Som v 9. týždni a je mi stále zle. Čo by mohlo pomôcť?

6. okt 2020

Ahojte, som tehu, začína mi akurát 9tt. A je mi stále zle, nezvraciam ale zle mi je teda riadne. Do toho strašná únava. Viem, že je to normálna a že nás je takých veľa ale ak vám niečo, čo i len trochu pomohlo, hlavne na ten žalúdok, sem s tým 😀 tú únavu by som ešte ako tak prekonala ale keď mi je do toho zle a to mi teda je 90% zo dňa tak to je už veľa. Som na rizikovom, čiže veľa ležím zatiaľ, lebo však veľmi sa mi nič ani nedá 😏

mtoth
6. okt 2020

Moje, az mi je to luto, aj ked som si tym presla, akurat som vracala aj 20x denne a potom aj infuzky v nemocnici. Mne nepomohlo vobec nic, iba spinkat nech na to nemyslim a aspon spankom dodat telu energiu kedze vserko pitie aj jedlo slo von. A potom psychicky pomohol velmi priatel, lebo boli dni ked som vravela ze uz nevladzem ani zit. A potom to preslo same cca v 19-20tt.

siegi
6. okt 2020

Viem ako sa citis, ja som aktulane 11tt a koniec nevolnosti v nedohladne. Mam ich od 5tt. Cely den ma napina, wc misu objimam 3-6x denne. Nemam chut na nic. Ledva vodu do seba dostanem. Zaludok boli aj v noci. A nepomohlo mi zatial vobec nic. Ani zazvor ani jest po malych davkach ani zazvorove lieky z lekarne ani cola prosto absoluhne nic. Mavam dni ked nevladzem vyliezt z postele.

cookie29
6. okt 2020

Skús kvapku esenciálneho citrónoveho oleja na kocku cukru a zjesť. Ináč tu dostať aj liek Donormyl ktorý sa bežne používa. Neviem či je nejaký ekvivalent na Slovensku.

zuzana_ilkova
6. okt 2020

Ahoj mne bolo prvy trimester tiez zle vkuse ale nevracala som mne pomohlo ked som sa nasilu najedla ...prislo mi to uplne nelogicke ale zaberalo to... proste som do seba natlacila ranajky potom ovocie tak obed olovrant a veceru okolo 4mesiaca to prestalo same od seba... alebo sa prinut aspon nieco sladke zjest ked ti je zle aj to pomahalo

thoughtfulweirdo
6. okt 2020

Ja som tak do 11tt nemohla na jedlo ani len pomysliet, lebo ma hned napinalo. Nieto este ovonat alebo zjest. Mesiac som zila na suchom pecive, wafloch a piskotach. Pomahalo cuckat colu, mineralku a hlavne spat. A vydrzat 😅 teraz som 13tt, este mi byva kazdy den zle, ale uz to nie je take zle a obcas mam uz dokonca aj chut na jedlo 💪 ale so strasnou unavou bojujem stale, kavu este nezvladam, a nic ine mi s tym nepomaha. Uz cakam ako na spasenie, kedy budem moct zase fungovat ako clovek.

ivka21
6. okt 2020

No to isté som mala ja, najhoršia ta kyslá chuť v ústach a mne to teda trosku prešlo až okolo 7 mes. Sú cipky na nevoľnosti predpise ti doktorka a jesť jedlo len letné. Na kyslo v ústach žuvačky a Fatra. A ak ti je zle aj z nápojov mne najlepšie zaberalo bud len polievky jest alebo si prevarit vodu a do toho trosku studenej.

autor
6. okt 2020

Úf baby moje, my si musíme toho zažiť.. 😀 Ja tiež na to, aby mi bolo dobre čakám ako na spasenie.. Tiež už chcem len písať, tiež som to tak kedysi mala, ja si hovorím po 12tt bude dobre, a proste musí to tak byť 😀 tie zazvorove tabletky jem aj ja, ale teda nič moc.. Skúsim teda ešte niečo z vašich tipov, alr3asi naozaj to budeme musieť len vydržať 😩

ckatka
6. okt 2020

Mne zabral olej Zengest od Doterry. Kvapku na lyžičku medu a zjesť, potierat zápästia a voňať. Prežila.som vďaka nemu celý prvý trimester.

martyzpp
7. okt 2020

Mne pomáhali pomaranče. Každý deň som si asi dva vytlačila a vypila. A tiež vkuse čosi jesť. Nejaké keksíky, piškóty a také prkotiny.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre