Zistenie tehotenstva až pri prvých pohyboch plodu

11. júl 2024

Ahojte mamy, pripadne lekárky, sestričky.
Posledné dni cítim akoby pohyby bábätka. Poslednú ms som mala minulý mesiac. Ja zvyčajne nepociťujem pohyby čriev. Ale je to každý deň a viac jrat počas dňa. No nič, povedala som si teda, že počkám. Ms som mala 9.6 a tak som si dnes kupila pre istotu test nech viem, že sú zo tie čreva.

babovka2321
11. júl 2024

A teda test bol pozitivny?

autor
11. júl 2024
babovka2321
11. júl 2024

Wau, gratulujem, tak to musi byt potom asi sok.

michaela329
11. júl 2024

Som v 10tt a pohyby teda ešte necítim 😃 Gratulujem, ale To je moc skoro. Teraz je embryjko asi 1-2mm. Mozno si citila len reakcie maternice na zmeny.

basska_b
11. júl 2024

To babatko je velke asi 1 cm, takze jeho pohyby asi necitis, ale mne sa v prvom trimestri spomalilo travenie a naduvalo ma. Tak to moze byt priznak

autor
11. júl 2024

Áno, skoro som okoktavela... . Nie ze by som nevedela ako vznikajú deti, mame už 2 a druhé bude mat 14 mesiacov teraz. Síce sme o treťom žartovali ale takto skoro sme s tým nerátali. Druhe sa nám podarilo až po 2,5 roku - asi zaberali u MBA kojenie ako antikoncepcia 😁 Dokonca som bola u dr ci všetko ôk a povedal ze vážne to kojenie môže otehotnenie u niektorých žien brzdiť.

autor
11. júl 2024

@babovka2321
Poriadny! Fakt som myslela, ze mi to šibe a povedala si, vyhodené peniaze za test 🙈😅 A ono nie...

babovka2321
11. júl 2024

No ak su to uz seriozne pohyby, tak bohvie, v ktorom tyzdni uz budes 🙂

autor
11. júl 2024

Ďakujem baby 🙂. Ja viem ze teoreticky by malo byt mini, ale sesternica to zistila az začiatkom 6 mesiaca. Každý mesiac krvacala uplne normalna ms, až ju začalo bolieť brucho. Ledva sa vymotala potom z ordinácie. Ďalej kamosky znama dokonca až v 8 mesiaci, tiez ze to ma pohyby čriev a kúpila permanentku do fotka lebo ze je bachrata.
Tak preto ten barov, ci sa toto niekomu realne stalo. Keby mi dr povie, že som už v 5 mesiaci, neviem ci by ma aj kriesit nemusela potom 😄.

blacki
11. júl 2024

Môže sa to stať. Aj ja som druhé tehotenstvo zistila až keď mi rástlo brucho. Tiež riadny šok, doktor určil už štvrtý mesiac a povedal,že to najkritickejšie obdobie už mám vlastne aj za sebou 😁

autor
11. júl 2024

@basska_b
no dúfam, že to bude len nadúvanie. No je to vždy len na ľavej strane. Tak bol aj druhý zo zaciatku uložený.

babovka2321
11. júl 2024

Ja kazdopadne zavidim tehotenstvo, ktore si zena ani nevsimne. Najhorsie obdobia mojho zivota boli prave tehotenstva, neexistuje, aby som o nich nevedela.

autor
11. júl 2024

@blacki
no práve, že by som si to veľmi nevšimla. Po druhom porode som počas kojenia čosi pribrala a brucho mi ešte ostalo. Z toho vzdy schudnem naposledy. Takže som fakt neriesila. A citila si už aj pohyby? Ja pri prvom už áno.

autor
11. júl 2024

@babovka2321
Aj jedna kamarátka mi povedala, ze deti by mala aj 5, krby nemusi byt tehotna. Pri každom mala problémy ale potom vsrtko v pohode. Ja som mala "len" kŕčové žilu a tehu cukrovku, takže dalo sa.

blacki
11. júl 2024

Pohyby som necítila ešte. Ale bola som strašné unavená,všade som len spala a bolo mi nanič. Ale ms som mala,tak som to pripisovala asi nejakému vírusu alebo čo. Ale jak som začala mať natesno pás na rifliach,tak som si to dala dokopy. Ešte mi muž brblal,čo vymýšľam,že nemusí sa hneď mne štát to,čo píšu na googli 😂 a prišla som od doktora a je to tam 👍🏻

petronela1985
11. júl 2024

Pohyby to zrejme nebudú, to máš aj na viacrodičku velice skoro. Ale každopádne gratulujem.

autor
11. júl 2024

@blacki
vidíš? Presne! ja som si tiež obliekla včera jedny kratasy a vravím si - krucinal, ved tie v sušičke neboli, prečo má ten pas tak tlači. A za ako dlho si to rozdychala?
My sme o treťom najskôr žartovali, potom skúšali. A keď som začala s dvoma deturencami s 40 horuckami a dnešným kašľom, zrusila som to tretie. Povedala som mužovi, ze teda radsej nie, ale keby sa stalo náhodou tak ho prijmeme s láskou. Povedal dobre a áno, keby tak sa budeme tešiť.
Ale aj tak som mierne mimo. Včera som sa rozhodla definitívne odstrániť male veci...

blacki
11. júl 2024

Ja v pohode,u nás to bolo druhé a to sme plánovali,takže ja som s tým bola ok. Len mužovi to akosi dlhšie trvalo sa zmieriť s tým,že si ani neužil to snaženie sa 😂 rýchlo sme to všetkým povedali,keď už to začalo byť na mne vidno a muž zabudol to povedať svokre 🤦🏼‍♀️ tá sa to dozvedela ráno v samoobsluhe od cudzích ľudí,ktorým to oznámila dcérka v skolke

autor
11. júl 2024

@petronela1985
Ďakujem. Viem ze skoro, len ma fakt mäta predstava, že to fakt mohol byt už vyšší mesiac. Pri oboch tehu som mala cukrovku.

autor
11. júl 2024

@blacki
😂 no a preto my budeme dlho zatĺkať i keď nežijeme na SK. Ale starsi ma 5 rokov a nepovie len čo nevie. Svokra v pohode, ci bola urazene 😁?

blacki
11. júl 2024

Pozerala s otvorenou hubou a tvrdila,že to je asi nejaký omyl,ale potom sme jej to potvrdili teda a už sa tomu len smiala,že teda takúto novinu si z obchodu ešte neodniesla .. ona je v pohode,neuráža sa za hovadiny

blacki
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
11. júl 2024

@blacki
tak to je super svokra 🙂. Keby sa toto stane môžem mame, bola by brutalne teatralna, ze su mi prednejsi vsetcia ostatní a bla bla 😁.

blacki
11. júl 2024

Tak neboj sa,každýa svoje muchy,ani ona nie je dokonalá. Ale ani ja,takže som rada,že je taká aká je,radšej sa nestazujem

blondinka95
11. júl 2024

Wow to teda je šok. Som zvedavá v akom štádiu si 🙂 určite napíš. Držím palec

deti95060810
11. júl 2024

ja som necítila vôbec nič... žiadne príznaky... 15 tt

čítala som štatistiku, ktorá hovorila že v Nemecku sa ročne narodí 100 detí matkám ktoré vôbec nevedeli že sú tehotné... veriť - neveriť...🙄

lienka.7
11. júl 2024

Pohyby cítiš tak okolo 19tt. Kamoska cítila už v 17tom tt. Cize si pomaly v 5tom mesiaci?
Asi vieš, kedy si mala sex, nie?

simik22
11. júl 2024

@lienka.7 to čo za hlúpy komentár? Ľudia sexuju len za účelom plodenia deti?

zuzkacik4
11. júl 2024

Keby si bola vo vyssom stadiu tehu, nemas takto silno pozitivny test, nakolko vo vyssom stadiu sa zacne hcg stabilizovat a postupne klesat...takze si nemyslim, ze to, co citis, su pohyby.... v kazdom pripade gratulujem a drzim palce, nech vsetko prebieha ako ma 🍀

blonde_bella
11. júl 2024

@babovka2321 presne 😂😂😂 mám to rovnako 😂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre