Ahojte babule chcem sa Vás opýtať či máte niekto alebo mal niekto problém čo sa týka skracovanie krčka ☹️ som v 25 tt a mám skrátený krčok 3,3mm a bojím sa ako to ďalej bude. Za každú odpoveď poprípade radu Ďakujem ♥️
@janulla77 ja som mala na pohotovosti 3mm a o dva tyzdne som mala poradnu kde bol tiez 3mm.. povedali mi ze na sitie to nieje ze mam iba dodrzovat kludovy rezim.. myslim ze ho mozes mat uplne rovnaky a ten 0,2 rozdiel moze byt povedzme ultrazvukom alebo ak ti ho merali palpacne tak to je nepresne.. no a teraz na poslednej poradni som mala krcok 4,3mm... je pravda ze von chodim iba so psom alebo krstnym synom nenahlim sa nikam ale nikto za mna nenavari ani neuprace cize niesom iba priputana na lozko. 😊
No ja som s krckom mala problémy pri prvom aj teraz pri druhom tehotenstve. Dôležité je aby si sa moc nekrčila (napríklad umývanie podlahy, vysávanie) nedvíhala ťažké veci (dieťa, nábytok) atď. Ležať by si mala s panvou vyššie ako máš trup. Najlepšie je podložiť na noc jednu stranu postele a tak spať. A snažiť sa čo najviac oddychovať, avšak stále je to ok, kým sa nezačneš otvárať ja som 2 mesiace bola otvorená na 1 cm a to teda už potom bol iný kľudový režim (len ležať a ísť tak max na záchod a do sprchy) 🙂
@777januska777 fúha no tak to hádam nie a bola si aj v nemocnici a pociťovala si to neako myslím či si mala bolesti ... Ja zatiaľ nie.. a normálne si bábätko donosila a to ťa ani nezošivali.. No ja sa tohoto strašne bojím 😣
Nikdy som nemala krcok v tehotenstve dlhsi ako 2,5 cm. Nikto sa nad tym nepozastavoval. A zmena 0,2 cm moze byt aj chyba merania.
No pri prvom tehotenstve som cítila, že sa otváram, to sú také tlaky a bolesti v krížoch niečo ako menštruačné bolesti. Teraz pri druhom tehotenstve som iba cítila taký trošku tlak v krížoch, ale len také pichanie, tak mi hneď napadlo, že to bude krčok (toto bolo také jemné), ale nemyslím si že každá, žena to cíti, niekedy to skracovanie krčka žena ani nepostriehne. Ono keď sa ti uvoľňuje krčok a ty budeš dodržovať tento kľudový režim, tak sa ti nemá pravdepodobne čo stať. Lebo krčok môže byť slabší. Problém by bol keby si mala aj tlaky v maternici (kontrakcie), preto je dobré užívať magnézium, ktoré maternicu upokojí. No v nemocnici som ležala týždeň a potom som ležala doma a úplne v pohode to bolo, keďže kontrakcie som nemala a na krčok nebol kladený tlak, takže sa aj zosilnoval. 🙂
teda, hovori sa tu o centimetroch, nie 3,3mm ako je napisane. Lebo to by bolo ozaj kratke.
A nie nezosivali má ani nič, drobca som pekne donosila teda dolezala 😀 čo viem zosivaju tak na začiatku tehotenstva, keď je to fakt že riziko. Ty to máš ok, len sa musíš viac šetriť. Do domácnosti zapoj aj muža a aj celú rodinu a bude to ok.
@monro no mňa to tak preto vzalo bo Dr mi povedala že keby bol krčok skrátený na 2.5mm že je tam riziko predčasného pôrodu tak som sa zľakla.. a to viac keď v 20 tt som mala 3,5mm potom som bola na vyšetrení v Za to som bola 24ttkde mi nameral 3,8mm a za týždeň na to som mala poradňu (dnes) u svojej Dr kde som v 25 tt a už mám 3,3mm . 😒
@norikaro Ďakujem teda za povzbudivé slová 🙂 ja som sa len prelakla toho možneho rizika predčasného pôrodu. Odkedy mi to povedala a ešte po dnešku keď mi namerala menej tak som bola stoho hotová... A to si mala až do pôrodu toľko 2,5 CM každopádne už som kludnejšia a budem si užívať každý deň 😊
Mne minulý týždeň namerali od 2,3-2,7 cm a necelé dva týždne pred tým som mala 3,2 cm,teraz som v 24 tt ,ale si myslím,že to bude sedavim zamestnaním..no a samozrejme teraz oddych a len nevyhnutné práce doma
@janulla77 ja žijem v Taliansku a chvála bohu hneď ako sa mi to prejavilo ma nechala doktorka na predčasnej materskej, veru len to mi povedala,že mám oddychovať a ale zase nie celý deň ležať ,že mám robiť len nevyhnutné veci a budúci piatok mám ďalšiu kontrolu tak dúfam že to bude lepšie
@janulla77 mne sa začal skracovať krčok v 26tt, za týždeň sa skrátil o 0,5cm. V 30tt som už mala krčok 0,5cm a otvorená som bola na 1cm. Od 26tt som ležala v nemocnici a vydržali sme do 36+4. Tie tri mesiace som poctivo odležala. Ty to máš v pohode, pokiaľ sa ti nebude veľmi skracovať určite sa prechádzaj, aby si vládala pri pôrode. Ja som vládala akurát vytlačiť bábätko a potom som odpadla. Týždeň ma dávali dokopy v nemocnici.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj 3,3mm nieje az tak velmi zlé. Zachovaj hlavne kludovy rezim hore nohy oddychovat nechodit vela po schodoch a daj sa do pohody. Ja som mala v20tt 3mm a teraz tri tyzdne do porodu ho mam akokeby som ani tehotna nebola zavrety na sto zamkov 😅