Som v 29 týždni a nepriberám

localoca
30. apr 2012

Ahojte baby,mam taky problém ze som v 29tt tehu,ale som nepribrala este ani gram,brusko mam velmi malické ako keby som bola cca 15tt,jest mi nachuti az tak ako pred tehu,ked len trosku viacej zjem tak mi je uz hned zle od zaludku,neviem co mam robit v stredu teda 2.5 mam poradnu,ja som to hovorila aj naposledy doktorovi ale vravel ze to je ok a ani malého neskontroloval ci je v poriadku myslim vo vyvoji,sono som mala naposledy 13.3 cize pomaly 2 mesiace do zadu,zatial ma na sono neobjednal len na poradnu a na poradni mi nezvikne robit sono,ked mu poviem nech sa pozre aj na malé je povinny sa pozriet alebo co mam robit som taká nestastná z toho,co mam robit?mam hladat iného doktora?on je velmi dobry doktor je primarom oddelenia.poredte mi baby,dakujem

juliap
30. apr 2012

@localoca nemusis stresovat, niektore tehulky proste nepriberaju, ja som pri 1 tehu do konca 7 mesiaca tiez nepribrala ani kg, tiez mi bolo stale zle, ked som sa najedla a potom som pribrala do konca tehu 3 kg. ak je mimco v poriadku, tak je to o.k. kazdopadne, ak chces mat istotu, tak popytaj dr. nech ti urobi sono, pravdepodobne si priplatis, ale myslim, ze to je vedlajsie, hlavne je, aby si sa uistila, ze je vsetko tak, ako ma byt. treba mu spomenut aj tie nevolnosti po jedle, mne vtedy dala dr nakoniec tabletky, co som brala rano este v posteli 1 a moje problemy boli prec.

ajca123
30. apr 2012

@localoca ahoj presne take tehu mala kamaratka 🙂 a narodilamsa jej zdrave dievcatko.
Nemusis sa urcite bat. Ale ked sa obavas objednaj sa niekam na Ultrazvuk a basta. Ked si z BA tak skoc do gyn-fivu.
Keby si mala nejake problemy uz by ta lekar informoval. Neboj tvoja fazulka je urcite v poriadku

localoca
autor
30. apr 2012

@juliap
@ajca123 dakujem baby,urcite si poziadam o sono aby som sa uplne ukludnila a bola ista ze je vsetko v poriadku,do stredy to uz vydrzim hadam,zato som sa zlakla lebo s malou som pribrala 22 kg,no a teraz nic,kazde tehu je iné to viem ale ze az tak,no dufam ze vsetko bude ok,malicky by mal byt v poriadku,lebo pohyby citim,ni ekedy az prilis 🙂

xenicka13
30. apr 2012

no ja som za posledne 4 tazdne tehotenstva pribrala 8 kil tak este vydrz 😀

renab
30. apr 2012

@localoca ak ti doktor povedal, že je všetko OK, tak sa nestresuj. ja som tiež taký typ, že ak chcem schudnúť - stačí otehotnieť. nielenže nepriberiem, ale rodiť idem aj o 10 kg ľahšia ako pred otehotnením. a vyskúšala som si to už tri razy a ani raz to nebolo iné 😀 . detičky mám v poriadku.

martina646
30. apr 2012

@localoca Ahoj localoca, ja som sa este pred otehotnenim strasne desila toho, ze u mna padne hranica 100kg, lebo vychodiskovu vahu som mala okolo 85kg. Priberat som zacala az tak od 6.mesiaca,aj to velmi pomalicky. Teraz mam 23 dni do terminu a mam +5kg. A v podstate som opticky schudla, lebo to vsetko islo do bruska, takze mam trosku chudsie nohy, ruky, aj v tvari som pochudla a citim sa velmi dobre. Mala som presne take obavy ako ty, ci malinka pekne rastie,ale kazde sono mi potvrdilo, ze je v ramci priemeru, teraz naposledy aj trosku viac, tak uz sa nestresujem a som rada, ze neriesim priberanie,ale skor to "nepriberanie". Na buducej poradni povedz, ze mas naozaj obavy, nechti babo premera a ak je vsetko v poriadku, tes sa, ze si jedna z tych stastnych. Drzim palce.

localoca
autor
30. apr 2012

@renab ani ty si nepriberala v tehu absolutne?no sono som mala naposledy 13. marca,vtedy maly vazil 423g,poradnu som mala 4.aprila bez sona a teraz bude poradna v stredu ni tiez bez sona ale si poziadam radsej o sono aby som bola kludnejsia
@xenicka13 no daco by sa zislo,lebo potom budem velmi vychudnutá ked porodim,teraz vazim 65kg a mam 180cm,no a po porode urcite zhodim cca 7 kg,tak budem ako vizla zas.... 😒

localoca
autor
30. apr 2012

@martina646 eby som mala nejakych 80kg,mozno by ma tak velmi netrapilo,lebo tam je z coho schudnut,ale ja som aj tak tenká a vysoká,brusko malické,zato ma to tak trápi,no a to nechutenstvo,ze iba velmi malo zjem,proste nejde mi to,a ked tak ze sa mi podari viac tak uz mi je zle

renab
30. apr 2012

@localoca nepribrala, ako som písala vyššie, išla som vždy do pôrodnice ľahšia, ako som bola pred tehotenstvom - ranné nevoľnosti som totiž nemala len ráno a zo začiatku, ale celý deň a pri dvoch tehotenstvách aj celé tehotenstvo. iba prvé dieťatko sa narodilo menšie, ale v termíne (2,6 kg), neviem, či to bolo tým, že aj pred tehu som bola chudá (54 kg), pri druhých dvoch už som vážila pred tehu viac a pôrodné váhy mali cez 3 kg. (pri poslednom som vážila na začiatku tehu 73 a rodiť som išla a mala som 61 kg). jesť som mohla len zmrzlinu (studené mi akoby pomáhalo), vracala som aj z vody. počas každého tehu som bola niekoľkokrát hospitalizovaná v nemocnici kvôli infúznej výžive - vracala som aj tak.

martina646
30. apr 2012

Tak to je ine u teba, vacsinou chude dievcata priberu, lebo babatko si nema z coho brat (ako u mna) ale naozaj, ak rastie ako ma, tak je vsetko v poriadku.

tea333
30. apr 2012

@localoca ja som o par tyzdnov za tebou,a ta velkost baba je ok, lebo ja som bola 13.4. A babo malo 530g, cize tvoje babo bolo primerane velke. Urcite to konzultuj s lekarom, povedz mu ze ta to znepokojuje.
Keby si mala viac kil je to ine, ale u teba to podla mna robi najma ta nevolnost.

localoca
autor
30. apr 2012

@tea333 zato ma to az tak trápi lebo v marci mi naposledy robil sono,no keby to robil aj v aprili na poradni tak by som bola kludnejsia,ale teraz uz pomaly 2 mesiace bez sona a neviem ci malicky rastie tak ako treba,lebo ani brusko nemam velke
rychlo som spravila jedno foto aké mam malé brusko
@martina646
@renab

tea333
30. apr 2012

@localoca tak brusko nic neznamena 😉 trvaj na sone na poradni, ja nechapem ze v 29 tt si 2 mesiace nemala sono, to sa mi zda trochu vela. U nas sa robi na kazdej poradni plus morfo

localoca
autor
30. apr 2012

@tea333 no ja aj porandnu mam tak raz za 4-5tyzdnov,naposledy som bola 4.4,a teraz idem 2.5,a sono volo naposledy 13.3,ale budem trvat na tom aby mi robil v stredu sono,a ked mi neurobi,tak neviem co bude,ale daco poriesim,bud to nahlasim na ured nad tdravotnou starostlivostou alebo uz neviem,a aj minule teda toho 4.4 som mu vravela ze nepriberam a nechuti mi ani jedlo az tak ako by malo,a ze vraj ked maly je ok tak sa nemam stresovat,ale ked mi nerobil sono ako si moze byt isty ze maly je ok,nechapem,alebo to vidi aj bez sona?

tea333
30. apr 2012

@localoca dufam ze ti to sono urobi, aby si mala pokoj a vedomie, ze je malinke ok 😉 ked ta kontroluje zospodu, pohmatom kontroluje mternicu a ty citis pohyby tak je to ok, ale to sono predsalen ukaze viac 🙂

lokilonda
30. apr 2012

Ahojky, ja som za celé tehotenstvo pribrala len 3 kg a to som prvé tri mesiace najprv schudla asi dve a potom dokonca tehu pribrala tie 3 kilá a malý mal 3520 gr. a 51 cm a tiež som sa bála, aký bude veľký, ale bol chutnučký akurát. A doktor, keďže je primár, hádam vie čo robí a treba len dôverovať a hlavne nestresovať, škodí to tebe i bábenku ! Všetko dobré prajem !

anjelicek26
30. apr 2012

@localoca - sono ti bude robit v 30.tyzdni. Poistovna preplaca sono v 20. a 30.tyzdni tak to bohuzial je, vsetko ostatne je na vole lekara.Kamoska cez tehu pribrala len 6 kil, ale teda malo to nasledky, kedze mala mala 4kg, placenta 1,5kg, voda a podobne, vlastne schudla, po porode potrebovala dve krvne transfuzie, aby sa vobec dokazala postavit na nohy a prve mesiace bola nenormalne unavena. Nepribrat nie je dobre, ale ved uvidis, este mas 10 tyzdnov do konca.

anjelicek26
30. apr 2012

@localoca - a o babo sa vobec neboj. Deti su ako to povedala moja gynekologicka - male parazity, ked zena nepapa dostatocne, vycicaju si vapnik z kosti, vsetky zasoby zeleza, nie je to sradna.. Aspon tehotenske vitaminy a zelezo papas?

localoca
autor
30. apr 2012

@anjelicek26 ved toho sa bojim,ze nepriberam,maly ked sa narodi tak stratim na vahe,a toto sa velmi bojim ze ked stratim na vahe tak ani dostatok sil nebudem mat,uz teraz som taká unavené stále,nic sa mi nechce,ani len upratovat,uz musi byt ozaj bordel aby som troska poupratovala,a popritom si robim plány na cely den,ze budem robit toto a tamto,ale cez den je to uplne inak,len by som lezala a nic nerobila,zelezo ja mam velmi vysoké tak to nemusim papat,ale mam magnézko a calibrum mami

localoca
autor
30. apr 2012

@anjelicek26 no a nehovoriac o zavratoch co mam pocas celeho dna,tak sa mi hlava toci ko keby som bola v kuse opitá,ja sa bojim ist sama niekam,ze sa zosypem,proste daco tam urcite neni v poriadku,ale doktor stale hovori ze je to ok

hoogy
30. apr 2012

@localoca to ze nepribras este nemusi nic znamenat. ale nechapem postup doktora. moja doktorka ked som sa jej na zaciatku prveho trimestra zverila ze moc nepribram a ze mi stale byva zle. tak povedala ze to nevadi je to normalne ale ze pre istotu kukneme babatko. v 30tt je povinne sono takze by ta mal aspon objednat.

localoca
autor
30. apr 2012

@hoogy tak to dufam ze ma objedná,neviem ako to je tu s tymi poradnami,ja som bola tehotná s dcerou v cechach tam som mala poradnu kazdé 3 tyzdne,a sono mi robil na kazdej poradni,tak neviem ako to tu byva,len rodit som prisla uz domov ale aj to som olutovala,lebo ten porod co som ja mala tak to neni krasna spomienka ako ostatné zeny hovoria a pisu,ale hroza,a teraz mam strach z porodu

anjelicek26
30. apr 2012

@localoca - hadam s tym lekar nieco urobi, ked sa citis takto zle, nieco to musi znamenat. Kamoska musela prestat kojit, lebo aj to ju uz prilis vycerpavalo, proste organizmus to uplne polozilo. A to sa cele tehu vytesovala, ako malicko pribrala... ono to ma svoje opodstatnenie tie kila navyse.

A druhy porod je oproti prvemu uzasny zazitok, musis v to verit, u nas to tak veru bolo 🙂

hoogy
30. apr 2012

@localoca vela zalezi aj od doktora. moja mi nerobila sono zatial len raz a to poslednu poradnu lebo o tyzden na to som isla na 3D. ale co prepalaca poistovna je tusim 12tt,20tt a potom 30tt niektori sa toho drzia.

boka79
30. apr 2012

ahoj, ja som za cele tehotenstvo pribrala len 1 kg a maly mal 4 kg , takze si vzal, co potreboval, je to super, tie deticky vedia , co maju v brusku robit a zoberu si aj z rezerv.

renab
30. apr 2012

@localoca naozaj sa neboj, keď ťa čítam, akoby som čítala o sebe, len s tým rozdielom, že ja som chudla. každá žena znáša tehotenstvo inak. slabá a unavená si preto, že nemôžeš poriadne jesť, ale bábo si zoberie, čo potrebuje. ja som tiež odpadávala (dokonca mám rozbitú hlavu od prvého tehu), ale doktorka mi povedala, že ak sa nechcem napchávať liekmi, tak mi nemá ako pomôcť - proste musela som to prežiť. neskutočne sa mi uľavilo po pôrode - vôbec som nebola vyčerpaná, akoby zázrakom zmizli nevoľnosti aj závrate. a dodnes keď počujem, že tehotenstvo je najkrajšie obdobie v živote ženy - chytá ma koprívka. dcérka - mala 12,5 roka, keď som bola tehotná tretí raz - povedala, že ona tak skoro tehotná nebude, keď ma videla celé dni vracať. ale malo to jednu výhodu, tak ako som sa trápila pri tehotenstve, pôrody boli veľmi rýchle a úplne bezproblémové.

majcika
30. apr 2012

tak ja som pribrala 4, 5 kg od zaciatku tehu ale teda brucho mam ako tesne pred porodom mam totiz vela vody malinka si plava ako rybka. Sono mi vsak robia na kazdej aj obycajnej poradni, ale ked citis pohyby niet sa coho obavat 15. marca mala moja mala 437 g cize medzi nasimi babatkami nebol velky vahovy rozdiel. Ale velkost mojho brucha by ta zmiatla...fakt ako prd porodom

22beba
30. apr 2012

@localoca ahoj 🙂 ja si myslim že sa nemáš čoho obávat 🙂 mam kamaratku a ta pribrala len 4 kg za cele tehu 🙂 tiez na nej nebolo nic vidiet az v takom cca 8 mesiaci a to je fakt take drobučke žiena 🙂 a ked porodila babo malo 3200 gramov plodova odtiekla a aj placenta :D a všetko bolo ako pred tým 🙂 večer po porode bola plocha ako doska až sme sa z toho smialy 🙂 takze držim palce 🙂 a ps . bud rada ja už som pribrala 30 kg a neivem preco ☹ ale kazda sme ina 🙂 😉

bobi3
1. máj 2012

@localoca a na endokrinológii si nebola? možno ti len trochu zblbla štítka, neviem, každopádne si vypýtaj to sono a teš sa, že bábätko kope a z teba nebude pred pôrodom obluda 😉

sante81
1. máj 2012

ja som v 31tt a pribrala som 5kg, brusko mam také ako niekto v 4mes. včera som bola na sone a princezna ma uz 1660g a je o 2 tyždne velkostou popredu.
ale mne diagnostikovali tehotensku cukrovku a aj keby som chcela pribrat, nemôzem, z toho stravovania naopak chudnem. som prekvapena z tvojho doktora ze ti neurobí sono, asi sa drzí ešte tych komunistickych pravidiel - ze sono v 10., 20 a 30. tyždni

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre