Ahojte. Dopadol niekomu takto biedne triple test?co ste robili? V utorok mám ísť do rooseveltovej nemocnici na morfologicky ultrazvuk a keď ma tam moj dr.objednával keď zložil mi povedal, ze si mam do utorka rozmyslieť ci budem súhlasiť s amniocentezou😏 som po umelom oplodnení a uz budem 19+2 v utorok....
Ano ja to mam ties ale nebola som ani na amino ani nikde a som s toho ties nervozna ....kolko mas rokov
@ivusa92 uvidia podľa morfologického utz, určite to bude robiť človek, ktorý ak sa niečo nebudem pozdávať, povie a podľa toho sa rozhodneš čo ďalej. Stačí ísť aj na trisomy test, výsledky máš do 5dni a down ti vedia dosť presne odhaliť. Ja som mala 1:70 a babo je ok, podľa mna to bude ok aj v tvojom prípade. Niečo by už nebolo ok pri prvom ultrazvuku. Držím palce ✊🏻
Ja by som uuurcite nepodstupovala amniocentezu,hlavne po umolom oplodneni.Je tam riziko,ze potratis a najma mozno zdrave dieta...to je najvacsie riziko!chod do Martina ku Mudr.Grochalovi on Ti povie jednoznacne aj bez amniocentezy ci ide o dietatko postihnute Downovym syndromom.Nerob invazivne vysetrenia,pokial nevycerpas moznosti neinvazivne.Ved urcite to dietatko nesmierne chces...tak zan zabojuj a drzim palce aby bolo vsetko ok...znama tiez mala tento problem...sla ku Grochalovi a vsetko je v poriadku.
@ivusa92 ja som tiež po umelom, neboj. Ten výsledok nič neznamená ešte. Uvidis na tom sone, veď oni vedia čo robia. Každé dieťatko, ktoré ma vývojovú poruchu ma problém aj so srdiečkom, čiže ak ten ujo doktor kukne poriadne všetko na srdiečku, máš istotu že bude zdravé. A stále ešte môžeš na tie krvné testy. Ono keď sa im čokoľvek nebude pozdávať, budú asi navrhovať amnio. Neboj, zvládneš všetko, doveruj tomu drobcovi v brušku, bude zdravé, na nič insie ani nemysli. ✊🏻❤️
1:2 na ds, mala je zdravá
@ivusa92 mne Triple test vyšiel pozitívne 1:70.. poslali ma do BA čo bolo úplne zbytočne iba má nahovárali na odber plodovej vody a ja sama som sa objednala na 4D sono do Martina ku Dr.Grochalovi a ten mi povedal, že sa vôbec nemám báť drobec bude zdravučky.. druhé výsledky mi vyšli už negatívne 1:11000
Nam vyslo na DS 1:30... takze teb tvoj z mojho pohladu az taky biedny nie je, chapem ako sa citis, drz sa. My sme boli iba na genetike a morfo USG. Maly je zdravý.
Mne vyslo pri druhej dcere 1:250 na DS.Poslali ma na genetiku a tam mi vysiel z krvi vysledok 1:170.Bola som aj na morfologickon sone a tam mi nepovedali vobec nic.Dala som si spravit platene testy a vsetko bolo v poriadku.Doma mame uz 15 mesacne zdrave dievcatko.Mne tieto testy pridu hrozne,zbytocne plasia tehotne zeny.Manzelovej sesternici napr.vysli testy v poriadku a ma postihnute dievcatko.Tak ako je to mozne?
Ak nechceš absolvovať amniocentézu, tak pokiaľ viem, najspoľahlivejší je panorama test - je to o niečo obšírnejšie ako triple test a spoľahlivosť oproti odberu plodovej vody je 99,9%.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ivusa92 je tu kvantum bab, ktorym dopadol horsie a vsetko je oukej 🙂