Som v 5 tt a stale sa mi chce spat. Nic nerobim cele dni, len spim, spim a spim... a medzitym kazdu hodinu chodim na malu. Aj vy ste mali alebo mate tento problem?
Takýto problém som mala celý 1, trimester. Po návrate z práce som si ľahla na gauč a driemala som tam do večera. Potom som sa najedla, umyla a premiestnila do postele a spala som do rána. V 2. trimestri to už bolo ale fajn.
To čo považuješ za problém únava a wc,to sme mali všetky ženy 🙂
Som len zvedava čo budeš hovoriť ked budes v 38tt 🙂
Budes ledva fucat a všetko ťa bude bolet.
Užívaj si tehu lebo to je k nezaplateni zážitok 🙂
Ja som si užívala všetky tri tehu 🙂
Je to proste zázrak že my ženy mame taky dar nosiť pod srdcom babo 🙂 aj môj drahy by to chcel zažiť ako babo rastie v brusku ale najviac kopkanie 🙂
Ja som v 15.tt a teraz na mňa prichádza hrozná únava, normálne nevládzem ani rozprávať, nie to behať za malou. Ale premôžem sa keď musím, nevidím v tom problém 🙂
tak ja som 1. trimester ani "nevedela", ze som tehotna... cca v polovici 2. trimestra som zacala byt coraz unavenejsia, to mi potom zistili na zaklade rozborov krvy chudokrvnost. tak som musela jest vysoke davky zeleza. no a ta unava vykulminovala posledny trimester, najma posledny mesiac pred porodom - to som doma iba vyspavala.
opat to bolo kvoli zlemu krvnemu obrazu. pritom som pocas celeho tehu jedla tehotenske vitaminy a od tej polovice 2. trimestra aj konske davky zeleza.
no po porode sa to potom veeelmi postupne upravilo 😉
davaj si pozor na infekcie mocovych ciest, na to je organizmus pocas tehu vysoko nachylny a potom uz na tom wc-ku budes fakt casto - to sa mi stalo a trvalo to cca 1 tyzden.
tak pri synovi som bola v prvom trimestri plna sil. vsetko mi chutilo ziadna nevolnost. zato pri tomto druhom tehu sa mi to zratalo dva krat. veru byvala som velmi uanvena hlavne z nevolnosti.ked sa dalo spala som. teraz uz nepotrebujem spanok cez obed. rychlo sa sice zadycham lebo mam uz dost velke brusko,ale inak mam vela energie 🙂 este si ju chvilu vychutnam lebo koniec byva narocny.
ked budes mat drobca pri sebe tak budes este unavenejsia 😝 tak si to uzivaj, potom nebude kedy 😀
pocit unavy je normalny a spanok prospieva tebe i malemu, tak to nie je velky problem. ak mas na to cas /ze nemas nejake povinnosti/ tak si lahni a odpocivaj. mne pomahalo, ked som niekde vypadla z domu /sla pozriet kmaosky, porozpravat a proste nie len vysedavat doma a mysliet na to, ze som unavena/ Mala som to ztazene tym, ze akurat v tom case som sa potrebovala ucit na statnice a to bola bieda, lebo vzdy som asi za 15min nad tym zaspala 😀 😀 😀 nastastie vsetko dobre dopadlo 😉 behanie na zachod je tiez normalne v tehotenstve, nechcem ta strasit, ale ku koncu tehu to bude este horsie. budes behat stale, lebo mimi bude tlacit na mocovy mechur 😀 ale toto vsetko patri k tomu, ze za par mesiacov budes drzat nieco nadherne tvoje "babusko"
užívaj si to že stále spíš,lebo posledný mes.tehotenstva toho vela nenaspíš a ked sa narodí dieťa ani nehovorím 😀 mala som to isté.🙂 a ešte zvracanie do 6 mes. k tomu
nenormálna únava a nechuť ku káve - to boli moje prvé príznaky tehotenstva.. ja čo som spávala tak 6 hodín denne som mala zrazu málo aj 12 hodín.. ešte aj teraz si rada potiahnem - dnes to bolo do 11tej 😀
uživaj si spánok, uživaj si oddych kedykolvek budeš môcť. Ja som si schrupla aj poobede častokrat 🙂 Mne po takychto priznakoch prišli zhruba v 6 tt aj.celodenne nevolnosti, žiadna sláva, ale aspoň som sa uisťovala, že je malinka v brušinku v poriadku 😉
Ahoj, to čo píšeš skrátka patrí k tomu 🙂ja som už v 28t. a stále som unavená, cez deň si pospím aj poobede, večer už idem tiež spať skoro, v noci toho veľa nenaspím lebo chodím stále na wc a už mi trochu vadí spať stále len na boku a na chrbte...sú lepšie dni a "horšie" dni, niekedy malý v brušku vystrája, že ma to aj zobudí, niekedy ho necítim takmer vôbec a spím ako zabitá 🙂 už aj chrbátik pobolieva, piškat v noci chodím aj 3-4x , nezabudni chodiť na tehotenské cvičenie, je to veľmi super, uvoľňujúce
Ja som mala pri druhom tehu presne tento problem. Len by som spala a spala. Nedela som sa dockat, kedy uz budem doma z prace. Hned som si musela lahnut a pospat. Trvalo mi to prvy trimester. Strasne som bola unavena a v kuse ospala. Potom to preslo.
tak ja spim kazdy den aj vyse 12 hodin....aspon prespim tie nevolnosti, ktore ma trapia....bezne vstavam okolo obeda a zvyknem si este aj cca od 15-16tej zdriemnut na 2 hodky...
ja mam presne to iste a k tomu si pridaj 2 deti, ktore ta ani na chvilu nenechaju vydychnut....aj ja by som spala, ale nemozem.....pokym mozes, spi, potom ked sa babo narodi, ti skonci leharo.....
Ahoj, aj ja som mala prvé tehotenstvo také unavené...celý čas som bola unavená, len spať a spať...a bolo to o to horšie, že som pracovala ale večer som chodila do postele už o 19.00...pri druhom tehotenstve to už bolo úplne iné, bola som úplne v pohode, žiadna únava... 😀
takže nič si z toho nerob, to patrí k tomu....odpočívaj a vychutnávaj si rastúce bruško 😀 😀 😀
hmm .. len si pospi, kým sa da,... 😉 ja som mala opačný problem, od začiatku tehu som trpela nespavosťou.. unava prišla až niekedy v polovici 3.trimestra, ale to sa už moc spať veru nedalo...
Ahoj, nič sa neboj, je to úplne normálne...Keď môžeš spať, spi, lebo neskôr vo vyššom štádiu a keď sa bábo narodí, už si nepospíš 😀 Počúvaj svoj organizmus, on najlepšie vie, čo má robiť...Keď potrebuje načerpať silu, poslúchni ho...Nič strašné sa nedeje, len sa vo Tvojom vnútri vyvíja nový život....To je všetko 🙂
ja som mala opacny problem, nemohla som vobec spat, v postely som sa krutila cele hodiny, tak bud rada 😀
ja som prespala cele tehotenstvo ...teda skoro cele nakolko posledny mesiac som mala strasne vela energie 😀 😀 😀 ale problemom som to nenazvala 😉 po porode som zacala ponocovat ........a do postele chodim az okolo 2 rano 🙂 proste sa mi nechce spat co narobim 😉
Treba si to uzivat.xixi.:)))) Neboj je to ok.🙂 ja som mala tietz nevolnosti.😉
Ahoj ja som prvé 3 mesiace tehotenstva celé prespala.., večer som isla spať o 19:00 vstala som bolo 11:00 a poobede o 15:30 znovu spať 🙂)))))
Tak len pekne spi,a spi a spi,lebo o takych 9mesiacov sa veeeeelmi dlho nevyspis 😉
unava moze byt sposobena aj nedostatkom zeleza 😉 .... ja som tak mala a povedala som to dr.zobrala mi krv a zistila ze mi chyba zelezo no od kedy ho beriem sa citim ovela lepsie uz niesom stale unavena 🙂
Je to uplne normalne. Zelezom to este nebude, to az v pokrocilom stadiu dieta odcerpava. To je uplne normalny stav. Ja som vlastne aj tak zistila ze som tehotna. Som si tiez pripadala ako chora. Prerabali sme vtedy byt, ja som prisla muzovi pomahat, sadla som si na stolicku a nez som sa stihla prezliect do pracovneho som zaspala 🙂 A takto to bolo vsade. Trvalo mi to asi mesiac, ak nie viac. 🙂
som v 15 tyzdni, a jedina napln mojho zivota je spanie a cikanie
tak ja som pomaly do 12 tyzdna necítila žiadnu únavu cez den a ani o nevolnostiach nebolo ani chýru a teraz v 13 tt. nemozem pomaly vstat z postele taka som unavena a a aj nevolnosti a zvracanie sa sem tam pritrafia....a to vsade písu že väčšina žien to pocituje do 12 týždna...nechápem
je to normalny priebeh tehotenstva,hadam Ta to neprekvapuje
a este budes spat dlllho :D prve tri mesiace urcite 🙂 ja som bola strasny lenoch 🙂 o 20:00 sme uz povinne spali :D a minimalne do pol 10 rana 🙂 ..nehovoriac ze pocas dna som oddychovala 🙂 🙂 Mne to bolo dost neprijemne, lebo som dost hyperaktivna a nebola som zvyknuta lezat poobede len tak hocikedy doma 🙂
Pred chvilkou som sa pozrela na hodinky a zistenie že je este len nieco po 20:00 ma zarazilo 🙂)) cítim sa ako po polnoci, asi čoskoro skocim do postele :D Manžel sam krúti hlavou ako je to mozne, keďže väčšinou som vydržala hore aj do 1-2... Je to zvláštne, ale na druhej strane.. aspoň vstávam vyspata do ruzovucka ;))
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja by som to problemom nenazvala, skor je to prirodzene v tehotenstve, tiez som si rada zdriemla pocas dna a to s wc je uplne normalne....neskor zacnes priberat a bude ti rast brusko, tak sa nezlakni 😀 😀 😀 😀