Som na PN a užívam lieky na udržanie tehotnosti. Chcela som sa opýtať, že keď u mňa stále pretrvávajú tehotenské príznaky, ako bolestivé prsia, atď, či sa to dá považovať za dobrý signál, že plod je živý a vyvíja sa?
v ktorom si tyzdni?
Ako nežiadúce účinky sú tam spomenuté len ospanlivosť a únava
Doktorka mi to ešte stále nepovedala, že v ktorom som týždni, no podľa tehot. kalkulačky som na konci siedmeho týždňa
@pupavienocka tak snad je vsetko ako ma byt... drzim palce
@pupavienocka a preco uzivas lieky na udrzanie plodu??? Mala si predtym MA??
@pupavienocka noo a inak podla mna ak mas priznaky tak je to v poriadku..ale nestudovala som medicinu, takze 100% to potvrdit neviem..
Užívam lieky kvôli tomu, že už mám za sebou jeden potrat a doktorka sa chce touto liečbou poistiť, aby sa proste predišlo ďalšiemu potratu
@pupavienocka v ktorom tyzdni si predtym potratila? Neboooj, to bude dobreeee, len pekne lezkaj a oddychuj a hlavne ziadny stres! 😉
@pupavienocka z vlastnej skúsenosti napíšem že sú 🙂 neboj prešla som si tým aj ja, tiež som potratila a potom sa mi narodili dve zdravé deti, brala som hormóny od začiatku pri oboch a podarilo sa, len treba veľa veľa kludu a neboj sa a nemysli na zlé. U mňa to platilo tak, že ak boli príznaky tehu, bolo všetko ok.
..prsia by mali pobolievat, to je dobre znamenie, ale oni pobolievaju aj par dni po tom co plodik nemusi byt uz OK, nestresuj sa hlavne, ja som tiez brala lieky, dolezite je byt v klude, babatko sa teraz vyvija a musis byt plna optimizmu 🙂
Hlavne nexytaj paniku, ak priznaky vymiznu.. aj tak mozes byt nadalej tehu..
@pupavienocka ak priznaky vymiznu vtedy je to zle... minimalne prsia by ta mali boliet...od 12 tt si mozes kupit odposluch srdiecka aby si mala istotu...ja som to tak urobila 🙂 a mam pokoj 🙂 viem ako sa citis...tiez som sa tak bala...drz sa 🙂
@pupavienocka vobec to nesuvisi od priznakov...su zeny,ktore nemaju ziadne priznaky a su zeny,ktore maju velke problemy a v oboch pripadoch su babatka OK.Ver svojmu telu a bude to OK
@pupavienocka priznaky suvisia s hladinou hormonov a ta zas nie je z "nuly na sto" v priebehu par hodin...
takze priznaky v principe pretrvaju aj par dni po tom, co plod umrel.
ja som pri prvom potrate prave pre stratu priznakov zistila, ze nieco nie je v poriadku (v 12tt) a ked som isla k lekarovi povedal, ze plod je uz nejakych par tyzdnov mrtvy..
pri dalsom potrate som mala priznaky este tri dni po tom, co mi plod uz dokonca aj odisiel z tela (11tt)
v kazdom pripade je fakt, ze kym priznaky su (prvy trimester myslim), tak je to dobre, no tvoju otazku to nezodpoveda 😕
je tu ale vela bab, ktorym priznaky zmizli, resp. zoslabli a vsetko bolo aj tak OK 🙂 a nehovoriac, ze su zeny, ktore nemaju celu dobu tehu absolutne nic..
no a v neposlednom rade sa fakt netreba tak pozorovat, to je velky stres a tym babu ozaj nepomahame, hoci chapem, ze sa to lahko hovori... treba verit, to je jedine 😵
Ahojte!
Dnes začínam svoj 6.tt 🙂 No jeden potrat som už mala,tak sa teraz bojím aby všetko bolo ok do ďalšieho vyšetrenia.
Ak ma už podbrušie neboli je to normálne,alebo sa mám báť?Ostatné príznaky mám:prsia ma naďalej bolia,ráno mi je nevoľno /no nezvraciam/ a nemám chuť do jedla.
Ďakujem za odpovede 🙂
ja myslim,ze sa netreba stresovat, ja by som uz mala byt v 7tt a prsia ma uz tak nebolia,ale teda zle mi je, kazdy den a tiez nezvraciam,ale musim to zajedat. Nechcem sa stresovat co bude alebo nebude,ak to ma byt zive to babo tak bude aj keby co bolo 😉
ďakujem za odpoveď už som kľudnejšia,že je na tom niekto rovnako 😝
Ahoj, ja som to tak aj brala 🙂 kým som necítila pohyby bábätka, tak som sa spoliehala práve na veľmi citlivé prsia 🙂
@dobromila1111 ahoj a bývalo ti zle? lebo ja mám len citlivé prsia a niekedy citim takú guču v krku a mám nechutenstvo. inak pachy nič moc, je to v pohode. a nebýva mi zle, ani ked som hladná. dnes som 6+2 tt
viacerým čo poznám býva zle, sú unavené, funia a neviem čo všetko. ja mam v pohode. a maternicu citim len občas. tak niekedy som vystrešená, či ide o živé a zdravé tehotenstvo. dnes som mala ružový výtok. a minulý piatok hnedý vytok iba na toaleťáku inak nič.
@borkavan
Ahoj, pokiaľ máš výtok, tak choď radšej k dr., nech ťa pozrie. Aj ja som raz mala, ale jasnú červenú krv, to som bežala radšej..s tým inú skúsenosť veru nemám..
A k tomu bývaniu zle🙂 Ja som sa do 6tt cítila výborne🙂 Keď však Bábo malo 6tt, čiže nejaký 8tt plus mínus, došli riadne nevoľnosti..ale na tie prsia som sa spoliehali vždy. A nech si iné funia, keď im je ťažko. Nie každej babe býva z tehu zle..
Prosím borkavan, začni myslieť pozitívne. Prečo by Bábu niečo zlé malo byť? Určite je v poriadku a cíti každý tvoj pocit. Ver mu, že je v poriadku a dobre sa vyvíja🙂 Všetko dobré, pa.
@borkavan nie kazdemu musi byvat zle, poznam baby co mali len nejaky neurcity pocit,ze je nieco inak. Ale ani prsia nemali nejake natekle, ani nic. Mozno je to tak lepsie,ked to telo zase nie je vycerpane tym,ze stale objima misu a lezi na gauci,lebo sa toci hlava. A este na to cele,ze Ti je zle,ked si hladna je skoro,to moze zacat aj neskor. Kamoske to zacalo az od nejakeho 13tt. Uzivaj si to tehu, mas prave stastie,ze Ti neni zle 😉 poslusne babo to bude 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ak nie su take veci uvadzane na pribalovom letaku tych liekov ako neziaduce ucinky, tak podla mna ano... lebo to su asi hormony ze? tie mozu mat vplyv na taketo veci