Som v 5 týždni a bojím sa. Prečo?

alenkababa
13. dec 2012

Som v 5 tt. Mám v sebe taký strach ☹ že sa niečo stane môjmu maličkému, že čo bude v budúcnosti, ako bude, kedy bude.. strašne veľa otázok mi behá po rozume.. odkedy viem, že som tehu, normálne mávam niekedy nočné mory ☹ stalo sa to už niekomu z Vás kočenky?

xlucia
13. dec 2012

@alenkababa v prvom trimestri je to normalne.

turistka
13. dec 2012

@alenkababa ano, aj ja som to mala, a preslo ma to dooost neskoro

euka210
13. dec 2012

je to normalne, nosis v sebe novy zivot, citis zodpovednost a ine nove pocity...postupne nieco prejde a nieco nie 🙂 ...uz jak si raz mama, tak si podobna ako aj ine mamy na svete 🙂

dedenini
13. dec 2012

moja dcerka ma uz 8 mesiacov a mala som to cele tehu a mam doteraz..uz si vravym ze to je na doktora..ale myslim ze je to len velka materinska laska.. strach oto najcennejsie... dcerka je moj svet a myslim ze je to normalne mat aj velky strach ... a neboj 🙂 prejde to..len sa normalne bojis o svoje dietatko 🙂 vsetko bude dobre 🙂 drzim palceky

monika2606
13. dec 2012

@alenkababa takéto pocity sú úplne normálne, o bábätka sa už budeš báť navždy, či už teraz alebo keď sa narodí, proste to tak je a vždy bude, len neskôr to nebudeš možno pociťovať až takto, teraz je to niečo nové pre teba, ale neboj verím že všetko dobre dopadne, držte sa

alenkababa
autor
13. dec 2012

Ďakujem Vám moc, trošku ste ma ukludnili. Už som si myslela, že som paranoidna. Som rada, že s tým pocitom nie som sama 🙂 a dúfam, že to čoskoro prejde na niečo iné, ako je strach ...

tinka_21
13. dec 2012

Ja každú chvíľu budem rodiť, už len čakáme každým dňom, kedy to príde, a myslela som si, že za tých 9 mesiacov, čo sa zdá ako dosť dlhá doba a dostatok času, si na to nejak zvyknem, pripravím sa... 😀 a ver mi, že nie 😀...prvý trimester bol plný otázok, presne ako píšeš, druhý som si začala užívať, a tretí sa znovu objavil strach a otázky... za chvíľku sa drobček narodí, a ja už mám v hlave prestrihy ako ide do škôlky a do školy,... 😀 no psycho... a tiež sa bojím čo bude ako bude, ako to zvládnem, či to budem všetko vedieť a zvládať, obrovský pocit zodpovednosti vo mne... takže je to úplne normálne 😉

monika2606
13. dec 2012

@alenkababa nie vôbec nie si paranoidná, sú to normálne pocity, fuuu keby si mne videla do hlavy keď som zistila že som tehotná, to boli iné strachy, a to som chcela bábätko, bolo plánované, ale aj tak ma to vystrašilo...a stále sa o ňu bojím, teraz štvornožkuje po novom a stále padá..a ja sa stále bojím že sa jej niečo stane...proste ten strach bude stále, len vždy troška iný

jankatt1971
14. dec 2012

Presne ako pisu dievcata, ten strach uz ostane v tebe po cely zivot, len sa bude menit, ako budu deti rast.

alenkababa
autor
14. dec 2012

A to je len začiatok, čo bude potom, keď už budem mať veľké bruško.. ajaj.. kočky.. Teraz som si kúpila knihu, VEĽKÁ KNIHA O MATKE A DIEŤATI. Máte ju niekto doma? 🙂

asocial
14. dec 2012

no..ja som sa na zaciatku bala, ze potratim, potom som sa bala predcasneho porodu, nakoniec som prenasala...🙂 terya mam doma babatko, ktore bude mat v pondelok 8 tzydnov a sledujem, ci dycha atd...

takze ta chapem, a nie si jedina

kveta
14. dec 2012

@alenkababa Jasne, ze sa nam to stalo. Je to uplne normalne, ze sa bojis, ved je to velka zmena, co Ta caka. Kazda rozumna zena by mala obavy, ze co a ako bude. Tak vitaj medzi nami maminami. ;)

alenkababa
autor
14. dec 2012

Ďakujem Vám moc. Už sa neviem dočkať, kedy ma bude mimino kopať, aby som ho cítila aj ja 🙂

stellina1982
14. dec 2012

@alenkababa ahoj a uz si bola aj na sone? aj ste videli nieco? no ja som popravde normalne ze psycho z celeho tehu...babetko bolo planovane ale vobec si to neuzivam tak ako som povodne chcela...tiez mam v hlave milion otazok , a jedine co riesim je ci babo rastie tak ako ci nezaostava , a tak ...som zufala stale nieco ratam pocitam sledujem...kazde sono ma skor desi ako tesi a do polky aprila s ami to zda byt strasne dlha doba...ale snad to nejak zvladneme...

alenkababa
autor
14. dec 2012

nie, ešte som nebola na sone, u doktora som bola iba raz, o dva týždne idem druhý krát, nepovedal mi zatiaľ, aké vyšetrenia ma čakajú. Niekedy som aj ja psycho neboj, normálne že už ľutujem svojho partnera, aká som ja hysterická. Kúpila som si knihu, teraz ju čítam, trošku ma ukludnuje. Skús si nájsť nejaké hobby, čo neublíži ani tebe, ani maličkému. A hlavne, NEROZMÝŠLAJ už toľko, s tým si len robíš nervy, čo ti teraz vôbec nepomôže. Kamošky, rodina, mamina, súrodenci.. oni ti teraz pomôžu najviac, tak sa na nich spolahni 🙂 držim palčeky 😉

enigma7
14. dec 2012

alenkababa
Moja netrap sa ublizujes tym malinkemu... prave naopak su to omamihy na nezaplatenie mala by si si tehotenstvo uzivat plnymi duskami... a nie sa trapit a premyslat... mala by si byt v klude a tesit sa nato malicke nevinne dietatko. Drzim palce ;)

altaya
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janinah
2. jan 2013

@alenkababa zvykaj si 😉 teraz sa bojíš o drobčeka a jeho zdravie,potom sa budeš báť,či sa dobre vyvíja,či načas chodiť začne,či bude mať dobrú školku,či tam bude jesť,či sa bude v 1.triede dobre učiť a nebudú ho deti biť,či budú dobré učiteľky,či nebude v zlej partii,či dôjde v poriadku z diskotéky,či ti nedovedie za nevestu nejaké čudo....... 😀 také sme my maminy a je to krásne aj sa trochu báť a veľmi sa tešiť,že tie detiská máme 😉

alenkababa
autor
3. jan 2013

@altaya a ako? pomohla ti tá kniha? 🙂

altaya
4. jan 2013

@alenkababa Pomohla, lebo som tehotná prvýkrát a samozrejme nič o tom neviem, je tam kopa zaujímabvých vecí a všetko je to pekne zoradené. Síce trochu mi tam chýba obdobie od 9 do 12 tt.

alenkababa
autor
4. jan 2013

@altaya mne niekedy mama nadáva, že nemám veriť knihám, že sú tam samé blbosti 🙂 ale tak mama je mama 🙂 aj mne to chýba, no tak zatiaľ si to sledujem na internete 🙂

leika259
4. jan 2013

aj ja som bola taká som sa strašne bála či všetko dopadne v poriadku a dopadlo 😎

matusiatko
4. jan 2013

ja som mala presne také pocity a ešte stále mám, je to neustály strach o nich, tých našich drobcov. Malý už má 7 a malá 2,5 roka a neviem sa toho pocitu striasť :(. Aj knižku som vtedy mala (teda aj mám) tú istú a spomínam ako som v nej čítala alebo len tak listovala 🙂. Ale nie sme tu pre strach ale pre radosť a lásku, ktorú si navzájom dávame 🙂 deti nám a my rodičia deťom 🙂 🙂. Všetko bude super, uvidíš

optimalne_ph
24. jan 2013

babatko citi tvoje emocie, tak sa vyhni negativnym emociam ako su strach, smutok, stres a hnev - ja som si povedala, ze problemy budem riesit ked nastanu 😎 takze ak premyslas, tak mysli pozitivne, prezeraj si, ake velke by malo byt babatko v tvojom brusku, rozmaznavaj sa a komunikuj s nim 😉
ako niekto spravne napisal, babatka su silnejsie, nez si myslime, tak mu ver, ze to zvladne a poskytuj mu zdravu vyzivu, citaj mu pekne veci, pozeraj komedie a uzivajte si! 😀

daniela1983
25. jan 2013

baby kedy ste to povedali napr rodicom? ja iba manzelovi a trom kamoskam, jednej som musela, aby som vysvetlila,preco nejdem na jednu akciu...

spynkaa
27. jan 2013

@daniela1983 Tiež som to povedala iba ocinkovi a sestre. Ostatným možno po prvom sone - to je cca 10 tyždeň. Ty kedy plánuješ?

daniela1983
27. jan 2013

@spynkaa no praveze neviem, mam to chut povedat niektorym kamoskam, ale moc sa mi nechce hovorit to doma

anjelicek26
27. jan 2013

@daniela1983 - este je skoro to niekomu hovorit, uplne vazne. Ani kamoskam. Aby keby sa nedajboze nieco stane sa ta este po par mesiacoch nepytali, ako sa ma babo 😖 Tipujem, ze ste na sone este ani srdiecko nevideli, takze asi tak... rozumiem, ze je radost velka, ale niektore veci chcu proste CAS. Keby cely cas vracias, tak asi nic neutajis, ale ak nie, nechaj si to sladke tajomstvo par tyzdnov este pre seba. Moja rodina, kolegovia, sefovci sa to dozvedeli nejak 10-12 tyzden.

spynkaa
27. jan 2013

Jasné, žiadne súcitné pohľady nepotrebuje asi nikto z nás...

daniela1983
29. jan 2013

@anjelicek26 tak uz sme dnes srdiecko videli 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre