Som v 9 týždni tehotenstva, môj manžel začal byť veľmi zlý, dieťa nechce, najradšej by bol keby som odišla a tu nastáva problém, keďže som momentálne nezamestnaná(dali mi výpoveď kvôli tehotenstvu) a taktiež nemám žiadny iný príjem a musím sa odsťahovať. Aké mám prosím vás možnosti? Boli ste niektorá v takejto situácii?
Počas tehotenstva si v ochrannej dobe a výpoveď je protiprávna..
Moznosti? Dat mu jednu dve cez hubu najskor. Potom mas moznost ist niekam k rodicom.
Musis sa odstahovat preco? Byt ci dom neni aj tvoj?
Popros svoju rodinu o dočasné prichylenie a toho kretena nechci v živote vidieť.
Výpoveď si určite nedostala kvôli tehotenstvu, tak radšej napíš ako to bolo. Dieťa ste nechceli? Ak nie, prečo ste sa nechránili? Priateľ ťa vyhodil? Čo uviedol ako dôvod?
A inak manžel ťa nemôže vyhodiť z bytu ktorý spoločne užívate ani v prípade, ak ho nadobudol pred manželstvom. Na užívanie bytu máš právo zakotvené v zákone o rodine počas doby trvania manželstva.
@amelia000 no pracovala som tam v skušobnej dobe, keďže mám aj zdravotné ťažkosti tú prácu som ledva zvládala a keď som otehotnela to bolo ešte horšie, tak som im to povedala a prepustili ma, ja som išla hneď na PN, aby som využila ochrannú lehotu a aspoň niečo z toho mala, ale PN mi doktorka ukončí teraz v piatok a čo ďalej netuším.
@mima1 no s rodičmi to tiež neni také jednoduché,tento byt je jeho a jednoducho mi povedal že on to dieťa nebude živiť a chcel radšej aby som šla na interrupciu a potom aby som sa odsťahovala, lenže to určite nespravím a odsťahujem sa aj s dieťaťom.
@veronikapl no odhliadnuc od inych okolnosti, manzel to dieta bude musiet zivit, a pravdepodobne aj teba nejaky cas
@veronikapl on mal ten byt este pred uzavretim manzelstva?
@tenerifka áno, ten byt je výhradne jeho.
@tenerifka to, kto byt vlastní je z pohľadu užívania nepodstatné. Právo manželky na užívanie bytu vo vlastníctve manžela je odvodené z povinnosti manželov žiť spolu zakotvenej v zákone č. 36/2005 Z. z. o rodine. Samozrejme iba situácia je z pohľadu BSM pri následnom rozvode a rovnako rozvodom zanikne právo užívania.
@veronikapl zdravotné problémy už nemáš, keď spomínaš, že ti ukončí PN ? Ak naozaj pominuli, popros lekárku aby ťa nechala ďalej, že nevládžeš pracovať..
@veronikapl to nebola výpoveď ale došlo k ukončeniu pracovného pomeru v skúšobnej lehote. Pokiaľ už nebudeš dlhšie na PN je treba sa nahlásiť na úrad práce a v prípade ak máš nárok, čerpať podporu.
Dieta ste chceli obaja? Pripada mi cudne,ze dieta nechce,ked ste sa nechranili.
Skus prehovoriť doktorku, nech ta necha na PN až do materskej. Ako manželka mas právo na bývanie v manželovi byte zo zákona. Ako budúca matka možno ešte máš nárok na rôzne ochrany, treba sa informovať.Prispievať na dieťa, ti manžel musí. To, že manžel je absolútny "pako" keď chce, aby sa, odsťahovala žena, ktorá čaká jeho dieťa, je niečo úplne iné. To až teraz sa, tak zmenil? Prečo chce, aby si odišla?
@stanulienkat aj keby bolo neplánovane, to neznamená, že ju moze len tak proste poslať preč
nie že ťa napadne isť na interupciu všetko ma riešenie ked sa chce a ked sa postaviš na vlastne nohy a odijdeš od neho na to že dieťa nebude živiť je veľmi krátky a na teba tiež musi prispievať na výživu normálne ked sa dieťa narodi tak ho dať na súd. A ako piše fineta toho debila nikdy nechciuž vydieť ked išiel s tebou spať on je s ktorého storočia guma na čvirika neexistuje či čo ked vedel že dieťa nechce niečo sa stať muselo a dieťa nechcel od začiatku ako ste sa vzali alebo len ked si otehotnela tak nechce nie že pôjdeš na interupciu neskôr sa ti to môže veľmi škaredo vypomstiť ser na chlapa takých ako je ten tvoj beha po Slovensku milion ale zvlastne je to že ked dieťa nechcel prečo sa nechránili už je neskoro plakať my matky ja už síce nie moja dcérka zomrela ale dokažeme veľa koľko je slobodných matiek aj z dvomi detmi ja mám kamáratku ma 4 deti muž sa na nu vysral a je sama s detmi a dokazala to a dokažu iné tak to dokážeš aj ty začiatok je vždy ťažky vo všetkom ale ked si najdeš systém dokažeš to len neurob hlúposť nechod na potrat držim veľmi silno🙏ozvi sa potom ako si dopadla
@stanulienkat o dieťati sme sa bavili, že niekedy určite budeme mať, no lenže sa stalo, teraz už je a otočil sa o 360°, že on nechce už dcéru jednu má z minulého manželstva a toto naše nechce, sprostý je.
@veronikapl nooo veľa tých možností nemáš...v prvom rade si zohnať bývanie - rodičia, rodina. ubytovňa...keďže si bola v skúš.dobe, tak ukončiť PP ti mohli aj ako tehotnej....takže ak máš nárok na podporu, využiť tú ak nie skúsiť sa zamestnať na nejakom nenáročnom mieste(že si tehotná povedať až po skúš.dobe)...Nie si ani týraná žena ani slobodná matka(zatiaľ)takže ani žiadne ubytovne pre slobodné mamičky ani azylový dom....Takže ak sa rozhodneš dieťa si nechať - musíš sa o seba a aj o dieťa postarať sama a počítať s tým že to budeš mať ťažké....
@stanulienkat no kamaratke sa to takto stalo napriklad. Dieta chceli a ked bola uz v 4mesiaci,manzel jej povedal nech ide na potrat. A mne sa to tiez stali,o babatko sme sa snazili,chceli ho a po oznameni tehotenstva ma nechal.
@jaskolka smutne je, ze ju prec uz posiela. Takze asi moze. Preto ja nikdy nechapem, ze malokto si dieta planuje. Potom to takto vyzera. Ved ked decko neplanujem/nechcem, tak pouzivam ochranu. Ja neviem, ci ludia nerozmyslaju. To, ze sa rozpravali, ze mozno raz decko chcu, to neznamena, ze to myslel vazne, alebo,ze ho chcel hned. Bohuzial zeny sa hned vidia pred oltarom a myslia si, ze si chlapa takto poistia. Navacsi chudak z toho vzdy vyviazne to dieta, ktore za nic nemoze.
@veronikapl ak otocil o 360,tak by ju chcel. Ale ano,stava sa,ze im prepne a myslia si,ze dieta je topanka,ktoru mozu zahodit.
@stanulienkat ale chlapi niekedy otocia a nedava to logiku. My sme tiez dieta chceli,planovali,snazili sa a ked som povedala,ze som tehotna,nechal ma a opustil.
@miriam1983 po kolkych rokoch? Neboli tam naznaky?
@stanulienkat nie,po 2 rokoch,mala som velke problemy,uz som mala MA a dalsie,kedy bud tehotna budem alebo deti nebudu. A tiez nemam 20 a moje problemy sa len stupnovali. Narovinu vsetko vedel,do nicoho som ho netlacila,on sam povedal majme deti. Bol somnou u lekarov,byvali sme spolu,mali sme sa stahovat a zrazu bum ha uz stebou byt nechcem a aj tak mam inu,zo dna na den.
@miriam1983 fuuha, no tazko s takym chlapom. Ja viem, ze to jednoduche nie je.
@stanulienkat no to je. A ono ked si tak zoberies,aj keby sa zena vyspala s chlapom len raz a stalo by sa,praskne kondom,nie vzdy si to vsimnes alebo kamoske sa stalo,ze brala atb aj hak a jednoducha neucinkovala,tak ten chlap sa nema zachovat ako prasa. Ma sa k tomu postavit ako chlap. Ten moj ma aspon na potrat neposielal. Povedal,ozvi sa az po porode,sice spomenul v jednom rozhovore,ved ty sisi vybrala byt sama,mohla si si to dat zobrat,ale to som povedala,ze dieta nie je to a ani topanka,aby sa to takto riesilo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@veronikapl kvoli tehotenstvu ti dat vypoved nemozu. Ako to vlastne bolo s tou vypovedou?