Zdravím som v 14th týždni
Chcem sa informovať jedno dieťa už mám
Dievčatko od začiatku tehotenstva ma nič nebolelo
Bola som aktívna počas celého tehotenstva až do pôrodu už od začiatku mi chutílo sladké čiže som vedela že to bude dievčatko 😊🌼
V tomto druhom tehotenstve ma bolia strašne prsia
Zadok chrbát mám bolesti hlavy stále som unavená
A chute? Skôr aj j🤔na slané aj na sladké...........
Ktorá sa vyzná v príznakov pohlavia? Ďakujem 😊😊😊
@adkajanova vobec to nezavisi od priznakov.. moja mama mala.uplne ine priznaky pri kazdej z nas.. ma dve dcery.
tak ti poviem, vobec sa tymto neriad 🙂 to su babke "rady" ze akne ak mas bude to baba lebo ti berie z krasy, ak mas brusko dole je to chlapec, podla toho co ti chuti bude to baba alebo chalan. Tolko krat som citala ako jedna mala chut na sladke a chlapec, druhe tehu chut len na slane a chlapec. Ja mam okruhle brusko a je to chlapec pricom hovorili od zaciatku cela rodina ze to bude baba :D alebo ze ked mi nie je zle ze to je baba...na zaciatku mi nechutilo sladke ale viac slane jedla, teraz jem viac sladke ako slane jedla. Absolutne to nezistis podla toho. Jedina garancia je bud tvoja intuicia( moja ma silno presilno sklamala) alebo ultrazvuk ci vysetrenie z krvi ;)
dokonca vraj aj podla tepu srdiecka sa da rozlisit a moje malo 170uderov , na milon percent som si bola ista ze je to baba, vsetko zapadalo do seba, a vidis moj chlapec ma viac uderov nez iny chlapci cize.... 🙂
a tiez som aktivna cely cas, ani raz som nevzvracala, ani raz ma nenaplo, ani raz som nepocitila tehu problemy, okrem prs, vsetko robim bez problemov od zaciatku a vidis chalan :D a ty si mala babu
@adkajanova vôbec by som tomu neverila ja som mala všetko na chlapca a pritom máme dievčatko. Jedine možno tvar bruška prezradí. Ale chute a ostatné veci s tým nič nemajú 😊
@milka1988 no som v 14tt a bruško by som povedala že ešte žiadne nemám 😒 na ginekologii vraj všetko v poriadku
@adkajanova ked si prvorodicka tak to je jasne neboj narastie ti. Hlavne ked je vsetko ok tak bud rada
@adkajanova napriek tomu, že u mna bolo všetko podľa povier, že to bude chlapec a aj chlapca čakám, si myslím, že je to len zhoda náhod. Naozaj sa na príznaky nespoliehaj. Veľa žien ma rôzne príznaky.
@adkajanova ahoj ja cakam prve ( dievca ), zle mi je doteraz ( 18tt ), sladke som v ustach nemala od jula fuj brr a to som inak zrut, zato slane, kysle, a ostre oo to ano! prsia ma bolia, migreny nenormalne, zaha ma pali nonstop, takze do nejakej tabulky sa asi nezaradim 🙂) Spolahnut sa moze clocek. akurat na sono a najvac na porod no 😀🤷🏼♀️ a ja som cele 4m pocuvala joj to bude urcite chlapec! ked ti je zle, ked jes sladke, ked ta rak zaha pali… akoze wtf 😂😂🙈
Ja som mala od začiatku všetky príznaky na dievča , bola som škaredá , hnusná pleť , padali mi vlasy strašne , zvracala som veľa , jedlá slané atď celý čas som myslela že čakám dievčatko , no a bum zrazu zapol lekár sono a ukázal mi cez celú obrazovku vajčiská a bolo po dievčatku samozrejme som veľmi rada aj tak 💙 ja som v 21tt a po brušku ani náznak a je všetko ok ❤️
@adkajanova moje prve tehotenstvo bolo uplne odlisne ako druhe a tak muzova krstna hned prisla s tym, kedze prve dieta bolo dievcatko, tak ze to druhe bude chlapcek....a prisla druha dcerka 😉.Cize ziadne priznaky podla mna nepovedia pohlavie dietatka. Treba sa tesit hlavne na to, aby bolo dietatko zdrave.
U mňa tie povery vobec nesedia, kazdy koho som stretla mi predpovedal niečo iné 😁 brucho sa stale menilo, ako sa dieťa premiestnovalo.
Ale podla meraní na ultrazvuku mal chlapec od začiatku väčšiu hlavu oproti priemeru a druhe dievča ma mensiu hlavu oproti priemeru.
Este tu bola aj diskusia o hodnotách volneho-beta HCG, ktorý sa berie na 1.screeningu.
že ked čakáš dievča, hodnotu mas nad 50. U mňa to platilo, pri synovi som mala okolo 30 a pri dcére 90.
https://www.emimino.cz/diskuse/hodnota-volneho-...
Ale neber to všetko záväzne, uvidíš čo ti povie lekár podla ultrazvuku.
to je tazko odhadnut, ved kolkokrat sa povie, ze to bude take alebo take pohlavie a nakoniec to vypali uplne inak aj ked boli 100% priznaky.
@adkajanova vieš čo zaručene ti viem povedať že to podľa príznakov bude na 50% chlapec a na 50% dievča 🤔
@zanetakovacsova ani brusko tvar nepomoze :D ja mam velke gulate uz hned od zaciatku ze "vraj" to bude dievca podla brucha a vobec lebo je to chlapec :D
@adkajanova ale ked chces velmi vediet a s istotou da sa spravit krvny test na pohlavie ;) podla chromozomov vedia povedat
@adkajanova ahoj. Máš presne 50% šancu ze to bude syn. 😉
A 50 ze nebude 😂
Ak si chceš byť istá, daj si spraviť dna test (trisomy a pod.).
Okrem pohlavia zistíš aj pripadne vývojové chyby, čo je omnoho dôležitejšie ako pohlavie.
Ja som bola v 10tt na krv a v 12tt mi prišiel výsledok.
@milka1988 - u mňa asi takto:
1. Tehotenstvo - priberala som len do brucha, chute som mala len na slané a stiplave, pleť som mala takú krásnu ako nikdy predtým, zle mi nebyvalo vobec
2. Tehotenstvo - pribrala som všade, jedla a pila som všetko sladké, nedokázala som tie chute na sladké ovládať, pleť bola úplná katastrofa, bývalo mi zle
... A co mam?..
Dvoch chlapcov 😁😁😁😁😁
@rebellefleur presne o tom hovorim, ten pripad kedy 2 rozdielne tehotenstva a rovnake pohlavie :D skutocne by som sa neriadila tymito vecami jedine smerodajne je test alebo ultrazvuk aj ten sa niekedy moze mylit. Cize na 100% potvrdi len krv na zaklade chromozomov 🙂 ale...aj tam to moze pomylit. Ak zena mala prveho chlapca, tak jej v tele uz koluje muzsky chromozom, plus jej zensky. Ale druhe dieta ak caka napr po 2 rokoch, a bude to dievca, stale jej moze vyjst v krvi aj zensky aj muzsky z toho prveho tehotenstva. Vraj az po 5tich rokoch ci kolkych sa meni krv v tele. Vtedy by uz mal byt muzsky prec z tela 🙂
Ja som pri malom nemala žiadne chute nič pri malej tiež nejak chute neboli ale priberala som do bokou tak som hneď vedela plus mi bývalo trochu zle ale negrcala som napynalo ma tak v tom bol rozdiel u mňa
@adkajanova prepáč, ale ty si sa zasekla v 19. storočí? Ako môžeš brať vážne nejaké babské povery?
To je somarina.
@adkajanova
@adkajanova mam tri dcery a pri kazdej som mala ine chute...a pri prvom dietatku brusko rastie tak naraz- vecer ides spat s plochym a rano sa zobudis ako by si prehltla basketbalku, pri dalsich detoch to uz ide plynulejsie 😀
@bert22 môžeš mi prosím ťa napísať, aké sú to 100% príznaky? Keď jedna žena má pri každom tehotenstve iné a má deti rovnakého pohlavia.? Alebo naopak, má rovnaké príznaky pri oboch tehotenstvách, prvé je dievča, druhé chlapec?
Ja som jedla sladké, brucho som mala síce veľké ale nie dopredu, prvé mesiace akne a narodil sa mi chlapček.... Never na takéto hlúposti..... Teš sa ci to bude dievčatko alebo chlapček. ♥️💙🍀
@elizabet173 a prečo nie? Každý robí čo chce a každý chce počuť čo chce
@adkajanova mam druhé tehotenstvo, úplne iné ako prvé.... Pri prvej som vedela ze som tehotná strasne ma boleli prsia na dotyk hotová katastrofa, tvaricka sem tam akné... Dievčatko je z roho, toto druhé nič, žiadne bolesti, vysoký pulz, strašne pálenie záhy, tie chute tiež sú rôzne a znova to bude dievča takže ja na takéto veci absolútne neverím 😉
Som 10 tt
Od mesiac mne bolelo hlava a nevracala som a do teraz ešte nič a som 3 mesiace ešte nič nevracala , mám pleť krásnu ako ružovú , chud mám len na sladké a trosku ovocie , a na mäso nemám chuť bleee , tak neviem čo budem mať ? :D
@adkajanova asi ta sklamem, ale dve tehotenstva, uplne rozdielne. Pocas prveho mi vobec nebolo zle, chut na mäso, vobec ma neboleli prsia, nizsie Hcg..... Druhe tehu presny opak... A dvaja chlapci. Nemyslim si, ze ine priznaky znacia ine pohlavie. Skor je to o nahode.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@adkajanova neverim tomu ze to je nejak citit, prvy syn -ziadne priznaky okrem rastuceho bruska, druhy syn zial zomrel ale detto nic len brucho, teraz cakam dceru a zas nic len brucho. Neviem co to je za stastie ze ani mi nieje zle ani neopucham proste nic nic, tie pokusy s mocom som skusala tiez to nesedelo, ani cinsky kalendar nesedel u mna,,,,