Mile maminky, tehulky...
trapi ma jedna vec, min tyzden som bola u dokiho na UZV, bola som velmi v pomykove ked mi oznamil ze gestacny vak zodpoveda mojemu tt, ale nevidi srdiecko a mimi, vraj je tam tien, mam prist o dva tyzdne. Mate niekto skusenosti???? dakujem
@zuveru Ja už si presne nepamätám tie týždne,ale my sme prvý krát po pozit teste nemali nič,iba podľa krčka,uloženia maternice a vaječníkov dr.povedala,že tehu vyzerá že sme,ale že na sone neni vidieť ešte nič,potom na ďalšej kontrole za 1-2tt tam už gestačný vak bol,my sme mali dokonca dva,jeden ok a ten druhý taký divný,už si to presne nepamätám,ale tuším až na ďalší krát tam bola aj žubrienka mikotavá v tom jednom vaku 😉 ,tak som sa bála,že to bude vadiť ten druhý vak,ale dr.ma upokojila,že to neva,že ten zlý zanikne a druhému malému to vadiť nebude.Tak nám dala lieky a všetko bolo ok.Takže treba len počkať 😉 Náš drobec je tak týždeň na ultrazvuku pozadu oproti menzesu,takže možno aj vy ste mali ovulku inokedy než v strede cyklu a týždne nemusia vychádzať. Držím palce 🙂
mam s tym skusenosti...no nepotesili by ta....tak ti drzim palceky, aby to vsetko dobre dopadlo 😉
Dopadli sme supeeeer, vsetko je uplne OK, juchuuuuu
@zuveru ,ahoj ja som bola na sono tento tyzden 7+1 tt,tiez teraz cakam s tym istym vysledkom ako ty,dufam bude vsetko ok.ak sa mozem opytat v ktorom presne tt a dni si bola na sono?a po tych dvoch tyzdnoch ti sedi termin porodu s menzesom ci ste pozadu? 😕
@marcaradko ja som bola na sono v 7+2 a vsade pisu ze v 6Tt uz je vidiet srdiecko atd, som bola vyplasena, ver ze je to OK ja som to vnutri akosi citila ze budeme OK, hlavne ked mi poskocili este viac prsia a naplo brusko 🙂)))
@zuveru dakujem.no my uz jedneho drobca mame,ale pred nim som mala missed aboration (zamlknuty potrat) v 9tt,tak pre to som teraz viac menej vyplasena,ale velmi si ma potesila,kedze doteraz som citala vacsinou same negativne skusenosti.takze vsetko sedi s menzesom?
@zuveru ahoj chcem sa ta spytat som na tom podobne ako ti,,. bola som na ivf ket a dr, nic vcera nevidel na sone len gestacny vak ani zlte teliesko nic... tak mi zobral krv a hcg som mala 22 994 a stvrtok idem na utu, tebe tiez nic nevidel v 7tt? podla pm by som mala byt 8 a podla utz som 5+6tt dakujem za odpoved
ono rozmyslam kde je ta otazka... 🙂
mno ja som vedela presne kedy som otehotnela, tak som bola na 1utz a videl iba vak to bolo v 5tt. v 7 tt bol kontrolny utz a povedal ze nevidi ani plod ani srdce... bola som v soku, ale po dalsich dvoch tyzdnoch uz bolo vseeetko v pohode 🙂
@denulka85
@denulka85 ahoj, HCG mas krasne vysoke, urcite by som o cisteni ani len nerozmyslala. Kedy ti robili vklad? Ja som ratala tt od vkladu. Mne bolo v 3tt od vkladu uz vidiet gestacny vak, v 4tt uz aj plodik, zial vyvoj sa zastavil, bolo to vidiet aj podla klesajuceho HCG. Pokial ti neklesa, urcite s kyret nesuhlas.
@denulka85 mne sa stalo niečo podobné. V 7tt som bola na pohotovosť, lebo som mala špinenie. Na sone bol len plodový vak, plod bol nezobrazený. Šance mi dávali na menej než 20% a presviedčali ma, že bude lepšie to ukončiť skôr. Ja som odmietla hospitalizáciu a o týždeň som sa hlásila u svojho lekára. Urobil mi sono a bolo vidieť krásne dieťatko s bijúcim srdiečkom. Dnes som 10+6tt a všetko je v poriadku.
@denulka85 ja som 3tt po vklade skoncila v nemocnici, velmi silno som krvacala. HCG bolo vtedy 6300, na utz uz bol gestacny vak a dva dalsie odchadzajuce. Vkladali mi 3 embrya, cize pravdepodobne odchadzali 2, to jedno este "zilo". Nasledne HCG kleslo na 3700, a vo vaku nebolo stale nic vidiet, tak mi chceli spravit kyret. Nakoniec mi ho ale presunuli, a ked mi o 3 dni zmerali HCG tak opat stuplo na 5400 a v gestacnom vaku sa "nieco" objavilo. Tak som lezala dva tyzdne v nemocnici, HCG mi brali kazdy 3 den, ale uz len klesalo z 5400 na 4800 a nakoniec na 3200, a v gestacnom vaku bolo stale len to "nieco". Tak na zaklade toho klesajuceho HCG sa zhodli, ze sa vyvoj proste zastavil. Urcite trvaj na tom, aby ti zmerali HCG a podla toho nech posudzuju...
A neboj sa 🙂 HCG mas nadherne, proste sa len prckovi nechce ukazat.
@mirka32o
@ivanya baby ani si neviete predstavit aku nadej ste mi dali 🙂 dakujem vam... no hcg mam 22 994 asi v 5+5tt vcera moj gyndos vlastne v pondelok tvrdil ze v tomto stadiu by uz malo vidiet zlte teliesko aj plod a ze urcite sa zastavil vyvoj, tak mi zobral hcg a este sestricke hovoril ze asi mi pichne niecio aby sa to proste rozlozilo ak som dobre rozumela a sestricka ze radcej az ked budu vysledky aj mala pravdu na druhy den som mala vysledky s tymto hcg a ked som im volala ze kolko mam atak lekar nechapal zajtra idem zas na utz a do caru som este nevolala aj ked som mala volat v pondelok lenze ked nejdes podla tabuliek tak ti hned povie vysadte lieky a hotovo....... ivynka a ako ti pocitali tt podla vkladu ci podla pm?
@denulka85 Ahoj, ja som otehotnela prirodzene, ale ešte 6+3tt mi na sone nebolo vidno nič, iba gestačný vak a v ňom miniatúrny 2 mm žĺtkový vak. HCG som vtedy mala okolo 10 tisíc. Potom boli sviatky, doktorka mala dovolenku, tak som prišla opäť až o dva týždne a drobátko už malo 1,7 cm. Držím palčeky, nech všetko dobre dopadne, dobre viem, aké sú to nervy, pred rokom som prekonala anembryomolu, kedy mi naozaj rástol iba vak a v ňom sa nič nevyvinulo. Preto som teraz poriadne stresovala. Zároveň som však neprestávala veriť a pozitívne myslieť ani na sekundu. Psychika je veľmi dôležitá, tak sa snaž byť v pohode.
@fliacik je to tazke ale modlim sa aby vsetko dobre dopadlo....l zajtra idem na utz ale urcite sa nedam cistit mam ist na lacno neviem co chcu tak sa trocha bojim tak dufam ze sa tam ukaze uz nieco viac ako gestacny vak aj ked na poslednom utz som bola v pondelok... prirodzene si otehotnela a bol az v 6tt zlte teleso tak potom co chcu od umeleho? vsak toto je cele na nervy
@denulka85 Vieš, čo, mne prvé tri utz doktorka stále tvrdila, že bábätko je menšie, ako má byť, stanovila mi termín 8 dní po termíne, ktorý som si vypočítala ja (viem presne, kedy som otehotnela), proste stresy. Napokon som v 12. týždni bola na prvotrimestrálny screening v špecializovanom pracovisku, spravili mi aj 3D a malinké presne zodpovedalo danému týždňu (aj "môjmu" termínu). Myslím, že je dobré, že v zahraničí robia prvé soná až neskôr, u nás sa robia dobre nie už v 5. týždni a ak nezodpovedáš priemeru, naženú Ti toľko zbytočného strachu. Presne ako pri tripple testoch. Takmer každá tretia baba má zlé výsledky a po mesiaci stresu Ti oznámia, že čakáš zdravé dieťatko. Malo by sa to trošilinku viac nechávať na prírodu, ak je niečo zlé, telo sa s tým vysporiada aj samé.
@fliacik mne robili prvy utz 4+5tt lebo ke si akoze po umelom oplodneny tak uz by hadam chceli aby v 5tt malo rucicky a nozicky, aj sestrs v nemecku povedala ze prvy utz je az 8tt ano mas pravdu od zaciatku je to take cudne aj stresovo lebo som zacla na ze 16 po vklade a mala som hcg 39 tak si mysleli ze je koniec ale sa to zvysilo na 125 a o tyzden uz na 986 a o par dni v pondelok uz skoro 23 000 neviem co im nesedi ale riadne mi to ide na nervy
@denulka85 Ono, veľa záleží aj na rozlišovacej schopnosti ultrazvuku, ale ak chodíš na soná do CAR, mali by mať kvalitné prístroje. Moja doktorka mala len takú staručkú mašinku. HCG Ti rastie pekne, tempo rastu zodpovedá norme, mne vtedy pred rokom najprv rástlo pekne, potom už stúpalo len minimálne a začalo klesať. Nepamätáš si rozmery gestačného vaku? Väčšinou pri anembryomolách rastie gestačný vak veľmi rýchlo, býva výrazne väčší, ako keď sa v ňom vyvíja aj miminko.
@denulka85 ako baby hovoria ur ite sa nenechaj cistit wneviem ako je tos umelym oplodnenim wale ja som mala posledny ms 4.12.a ked som isla v januari ku dr ,co mi menzes meskal 2tyzdne, tak som mala byt v dakom 6tt a na uzv bolo vidno len dutinku zodpovedajucu 4tt, tiez sa jej to nepacilo,,zobrala hcg a o dva dni som mala ist nahcg znovu, to samozrejme stupalo urobila uzv a aza dva dni narastlo namiesto o dva dni tak az o pat dni! A na dalsi tyzden to som bola podla uzv 5tt+5 a to uz bolo aj srdiecko a to som podla ms mala byt v dakom 8tt, takze podla ms som na zaciatku bola o min. 14dni pozadu a ked som bola na nt uzv tak babenko bolo mensie uz len o pat dni oproti twrminu ms krasne to vsetko dohnalo a a verim ze to urcite dobehne, je zdravunke a zive 🙂 a ver ze mi tiez nebolo vsetko jedno lebo v septembri 4,9, som bola na kyretazi lebo babetko sa mi prestalo vyvijat v 9tt drzim pasti nech aj t oj pribwh ma stastny koniec a potom sa nam ozvi🙂
@denulka85 no bola som na uzv v 11 tt a babo zoodpovedalo tyzdni 8tt+3 wcoz bolo len o den vacsie ako na poslednej kontrole a nebilo mu srdiecko ☹
A uvidis zajtra na sonu, lebo hcg mas krasne. Len ako aj baby hovorili stale ai hovor ze je to vsetko v poriadku lebo psychika naozaj robi vela, ja som si teraz ani len nepripustala, ze by malo byt nieco zle aj ked atrach tam bol a je stalewkym ma nezacne kopkat 😀 ono tu na AK je najhorsie,ze ak nezoodpovedas ich tabulkam tak je zle a pri tom je tu vela zien ,ktore pockali a tie babatka maju.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
srdiecko sme tiez boli skontrolovat az v 9tyzdni, dovtedy doktor nechcel nazvat stav tehotenstvom, takze nemajte strach a pockajte este 2 tyzdne. drzim prsty!!!