Mali ste niektorá problém so skracovaním krčka v tehotenstve?

janulla77
19. sep 2019

Ahojte babule chcem sa Vás opýtať či máte niekto alebo mal niekto problém čo sa týka skracovanie krčka ☹️ som v 25 tt a mám skrátený krčok 3,3mm a bojím sa ako to ďalej bude. Za každú odpoveď poprípade radu Ďakujem ♥️

andreal1
19. sep 2019

Ahoj 3,3mm nieje az tak velmi zlé. Zachovaj hlavne kludovy rezim hore nohy oddychovat nechodit vela po schodoch a daj sa do pohody. Ja som mala v20tt 3mm a teraz tri tyzdne do porodu ho mam akokeby som ani tehotna nebola zavrety na sto zamkov 😅

janulla77
autor
19. sep 2019

@andreal1 A mala si ho až tak do teraz? Už sa ti vôbec neskracoval.Ja som mala minulú poradňu 3,5mm a dnes mi namerala 3,3 tak som sa aj zľakla. Popravde ti poviem že sa bojím aj chodiť 😀 a ako sa poznám budem tŕpnuť zas do ďalšej poradne 😒

andreal1
19. sep 2019

@janulla77 ja som mala na pohotovosti 3mm a o dva tyzdne som mala poradnu kde bol tiez 3mm.. povedali mi ze na sitie to nieje ze mam iba dodrzovat kludovy rezim.. myslim ze ho mozes mat uplne rovnaky a ten 0,2 rozdiel moze byt povedzme ultrazvukom alebo ak ti ho merali palpacne tak to je nepresne.. no a teraz na poslednej poradni som mala krcok 4,3mm... je pravda ze von chodim iba so psom alebo krstnym synom nenahlim sa nikam ale nikto za mna nenavari ani neuprace cize niesom iba priputana na lozko. 😊

777januska777
19. sep 2019

No ja som s krckom mala problémy pri prvom aj teraz pri druhom tehotenstve. Dôležité je aby si sa moc nekrčila (napríklad umývanie podlahy, vysávanie) nedvíhala ťažké veci (dieťa, nábytok) atď. Ležať by si mala s panvou vyššie ako máš trup. Najlepšie je podložiť na noc jednu stranu postele a tak spať. A snažiť sa čo najviac oddychovať, avšak stále je to ok, kým sa nezačneš otvárať ja som 2 mesiace bola otvorená na 1 cm a to teda už potom bol iný kľudový režim (len ležať a ísť tak max na záchod a do sprchy) 🙂

janulla77
autor
19. sep 2019

@andreal1 Takže dúfam že to bude v poriadku bo na lôžku byť pripútaná byť nechcem stále keďže ani mne nemá kto uvariť a upratať 😄. A ešte sa ťa chcem opýtať že či si mala neake bolestí . Ja zatiaľ chvála Bohu nie ..

janulla77
autor
19. sep 2019

@777januska777 fúha no tak to hádam nie a bola si aj v nemocnici a pociťovala si to neako myslím či si mala bolesti ... Ja zatiaľ nie.. a normálne si bábätko donosila a to ťa ani nezošivali.. No ja sa tohoto strašne bojím 😣

monro
19. sep 2019

Nikdy som nemala krcok v tehotenstve dlhsi ako 2,5 cm. Nikto sa nad tym nepozastavoval. A zmena 0,2 cm moze byt aj chyba merania.

777januska777
19. sep 2019

No pri prvom tehotenstve som cítila, že sa otváram, to sú také tlaky a bolesti v krížoch niečo ako menštruačné bolesti. Teraz pri druhom tehotenstve som iba cítila taký trošku tlak v krížoch, ale len také pichanie, tak mi hneď napadlo, že to bude krčok (toto bolo také jemné), ale nemyslím si že každá, žena to cíti, niekedy to skracovanie krčka žena ani nepostriehne. Ono keď sa ti uvoľňuje krčok a ty budeš dodržovať tento kľudový režim, tak sa ti nemá pravdepodobne čo stať. Lebo krčok môže byť slabší. Problém by bol keby si mala aj tlaky v maternici (kontrakcie), preto je dobré užívať magnézium, ktoré maternicu upokojí. No v nemocnici som ležala týždeň a potom som ležala doma a úplne v pohode to bolo, keďže kontrakcie som nemala a na krčok nebol kladený tlak, takže sa aj zosilnoval. 🙂

monro
19. sep 2019

teda, hovori sa tu o centimetroch, nie 3,3mm ako je napisane. Lebo to by bolo ozaj kratke.

777januska777
19. sep 2019

A nie nezosivali má ani nič, drobca som pekne donosila teda dolezala 😀 čo viem zosivaju tak na začiatku tehotenstva, keď je to fakt že riziko. Ty to máš ok, len sa musíš viac šetriť. Do domácnosti zapoj aj muža a aj celú rodinu a bude to ok.

janulla77
autor
19. sep 2019

@monro no mňa to tak preto vzalo bo Dr mi povedala že keby bol krčok skrátený na 2.5mm že je tam riziko predčasného pôrodu tak som sa zľakla.. a to viac keď v 20 tt som mala 3,5mm potom som bola na vyšetrení v Za to som bola 24ttkde mi nameral 3,8mm a za týždeň na to som mala poradňu (dnes) u svojej Dr kde som v 25 tt a už mám 3,3mm . 😒

janulla77
autor
19. sep 2019

@monro áno o cm len v tehu knižke mám MM tak som sa toho lapla 🙂

monro
19. sep 2019

@janulla77 Tak ked mate 35mm je to uplne v pohode.

norikaro
19. sep 2019

@janulla77 zase to tak nehrot, 35mm je uplne je uplne v pohode, ja som pri oboch deckach nemala viac ako 2,5 cm a ziadny potrat ani skorsi porod nic 🙂 Uplna pohoda, tehu som si uzivala, ked som bola vo vysom stadiu tak opatrnejsie ale ja som este v 8mes. soferovala :D

janulla77
autor
19. sep 2019

@norikaro Ďakujem teda za povzbudivé slová 🙂 ja som sa len prelakla toho možneho rizika predčasného pôrodu. Odkedy mi to povedala a ešte po dnešku keď mi namerala menej tak som bola stoho hotová... A to si mala až do pôrodu toľko 2,5 CM každopádne už som kludnejšia a budem si užívať každý deň 😊

andreal1
19. sep 2019

@janulla77 ahoj bolesti som mala take normalne pichanie atd ale pripisujem ich celkovo tehotenstvu a nie skracivaniu krcka. Som rada ze si kludnejsia urcite to nieje zle a babo si vychutnas az v termine 😉😆

janulla77
autor
19. sep 2019

@andreal1 termín mám 1.1.2020 tak dúfam že to tak aj bude 😆

rata
19. sep 2019

@janulla77 To máš dobrú dĺžku krčka, ja som v 20tt s dvojičkami nastúpila do nemocnice s krčkom 1,3cm, v 26tt som mala už len 0,5 cm a vydržal ešte ďalších 6 týždňov nehovoriac o tom, že som už od 20tt bola aj otvorená.

janulla77
autor
19. sep 2019

@rata a to ti vydržalo až do pôrodu rodila si ako si mala alebo skôr si šla 😔

rata
19. sep 2019

@janulla77 Porodila som v 31tt, pre lekárov zázrak, že ten krčok vydržal v takom stave 11 týždňov.

janulla77
autor
19. sep 2019

@rata a všetko v poriadku aj detičky sú dúfam v poriadku ... A ešte dvojičky teda klobúk dole ♥️

miska461
19. sep 2019

Mne minulý týždeň namerali od 2,3-2,7 cm a necelé dva týždne pred tým som mala 3,2 cm,teraz som v 24 tt ,ale si myslím,že to bude sedavim zamestnaním..no a samozrejme teraz oddych a len nevyhnutné práce doma

janulla77
autor
19. sep 2019

@miska461 ja som sedavé zamestnanie nemala práveže .. no teraz musíme viac oddychovať a dúfať že všetko bude v poriadku 😊 a tvoj Dr ti nič nepovedal mne len že mám byť v kludnom režime.

miska461
19. sep 2019

@janulla77 ja žijem v Taliansku a chvála bohu hneď ako sa mi to prejavilo ma nechala doktorka na predčasnej materskej, veru len to mi povedala,že mám oddychovať a ale zase nie celý deň ležať ,že mám robiť len nevyhnutné veci a budúci piatok mám ďalšiu kontrolu tak dúfam že to bude lepšie

janulla77
autor
20. sep 2019

@miska461 to dúfam aj ja držím palce ja mám kontrolu až 17.10 tak budem trošku tŕpnuť. Potom daj vedieť ak nezabudneš ako ti to dopadlo 😊

miska461
27. sep 2019

@janulla77 ahoj moja, takže mám za sebou kontrolu a chvála bohu dopadla dobre 🤞 krcko je na 27 MM čo je už mimo ohrozenia, ale oddychovať musím ešte a hlavne žiadne ťažké veci a žiadne prechádzky atď.... takže som rada ☺️

janulla77
autor
27. sep 2019

@miska461 👌👌 tak to som rada že to dobre dopadlo 😊 . Tak nech to tak vydrží. A to vôbec nemôžeš ísť na prechádzku nič a nedali ti náhodou čipky utrogestan? Mne to dali tak som zvedavá 🙂

miska461
27. sep 2019

@janulla77 no bohužiaľ žiadne prechádzky....dala mi progesterón ako čipok...a to mám až do 37 týždňa si dávať ...tak dúfam, že všetko bude ok....ináč 28.10 mám ďalšiu kontrolu a tam mi povie či aspoň na plaváreň alebo niečo také môžem

janulla77
autor
27. sep 2019

@miska461 ja ešte môžem také malé prechádzky ja idem 9.10 na kontrolu tak som zvedavá potom ti dám vedieť ako som ja dopadla .... A koľko dlho užívaš tie čipky? A doma niečo porobiť môžeš či musíš ležať

angel993
27. sep 2019

@janulla77 mne sa začal skracovať krčok v 26tt, za týždeň sa skrátil o 0,5cm. V 30tt som už mala krčok 0,5cm a otvorená som bola na 1cm. Od 26tt som ležala v nemocnici a vydržali sme do 36+4. Tie tri mesiace som poctivo odležala. Ty to máš v pohode, pokiaľ sa ti nebude veľmi skracovať určite sa prechádzaj, aby si vládala pri pôrode. Ja som vládala akurát vytlačiť bábätko a potom som odpadla. Týždeň ma dávali dokopy v nemocnici.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre