Ahojky. Mám otázku som v 29tt a chcem sa spýtať ci si môžem dať pohár červeného vína či to neškodí plodu. Čítala som ze niekto píše ze škodí a niekto píše sa môže ze to nie je veľké množstvo. Akože ja nepijem vôbec len som tak dostala chuť na trochu vína. Ďakujem vám za odpovede
Ja by som si nedala. Pre kus potešenia by som neriskovala FAS.
@lilla23 nie, nikdy by som neužila alkohol v tehotenstve
daj si ribezlovy dzus, ci stavu z cucoriedok...alkohol ti teraz fakt netreba☹
Dať si môžeš čokoľvek 😏 ak nepijes vôbec, tak si daj pre chuť toto:
https://www.zdravevina.sk/sk/cervene-18
Odkedy viem ze som tehu (5tt) alkohol som si nedala ani glg ani neplanujem takze za mna nie.
Vinea červená 😅chutí ako červene víno tak môžeš si dať. Ja na nej fičim po pôrode mňam
Sused robi nahradneho rodica a mali prednasky o fetalnom alkoholovom syndrome. Hovoril mi, ze nikdy v zivote si nedajte ani glg alkoholu v tehotenstve, ani keby co vam kto vravel. Tie deti, co ma v starostlivosti, maju poruchy ucenia a koncentracie, poruchy rastu, tiky... pozeraju napriklad na neho, on im cosi hovori a na ociach vidi, ako keby boli nadrogovane, nevnimaju... hroza. Dufam, ze neni myslena vazne tato otazka
Fakt nevydrzis pre zdravie bábätka bez alkoholu? Je to len 9 mesiacov, ale veľmi dôležitých 9 mesiacov
Ako nechápem tie čo tak s kľudom píšu že nech si das, je tu riziko FAS a sú to potom ťažké škody na dieťati
@lilla23 nevydrzis? Stoji ti to za to? Baby co nepiju alkohol a prisli o deti v tehotenstve by ti vedeli rozpravat o zodpovednosti. Velmi sa o tom nehovori, ale okolo seba vidim deti zjavne poskodene tymto slovenskym tolerantným postojom k alkoholizmu. Skoda ze nie sme rovnako tolerantni k tomu ked niekto pit nechce...
Ja by som si nedala. Akurat vcera som vravela muzovi ked si dal pivo ze ako by som si dala vino ale som v 9m pôste🙈ale dala som si glg z jeho piva len tak na chut a fakt si nemyslim ze glgom by som malej uskodila. Ale pohar vina by som si nedala
ja som teda vinna mucha ale v tehotenstve som si nedala ani glg 😊
Dvakrat som bola tehotna a ani raz som si nedala ani kvapku, hoc som mala na pohar cerveneho neraz chut. Takze zakazat ti to nik nemoze, ale neodporucam, nestoji to za to.
Nie
Neviem... Je to len 9 mesiacov. Sú ženy čo tých 9 mesiacov prelezia v nemocnici s nadvihnutou panvou, v čase pandemie, bez návštev, kľudne aj so starším dieťaťom ktoré celé mesiace nemôžu objať.. Takú obetu musia vydržať a zvládnuť pre zdravie bábätka v brušku.
Nerozumiem prečo by niekto pil alkohol v tehotenstve, prečo by sa to nedalo tú chvíľu v živote vydržať. To je to najmenej čo pre to malé môžeš spraviť.
NIE... Nám aj na VŠ na toxikológii hovorili, že neexistuje žiadna konkrétna hodnota množstva alkoholu, ktorá spôsobí fetálny alkoholový syndróm. Neexistuje žiadne množstvo, ktoré by bolo pre bábätko bezpečné. Je to lotéria, hazard... Ani glg, proste nie.
@babulkomale tiež som názoru že počas tehotenstva ani kvapku a aj keď si bežne dám pohár vína tak počas tehotenstva ani glg. Jedna známa pila dosť často pohár červeného počas celého tehotenstva. Neviem či si teraz spojila 2 a 2 že jej dieťa má možno práve kvôli tomu popíjaniu alergie a intolerancie hádam všetkého druhu a skoro nič nemôže zjesť.😟
Nikdy ani glg.Bud rada že je zdrave vo vývoji.Ved sú aj nealko nahrady ked už tak túžiš po pohári vína.Aj červena hroznova Vinea.Ale alkohol nikdy počas tehotenstva čista otrava.A nehovoriac o tom ked sa narodi môže mať nejake následky.
@dilino no to by malo dost vela deti nejake nasledky. Hlavne ked kopec zien ani netusi ze su tehotne a daju si nieco hned na zaciatku,.co je ovela horsie ako jeden pohar v neskorsom stadiu. Nikdy som pocas tehotenstva nepila,.ale viac ako ten jeden pohar uskodi babatku stres a neustale sledovanie sa.
@lilla23 Alkohol v skutocnosti ohrozuje babatko najviac v 3. trimestri, lebo vtedy sa mu najviac vyvija mozog. Takze nedala by som si urcite.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lilla23 jeden pohar urcite neuskodi.