Strach z korony v 1.trimestri

22. sep 2020

Nechcem tu traposit ani nič 🙂 do teraz som neriešila žiadnu koronu, proste je tu a hotovo. Keď ju dostanem tak ju dostanem.
Len odkedy som tehotná, mam trochu strach, čo keby som ju dostala, ako to bude vplývať na moje dieťatko. Som len na začiatku a to je najrizikovejsie obdobie. Možno keď prejde tieto prvé tri mesiace, bude to lepšie. Ale nikde sa neviem dočítať a ani neviem ci sa to už stalo, že mala žena v prvom trimestri koronu a ako to na ňu a bábo vyplývalo. Nič ste o tom nepočuli?

standusina
22. sep 2020

Nepocula som o tom ale pre teba vyplyva to, ze sa musis este viac chranit ako predtym. Do obchodov radsej nechod a ak chodis do prace, tak fakt len tak a domov. Treba si davat pozor!

nyusika
22. sep 2020

@standusina idealne vykopat si bunker v zemi....

ckatka
22. sep 2020

Tehotné ženy majú obvykle super imunitu. Píšem obvykle lebo nájdu sa výnimky.
Zvýšený počet bielych krviniek, najmä neutrofilov je normálny stav.
Je malo pravdepodobne že to chytis aj keď to okolo teba prejde. A keď aj tak výskumy tvrdia ze to rýchlo prejde len ako nádcha.
Ja preventívne kloktam a vyplachujem si nos slanou vodou (ničí baktérie) a pridávam kvapku oleja Ravintsaru (ničí vírusy). A klopem...napriek kychajucim ľuďom naokolo sa ma nič nechytilo a to chodím veľa von aj medzi ľudí. Som v 26tt

nyusika
22. sep 2020

@ckatka
olej pridavas do vody, ktorou kloktas...alebo pouzivas do aromalampy/difuzera ?
Dakujem za odpoved

ckatka
22. sep 2020

@nyusika do slanej vody na preplach nosa dávam kvapku Ravintsary. Len jednu lebo viac by stipalo. (Používam detskú striekacku z nurofenu na to 😂)

Do difuzera dávam každú noc zmes na dýchanie a ochrannú zmes (lebo inak mi chrape chlap aj pes...bez toho sa nevyspim 😂😂)
Konkrétne Air a OnGuard. A občas prikvapnem niečo iné nech to inak vonia. Eukalyptus alebo Ylang Ylang záleží co potrebujem...
Inak...aróma lampu nepoužívam. Oleje sa takým priamym teplom vraj dosť ničia. Takže len difuzer.

nyusika
22. sep 2020

@ckatka dakujem velmi pekne.
mam v plane kupit si difuzer od doterry, uz dlho...len ta cena, jeziskove huslicky 😀
plus teda aj oleje od nich.

yogagirl
22. sep 2020

Osobne poznam dve tehotne, ktore Covid mali, nastastie su uz negativne a babatkam zatial nic nie je.... Nikto nehovori, ze sa ma zakopat do bunkra, ale je fajn byt obozretniy, vyvarovat sa akciam, kde je viac ludi, pravidelne cistit ruky, dezinfikovat a podporovat imunitu prirodne.

nyusika
22. sep 2020

@yogagirl to, co pises, je predsa samozrejme, aj u netehotnych.

ckatka
22. sep 2020

@nyusika pošlem ti správu nech to tu nespamujem

nyusika
22. sep 2020

@ckatka dakujem

yogagirl
22. sep 2020

U niektorych ano, u inych asi ani nie :D mam tehotnu kolegynu, tej je to jedno, chodi po dovolenkach v zahranici, rodinnych oslavach a aj svadby stihli v lete 🙂.

nyusika
22. sep 2020

@yogagirl to vies, rozum v potravinach nekupis 🙂

yogagirl
22. sep 2020

Ano, tiez mam ten pocit.... Specialne tomu nechapem, ked sa im dieta dlhsie nedarilo a riesila kadejakych specialistov... Vysvetlenie je, ze jej chyba spolocensky kontakt :D.

ckatka
22. sep 2020

@yogagirl ja som tiež tehotná a tiež sa nám dlho nedarilo a tiež sa neobmedzujem (v rámci SK a v rámci pravidiel samozrejme). Mentálna spokojnosť je v tehotenstve minimálne tak dôležitá ako fyzická. Ja som doma od polky marca. Keby nikam nechodím tak mi tu sibne.
Ale tak...mam staršie dieťa...treba s ním chodiť do škôlky, na plávanie, na nákupy, na ihrisko, ja musím chodiť po lekároch (a teda ze v špičke ísť do Bratislavy to je vcelku zážitok tak ci tak...keď mám niečo každý týždeň zblaznim sa?)
V porovnaní s tým je posedenie s kamošmi ci výlet v partii alebo večera v reštaurácii nič...

lindusss2016
22. sep 2020

@standusina z toho, ze si nepocula nic o vplyve korony na tehotne zeny vyplyva akurat tolko, ze nis specialne sa okolo toho nedialo...
Autorka, naozaj si myslis, ze si prva tehula v 1.trimestri, ktora by mohla dostst covid? Z toho ohromneho poctu nakazenych na celom svete? To iste nie. Proste ho orekonaju normalne ako netehotne...

mariejenka
22. sep 2020

Ja som bola v 1.trimesti počas prvej vlny, syn prekonal kiahne,aj pracovala v DSS,čiže rizikové všetko, plus dom chodila aj do potravín,myslím že stres je horší, pre bábo aj teba.
Dbaj na hygienu,keď máš obavy snaž sa obmedziť kontakty, jezd zdravo,a hyb sa...pekne tehotenstvo,a všetko dobré.

mogaa
22. sep 2020

Riziko v tehotenstve nie je o nič menšie ani väčšie ako u netehotnej.....každý môže mať bezpríznakový priebeh rovnako ako ťažší priebeh.....je to vyslovene o imunite a zdravotnom stave v danom okamihu kedy človek koronu schytá....stačí prechladnúť a hneď môže byť ťažší priebeh.....ono aj ten kto je infikovaný a má stredný priebeh to nevie od prvého druhého dňa, ale až najskôr tretí až piaty deň....

danielahamar
22. sep 2020

V tehu by si sa mala báť iných veci a nie corony😉, som v 25tt😬

lenuliatko84
22. sep 2020

@standusina ani do prace by nemala chodit😀

petruska21
28. sep 2020

@yogagirl môžem sa opýtať a tie tehotné čo mali COVID boli v prvom trimestri a bábätká sú v poriadku? Tiež mám trochu strach som zatiaľ len v 8 týždni a hlavne to bábätko je po dlhoročnom snaženií a IVF, preto sa bojím .

yogagirl
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
yogagirl
28. sep 2020

@petruska12
Jedna bola na tom zle, bola aj na umelej ventilacii ale dostala sa z toho, i ked definitivne to budu moct lekari uzavriet az na zaciatku 3. trimestra. Druha je v 2. trimestri a ta okrem horucky a mierneho kasla dva dni nemala ziadne priznaky, uz je vyliecene a spolu s babatkom su v poriadku.

kikulienkadd
28. sep 2020

Ahoj,v 1.vlne korony na jar som prežila prvý trimester môjho 4.tehotenstva. Dieťa mi zobral zamĺknutý potrat v 13tt...
Korony by som sa na tvojom mieste nebála, buď v pohode,strach škodí tebe aj bábätku viac ako riziko nákazy. Prajem ti všetko dobré 🍀

mojusko555
6. nov 2021

@petruska21 dobry den, mozem sa opytat? Ste s babatkom po prekonani covid ok?..som v podobnej situacii,dakujem ..ps:kludne aj do spravy

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre