Zdravím, mali ste, prosím, niektorá skúsenost s hcg okolo 600 v 5tt? A bolo to nakoniec ôk? Dnes som bola na utz a nič nebolo vidno. Zobrali krv a hcg 663. Dakujem
ja som mala presne v 4tt 722,3 a o 2 dni to bolo uz 1733 ..takze na 5 tt mas strasne malo ..a ako vies, ze si 5 tt ked na sone nic nevidno?
@luckalukas_1 podľa menzes a digi testu by mi to tak malo vychadzat
@luckalukas_1 to vobec nie je pravda, HCG v 5tt je referencna hodnota 18-7340, cize to co pises nie je pravda a v tomto stadiu tehotenstva staci, aby bola ovulacia posunuta par dni neskor a uz ma zena menej, HCG je z pohladu 5tt a referencnych hodnot, uplne v poriadku, urcite to nemozes posudzovat podla teba
je to uplne ok, ja som bola 4+2 na odbere, co je tiez 5tt a mala som hcg 300. a teda na ultrazvuk ma objednali az o 2tyzdne, cize v 7tt .. takto skoro tam naozaj nemoze byt nic vidiet okrem sliznice.
@maron264 ono takto skoro je to naozaj "orientacne" preto aj ten rozptyl je aky je, aj ked ti digi test ukaze 3+ je rozdiel, ci je to 3+0 od pocatia alebo 3+5 od pocatia (v pociatkoch kazdy den v zasade hra rolu), ja ti fakt nechcem davat "marnu nadej" v tychto prvych tyzdnoch je to skutocne hop alebo trop, ci sa uhniezdi a ked sa pozries len tu na Koniku, kazda sme to mali inak, lebo nemame cyklus cez kopirak, dolezite je, aby to stupalo, moc drzim paste 🤞🏻🤞🏻
@maron264 určite bud pokojná. Napríklad moja ani neobjednava pred 7tt. Ja som tam prišla v 7tt a ona ma dokonca aj upozornila, že ak bola ovulácia posunutá, tak možno ešte nič neuvidíme. Takže žiaden stres, želám nech to vyjde 😊
@snehulak77 ďakujem, úprimne ďakujem 🙏
@maron264 hlavne sa ukludni, pockaj aspon 2tyzdne. naozaj ti nezostava nic ine ako cakat, teraz to nikto neovplyvni. ta hodnota je uplne ok 🙂
@luckalukas_1 ty si po ivf, ci sa mylim? a beru krv najskor 10den po vklade co je realne 4+0 cize tiez zaciatok 5tt, urcite ti nebrali krv vo 4tt ☺️
@rk123 ano, ivf .. ako to, ze 4+0 je 5? nejak mi to nevychadza ale😂 zaciatok 5 sa povazuje 4+6, 5+0 nie? 😄😄
@maron264 ver mi viem o com hovoris tiez som si presla dvomi biochemickymi a teraz do tretice mame Miska na ceste 😃 a na konci 5tt (co bol u mna realne uz 6tt lebo som ovulovala takmer o tyzden skor) bolo vidno len prazdny vacok a stresovala som a testovala ako sialena, ci HCG stupa
niektorym zenam skratka stupa pomalsie ale dolezite je, ze ano, dufam, ze o 1-2 tyzdne si tu precitam, ze vsetko je ako ma 🍀
@luckalukas_1 pri IVF je to ale ine, pretoze presne vies den pocatia (pocita sa od vkladu), kdezto pri prirodzenom pocati, ked zena nemala sledovany cyklus, tak v pociatocnych stadiach je to kus orientacne (hoc vypocet je totozny, kedze lekar nie je sybilla), kedze nevies kedy si ovulovala a preto su tam castokrat tie posuny, ze sme o tyzden vacsi, mensi atd.
@luckalukas_1 4+6 znamená, že si tehotná 4 týždne aj 6 dní (takže prebiehajúci 5. Týždeň, ktorý už končí)
@luckalukas_1 neviem kto ti toto povedal, ale prve cislo su ukoncene tyzdne a druhe cislo pocet dni z prebiehajuceho tyzdna. ja som teraz 12+4 cize som v 13tt. 12tyzdnov ukoncenych a 4dni z 13teho tyzdna.
4+0 je zaciatok 5tt - 4ukoncene a zatial 0 z 5tt. 4+1 4ukoncene a 1den z 5tt takze proste piaty tyzden
@petamich @snehulak77 @rk123 aha, dobre budem vediet dakujem 🙏😉
@maron264 akoze ak ti povedala ze si 5+3 tak je to 6ty tyzden, co je ta hodnota pomerne nizka. ale naozaj sa budes zbytocne stresovat, mohla si mat posunutu ovulaciu atd .. nechapem podla coho urcila 5+3 ked nic nevidela 😂 asi podla poslednej menstruacie, ale to by si musela ovulovat presne v strede cyklu podla ich vypoctov a na to sa neda spoliehat, kazda zena je ina, kazdy cyklus iny. musis vydrzat moja, urcite ta objednala na dalsie sono a potom budes mudrejsia
@maron264 5+3 je 6ty týždeň. Ale stačí posun ovulácie, a už to nesedí. Uvidíš, čo ti povie pri kontrole, ale zatiaľ sa vôbec nestresuj. Niektorým dokonca vynechá cyklus a podla poslednej menštruácie sú už v 9tt ale lekár vidí, že napr len v 5tt. Naozaj sa to stáva. Hlavne, ak si cyklus nemala pravidelný. Bud pokojná, uvidíš najbližšie 😉
@snehulak77 no tak teda uvidíme, nič nenarozmyslam. Len veriť a dúfať ale podľa výpočtov mojich je to kadejaké...
@maron264 menzes a jeho pravidelnost pri ovulacii az tak nehra rolu, ja som mala ukazkovy 29 dnovy cyklus a podla appky (kedze som nemerala a nesledovala ovu) som mala mat 14-15ty den a mala som 9ty 😄 cize maly je od zaciatku o tyzden vacsi, kvoli skorej ovulacii, rovnako ale byvaju posuny opacnym smerom, ze ovulacia je neskor ako v strede
asi vela nezmozeme v tejto chvili, len cakat, oddychuj, snaz sa (v ramci moznosti) byt kludna a uvidis v piatok 🤞🏻🍀
@maron264 ahoj ak máš cyklus 31 dňový určite si nerátaj týždne tehotenstva podľa kalkulačky a poslednej MS 🙂 pretože si mala určite posunutu ovu 🙂 pri tak dlhom cykle ju môžeš mať na 16 deň aj na 21 deň..
Ja som mala 31-32 dňový, ovulku odsledovanu na 22den cyklu a teraz som už v 11+1 podľa ms by som mala byt az 12+3, čiže vyše týždňa rozdiel. Preto keď som sa objednávala, vedela som ze sa mam objednať o dosť neskôr. A hneď som aj upozornila na dlhší cyklus. Kedy si mala poslednú ms? Pripočíta si k nej aspoň 5-7 dní a podla toho dátumu si vypočíta v ktorom tt si 🙂
Hlavne sa nestresuj, mne bolo vidieť vak na 6+5 podľa ms a na 5+3 podľa ovulky. Ale len prázdny až potom bol plod. 🙂 uvidíš v piatok, podľa mňa ešte nebude veľa vidieť, ale aspoň nech ti vezme krv ci hcg stupa🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@maron264 na ultrazvuku je "nieco" vidno pri HCG vyssom ako 1000, cize je uplne normalne, ze nebolo vidno este nic, staci, aby si mala par dni posunutu ovulaciu atd. a v tom 5tt fakt nic nevidno, hodnota je na 5t v poriadku, HCG ma siroky rozptyl, dolezite je, aby sa cca. kazde 2-3 dni zdvojnasobila, takze asi nezostava nic ine iba cakat 🙂