Tehotestvo a voľný čas.

20. jan 2020

Ahojte ženy, chcem sa vás opýtať čo take robievate keď ste doma či už na materskej alebo rizikovom tehotenstve. Odpovede typu - varím, periem,žehlím, starám sa o už narodené dieťa/deti chápem, časť z toho robím aj ja. Ale budem prvorodička a skôr som myslela nejaké nápady ako sa zabaviť keď už naozaj nemáte čo robiť,keď v domácnosti už všetko urobene je 🙂👍🏼 Vďaka za nápady a pekný deň ešte

joja101
20. jan 2020

Ja som strašne veľa čítala. Prečítala som všetky knižky, čo som mala doma a ešte som ich nestihla prečítať. Lebo ja furt len kupujem keď ma zaujmú ale nemám ich kedy čítať tak som na to využila ten čas. A strašne ma začalo maľovať takže som si maľovala ale ja som pri tom potrebovala stáť takže to som si len tak hodinku maximálne dve denne maľovala

emmi101
20. jan 2020

Ja som pozrela všetky filmy a seriály čo existujú :D :D Fakt stále, keď som nevarila, neupratovala tak som pozerala niečo a potom som prešla napríklad aj na audio knihy ale pri tých som zakaždým zadriemala

lenka2710
20. jan 2020

Pri prvom tehu som sa naučila hackovat, teraz keď je malá v škôlke, tak tiež čítam, pozerám filmy ale bývam strašne unavená, takže aj spim 😉

kataka10
20. jan 2020

Chodim na gravid jogu, pozeram telku, citam knihy a brazdim internet, pripravujem veci pre krpca a s manzelom chodime posediet von na veceru alebo cez vikend na obed z prechadzkou, pripadne volame kamaratov na navstevu. Treba vyuzit, zakym sa este da 😉

z1984
20. jan 2020

Nic som nerobila. Nic ma nebavilo .bola som na pn na rizikovom a slo ma porazit. Dodrziavala som vychadzky teda snazila som sa.od dnes som na materskej zacinam chodit na cvicenie a kurzy. Ale s mojou naladou je to horsie a horsie. A aj zle sa citim. Byvam strasne unavena. Ani telka ma.nebavi. chkdievala som sa prechadzat ale potom som mavala bolesti. Takze nie som priklad motta ze tehotenstvo neni choroba 😄

haaadanka
20. jan 2020

vyrábam hračky pre malého, chodím do fitka, maľujem obrazy, pozerám seriály, chodím kaderníčke, kozmetičke,na nechty, na nákupy, zariaďujem izbičku, von s kamoškami...

autor
20. jan 2020

@z1984 no to som presne mala aj ja, len sa idem prejsť so psom a už má boli brucho a pichá 😏 aj by som skúsila cvičiť ale toho sa tiež bojím aby sa zas čosi nestalo lebo v nemocnici som ako na bežiacom pase .. ale už má ide poraziť doma

autor
20. jan 2020

@haaadanka aké hračky ? Napríklad 😍🙂

haaadanka
20. jan 2020

montessori... 🙂 kolotoče, senzomotorické vankúšiky, guličky, hrkálky 🙂

autor
20. jan 2020

@haaadanka jej to super to som už pozerala dnes na internete ale je ti pre väčšie detičky 🙂 ja ešte len porodim

haaadanka
20. jan 2020

to je pre novorodencov.. ja tiež ešte len čakám ... https://najmama.aktuality.sk/clanok/254334/mont...

autor
20. jan 2020

@haaadanka idem pozrieť ďakujem 😍

z1984
20. jan 2020

Ja som sa pytala svojej dr ci mozem chodit. A su to vacsinou cvicenia na fitlopte

nunusa11
20. jan 2020

Ja som doma cele tehotenstvo (nie rizikove) bolo to na palicu kym som si urobila nejaky Rezim ale- vencenie psa,upratovanie varenie, kazdy den plavaren alebo posilka,knihy,netflix - to odporucam,super zrut casu da sa nato namotat a rychlejsie ti to utecie...

extempore
20. jan 2020

Jáj krásavice.. nudíte sa??? Ja som ešte hodinu pred odchodom do pôrodnice pracovala. Malá sa narodila v noci a o desiatej ráno som už mala v kaviarni pred nemocnicou stretnutie s klientom. Ja neviem čo je nuda.

michael20
20. jan 2020

@extempore jaj krasavica tak keby mohli asi by aj pracovali 😁

violet88
20. jan 2020

Ja som teraz druhý krát tehu a stále niečo robím, keď náš prvorodeny spí, keď nevarim alebo neupratujem, nedávno som dokončila kobercek z pom pom do detskej, potom som sa pustila do hackovanych zvieratiek a teraz mám rozrobeny hackovany puf, potom sa pustím ešte do jedného a potom idem zas robiť soutache šperky, nebaví ma len tak sedieť pred telkou a nič nerobiť 🙂

veronice
20. jan 2020

Citam a sijem 🙂

veronice
20. jan 2020

@extempore ano krasavica, existuju aj matky co sa nudia nakolko ked su od 7tt vypisane na rizokovom s nakazanymi vylozenymi nohami, kludovym rezimom a hroziacim potratom tak ano tie sa nudia (zial aj moj pripad). A po akutnej sekcii som rano po porode nezvladla ani sama ist na wc nie este do kaviarne pred nemocnicou.
Ty bud len rada ze si mala bezproblemove tehotenstvo, mohla si byt cely cas aktivna a po porode sa tak rychlo zotavila. Co by za to ine matky dali ;)

zuzzqa
20. jan 2020

@veronice juuj tak v takom prisnom rezime asi toho moc nevymyslis 🙂 Ja som napr. knihomol cize za den precitam jendu - dve knihy. Ak ta knihy nebavia tak jedine netflix, hbo go a serialy filmy - ale pre mna je to take neefekticne marnenie casu. Ja nemam az taky prisny rezim cize pratam cely dom ( oooobrovsky dom) tak pomalicky. Raz prezkladma komplet komodu v spalni, potom skrinu raz moju, pootm muzovu, dalsi den skrinku v kupelni, dalsi dej odmastim ruru, potom postupne umyvam skrinky v kuchyni a tak - ale nikdy nie som dlsoe ako hodinu n nohach lebo ciitm ze zle. Popr. v lahu este mozes strikovat, pliest, vysivat, ucit sa cudzi jazyk, pozerat DYI vdiea na youtube (toto mna este clekom bavi ja ked som lava na kreativne veci) a volat k sebe navstevy co najcastejsie. co nedoporucam je bludit po eshopoch :D

haaadanka
20. jan 2020

@extempore krasavica moja .. ja som vypísaná z práce od začiatku.. a nie preto, že by som chcela.. fyzicky sa cítim super, no mám rizikové povolanie... 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

ivangeline
20. jan 2020

Ja som chodila medzi ľudí,keďže sme sa vtedy nedávno nasťahovali. Pomáhala som vo farnosti s prvoprijimajucimi deťmi,pred Vianocami pekla oplatky,starala sa obcasne o 8r dievča,mala brigádu v bufete pár mesiacov,navštevovala kamarátov a vzdialenejšiu rodinu,tiež knihy a filmy a seriály a manželovi som sa venovala a výlety. Aj sama po okolí. 🙂

veronice
20. jan 2020

@zuzzqa ja uz mam tehu uspesne za sebou :P to bola reakcia na extempore ktora si asi mysli ze vsetky tehotenstva su bezproblemove takze vsetky mozme pracovat kym neporodime :P
Ps: hackovat aom musela prwstat lebo od 5.mesiaca sa mi vratila tetania anledva som udrzala lyzicku vvrukach a najedla sa takze hacik nehrozil. Preto som zacala so sitim. Ked mi bolo lepsie a klasika knihy, telka, youtube :P s tymi eshopmi mas pravdu :D

kataka10
20. jan 2020

@extempore tak to ti vsetky gratulujeme 👍

bajka16
20. jan 2020

Ja som sa celé tehotenstvo zabyvala iba časopismi v posteli 🙂 Ema Eva madam Eva evita a ideš 😂🤷🏻‍♀️

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lula313
21. jan 2020

@extempore to je skôr smutne ako na chválenie.. ja som pristúpila k tehotenstvu až keď som mala finančnú rezervu, aby som sa mohla dietatu venovat(tiež som bola workoholik, čo bol aj 20 hodín v praci a to myslim realne, nie obrazne a tiež som si myslela, že bez môjho pracovného nasadenia padne cela firma a nepadla💁‍♀️), rovnako nič by má nedonútilo odist od malého dietata na stretnutie.. ale tak každá sme nejaká a mame iné priority..

K téme.. ja som si zháňala v prvom tehu vybavu a študovala si, čo je dobre a čo nie, keďže sme nemali v rodine male deti, veľa veci boli pre mna novych(napr.ze vigantol sposobuje detom krce a pod.), potom som pozerala seriály. Koniec tehu bol krutý, furt mi bolo zle, vracavala som, takze som nič výnimočne nerobila, len som sa snažila dozit konca..

autor
21. jan 2020

Ďakujem baby, že ste odpovedali a tým mi dali aj pár nápadov 🙂

extempore
23. jan 2020

@lula313 nechápem, čo je na tom smutné. Tu nejde o peniaze, ale o to, že od mojej práce závisí množstvo ľudí a projekt za niekoľko min. €.
Ja by som mamičkám, ktoré sa na materskej alebo rizikovom doma nudia - poradila len toľko aby na sebe makali. Ak čas venujete štúdiu cudzieho jazyka alebo sa zdokonalíte v niektorej zo zručností - napr. účtovníctvo, tak sa vám po materskej nestane, že budete mať problem sa zamestnať.

emma_932
23. jan 2020

pozri si moj blog, mozno tam najdes nejaku inspiraciu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre