...neviem teda ake velke by malo byt brusko pro prvom tehu v prvom trimestri, no u mna je akosi vacsie ako mozno u vacsiny prvotehuliek...Ma niekto podobne skusenosti?
no ja som tiež mala vačšie bruško 😀 ale to pri druhom tehu a nakoniec tam boli dvaja 😉
Baby, ja čakám druhé dieťa, som v 8 tt, ale brucho mám ako v štvrtom mesiaci pri prvom tehotenstve. Zatiaľ som bola na UZV len zo spodu a bolo vidieť že som tehotná ale nič konkrétne. Fakt sa bojím či niečo nieje v poriadku. Mám ísť k lekárovi, alebo mám počkať na 18.6. kedy mám ísť na kontrolu? Fakt tam môžu byť dve bábätká?
Ahojte, ja som 15 tt a moja mama hovori, ze mam brucho ako v 6. mesiaci 🙂 Je to tym, ze som sa trosku rozjedla 😠 Hlavne ked mi byvalo zle, zistila som, ze je to hlavne od hladu, tak som nesetrila spajzu 😅 Ale uz mi nevolnosti presli a zacinam s "dietou". Do prace som si vzala namiesto peciva len jogurt a ovocie, tak uvidim, dokedy do vydrzim 😎 A je to tiez moje druhe tehu. Pri dcerke na mne este nebolo nic vidno, lebo nevolnosti som neriesila jedlom... PS: niekedy som mala brucho ako balon, lebo pri nevolnostiach ma aj hrozne nafukovalo + zapcha... no nic moc.
Mne doteraz kazdy hovori ze cakam dvojcata :D brucho mi vykuklo uz v 8tt a teraz v 16tt uz vyzeram tak original :D ale podla dr a sona cakam jedno babo ktore je zatial v absolutnom poriadku 🙂
no ja som v 12 tt a mi mi vidiet brucho,ale fakt ze riadne ked sa aj najem.rano ked vstanema vyprazdnim sa tak je normalne,ale ked sa opat najem,tak mi brutalne nafukne,tak asi to je len jedlom,ze je take nafukle nie?
ja som v 9tt a uz nezapnem ani jedny oblubene nohavice 😀. Nechápem že mi tak skoro brucho vybehlo, veď ešte mám celý mesiac čas aby som to v práci oznámila. Nedokážete si predstaviť aké náročné je zamaskovať to. Každé ráno stojím pred skriňou a "trápim sa" 🙂.
Ja som v 30tt a zapnem nastastie este skoro vsetky nohavice 😀 mne naopak hovoria ze mam male brusko 😀
No aj ja som v 30tt a niektori ludia si myslia ze som v 9 mesiaci hihi na 30tyzdnov mam zevraj velke brusko no ale od zaciatku som take mala a to je to najmensie coho by sa clovek mal obavat.V prvom mesiaci je clovek aj dost nafucany pretoze sa vsetko zacina menit...
ja som mala v 6tyzdni brusko ako v tretom mesiaci 😀 ked som bola v piatom, mysleli si, ze idem uz rodit. doktorka stale hladala druhe babo, ale bolo tam len jedno, aspon mal v com plavat 😀 😀
...tak ja mam pocit, ze rastiem kazdym dnom stale viac a viac... :D Ja som momentalne v 14 tt a teda rodina je tiez velmi prekvapena, ako mi brusko ryyychlo vykuklo :D Ale tak ma tesi, ze nie som sama 🙂 Hlavne nech je babo v poriadku 🙂
Presne, nech to mame vsetky zdrave!! Mne uz postupne uplne zmizli nevolnosti, tak som si vstupila do seba a zacala som jest menej kaloricke veci a viac sa hybat. Skusila som aj 5 km na bicykli a v pohode 😎 Len nohy trosku nasiroko pri pedalovani 😀 A cely vikend som makala ako fredka v domacnosti. Hned sa citim lepsie a brusko uz nerastie zo dna na den 😉
ahojte baby tak ja cakam tretie a musim povedat ze priprat som nepribrala ale brusko v 12 tyzdni mam vypuklejsie kao v predchodzich tehotenstvach.. 😀 😀 zatial som nerpibrala ani g; ale brusko dolu je gulate , podla vsetkych zainteresovanych dokokola pocnuc mojim gynekologom je to normal , po prvom tehotenstve uz je miesto vyrobene a brusko rychlejsie rastie.. na druhej strasne kazda sme ina, a hlavne kazde tehotenstvoje ine toto je moje tretie a zase je uplne ine.. 😉
@erikasadek jééééj erika ja ti boahoželám k otehotneniu to je super teším sa a prajem ti zdravé bábatko 🙂
@marianka79 ahoj dakujem je to necakane, ale predsa, dakujem ti.. 😉 casto som na teb amyslela zmizla si.. 😅 😢
ja naopak, 13tt 2deň pribrala som okolo troch kíl a bruško stále nikde, iba sem tam, keď ma zduje, ale inak som plochá ako latka, okrem pŕs, tie mám konečne ako žena. Môj problém je iba, že som každú chvíľku na záchode s plným mechúrom.... papám vkuse, len v poslednej dobe mám problém s tlakom, stále sa mi točí a bolí hlava... žiadne nevoľnosti, že by som rána alebo dni trávila tvárou v záchode, iba sem tam napínanie, alebo citlivejší žalúdok.
@erikasadek nie nezmizla som len mám vela povinností a nestíham tak kona ako predtým a veci s patkom sa vyriešili čo je super ak máš čas napíš mi IP ako sa máte... papa
tiež patrím k tým bruškatým 🙂 v podstate som asi celá akási trošku pufi. Prsia naliate, väčšie skoro o 2 čísla, pribrala som síce len kilo, ale žiadne nohavice už od 10 tt nezapnem kvôli brušku. Ale vôbec ma to netrápi, hlavne, že bábenko je OUKEJ a že sa mu u mňa páči 😎
Ahojte dievčence..No ja mam bruško až moc veľké na to,že som druho rodička..Podla sona som v 6tt,ale podla poslednej menštruácie,naliatych prsníkoch a veľkosti bruška to vyzerá na 15tt..Aj môj lekár je zarazený,ze kde bola menštruácia,keď babetko je malinke..Tak som bola v šoku...Ale pevne verím,ze všetko bude dobre..
@alien2603 ....neboj,ja som mala brušisko ako svet 😀 😀 ,v prvom trimestri som vyzerala ako v šiestom .mesiaci...nerieš to...teš sa na babatko... 😉 😉
Ahojte baby, od včera mám bolesti v podbrušku ako na krámy, je to normálne? K doktorke som objednaná až 15.8., takže ešte dosť dlhá doba.
neboj moja...na mne bolo hned vidieť, že som tehotna....na konci tehotenstva som bola ako jedna veľka guľa.....známa sestrička mi vravela,že malý bude isto vážiť cez 4 kg...a houby mal len 3200 g vraj som mala iba veľa vody v sebe...asi preto, že som jedla veľa melonov... 🙂..takže nerieš veľkosť hlavne že sa citiš fajn a babatko je v poriadku.....držím palce
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@alien2603 vacsinou to u prvorodicky v prvom trimestri nie je vidno,ale to individualne