Od koľkých rokov môžem ísť sama ku gynokologičke?

vaneschcezistit21
8. jún 2020

Čaute som pravdepodobne tehotna vyšli mi 2 tehotenske testy pozitívne.. A chcem sa spýtať od koľkých rokov môžem ísť sama gynokologovi? Dakujem

deti95060810
8. jún 2020

18

mogaa
8. jún 2020

@vaneschcezistit21 od 18, resp.je možné že by ťa vyšetril aj ked nemáš 18 a máš problém ale musí to oznámiť tvojmu zákonnému zástupcovi - rodičovi

amelia000
8. jún 2020

@deti95060810 ka som bola v 15stich sama :-O

evkamotka
8. jún 2020

Moje spoluziacky chodili na strednej same. Papierovo je jedna vec, prax druha. Ved ani k pediatricke a ku koznej som cca od deviny uz nechodila s mamou

amelia000
8. jún 2020

@vaneschcezistit21 inak gratulujem. Rodicia co nato? 🙂

letfenixa
8. jún 2020

@evkamotka teraz už bežne lekári vyžadujú doprovod rodiča s dieťaťom do 18 rokov

deti95060810
8. jún 2020

závidí od lekára...syn na gymn. bol na kontrole v nemocnici kvôli znamienkam . ako doprovod bol môj otec - môjho syna dedo.
Lekárka mala s tým problém, aj keď ja som bola doma tehotná - podľa nej to nebol dôvod a ju nezaujímal nejaký dedo, vraj to nie je zákonný zástupca ....

sissy27
8. jún 2020

@vaneschcezistit21 na gyndu som sama chodila od 16, aj atk mi bez problémov predpísala a nemyslím si, že je to teraz inak. Akurát v prípade tehotenstva u mladistvej je lekár povinný informovať rodičov. Najlepšie ak zavoláš priamo do vybranej ambulancie a spýtaš sa priamo ich.

vaneschcezistit21
autor
8. jún 2020

@amelia000 v ktorom roku prosím? 😊 lebo sa to menilo ..

vaneschcezistit21
autor
8. jún 2020

@amelia000 Ďakujem a rodičia to zatiaľ nevedia len dnes som to zistila 😂

kristiii
8. jún 2020

@vaneschcezistit21 myslím, že teraz to veľmi záleží od konkrétneho lekára, ale po správnosti asi od 18. Mne to síce hlava nebere, ale čo už. Normálne tam zájdi a spýtaj sa, či ťa vyšetrí

deti95060810
8. jún 2020

@vaneschcezistit21 potešia sa...😉

veronikaszabova
8. jún 2020

@amelia000 ja v 16 🙂

veronikaszabova
8. jún 2020

@vaneschcezistit21 a ty este nie si plnoleta, ked to riesis??
Lebo na margo tvojich diskusii - dieta je planovane.

vaneschcezistit21
autor
8. jún 2020

@veronikaszabova ano je plánované..A som neplnoleta..či to môžu len dospelé?😄

vaneschcezistit21
autor
8. jún 2020

@vaneschcezistit21 A kedy prosím? V akom roku..Lebo tuším sa to rokami pozmenilo ..dik

veronikaszabova
8. jún 2020

@vaneschcezistit21 nie, nemusia len plnolete.
Len plnolete zeny maju urcite zazemie, nieco nasetrene, byt/dom...

vaneschcezistit21
autor
8. jún 2020

@veronikaszabova aj ja mám 😊

loginexistuje
8. jún 2020

@vaneschcezistit21 kolko mas rokov ? ja viem ze napr v ruzinove vyzaduju pritomnost rodica do 18 rokov ako mozno by som oslovila mamu nech ta vezme k svojmu gyn

jaskolka
8. jún 2020

Vyžaduje sa podpis zákonného zástupcu, a u gynekológa plus aj podpis dohody o poskytnuti zdravotnej starostlivosti, čiže musí s tebou ísť rodič. A skutočne si neviem predstaviť, že by dievča pod 18 cakalo planovane dieťa. Nič v zlom, ale sama si ešte oficiálne dieťa, do 18 za teba zodpovedaju rodičia, toľko k tvojmu plánovaniu tehotenstva, čiže zrejme už pracuješ na plný úväzok, máš vlastný byt, zarábas, máš stabilného partnera, super úspory. .. Keďže "máš už vlastne zázemie" ach jaj....

s_a
8. jún 2020

V prvom rade si si mala naplánovať prvé preventívne vyšetrenie u gynekológa a až potom dieťa

vaneschcezistit21
autor
8. jún 2020

Pane bože tu už sa nikto nemôže na nič opýtať lebo sa každý stará ..V prvom rade by sa mal každý starať o svoj život až potom o druhý ..Ďakujem za primitívne odpovede😊

lucyluv
8. jún 2020

Ja som bola v 17 uplne sama bez problemov

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amelia000
8. jún 2020

@vaneschcezistit21 v takom roku, ze ty si bola este velmi malicka 🤣 no nic tak zodvihni telefon a volaj ci ta zoberie aj bez rodica a budes to mat na 100% iste.
@ptmt1011 mozno to chce pre rodicov ako prekvapko, ze az s fotkou zo sona :D

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katarinka89
8. jún 2020

@vaneschcezistit21 ale ale....trošku rešpektu a úcty k starším a skúsenejším ženám by si mala mať. Sebavedomie ti nechýba, keď nechceš, aby niekto rozoberal tvoje súkromie TAK TO TU NEZVEREJNUJ ! ABY SI NEMALA DOVOD UTOCIT HOLKA.

korunka1
8. jún 2020

@vaneschcezistit21 sa mi páči,aka si hustá. Len či budeš taká aj ked to so stiahnutou ritkou budes vravieť rodicom.
Mimochodom,primitivne odpovede...ale vygooglit si povinnosti a prava v zdravotnej strarostlivosti...nato už taká dospela nie si

kristiii
9. jún 2020

Bože baby dajte jej pokoj, úcta by snáď mala byť obojstranná, bez ohľadu na vek. Ja som tieto kecy vždy neznášala. Možno má holka lepšieho frajera a bude lepšia mamina ako kopa dospelých žien. A možno nie, ale na to sa tu nepýtala. Inak je to s tými vyšetreniami fakt blbosť, ja som si bola dať v 17-tich v pohode sama predpísať antiku, keby som to vtedy mala riešiť s mamou, tak som v tom veku možno tiež tehotná 🙈

kristiii
9. jún 2020

A ešte k tým vyšetreniam, moja mama pobehala s mojim synom aj so synovcami kopec doktorov, aj odborných a v živote s tým nebol u žiadneho problém, takže je to asi naozaj prudko individuálne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre