jahodka36
19. sep 2016

Tak ved ono ked sa to rozbehne, tak to uz potom ide. Aj robis nieco preto, aby si to urychlila aspon trosku? Chcela som si kupit aj caje co sa odporucaju, len sa mi zda daleko do lekarne 🙂

nikolkrasna
19. sep 2016

Tak caje nie, len na lopte hopkam, schody kazdodenne a snazim sa hybat. Ale asi tym babatkam je to fuk co robime 😆

mimuskaaaa
autor
19. sep 2016

Dnešným deťom sa tuším nechce von...hlavne chlapcom
Ja mávam bolesti v noci, ale po chvíli prejdú, tak neviem.Celé tehu som v pohybe ešte aj teraz už to nieje také intenzívne a nevydržím dlho ale hýbem sa stále ...no uvidíme v stredu na poradni

mimuskaaaa
autor
19. sep 2016

@jahodka36 ti nočné vstávanie aj mne pekne lezie na nervy a vtedy vlastne má hneď začne pobolievat podbrusko

nikolkrasna
19. sep 2016

@mimuskaaaa aaani mojmu dievcatku sa nechce 😆 a to jej dohovaram 😂 no ja uz poradnu nemam, mala som v piatok poslednu..uz len cakat do 30teho, či pojde sama, aleboo...na silu co by som moc nechcela😔

jahodka36
19. sep 2016

Ja mam dalsiu poradu stvrtok, tak som zvedava ci dovtedy nic. Inac @mimuskaaaa aj mne po toalete tvrdne brusko.
Idete niektora rodit do Martina?

viktora26
19. sep 2016

ja neska poradna .. zavreta do minusu ako panna a sa pytam doktora ze ci stiham porodit este v septembri lebo potrebujem :D a on ze "urobim setko preto aby to tak bolo, ale aj vy musite." a ja ze co? mat pohlavny styk! :D

mimuskaaaa
autor
19. sep 2016

@viktora26 to pomáha?

mimuskaaaa
autor
19. sep 2016

@jahodka36 ale ja mám bolesti aj po cikani

viktora26
19. sep 2016

@mimuskaaaa hej ale chlap sa musi pritom spravit :D lebo pisal mi jeden kamos ze im odporucil doktor sexovat ale on sa neurobil.. tak to nemalo vlastne ani zmysel :D teda malo.ale nie taky koli ktoremu to.robili :D.. lebo spermi obsahuju nejaku latku co ten porod sposobuje neska mi aj dr povedal ze aka to je ale mi to vypadlo

jahodka36
19. sep 2016

@mimuskaaaa ano, aj ja aj po cikani. A styk naozaj pomaha 🙂 spermie obsahuju zlozku, ktora napomaha uvolneniu krcka.

extempore
19. sep 2016

Spermie obsahujú prostaglandiny, ktoré nielen spúšťaju ale aj uľahčujú pôrod lebo zmäkčujú krčok. Hovorím z vlastnej skúsenosti. mali sme častý sex a mala som ľahký a rýchly pôrod v 39tt 😊

viktora26
19. sep 2016

@extempore uz som vyzlecena idem na to :D

mimuskaaaa
autor
19. sep 2016

@viktora26 viem o čom rozpravas

mimuskaaaa
autor
19. sep 2016

@jahodka36 to je len dobre

mimuskaaaa
autor
19. sep 2016

Už ste niektorá rodili?

jahodka36
19. sep 2016

Ja ano. Mam 36 a 18 rocnu dcer 🙂

jahodka36
19. sep 2016

Inac aj poskakovanie na fitlopte sa odporuca na rozbehnutie porodu. Akurat som pozerala v sportisime maju za dobre ceny. Asi si zajtra pojdem kupit.

mimuskaaaa
autor
19. sep 2016

@jahodka36 a pocity pár dní pred boli aké?

jahodka36
19. sep 2016

@mimuskaaaa pamatam si ten den som sa od rana necitila dobre. Bola som slaba, bolo mi na vracanie. Nevladala som. Cez den vsetko preslo normalne a vecer okolo siedmej som dostala bolesti. Okolo desiatej sme isli do nemocnice a rano o pol deviatej sa narodila dcerka.

mimuskaaaa
autor
19. sep 2016

@jahodka36 no pekne dlhá doba..fúha

jahodka36
19. sep 2016

Ano, bolo to nekonecne. Ale naozaj je pravda, ze zena na to rychlo zabudne. Niesu to len reci.

mimuskaaaa
autor
19. sep 2016

@jahodka36 aspoň vieš už do čoho ides, ja začínam byť asi aj trocha uz v strese

jahodka36
19. sep 2016

@mimuskaaaa nebud v strese. Nepomaha ti to. Ani mne nieje vsetko jedno, ale raz to male vyjst musi a ked sa uz rozhodne, tak to musis len vydržať. Ani tie bolesti netrvaju vecne...

mimuskaaaa
autor
19. sep 2016

@jahodka36 veď ja viem, teším sa len sú tam aj tie obavy ale teším sa viacej

jahodka36
19. sep 2016

@mimuskaaaa to je jasneee 🙂 ja sa tiez tesim, ale to, ze viem do coho idem nieje celkom vyhoda...

viktora26
19. sep 2016

kedy mas termin?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre