Včera som pila víno a dnes som zistila, že čakám bábätko

11. apr 2022

Ahojte žienky. Pred 9 mesiacmi sme prišli o bábätko. MA. Odvtedy sme tomu dávali voľný priebeh, nič sa nedialo, ale aj tak som pre istotu brala Femibion. Pred pár dňami sme mali doma oslavu a dala som si víno. Menštruácia mi meškala druhý deň, ale u mňa nič neobvyklé. Dala som si tak 3 hlty a potom to môj synovec nechtiac vylial na stôl, tak som viac nepila. Včera som však ešte prišla k švagrinej a u nej si dala večer ešte 1 deci. Naozaj viac nie. Predtým som nepila žiaden alkohol. Dnes som si robila test a tam riadne ||. Málokedy si vôbec alkohol dám a teraz je to ako na potvoru. Veľmi sa bojím. Čítam kadejaké články, že teraz je to pre bábo najviac nebezpečné. Upokojte ma prosím. 😔

simoncelka2022
11. apr 2022

Nebojte sa.
Aj ja som pila víno dokonca skoro celú fľašku, netušila som že som tehotná.
Teraz som v 17 tt všetko je v poriadku
Prvé 3 týždne sa nič nestane.

martinka13
11. apr 2022

Urcite sa ničoho nemusíš báť. Veľa žien zistilo až pár týždňov po meskani menštruácie, že sú tehotné. Nie každý si robí test "9 DPO" ako podaktoré žienky tu na koníkovi. Bud v kľude. Pekné tehotenstvo a zdravé bábätko prajem.

otvorena
11. apr 2022

Ha noo ,ja som na Silvestra za večer vypila víno celé červené 🤷😅a za pár dní som na to prišla

zooeynka
11. apr 2022

....ved este ani nemate s buducim dietatom spolocny krvny obeh. Boze, kolko fetaciek porodi zdrave dieta a ty stresujes za trochu vina, ktore je mimochodom zdrave (cervene vino mi gyne sam odporucil pit pocas tehu kvoli zelezu, samozrejme par hltov, nie 3 deci denne...)

dada0902
11. apr 2022

Mne sa tiež tak stalo ze keď som nevedela tiež sme predtým niečo oslavovali 🤭

autor
11. apr 2022

Bojím sa hlavne preto, že sme prišli o to bábätko predtým. Tiež som vtedy nevedela,že čakám bábo a dala som si panadol, veľa som športovala. Potom som si len vyčítala, že čo ak by som neurobila toto, tamto.
Ale ďakujem vám za reakcie. Trocha ste ma upokojili. 🙏

evkamotka
11. apr 2022

Ja som d n pred zistenim oslavovala birmovku (ako birmo mama) 52kou hruskovicou. Syn je zdravy. Myslim ze ten alkohol sa berie tak, ze je skodlive dlhodobo popijat

lucilaines
11. apr 2022

Ani panadol, ani sport, ani vino hoci by si vypila vcera aj tri pohare tvojmu babatku neublizia. Uplne chapem, ze sa bojis, ale ty za to co sastalo nemozes a nijako to neovplyvnis. Prist o babo v prvom trimestri je bohuzial velmi caste a nie je to tvoja vina. Musis sa trocha ukludnit, lebo do konca tehotenstva sa zblaznis od strachu a stresu. Drzim palce.

jolikaa
11. apr 2022

Chcem ta trochu upokojit, mala som nieco podobne a jedna dobra gynekologicka mi povedala, aby som sa upokojila,lebo prve tyzdne tehotenstva nie je krvny obeh matky a plodu prepojeny. Vtedy je malicke este vyzivovane zo zltkoveho vaku,tak sa k nemu alkohol nedostane. Snaz sa upokojit a mysli na to,ze to bude dobre.

beata_k
11. apr 2022

Upokojim ta. Este nemate spojenu obehovu sustavu. Nic sa mu nestane. Drzim prst 🙂

akbara77
11. apr 2022

Sorry asi ti sibe

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denden77
11. apr 2022

ja som otehotnela na Vianoce, po ktorych nasledoval Silvester a moje narodeniny.. tak si to vies predstavit 😁 klidek 🍀😊

enusamt
11. apr 2022

Predpokladam, ze ranne tehotenstvo.. Az po 6tt je dieta prepojene pupocnou snurou.. Takze alkohol sa k nemu nedostal 🙂

veronika3110
11. apr 2022

Nič sa nestane, ja som do 6 tt (nevedela som, že som tehotná) takisto pila vínko s manželom a na stavbe som vynášala 25 kilové cementy.. všetko je ok ...

beataxxx
11. apr 2022

Ty sa bojis kvoli 1 dcl vina? Kolko si myslis, ze sa z toho dcl mohlo dostat k plodu? Asi nic….ublizit mozu stresy, ktore si naozaj zbytocne vytvaras…

nevenka
11. apr 2022

Neboj nic, ja som kojila, MS mi meskala bezne, este som aj ochorela a brala lieky, antibiotika, predtym som si robila test a negativny. Potom prisli Vianoce, sli sme k nasim, ja som aj zabudla, ze ma prist MS. Dali sme si na Vianoce pripitok, potom sme prisli domov a na Silvestra som s muzom vypila flasku medoviny. Maleho som kojila uz len striedmo, takze v pohode. No a ked 3.1. stale MS nikde, urobila som test a bum, kolajnice. Dcerka bude mat 7 rokov, je zdrava, sikovna, inteligentna.
Kym zena nevie, ze je tehotna, akoby tehotna ani nebola, takto na zaciatku, myslim, to mi povedala teraz sestricka u kardiologa, ze mi odkazuje pan primar, lebo som nedavno panikarila kvoli liekom, zistila som, ze ovulacia sa mi posunula. Ale nic z toho nakoniec nebolo, len mi toto povedali, ze lieky brat a po zisteni tehotenstva by sme to riesili. Teda nie su to lieky vyslovene kontraindikovane, lebo aj take som uz brala, tak mi ich radsej zmenili, kedze ja neberiem HAK.

nevenka
11. apr 2022

@denden77 ja na Mikulasa, podla vypoctov a na Vianoce a este aj Silvester som stravila tak, ze som si dala proste. Ale nie vela, lebo som este kojila, ale aj tak 😅

brembo
11. apr 2022

Veď si nemala otravu alkoholom. Zbytočne sa stresuješ,bude to v poriadku. Nerieš to. Rieš dôlezitejšie veci,ako pár deci vína. Určite toho teraz budeš mať vyše hlavu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre